- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Természetesen régi nem HDMI-s erősítővel nem megy (olyan egyszerűen), stixeken nincs SPDIF.
(mókolással persze ez is megoldható HDMI slpitter ami le tudja választani a hangot vagy USB hangkártya SPDIF kimenettel, de akkor kell egy USB OTG+HUB is mivel 1 port van általában a stixen amin a tápot is kapja....de ha ilyen kell inkább box SPDIF kimenettel (de SPDIF-en nem mennek át a HD hangok csak Dolby digital és DTS) -
blakey
titán
Valószínűleg újabb hiba, nekem a PKC+Kodi Matrix-ból lett elegem, a PKC fejlesztője nincs nagyon a top-on, javít valamit de újyabb hibák jönnek elő.
Jó két hete inkább a Leia+PKC-t használom, minden működik, persze hiányzik egy-két CE19-es fejlesztés, de ez van, így legalább nincs különösebb gondom a lejátszással.
-
blakey
titán
Tegnap a legújabb Nightlyt telepítettem, frissítettem a PKC-t, stb és 1 napja jónak tűnik, minden megfelelően működik, szóval te már valószínűleg a javított verziókat próbáltad, mert korábban volt olyan időszak amikor jó volt aztán megint félre sikerült valamelyik frissítés, de mostani állapot szerint megint jó.
-
-
Elemental
addikt
Ez érdekes.
Nálam x96 max plus. 19.2-Matrix_rc3. Szűz telepítés, és lefagy ennél mindig. Lehet, hogy valami plex szerver, vagy pkc beállítás miatt? Jó lenne látni a beállításaidatblakey: Amúgy nekem az újraindítás megy, már ha arra gondolsz, amit a bal felső menüben lehet kiválasztani, vagy ha yatse appal indítom újra az is megy fagyás nélkül.
-
Elemental
addikt
Megtennéd, hogy kipróbálod azt, hogy rámész egy filmre, három vonal, majd megnézettként megjelölés, vagy nem látottként megjelölés? Nekem ilyenkor mindig annyira lefagy, hogy csak áramtalanítás segít. Három skinnel próbáltam, Estuary, Eystuary mod v2, Estuary mod v3, mind ugyanaz.
19.2-Matrix_rc3-on vagy? -
blakey
titán
CE alatt pkc van, nem? - nem, a PlexKodiConnect egy külön kiegészítő, amit a PKC repóból kell telepíteni. Te mivel kevered, mert egyértelmű, hogy nem tudom miről írunk?
-
blakey
titán
Nem ezt írtam, hanem, hogy gondok vannak a PKC kiegészítővel, CE újraindításnál, kikapcsolásnál belefagy és előfordulhat egyes anyagoknál, hogy szintén leáll a rendszer. SSH-n működik az újraindítás, leállítás. Mivel tudom, hogy milyen, amikor valóban jó így bátran állítom, hogy Matrix alatt sajnos sz@r.
Amikor volt hozzá türelmem akkor én is használtam, több részt megnéztem aztán ssh-n kikapcsoltam, de elegem lett, hónapok óta nem olyan mint kéne. -
blakey
titán
Telepítsd újra a PKC-t, lehet, hogy megsérült valami a Kodiban, lehet, hogy új CE-re lenne szükség, passz. Ilyen hiba nálam nincs, soha nem is volt probléma a külső vagy belső feliratok megjelenítése. Plex szerver Synon-n van, a legújabb, PKC a legújabb béta. Egyelőre 1 problémát tapasztalok a PKC-val amit a fejlesztőnek 1 hete jeleztem, remélhetőleg javítva lesz.
-
blakey
titán
Megy, de a Kodi log-ban ott a hiba, tehát nem tökéletes. Ilyen hiba korábban is előfordult néhányszor. Ennek utánajártunk a fejlesztőkkel, nálad és másnál is megvan az a hiba. Működési hibát nem veszel észre ha nem használod az újraindítást vagy minden információ megjelenítése ki van kapcsolva, mert úgy fel sem tűnik, hogy gond lenne.
-
Beni2360
félisten
A pause bug megvan még?
Hát én tagnap felraktam a 9.2.6-t és pause után hang későbbi indítása felbontás függő. Ez megvolt az 5-nél is.
4K-nál hosszabb a kimaradás 1080p-nél rövidebb.
Ha vígaszt nyújt a ZIDOO-nál is van ezen hanghiba, meg az IP TV-nél is.
Döcögést nem tapasztaltam az 5-nél sem.(1 GB LAN>NAS)
És elmúlt a homokozás 4K videóknál ami sajnos az 5-nél sokat tapaszaltam. Egyből indult egy 4K HDR10 videó. -
Ez nálam is így van, hasonló paraméterekkel. Én szinte kivétel nélkül 720P HEVC videókat nézek, ha pausolom, utána olyan, mintha nem kadenciahelyes lenne a lejátszás mikroakadások vannak benne.. Ilyenkor stop, majd folytatás onnan ahol befejeztem, onnantól rendben van. Lassan le is szokok a pause-ról.
-
kokokka
addikt
Az 1917-et néztem. Ha fejezetet ugrottam, főleg ha egynél többet, a kép megállt az új jelenetnél a hang meg ment tovább. Aztán nagy sokára vagy utolérte magát, vagy fejezet vissza és akkor megjavult. De a Kong-ban akárhogy is próbáltam ezt reprodukálni nem sikerült, hibátlanul tette a dolgát. Pici csúszást csak az Élősködők elején láttam, de az lehet, hogy kódolási hiba, mert pár perc múlva már nem tűnt fel a hiba. Lehet, hogy ezek filmfüggő dolgok?
-
nfsu17
veterán
tegnap már csak 25 fok volt nálam. 1080p@24fps film.
X96 Max+
Alul plusz lyukak fúrva, cserélt thermal pad, kis emelvény, gyári vaslap
49 idle, 57 fok volt a film alatt végig.
Mit jelent a full terhelés? Netflix 1080p?
Szvsz akkor ez a gyári vaslap sem ördögtől való megoldás, esetleg ezek a "bordás" megoldások még pár fokot hozhatnak. -
korcsi
veterán
-
spgabor
aktív tag
Szia!
Köszi a tippet. A listázás nincs szűkítve, mindent látnom kellene.
A második ötlet viszont bevált. A sorozatok és filmek mappákat is töröltem és újra felcsatoltam a megosztásból. Így most itt is 165 film és 15 sorozat látszik.
Most már nem nézem végig a mappákat, de kíváncsiságból megkeresem, hogy mi az a hét film és három sorozat, amit nem tölt be egyik sem.
Az a box, amelyiknél a nagyon kevés listázás volt, azt mindig kikapcsolom, amikor nincs használatban, így kb csak filmnézésik van benyomva. A másik megy 0-24-ben, mert annak CE alatt körülményes a kikapcsolása. A nas is folyamatosan működik, így nem kellene kihagynia. Annyit most megpróbálok, hogy a watchdog-ban kinyomtam, hogy lejátszás közben szüneteltesse a folyamatokat. Legalábbis az az ötletem támadt most, hátha az hülyitette meg, hogy néztem rajt valamit, lehet elindított egy tisztítást a háttérben, aztán kikapcsoltam a boxot és nem tudta befejezni. Nem tudom, ennek a felvetésnek mennyi realitása van, de hátha.
A hiányzó pár film viszont továbbra is bosszant.Üdv:
spgabor -
Beni2360
félisten
-
-
-
Beni2360
félisten
OK, köszi akkor inkább hagyom mivel csak szinkronos filmeket nézek. Van most 2 sorozatom ami angol nyelvű, de hiába ugrok neki nem megy
. Akár mennyire szidott a magyar szinkron azért ez az anyanyelvünk és még nem találtam, talán a Francia nyelv ami még hasonlóan szép, elfogadhatót. De azért köszi a választ.
-
Ejelhar
senior tag
Nekem ezekkel jó (elég fürge, de azért feleslegesen nem dupláz), persze távja és embere válogatja. A /storage/.config/autostart.sh file-ba:
#!/bin/sh
ir-keytable -D 450 -P 200
ir-ctl -t 20000A parancsokról bővebben:
https://linux.die.net/man/1/ir-keytable
https://helpmanual.io/man1/ir-ctl/ -
junkpod
nagyúr
persze, de nem minden remote event lesz keyboard event...
ha így akarom megerőszakolni akkor a remote cfg-ben olyan remote eventeket kell választani amikből érvényes keyboard event lesz és ez sok kisérletezést jelentene.
A Core Elec oldalon van egy leírás X92 remote beállításra, teljesen hasonló fájlt hazsnáltam és mégsem jó... -
ztibor
senior tag
Köszi, billentyűzettel sikerült bekapcsolnom a CEC-t, átállítani a nyelvet (csak angol van, magyart hogy tudok rá tenni?).
Külön öröm hogy megy a transmission is.
Ehhez kapcsolatban lenne a kérdésem hogy a LE alatt lévő torrentlistát, hogy tudnám átrakni egyben a friss CE alá? -
blakey
titán
LE fórumán van egy leírás: LE9.0 remote configs ir-keytable Amlogic devices
(#38098) RedCat
Ezt nem nagyon értem, Harmony-t használok, de semmilyen remote.conf nem kell az új verziókhoz Minix, Tanix, Mecool esetén, beállítottam a boxokat amiket használok és simán működik, semmilyen külön mókolás nem kell. LE8 esetében illetve OSMC-nél kell egy remote.conf másolás ahhoz, hogy a távok működjenek, de csak akkor ha nem másolja ki megfelelően Android alól, pl. Minixnél jót másol át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Gumi és felni topik
- Óra topik
- Nintendo Switch 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- YouTube
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- Garanciális ASUS TUF Gaming B650M-E WIFI Alaplap + AMD Ryzen 7 9700X
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- GAMER PC : RYZEN 7 2700X / GTX 1660 SUPER / 16GB DDR4 3200MHz / 512GB NVMe + 500GB HDD
- AMD Ryzen 9 5900X/Radeon 6800XT 16GB/32GB DDR4 RAM konfig eladó
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest