Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kenderice
senior tag
Sikerült mindent beállítani mostanra.
Egy gondom van.
TV-t is nézek a VU+ playert PVR addon segítségével.
Az SD adások jók, azonban a HD adásoknál szinte szétesik a kép.
Valami ilyenmi az "eredmény":Filmeknél nem jelentkezik ez. Csak a TV adásoknál.
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
CE alatt van lehetőség BT eszközök (egér, billentyűzet) használatára?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
blakey
titán
válasz Kenderice #45954 üzenetére
Itt kéne a Disable Noise Reduction és a Disable Deinterlacing opció bekapcsolása de az nem érhető el LE alatt, CE alatt valószínűleg megoldaná a problémát.
#45957) djnice
LE alatt nehéz lesz, CE alá a távot sem tudta összehozni akkor LE alatt ez nagyobb falat lenne.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
fpunto
csendes tag
válasz dgyuri0123 #45941 üzenetére
Vorke Z1 (912) van a CE és LG tv-n nézném.
-
L.L.
senior tag
Sziasztok. Melyikek azok a kijelzős boxok, amik CE alatt, mindenféle mókolás nélkül működnek, (a kijelző is)?
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Tegnapi CE (8.95.4.2) release-t nyüstöltem 3-4 órán át. FHD 60fps, FHD 23.94, 4k 23.94, 4k 30, 4k 23.94 HDR -en egyaránt. Minden vajsima, semmi fagyás s912-őn.
Most egy darabig biztos nem frissítek, ha nem lesz továbbra se problémám.
WhiteList-re továbbra is figyelni kell, jelöljétek ki a különböző felbontásokat, mert különben a UI resolution-nel és FPS-el fog minden menni. Video calibration-t is megjegyzi az adott felbontáson és fps alatt, ha a whitelist rendben van(de csak akkor!)
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz DoItYourself #45968 üzenetére
Megcsináltam, de nálam ez nem segít, minden felbontáson igazítanom kell ezek után is a Video calibration alatt. (szerencsére már meg is jegyzi a whitelist állítás után, és reboot után is jó marad)
LG B8-am van, és OFF-on van aminek offon kell lennie. Androidos Kodi 17 alatt is és CE-s KODI 18 alatt is ugyanez a helyzet.
Nézzétek meg, lehet csak nem tűnt fel, hogy pár pixellel al van csúszva a KODI itt-ott. Van ahol ilyen 50-el arrébb kell tolnom.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz akela91 #45967 üzenetére
Mai nightlyban már nem kell figyelni a Whitelistre. Ha nincs kijelölve akkor úgy működik ahogy régen.
(#45969) akela91
Semmit sem kell kalibrálni semmilyen fps-en ami a Kodit illeti, a TV-den a Levágás nélküli opciót kell választani, mielőtt tovább jönnél, hogy nálad nem így van akkor megelőlegezem, hogy de, így van, minden LG-n azzal az opcióval működik de tudnod kell, hogy 720p-n, 1080p-n, 4K-n és HDR-en is meg kell egyszer csinálni a TV-n mivel más-más beállítás érvényesithető, tehát a boxon 0 kalibrálás szükséges.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
akela91
addikt
válasz blakey #45971 üzenetére
Oh, hogy minden felbontáson és FPS-el kell beállítani a TV-n, ezt nem tudtam. Most állíthatom 0,0-ra az összes helyen a KODI-t, és levágás nélkülire a tv-t. Köszi, este megcsinálom. Bár én a feliratot magasabbra szoktam állítani, de gondolom azt lehet is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz akela91 #45975 üzenetére
Csak felbontáson kell állítani, fps-en nem.
-
bizi990
senior tag
Megérkeztek a boxaim: [link]
Este szeretném felrakni rá a CE-t, viszont nálam nincs reset gomb.
Ilyenkor mi a teendő?
45917 -ben tobias40 írta, hogy üres boot.zip -et kell tenni sd-re. Ez működhet? Ha igen, akkor mindent a leírás szerint megcsinálok sd-vel és pluszba beteszek egy üres boot.zip -et? Üres zip: egy 0byte-os fájlt hozzak létre, pl notepad-del? -
tompyka
csendes tag
Sziasztok. Az elementumot (quasar utódja), próbálom n.c.o.r.... -ra beállítani, de nem akar kapcsolódni. Időtúllépéssel kilép. A listában szereplő public kiszolgálókkal működik. Mi a megoldás?
-
Beni2360
félisten
válasz akela91 #45975 üzenetére
Bár én a feliratot magasabbra szoktam állítani, de gondolom azt lehet is. .
Igen : Rendszer - Lejátszó - Nyelv - Felir elhely - Rögzitett.
És akkor a kalibrálásnál csak a középső vízszintes sávot állítsd amilyenre szeretnéd, máris oda teszi a feliratokat.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
mexel
veterán
válasz bizi990 #45977 üzenetére
Szia! Van reset gomb hátul az AV bemenetben, ahol általában szokott.
Éppen erről a boxról készülök írni, hogy lebeszéljek mindenkit a vásárlásról
Akkor gyorsan, bár jobban körül akartam írni:
napok óta tesztelem, nyúzom, de furán, döcögősen viselkednek ( 2 db is van, egyformán nem jók, nem egyedi hiba)
A gyári droid használhatatlan kb ( de ez lenne a kisebbik baj), van rá másik FW is, ami majdnem jobb, de a nagyobb baj hogy CE alatt is vannak gondok.
A tesztvideók nagy része elhasal, úgy viselkedik a box mintha 905W lenne, nem olyan szépen mennek a macerás videók mint egy 905X-en.
Éppen az előbb szedtem szét hogy megnézzem valóban 905X-e, de a procira az van ráírva.
Ha a deinterlacing nincs bekapcsolva nem is visz sok mindent.
( ez csak a 905W-kre volt jellemző, a 905X-eim eddig ezeket a videókat hiba nélkül vitték)
Szóval fura. Talán valami rossz típusú ram, vagy nem tudom mi lehet, de nagyon nem kerek a dolog.
Ennyi teszt után már erősen a nem ajánlott darabok közé sorolnám. Android alatt sem lehet normálisan helyrehozni úgy ahogy bármelyik boxot szoktam pár perc alatt, itt hiába csinálok meg mindent irtózatosan akadozik a filmlejátszás, kb nézhetetlenül ( SPMC-vel is)
Viszont nem 905W mert van egy 4K tesztvideóm ami nem megy a 905W-n, ezen CE alatt igen. De erősen hardverbeteg valamiért a készülék.Most azon ügyködök hogy csináljak rá egy használható dual rendszert, amitől kicsit javulnak a képességei
De csodák nem lesznek[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Aida64 alatt CPU azonosító minden X és W-nél ugyanaz adja, ezt kellene ellenőrizni, mert ezeket nem lehet hamisítani.
(#45985) mexel
Mint írtam, de nem S905X vagy W, hanem egy számsor, stb.
Most nem tudom megmézni, mert nem vagyok box közelébe.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
mexel
veterán
válasz darvinya #45984 üzenetére
ugyanaz=ugyanazt?
Mit értesz ezen? Hogy mit fog kiírni? Még nem néztem meg de ez a terv. De a SOC felirata S905X.
És ahogy írtam viszi a 4K60FPS vidót amit a 905W nem.Most csinálok egy több rendszerből összekapott droidot rá tesztelni, mert az Android egy dolog hogy milyen, de a CE alatti hibákra nincs mentség
[ Szerkesztve ]
-
-
syler123
veterán
Ahogy nézem jelenleg kb az Odroid C2 a legjobb médialejátszónak. Gigabit ethernet, offical Libreelec támogatás.
Mondjuk nem tudja a HDR-t, mert ez még sima s905...[ Szerkesztve ]
-
a.t.t.i.
senior tag
Tudom hogy nem adásvételi csoport,de ha valaki szeretne eladni,android boxot írjon rám!
10 alatt keresek. -
peterk
senior tag
válasz kenand #45992 üzenetére
Nem, de nagyon egyszerű csinálni.
Telepítsd fel a CE-t, engedélyezd a beállításokban az SSH-t, lépj be SSH-n (root/coreelec a usernév/jelszó), aztán add ki sorban az alábbi három parancsot:
1. systemctl stop kodi
2. systemctl stop eventlircd
3. ir-keytable -tAztán kapd elő a távot, és kezd el szép sorban nyomkodni a gombokat rajta. A képernyőre (az SSH konzol képernyőjére) ki fogja írni minden gombnál, hogy milyen számkódnak ismeri fel. Egy 0xXXXXXX formátumú számkódot fog kiírni, van amikor csak két számjegy (pl. 0x12), vagy amikor négy (0x1234), vagy amikor több. Ezt írd fel minden táv gomb mellé magadnak egy papírra. Aztán kapj elő egy sima szövegszerkesztőt, ami tud linuxos szövegformátumban is menteni. (pl. notepad++). Készítsd egy üres fájlt, nevezd el ahogy akarok (pl. magicse-remote-config, kiterjesztés nélkül), majd másold be az alábbiakat a fájlba, végül a sor elején levő számkódokat cseréld le azokra amiket felírtál az egyes gombokhoz. A számkódok mögötti szöveges kódokból rá lehet jönni, hogy mi melyik (KEY_NUMERIC_0 nyilván a "0" gomb, a KEY_DOWN a "le" gomb, stb.). Ha valamelyik szöveges kódhoz nem találsz távirányító gombot, azt a sort törölheted nyugodtan.
-----------------------------------------------------------------------
# Magicsee, type: NEC
0x2217 KEY_NUMERIC_0
0x2241 KEY_NUMERIC_1
0x2203 KEY_NUMERIC_2
0x2242 KEY_NUMERIC_3
0x2245 KEY_NUMERIC_4
0x2207 KEY_NUMERIC_5
0x2246 KEY_NUMERIC_6
0x2255 KEY_NUMERIC_7
0x2217 KEY_NUMERIC_8
0x2256 KEY_NUMERIC_9
0x2202 KEY_ENTER
0x2244 KEY_MUTE
0x2247 KEY_INFO
0x224e KEY_VOLUMEUP
0x2252 KEY_VOLUMEDOWN
0x2212 KEY_CHANNELUP
0x2211 KEY_CHANNELDOWN
0x224c KEY_FASTFORWARD
0x2254 KEY_REWIND
0x2251 KEY_PLAY
0x2208 KEY_RECORD
0x2250 KEY_PAUSE
0x221a KEY_STOP
0x2215 KEY_NEXT
0x2216 KEY_NEXT
0x220e KEY_PREVIOUS
0x2257 KEY_PREVIOUS
0x2206 KEY_UP
0x220a KEY_DOWN
0x2243 KEY_LEFT
0x2201 KEY_RIGHT
0x2202 KEY_OK
0x224b KEY_EXIT
0x2205 KEY_HOME
0x225b KEY_MENU
0x2210 KEY_ZOOM
0x220b KEY_MODE
0x2204 KEY_LANGUAGE
0x2214 KEY_SUBTITLE
0x225f KEY_RED
0x221e KEY_GREEN
0x225c KEY_YELLOW
0x221d KEY_BLUE
---------------------------------------------------------------------------Ha végeztél, mentsd el a fájlt, csatlakozz hálózaton a boxhoz, és a "configfiles/rc_keymaps" mappába másold be az elkészített fájlt. Utána pedig a "configfiles" mappában levő rc_maps.cfg fájlba írd ezt be:
---------------------------------------------------------------------------
* * magicse-remote-config (vagy aminek elnevezted a fájlodat)
---------------------------------------------------------------------------Ha nincs rc_maps_cfg fájl a mappában, akkor készíthetsz is egyet, vagy pedig lemásolhatod a rc_maps.cfg.sample rc_maps.cfg néven, és abba írd bele (utóbbi esetben vagy törölj ki mindent a fájlból, vagy tegyél kettőskeresztet minden sor elé, kivéve a fenti egy sort.).
Ennyi. Indítsd újra a boxot, vagy pedig lépj vissza az SSH konzolhoz ha még nyitva van (ahol a táv gombok kódjait felgyűjtötted), nyomj egy ctrl-c-t (hogy kilépj a kód olvasásból), majd add ki a következő két parancsot:
1. systemctl start eventlircd
2. systemctl start kodiÉs már működni is fog a távod.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
kenand
veterán
válasz blakey #45938 üzenetére
Próbaképp feltettem a legújabb Alexelecet, kivettem android alól a remote.cfg-t feltettem az SD-re de nem működik a táv...majd bemásolom a configba aztán meglátom.
Még egy gondom van a Magicsee N5 csodával. Úgy tűnik nem csak béna jack SPDIF csatija van, de nem is működik. Vettem hozzá kábelt, de nem megy ahang, megnéztem nem is világít a port... -
blakey
titán
válasz kenand #45999 üzenetére
Erre a boxra már panaszkodtak. Nem ismerem, nem tudom milyen. De nem jó hír a ennyire rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni