Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5013) bandiras2 válasza unclefucka (#5012) üzenetére


bandiras2
senior tag

Neon Genezis Evangelion
Borongós hentelős ''robotos'' vérfürdős jótörténetes, szerintem. Arra figyelj oda hogy elég nehezen érthető a story, ez nem az a sorozat amit csak úgy könnyed esti kikapcsolódásként lehet nézni.
nagyon ajánlom. Részletesen kidolgozott pszichológiai modellekkel, és a végére kialakuló űberbrutál-csak nézel ki a fejedből cselekménnyel. Magyar felirattal-eredeti hanggal javaslom, de ha tudsz angolul... A japán szinkron sokkal jobb.
Ez nem az a sorozat, amit azért csináltak hogy akkor kipumpáljuk a lét a sok hülyéből mint a pikatchu-és klónjai, illetve ezek a kártyás hülyeségek, hanem történelmet csináltak. Meg is látszik a végeredményen.
2 féle befejezése létezik:
Amikor az alkotó beterjesztette az elképzeléseit a költségvetésnek a befejezésről, elküldték az anyjába, mert hogy drága. Az utolsó részek(25-26) után a postások panaszkodtak, hogy külön kamiont kellett indítani a gainax székházhoz, meg különben is mi volt az tegnap a TVben?
Úgyhogy megcsinálták rendesen, mintha az a 25-26 rész sose lett volna. A nép bement a moziba, és olyan szinten lett fejberúgva az End Of Evangelion álltal, hogy füstölt a fejük.

Lassan derülnek ki a mocskos kis titkok, mindenkit utolér a múltja, és ahogy közeledik a végelszámolás órája, mindenkiben felgyülemlik a feszültség.
Akikről nem is gondolnád hogy egyáltalán ... olyan dolgokat tudsz meg a szereplőkről...
iszonyatos titkok lapulnak a bázis mélyén. Az is kiderül mit akarnak megszerezni ezek az angyalnak nevezett akármik, és mik is ők valójában, és mit őriz Gendo a mélyben. Hogyan csinálták az evangelionokat, honnan szerezték hozzá a genomot, és mit akarnak velük majd ha elfogynak az angyalok. a 8. részben új pilóta érkezik, felrázza a mindennapokat, a monotóniát, de ahogy egyre inkább sötétedik az emberiség égboltja, nem sokáig képes ellensúlyozni.
Amikor felbődül hatalmas hangerővel a Halleluja kórus, rikolt Beethoven örömódája, vagy Bach:( Air) szonátája megy... mert a maiak nem képesek olyan erejű zenét írni ami oda kellene.

Csináltak most belőle rebuild mozit, de mielőtt nekiállsz, nyomd le a sorozatot és a lezárómozit. Bár a lezárómozi előtt rátolhatot a már kijött 2 mozit.

Ha úgy döntesz hogy megnézed, akkor hanyagold a yutubos AMV-ket, mert nem véletlenül van úgy sorba rakva ahogy, és nagyon erősen levon a cselekmény hatásából ha előre láttad a kulcsjeleneteket. A sok marha meg pont abból csinált AMV-t.
A lezárómozi végén én fél órán keresztül csak néztem ki a fejemből. Láttam már durva dolgokat, de ez mindenen túltett. 3 napig mentálisan rosszul voltam utána, és csak kóvályogtam. Fél évig tartó dúrva mérgezést okozott, bár máig érzem az utóhatásait. ..(és vigyázz az albínóval. is.)

A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.