Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz kovakovi77 #60743 üzenetére
Nem rossz elképzelés, ha elkap az ihlet hozzá fogok.
A wget-el tölthetőség azért is kell, mert ha bármit is csinálok, ne kelljen már böngészővel letölteni, helyére másolni, kicsomagolni.
A wget oda tölti ahová kell, és ha kell indítja is a szkriptet. -
őstag
x96 maxon szeretnék torrentezni, valamint elérni, hogy a transmission egy külső hdd-re dolgozzon.
van ehhez how-to a topikban?az összefoglaló nem segít igazán, addig jutottam, hogy a kodi repoból feltettem a transmissiont.
[ Szerkesztve ]
it never gets easier, you just go faster
-
kovakovi77
tag
válasz szabi__memo #60745 üzenetére
Induláskor kiirja, hogy a cec adapter nem elérhető.
Én ezt annak vettem, hogy a dobozban a chippet nem tudja vezérelni.
De most, hogy így mondod lehet a tv-m nem tudja a cec-t. Be vallom soha nem használtam, tehát lehet működik. (Bár mintha azt olvastam volna, hogy ezt ugyan az a wifi/bt chip vezérli amihez nincs driver V81--es lap MT7668RSN)[ Szerkesztve ]
-
Józsi212
csendes tag
Sziasztok!
Vásárolnék egy eszközt, de nem vagyok jártas e témában.
A főbb szempontok:
Felvétel lejátszás merevlemezre-ről.
Jelenleg full HD tv-t használ a család de gondolnék a jövőre is.
Böngészőt, Youtube- t használnánk, játék nem lesz.
Egér, billentyűzet használat lehetősége.
Nem vagyok zsonglőr, így nem szeretnék utólagos varázslatokkal hozzájutni jobb opciókhoz, legyen benne amire szükség lehet.
Házimozi erősítőnkön optikai hang bemenet van.
Nem szeretnék problémás (fagyos eszközt).
Két eszközt néztem egyiken van OTA a másikon nem találtam.
Kérdésem melyiket ajánlanátok, vagy ha ezek nem lennének jó választások mit ajánlanátok hasonló ( 20-35e Ft ) árkategóriában.
Köszönöm!
[link]
[link] -
RedCat
senior tag
Beüzemeltem egy x96 maxot CE alatt. Minden szépen működik, van 4k és van HDR is. Egyetlen gondom van vele, hogy a 4k 60 hz filmeket, demokat nem játsza le rendesen. Összetörik a kép. Ez ismert hiba, vagy nálam van a gond? s912-vel ez eddig tökéletes volt.
Valaki kipróbálná hogy nála x2-n milyen? LG_Cymatic_Jazz_HDR10 [link]
Nálam szétesik a kép.Köszönöm!
-
wiggen123
senior tag
válasz janisjoplin1 #60707 üzenetére
Nekem Vorke Z6 plusz 1000Mb lan kezdte ezt csinálni CE alatt a legutóbbi frissítés után. Újra kellett telepíteni, az megoldotta.
De pl. amit hozzá írnak dtb az nem jó hozzá, mert nem 1000Mb lanhoz van, pár sorral lejjebb van másik boxhoz, ugyan az a neve a dtb fájlnak, csak 1000Mb lan van a neve után azzal lett jó a lan.Sometimes you win, sometimes you learn.
-
Zamma
őstag
válasz kovakovi77 #60758 üzenetére
Ó, de jó lenne... Van pár fajta box ami már ezt használja, sokan örülnének neki. Érdekes hogy az Amazon Fire Stick 4K-ban is ez van például...
-
Zamma
őstag
válasz kovakovi77 #60763 üzenetére
@kovakovi77
Felvétel, majd arról késöbbi lejátszás külsö, vagy belső HDD-ről - gondolom...@Józsi212
Egyszóval PVR. Ezt a funkciót mind tudja, de csak kevés oldja meg integráltan "in the box" házon belül. Amlogic chipes például a már itt is sokat vesézett A95X MAX.
Beszerzés mondjuk itt pl.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz RedCat #60765 üzenetére
Hónapokkal ezelőtt írtuk, ismert probléma, kernel szinten kell megoldani, limitáld 4K30fps-re és akkor nem lesz ilyen hiba.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen kütyüm [link] . A problémám pedig az hogy a pendrive-on lévő avi videóimba nem tudok belepörgetni. Írja alul hogy mennyi percnél járok, majd megállok hogy akkor játssza le onnan, és visszaugrik a videó elejére. Ez miért van ? Én úgy emlékszem hogy régebben nem csinálta ezt. Mp4-nél tudok pörgetni.
CE van rajta a legújabb.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Beni2360
félisten
válasz RedCat #60765 üzenetére
Nekem megvan ez a demo és most kipróbáltam.
Az s505x2 nálam is alkalmanként a kép bevibrál nagy kockákat képezve.
Az s912-n meg tökéletesen megy. Csináltam hdmi kábel cserét, felcseréltem az esetleges kábelhiba végett de ugyan az volt a szitu.
UI: Nem az ön készülékében van a hiba.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ztsoft
őstag
Én sem nagyon értem ezt. Emlékszem rá, mikor még a CE nem volt tökéletes az S912-n (persze az LE jó volt, csak már nem fejlesztették tovább), nem ajánlott kategória volt. Most meg már ajánlott kategória az új SOC, holott még messze nincs kész rá a CE.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
nagyúr
válasz ztsoft #60774 üzenetére
Semmi gond nincs az NG BOX.okkal, egyedül a 4K 60FPS HDR ami nem tökéletes!
De mondjál nekem ilyen filmeket légyszives egy 5-6.db-ot ami ebben a formátumba lenne! Mert ugye nem azért vesszük ezeket a BOX-okat hogy 2.perces DEMÓKAT nézzünk rajtuk!
És akkor megértem a mizériádat!
nekem is itt van szinte a legjobb S912.es box, de áll a szekrénybe a dobozában, a S905X is nyugdíjba ment, és van még egy jóféle S905.is ami szintén csak áll a szekrénybe!
De hogy újabbat is mondjak van 2.db GT-King-em(egyiken mondjuk halott a LAN port) de ezeket se használom a fő lejátszóm nekem is egy S905x2 X96Max 4/32 LPDDR4 lett.
Nincs vele semmi probléma, és sokkal jobban megy rajta bármelyik 4K anyag mint a S912.esen[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Nekem van egy 2.5 éves MECOOL BB2 PRO (ez a kedvencem) és egy mostani Mecool KM8 P
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz ztsoft #60774 üzenetére
Khm…, érteni kell a leírtakat. Az S922X, főleg az SBC sokkal jobbak, ott csak néhány 4K 50/60fps esetében merül fel ez a probléma, GT-Kinget pl. hatványozottan érinti. Dolgoznak az ügyön, talán egy másik kernel lesz a megoldás, de ahhoz sokmindent rendbe kell tenni. Az új NG boxok sokkal jobbak mint az S912-esek, többminden megy jobb minőségben. A 4K 50/60fps egyedül YT-nál érdekes illetve 1-2 tesztvideónál, de YT-nál pl. korlátozható 30fps-re és akkor más csak a demók maradnak. Természetesen nem kell leírni az S912-eseket, nagyon jók és simán használhatók de ha most vesz valaki egy eszközt akkor inkább az új SoC-ok közül válasszon.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
yotzo
csendes tag
válasz kovakovi77 #60756 üzenetére
A95MAXon (v81) működik a CEC, annyira eldugtam a boxot, hogy aműgyis csak azzal lehetne. Ami funkció lejátszáshoz kell az elérhető vele kényelmesen, így csak a tv távirányítóját használom. A "tv" egyébként egy Samsung SyncMaster T550, coreelec 9.2-vel
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz blakey #60777 üzenetére
és (#60775) DroiDMester
Senki nem vonta kétségbe, hogy jobbak az új SOC-ok, pláne az SBC-k, érdekes is lenne, ha nem így lenne. Itt pont az a lényeg, hogy míg nem volt tökéletes a CE az S912-es box-okra, addig azok nem voltak ajánlottak! Ezzel az itteni álláspont változott azóta. Én is anno szembe mentem ezzel, mivel S912-t vettem, holott még nem volt ajánlott, de gondoltam a jövőre is (persze, akkor még nem tudtam, hogy az S905X is elég lett volna, de hát a 8 mag, az 8 mag).
Semmi gond nincs az NG BOX.okkal, egyedül a 4K 60FPS HDR ami nem tökéletes!
Most akkor tökéletes vagy sem? Pont erre céloztam! Lehet ezen még lovagolni, de ez volt akkor az álláspont itt a topikban.
(#60778) mexel
Sejtettem, hogy nem marad reakció nélkül, de akkor is ez az igazság. Nincs is ezzel semmi baj, ennyit változott a világ, a hozzáállás.
-
blakey
titán
válasz ztsoft #60781 üzenetére
Fejlesztői szempontból nem annyira ajánlott és annyit változott a helyzet a "sokkal" korábbi álláspontokhoz, hogy volt 1-2 fejlesztő aki igenis hozzányúlt a dolgokhoz, csakis ezért működik és csak CE-vel, LE-vel ugyanúgy nem ajánlott. Ezért írom, hogy értelmezni kell a leírtakat. Amúgy az S912 már kiesett az Amlogic által támogatott eszközök közül, szóval kevés a remény a sokkal jobbhoz.
Az, hogy nincs gond az NG boxokkal az nem igaz.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
Még mindig nem ajánlott igazából (az öf-ban sem szerepel ezért) de viszont az S912 és az S905X árak annyira elszálltak, hogy ezt jobban megéri venni már mint a régebbieket.
Ha meg tényleg csak a 4K 60fps lejátszás a problémája, akkor végül is ajánlható is lenne, filmeknél ez még nem divat, demó anyagot meg ki akar nézegetni...
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
YxVs
senior tag
Köszi! Próbálom konfigolni a transmissiont putty-ból Csicsóka leírása alapján.
De ott elakadtam, hogyan tudom alább a letöltési könyvtárat, jelszót beállítani.Alább hogy tudom beírni a következőket?
Itt át kell írni a letöltési könyvtárat, a megfelelő elérési úttal, pld:
"download-dir": "/media/toshiba/torrents",
Be kell állítai a jelszót a TR eléréséhez:
"rpc-password": "anyámtyúkja",
Hogy a letöltött állományokat a hálózaton bárki módosíthassa az umask értékét 0-ra:
"umask": 0,CoreELEC (official): 9.2.0 (Amlogic.arm)
CoreELEC:~ # nano .opt/etc/transmission/settings.json
GNU nano 4.3 .opt/etc/transmission/settings.json
{
"DHT-block-this-port": 1,
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"blocklist-webseeds": false,
"cache-size-mb": 2,
"cheat-mode-default": 0,
"clean-json-utf-enabled": false,
"client-version-bep10": "",
"concurrent-announces-maximum": 48,
"dht-dat-ipv6-forced": false,
^G Get Help ^O Write Out ^W Where Is ^K Cut Text ^J Justify ^C Cur Pos
^X Exit ^R Read File ^\ Replace ^U Paste Text^T To Spell ^_ Go To Line[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
SSH-n, vagy megkeresed a box-on a 'opt/etc/transmission/settings.json' fájlt és pl. Windows-on egy szövegszerkesztővel beállítod, aztán visszamásolod. Mondjuk én nem ezt használom, hanem a Thoradia repo-ból szoktam telepíteni a kiegészítőt, és GUI-n keresztül konfigolom.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
janisjoplin1
tag
Nálam megoldódott.Kivéve a 4k 60fps hdr anyagokat./de mint írták most ezek még nem mennek/.Képernyő-engedélyezési lista.itt engedélyeztem a felbontásokat.Blakey írta még régebben,és ennek alapján csináltam:
Ha nem akarod használni illetve/vagy elég a fix felbontás akkor semmit nem kell kijelölni, úgy megy mint korábban, azaz fix, előre beállított felbontáson de megfelelő fps-sel. Ha meg kijelölsz valamit akkor szerintem érdemes a 1080p-seket bejelölni, 25/30fps-t kihagyva, illetve 4K-s megjelenítő esetén a 2160p-seket szintén 25/30fps kihagyásval valamint csakis a 3840x2160-as felbontásokat.
Janis Joplin -
FingR86
őstag
miért lehet az, hogy transmission-ben szinte mindig 10-12MB körül jön csak maximum a letöltés?
net 1000/100
iperf3 rendesen mutat 900MB körüli értékeket. -
ztsoft
őstag
Az uninstall-ra nem dobott hibát? Most néztem a opkg --help paranccsal és eltávolításnál a remove kell.
(#60792) FingR86
Milyen box (USB3 van)? Mire töltesz le? Az ipref3 a hálózat max sebességét mutatja meg (gondolom belső hálón mértél), azt viszont már nem, hogy mire képes az adathordozó.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Hát azért az S912 nagyon sokáig nem működött csak droid alatt. Sokan vették a jobbnak hirdetett paraméterek miatt és emiatt tört körülötte a vita. Több mint egy évbe került mire jó lett.
Az S905x2 még néhány nightly utan stabil CE-t kapott és max ez a 4k60fps hdr nem megy rajta...
Ez jelentős különbség.Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
Na volna egy kérdésem a most folyó beszélgetésben.
Adott egy s912 (9.2.0 CE és egy s905x2 (éjszakai 9.2.0 CE-val).
Írtátok, hogy az éjszakain (s905x2)megy a BD menü. (HOBBIT 1 rész)
Igen megy de kiválasztás és film indítás után a táv halott de még a mini bill. is. Semmire nem reagál csak felugrik a haladás jelző sáv a gombok megnyomására. Se leállítani sem váltani nem lehet (hang, fi). Nagy nehezen rájöttem, hogy a mini bill. tapicsra egérre reagál és avval lehet semmi mással kezelni a BD ISO filmben navigálni.
Az s912-s nincs menü de működnek a táv gombjai.
Na mitől lehet ez az affér.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ztsoft
őstag
válasz junkpod #60794 üzenetére
Mikor én vettem az S912-est (2017 november vége), akkor már használható volt az LE. Ha jól emlékszem, 2018 április elején jött ki az utolsó, hivatalos LE (8.2.2.3). Amiből később Csicsóka készített Ext4-es változatot (valamikor azon a nyáron).
Egy ideig csak kártyáról tesztelgettem a CE-t, nagyon sok hiba volt még benne, arra viszont már nem emlékszem, hogy mikor váltottam CE-re (gondolom, itt a topikban megvan, de most nem keresgélek, nem soká kezdődik az F1 ).
(#60798) Directors
Talán ha a videóból mutatnál mintát, akkor kiderülne, hogy kódolási hibáról, vagy egy hiányosságról van szó. Mint az mka hang fájloknál.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest