Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
őstag
Ez érdekes gondolat. Én ezt nem trendiségi kérdésnek tartom. Azért készítik őket, hogy egyre jobb legyen valami. Fordítsuk meg : ha nem teszed fel nem tudod meg, hogy jobb lesz e tőle? Persze lehet úgy is, hogy na mások sem szopnak be vele, akkor majd én is felrakom. Csak ha mindenki így gondolkozna, nem lenne értelme a frissítéseknek.
-
cof
veterán
válasz kokokka #80602 üzenetére
Ha nincs hiba az nekem már elég, ha valami nem működik BT vagy WiFi ilyesmi... HDR, akkor persze, hogy frissítek ha ilyen nagyobb probléma javítva van, PAUSE után akad a videó pl. de egy új logóért nem frissítek, minek. Ez a logó egy szélsőséges példa, de ilyen apróságokért nem frissítek.
Most is egy 9.2.0 verziót használok, teljesen jól működik minek frissítsek ha nekem jó így ahogy működik. Gyors, nem fagy, PAUSE is oké... Pedig azóta már kijött pár újabb verzió.
De egyébként nem is ezért ítam csak ilyeneken hülyeség elmélkedni aki akar frissítsen aztán kész. Nem kell győzködni a másikat.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
ERPY
őstag
A pause bug megvan még? Valaki megnézné? Sajna estig meló.
-
SunMount3r
nagyúr
Ez azért érdekelne mit is jelent:
Added Device Tree for Beelink GT mini A and GT1 mini
Pl. hogy ezekre a Box-okra is vannak benne külön optimalizációk? Az a használhatatlan USB port probléma már jó lenne ha megoldódna a GT1 mini-n... -
blakey
titán
válasz SunMount3r #80609 üzenetére
Igen, azt jelenti, hogy külön arra optimalizált dtb van, nem általános, ez többnyire jót jelent.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
A pause bug megvan még?
Hát én tagnap felraktam a 9.2.6-t és pause után hang későbbi indítása felbontás függő. Ez megvolt az 5-nél is.
4K-nál hosszabb a kimaradás 1080p-nél rövidebb.
Ha vígaszt nyújt a ZIDOO-nál is van ezen hanghiba, meg az IP TV-nél is.
Döcögést nem tapasztaltam az 5-nél sem.(1 GB LAN>NAS)
És elmúlt a homokozás 4K videóknál ami sajnos az 5-nél sokat tapaszaltam. Egyből indult egy 4K HDR10 videó.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Én ég a Matrixot nem próbáltam ki, le van már töltve majd ha olyanom lesz egy új kártyára. Engem eddig sem nagyon zavart az a pici hang kimaradás legfeljebb vissza léptem 10 mp-t. (Én még az alá kiabálós VHS-t kezdtem 86-ban, ott edződtem)
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
junkpod
veterán
Azt tapasztaltam, hogy ha csak 1000 hsz-enként olvasok ide, akkor nem tapasztalok hibát az X3-ason. Sőt azt se tudom hányas CE-nél jár a boxom.
Box's don't touch!
-
Laza...
addikt
Droidon frissült a Kodi, Matrixra.
Más: van pár fHD filmem ami szaggat Coreelecen, van egy régebbi s905x boxom, az eszi csont nélkül Libreeleccel. A fene se érti - de a droidos kodin nem akad (pl. A salazar bosszuja, 12gb égetett orosz feliratos)
Never give up!
-
-
mexel
veterán
válasz Beni2360 #80620 üzenetére
Azt hiszem itt láttam
De most teszteltem, mintha nem lenne ez sem tökéletes, néha van kimaradás ( vagy nem jól állítottam be?)
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Igen én is ott vagyok de valami master zipp jön le. A 18-ra meg : 2.3.6.zipp volt.
Na ha még állítani is kell ebben a korban ráadásul angolul?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #80610 üzenetére
Az a használhatatlan USB port probléma már jó lenne ha megoldódna a GT1 mini-n...-> Úgy látszik valami már tényleg történt (az oldal legalján), végre. Ez még a az 5-ös Nightly-ről szólt, szóval bizakodtató, de még zavaros, hogy mi is javult meg (biztosan) és estleg mi más romlott el. Azért megkérdeztem itt is. Kész csoda lenne, ha végre frissíteni tudnánk e miatt a legújabb Android FW-re...
[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
Sziasztok, az elmúlt pár hónapban nem használtam HBO Go-t, most meg nem indul valami 403-as hibával.
Rákeresve visszaolvasva ezt már az év elejére tervezett Google frissítés okozza, vagy nekem kéne frissíteni valamit a rendszeren hogy működjön?X96 mini
9.2.2-es CE
HGO Eu 2.6.3
Előre is köszi -
bzs73
őstag
Á én feladom. Nem ér ennyit nekem, ezzel kinlódni. Pedig már kezdtem belejönni. Most ügye nincs kijelzés a készüléken ce alatt, droid alatt van, tehát nem a készülék a hibás. Belsőn volt a ce, már azt is leszedtem, sd-re feltettem az újat, belsőre is át tettem, droidon is csináltam gyári visszaállítást, kijelzés most sincs ce alatt. most ce alatt a gyári távsem működik, persze a sz@r droid alatt az is megy. mondjuk a tv távjával megy,ez lenne a legkevesebb. Mindegy, megpróbáltam. Hülye mókolás az egész. gyárilag nevetséges ez a x96max+ is, sz@r droiddal, még így ce minőségi lenne, de itt meg mókolni kell össze vissza.
[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
most még azokat keresgélem, hátha,de nincs már nagyon hozzá kedvem. nekem csak média lejátszásra kellett volna, de mókolás nélkül arra jobb a q70 tv-m is. majd megy az apróba. a készülék biztos jó, mert droid alatt megy minden, kijelzés is a készüléken.
-
bzs73
őstag
ÁÁÁ. Nem is igaz. Csak megy most már minden. Megy a kijelző is, és a táv is.
-
Imi1981
veterán
Egyszer kell mokólni és utána jó! Időnként csinálj biztonsági mentést a beállításokban és ha valamit elcseszel vissza tudod állítani. Lehet az elején mokólni kell kicsit de utána akár évekig is működik lassulás nélkül (droid addigra használhatatlan valami lesz kb) . Addonokat automatikusan frissítésre kell állítani azt kész. Nekem a mátrixal villám gyors pedig sd kártyáról működik! Persze gyors sd kártya kell ha jó működést akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Mint mindig egy sd kártyáról lett telepítve a belsejébe a CE .Erre teljesen jó egy lassú sz@r kártya is. Legyen ez a "Master". Ez a kártya tartalmazzon hozzá beállítva mindent (hiszen így is lett telepítve a belsőre). Abban az esetben ha probléma keletkezne akkor csak be a kártya ,és lehet telepíteni újra. Utána meg mehet vissza a fiókba. Egy kínai sd kártya ára max. 1000huf. Így az egész művelet 5 perc,és minden a régi.A közben érkező frissítéseket meg megcsinálja úgy is.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
melan
senior tag
Majdnem elment a kedvem a fenti sorok miatt, mert épp úton van az x96Max+om amire pont ce-t akarok tenni és élvezni a filmezést...
Ha megtaláltad a megoldást nem tennéd meg, hogy leírod a megoldást, miből melyik verzió, és mit kellett csinálni, hogy a kijelző/táv is menjen? Emlékeztetőnek is jó lenne
-
Imi1981
veterán
A 9.2.6 stabil még nem mátrix kodit használ?
-
kokokka
őstag
Nem értelek titeket! Ott van minden az összefoglalóban! Szerencsére jó hosszú, ergo tényleg minden benne van, sőt. Le van irva a kijelző és a táv megoldása is. Nem atomtechonika még akkor sem, ha valaki nem annyira járatos ezekben a dolgokban. Még meg sem jött a box-od, ne menjen el a kedved tőle, hidd el, nem annyira bonyolult. Cserébe olcsón lesz egy qrva jó készüléked.
-
Imi1981
veterán
Nightly mátrix-ról frissítettem 9.2.6 stabil verzióra és nem működik a youtube, és a hbo go eu sem. Vissza tudok úgy menni nightly matrixra, hogy megmaradjanak a beállítások? És boxon belül ez megoldható vagy csak PC-n?
-
melan
senior tag
válasz kokokka #80636 üzenetére
Oké oké! nem kell lekapni a fejem - az első dolgom volt, hogy elolvastam az összefoglalót... sőt. 300 hsz elolvasása után és jópár tesztet követően esett a választásom erre a BOX-ra. Épp ezért nem értettem, hogy miként lehet mégis probléma vele... hacsaknem egy frissítés vág haza valamit, akkor viszont jó tudni, hogy melyiket érdemes felrakni.
-
blakey
titán
A probléma a sok felhasználó aki azt hiszi ért hozzá és belevág olyanba amihez valójában nem ért. Kiírod SD-re az img-t, bemásolod a megfelelő dtb-t, ha akarod akkor a remote.conf-ot is, behelyezed a boxba, SD-ről indítod a boot-ot (Reboot to LibreELEC app az áruházból nálam 100-ból 100x működött) és indul a CE, ha korábban nem másoltál remote.conf-ot akkor a fájlkezelővel vagy gépről átmásolod a Configfiles mappába, ha van vfd.conf akkor azt is, nyomsz egy újraindítást és kész, már csak be kell állítani. Nálam ez összesen 5 perc és utána beállíthatod, konfigurálhatod a dolgokat, ha nincs verzióváltás, akkor semmilyen szinten nem kell vele vacakolni, frissítesz ha úgy gondolod, hogy számodra érdekes lehet, ha nem akkor használod, nálam évek óta nincs mókolás. Szóval annak van mókolás aki félig olvassa el a dolgokat, azt hiszi, hogy ért hozzá viszont arra nem gondol, hogy talán mégse és esetleg mi van ha valami rosszul sikerül. Első körben a CE SD-ről való futtatását ajánlom, nincs sok előnye a belső tárhelynek, nekem van olyan boxom amin belső fut és olyan amin SD-ről, felhasználás szempontjából kb. semmi különbséget nem látok. Ha később úgy gondolja valaki, hogy van elég tudása egy másik megoldásra és a javítást is tudja akkor vágjon bele.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bzs73
őstag
Üdv!
Tényleg minden ott van az összefoglalóba, bár aki elsőnek csinálja, nem egyszerű azért, de annyira nem is bonyolult. aztán másodjára már tök egyszerű. Kinlódtam vele én is, úgy volt eladom, és most már pillanatok alatt újrarakom ce-t is, megy minden. Legalább is a telepítéssel, és alapbeállításokkal kapcsolatban. Mert még külön kiegészítőket, mit mihez kell telepíteni, mi a jelentősége, azt még nem is csináltam, de ez már mellékes, tudom a telepítést most már, és az alapbeállításokat eltudom könnyen végezni, tehát amire nekem fontos, filmek lejátszására,arra már tudom használni lazán, biztonságosan. Most minden jó, de alapon van, csináltam mentést, aztán már gyorsabb lesz az elejéről kezdeni, ha elb@szok valamit. Köszi nektek.
Üdv!
ZsoltIf a second or you are the first to lose.
-
rgeorge
addikt
Felraktam én is a 9.2.6-ot (X96 Max+). Egy alább részletezett videóval van gondom, de nem a verzión múlik, most ellenőriztem visszatéve a 9.2.5-öt, ott is. A videó PC-n gond nélkül megy, de a boxon meghatározott időpontokban ugrik a kép. Nem időközönként, hanem időpontonként, nem jegyeztem fel mindegyiket, de kb. 5 percenként fordul elő. Sajnos x265 kódolású, nincs más lejátszóm, ami ezt lejátssza. Előfordult más videónál is hasonló. A videót SMB-n éri el a lejátszó, több tárolón is próbáltam (laptop, NAS), USB-n is, mindenhol azonos a jelenség, másodpercre azonos időpontban ugrik a kép. Mostanában sok x265-ös anyagot nézek, szerintem mindegyiknél volt ilyen.
Update: a videó mp4, ha mkv-be teszem, már nem ugrik a kép. Szóval ez bug a CoreELEC-ben, vagy az MKVToolNix varázsol valamit a multiplexnél?
General
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media
Codec ID : isom (isom/iso2/mp41)
File size : 1.67 GiB
Duration : 1 h 46 min
Overall bit rate : 2 232 kb/s
Encoded date : UTC 2020-04-16 14:16:21
Tagged date : UTC 2020-04-16 14:16:21
Writing application : Lavf58.20.100
Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L4@Main
Codec ID : hev1
Codec ID/Info : High Efficiency Video Coding
Bit rate : 2 001 kb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 816 pixels
Display aspect ratio : 2.35:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.053
Stream size : 1.49 GiB (90%)
Writing library : x265 3.3+4-rarbg-30eb4de83092:[Linux][GCC 8.3.1][64 bit] 10bit
Encoding settings : cpuid=1111039 / frame-threads=4 / wpp / no-pmode / no-pme / no-psnr / no-ssim / log-level=2 / input-csp=1 / input-res=1920x816 / interlace=0 / total-frames=0 / level-idc=0 / high-tier=1 / uhd-bd=0 / ref=4 / no-allow-non-conformance / no-repeat-headers / annexb / no-aud / no-hrd / info / hash=0 / no-temporal-layers / open-gop / min-keyint=23 / keyint=250 / gop-lookahead=0 / bframes=4 / b-adapt=2 / b-pyramid / bframe-bias=0 / rc-lookahead=25 / lookahead-slices=4 / scenecut=40 / hist-scenecut=0 / radl=0 / no-splice / no-intra-refresh / ctu=64 / min-cu-size=8 / rect / no-amp / max-tu-size=32 / tu-inter-depth=1 / tu-intra-depth=1 / limit-tu=0 / rdoq-level=2 / dynamic-rd=0.00 / no-ssim-rd / signhide / no-tskip / nr-intra=0 / nr-inter=0 / no-constrained-intra / strong-intra-smoothing / max-merge=3 / limit-refs=3 / limit-modes / me=3 / subme=3 / merange=57 / temporal-mvp / no-frame-dup / no-hme / weightp / no-weightb / no-analyze-src-pics / deblock=0:0 / no-sao / no-sao-non-deblock / rd=4 / selective-sao=0 / no-early-skip / rskip / no-fast-intra / no-tskip-fast / no-cu-lossless / no-b-intra / no-splitrd-skip / rdpenalty=0 / psy-rd=2.00 / psy-rdoq=1.00 / no-rd-refine / no-lossless / cbqpoffs=0 / crqpoffs=0 / rc=abr / bitrate=2000 / qcomp=0.60 / qpstep=4 / stats-write=0 / stats-read=2 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ipratio=1.40 / pbratio=1.30 / aq-mode=3 / aq-strength=1.00 / cutree / zone-count=0 / no-strict-cbr / qg-size=32 / no-rc-grain / qpmax=69 / qpmin=0 / no-const-vbv / sar=0 / overscan=0 / videoformat=5 / range=0 / colorprim=2 / transfer=2 / colormatrix=2 / chromaloc=0 / display-window=0 / cll=0,0 / min-luma=0 / max-luma=1023 / log2-max-poc-lsb=8 / vui-timing-info / vui-hrd-info / slices=1 / no-opt-qp-pps / no-opt-ref-list-length-pps / no-multi-pass-opt-rps / scenecut-bias=0.05 / hist-threshold=0.01 / no-opt-cu-delta-qp / no-aq-motion / no-hdr10 / no-hdr10-opt / no-dhdr10-opt / no-idr-recovery-sei / analysis-reuse-level=0 / analysis-save-reuse-level=0 / analysis-load-reuse-level=0 / scale-factor=0 / refine-intra=0 / refine-inter=0 / refine-mv=1 / refine-ctu-distortion=0 / no-limit-sao / ctu-info=0 / no-lowpass-dct / refine-analysis-type=0 / copy-pic=1 / max-ausize-factor=1.0 / no-dynamic-refine / no-single-sei / no-hevc-aq / no-svt / no-field / qp-adaptation-range=1.00 / no-scenecut-aware-qpconformance-window-offsets / right=0 / bottom=0
Encoded date : UTC 2020-04-16 14:16:21
Tagged date : UTC 2020-04-16 14:16:21
Codec configuration box : hvcC
Audio
ID : 2
Format : AAC LC
Format/Info : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID : mp4a-40-2
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 224 kb/s
Channel(s) : 6 channels
Channel layout : C L R Ls Rs LFE
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 46.875 FPS (1024 SPF)
Compression mode : Lossy
Stream size : 171 MiB (10%)
Language : English
Default : Yes
Alternate group : 1Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz Imi1981 #80643 üzenetére
Minden jól van beállítva, a kadencia helyes (így teszteltem 23.976-os videóval: a KODI felület képfrissítését 24Hz-re állítottam, és a videó elindításakor és leállításakor is látszott a megjelenítőn a frekvenciaváltás, tehát nem 24Hz-el, hanem 23.976-al játszotta le. Természetesen 60Hz-re állított felületen is így van). És MKV-ba alakítva az mp4-et tökéletes a lejátszás.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz Imi1981 #80646 üzenetére
De ez nem xvid, hanem mp4. Az MKV-ban is pont ugyanaz a videó lesz, nincs átkódolás, csak "csomagolás".
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netezős Pc! Eladó!
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- HP DL380 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
- HP DL360 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
- HP EliteDesk 800 G6 mini - Core i5 10500T - 16GB ram 256Gb NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest