- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz
dgyuri0123 #104552 üzenetére
Mutatós és lehet megoldaná a dolgot. Mondjuk a gyári távirányítón kívül nekem is van egy hasonló backlight nélküli verziós táviránítóm, amit szintén végig tapicskoltam már de annak hatására sem kapcsolt be. Nem tudom, hogy azt lehetne e tanítani vagy sem és ha igen akkor hogyan.
Költeni már nem igazán szeretnék rá, ha megunom akkor előveszem a bontatlan Fire TV stickemet ami már egy éve ott pihen a polcon, csak valamilyen perverzió okán, imádom szívatni magam -
sony309
őstag
válasz
dgyuri0123 #103048 üzenetére
Nem akarok ide is egy sztereó erősítőt venni, ez csak a második TV-m, de jobb hangot akarok, ezért vettem a soundbart.
-
sony309
őstag
válasz
dgyuri0123 #103043 üzenetére
Szia Gyuri!
Sajnos, már az 5.1 DD és DTS is pont olyan, amilyet az előbb leírtál, nem kell 2.0-nak vagy mp3-nak lennie. Az ember azt gondolná, hogy nincs lejjebb! De van, de van!
Pedig AVR is van a rendszeremben, de hát tudjuk miből nem lehet várat építeni.Tudom, mozizzak eredeti nyelven és felirattal! Hát nem!
-
btraven
őstag
válasz
dgyuri0123 #103041 üzenetére
HD-Ready tévém van. Monk-ra jó. 640x352 a felbontása. Kiválóan látható. Bezzeg a hang, a beszéd mintha víz alól jönne, a környezeti zajok (leveleket fúja a szél a járdán) meg olyan hangosak hogy megsüketülök. Ebből is látszik hogy az audio mennyivel keményebb dió. au-dió.
Képcsöves tévé elavult lenne? Amikor a Digi még mindig interlaced-ben adja a műsorokat? Ezek szerint a többségnek még az van. -
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #99923 üzenetére
Igen ott ahol írjak, hogy van HDR sáv.
-
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #99920 üzenetére
Azért arra figyelj, hogy nem minden kódolási DV fog elindulni rajta.
-
hunaqua
addikt
válasz
dgyuri0123 #99920 üzenetére
Használd egészséggel!
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #99847 üzenetére
Streamhez az Android felülete jó, filmekhez pedig a CE. A CE itt nem SD kártyára, hanem pendrive-ra megy.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #99663 üzenetére
Korábban kérdezted és kaptál választ, a frissítés nem ajánlott, ott volt egy nagyobb váltás Kodi szempontjából. Új img kiírása az ajánlott.
-
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #99669 üzenetére
N: új>G: generációs.
-
hunaqua
addikt
válasz
dgyuri0123 #99665 üzenetére
Az egy jó cucc.
Azon már a 9.2.8 NG-s verzió? Amennyiben az, akkor simán tudod frissíteni akár az update -n keresztül is. Viszont a tiszta telepítés az ajánlott.
-
hunaqua
addikt
válasz
dgyuri0123 #99663 üzenetére
Milyen dobozod van?
-
divan
őstag
válasz
dgyuri0123 #99658 üzenetére
Természetesen nem. Két generációval újabb az S905X3.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #99425 üzenetére
Tiszta telepítés a javasolt, ne feissíts, mert csak szívni fogsz.
-
válasz
dgyuri0123 #99425 üzenetére
Nekem Khadas VIM3L-en (belső eMMC) ment, de nem írtad milyen eszköz és hova van telepítve.
-
joydrv
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #99254 üzenetére
Win 10 - 11 esetén Gépház/Hálózat/Hálózat és megosztási központ: itt kell engedélyezni a fájlmegosztást és ahogy írtad, Vezérlőpult/Programok/Windows alkalmazások ki-be: itt kell bekapcsolni az SMB1-et.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #99257 üzenetére
Azt elvileg csak Win 7-en kellett legutoljára. Attól kezdve az SMB v2-nek is mennie kell simán.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
#98217 így próbáltad?
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
tipp: SMB protokollverzió?
7 éve még vigan SMB1 volt, egy ideje az alapból tiltott win-ben -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #99140 üzenetére
Ha figyelmesebben olvasnál, akkor látnád, hogy miért. Licensz kérdése, semmi más, kevés gyártó fizet érte.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #99139 üzenetére
Amúgy t@köm televan. Egy DV, ami évek óta "kint van", még mindig problémát jelent egy külső lejátszónak? Miért van ez? Ennyire nehéz lekövetni a szabványt? Csak költői volt a kirohanásom, nem érdekel annyira, hogy megérje belemerülnöm a technikai részletekbe.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #99131 üzenetére
Ezt már egyszer megkérdezted és akkor is el lett mondva hogy a 905x3-on nincs DV.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #99134 üzenetére
CE alatt? Ez a téma az elmúlt néhány hónapban, írd be, a keresőbe, hogy Homatics, Ugoos és lesz bőven hsz.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #99132 üzenetére
Azon nem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #99131 üzenetére
Ja... X96 air a box. S905X3.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #98406 üzenetére
Kínai, olcsó, noname tucattermék, minél többet, minél olcsóbban. Gondlom az Android-os felhasználásra találták ki, ahol nem melegszik annyira.
-
syler123
veterán
válasz
dgyuri0123 #98406 üzenetére
Semmi értelme nem volt, hogy fordítva tették be az alaplapot, nem tudom ennek mi volt az oka. Mindegy én szeretek mókolni a gyári házat nem akartam szétfúrni, így maradt ez.
Most nyomtatom a tetejét, majd teszek be képet a végeredményről.
Szerintem kékben nyomtatom ki, hogy ne legyen ennyire szappantartó kinézeteA kijelzőt megtudtad fordítani? Mármint szoftveresen, annak még utána kell járnom, úgy tudom lehetséges.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #95365 üzenetére
Törölhető.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #95280 üzenetére
HDR10, HLG, HDR10+
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #94997 üzenetére
Persze van sok szélesebb képarányú sorozat is. Pl a The Last of Us is 16:9-es, de az első Avatar is az volt. Kimondottan mozifilmeknél nagyon ritka a tévés képarány.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #94995 üzenetére
A filmek alapvetően nem egy 16:9-es tévére készülnek, hanem a moziba. Ha megnézel pl egy sorozatot azok általában 16:9-es tévékre van készítve, ezért többségében nincs is fekete sáv. Vetítőnek pl mind1 hogy milyen a képarány.
-
cof
veterán
válasz
dgyuri0123 #94992 üzenetére
Szabvány van [link]. A képarány meg olyan amilyet a rendező megálmod.
Persze az ember nem fog minden filmhez venni megfelelő képarányú TV-t.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #94970 üzenetére
Szia,
CE alatt tilos kalibrálni a képernyőt, pixelpontos képet adnak a boxok, a tévé képerányát kell állítgatni, ahogy nfsu17 írja.
A DVD-ken MPEG2 tömörítést használtak, régen mintha lett volna erre egy külön kapcsoló a CE-ben, ahol ki lehetett kapcsolni a hw-es dekódolást. -
nfsu17
veterán
válasz
dgyuri0123 #94970 üzenetére
A tv-t kell bactatni a kép beállítására, nem a boxot.
Teljes képernyő, vágás nélküli, vagy vmi ilyet kell keresni a kép menü alatt. -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #94964 üzenetére
A felbontás itt nem igazán számít, teljesen mind1 hogy mire állítod, mert a tévé úgy is fel fogja skálázni 4K-ra. Itt inkább a kadencia helyes lejátszás számít, illetve az, hogy milyen codec-es a film. Milyen formátumban van a film? DVD ISO? Esetleg Divx/Xvid? Én inkább innen közelíteném meg a problémát. Amúgy a DVD-ket azt hiszem 25fps-el kell lejátszani, de már nem nagyon emlékszem.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #94964 üzenetére
Maradjon 1080p az UI felbontása.
-
szabeska
addikt
válasz
dgyuri0123 #92611 üzenetére
2,5" a HDD. CoF is koszi
-
Zsömica
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #92606 üzenetére
Privi...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #92580 üzenetére
Cseréltem tápot és "megjavult". Ismét megy a 2 db 2TB-os 2.5"-os HDD egyszerre. Gondolom haldoklott a táp...
Viszont azt nem tudná nekem megmondani valaki, hogy X96-on hogy tudnám életre kelteni a CE-t, mert figyelmetlenségből valahogy belső tárhelyről bootoltattam a boxot és onnan kezdve csak az android megy. Van valami trükk, hogy ismét a CE-re bootoljon, mint eddig? Nem sd-ről fut a CE, hanem telepítve lett belső tárhelyre, nem is én csináltam, hanem így vettem a boxot. Köszönöm, ha segít valaki, mert ehhez a részhez semennyire nem konyítok és jobban tetszett ez a CE, mint a már nem támogatott verzió.
Ha van valakinek eladó, jelenleg támogatott procis boxa, írjon privátot, mert vennék egyet "tartalékba"...
Bocs, nem akartam itt boltolni, de talán nem túl nagy baj...kivételesen.
-
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #91134 üzenetére
van fent videóm Keymap editorrol is.
---------
Bikkrom: mar kaptál ajánlatot én is irtam hozzá, hogy az jo lesz. -
gyűrű
addikt
válasz
dgyuri0123 #91130 üzenetére
<keymap>
<FullscreenVideo>
<keyboard>
<key id="ide írod a tiedet">AudioNextLanguage</key>
</keyboard>
</FullscreenVideo>
</keymap -
Zsadi
őstag
válasz
dgyuri0123 #91130 üzenetére
1. player process info,
2. hang menü, vagy audio sáv váltás? -
trance89
őstag
válasz
dgyuri0123 #90800 üzenetére
Utóbbi, egy HDD max feleannyi idő alatt megdöglik mint egy SSD. Ideje lenne már kiverni a fejekből ezt a marhaságot hogy az SSD-k megdöglenek a sok írástól. Mennyi idő is kell egy átlag usernek mire eléri azt a cca 400TBW-t amit manapság szinte minden SSD tud? Jópár éve szajkózzák nagyon sokan (tapasztalat nélkül persze), ez max az első genes SSD-kre volt igaz. Az utóbbi 10 évben több mint 100db SSD megfordult nálam, a mai napig köszöni szépen mind hibátlan, egyetlen darab Patriot kivételével ami újan a dobozból kivéve hibás volt. Ezzel ellentétben volt vagy 7-8db HDD meghibásodás...
Emlékezetes eset volt kb fél éve amikor egy 3 éves HP minigép fordult meg nálam gyári samsung oem SSD-vel, 800TBW! írás volt rajta és teljesítményveszteség nélkül futott rajta a win10. -
pinnacle
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #90809 üzenetére
Bittorrent topikba is kérdezd meg, lehet beállítás, kliens probléam. Nekem is gondom volt. Mondták álljak vissza a qBittorrent 4.3.9-re, azóta jó.
-
mexel
veterán
válasz
Szerintem addigra elavul, ez már manapság azt hiszem nem kérdés hogy az ssd-k használhatóak bármire
-
Technoman
őstag
válasz
Ez engem is érdekelne.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #86360 üzenetére
Az S912 az a mostoha SoC amire kb. már semmi sem fog érkezni, a legtöbb fejlesztő python3-ra koncentrál és ezáltal a Kodi Matrixra + a következőkre. Ha semmilyen kiegészítőt nem használsz és esetleg fájlnézetben használod akkor sokáig fog működni, amint van valamilyen igényed 1-1 kiegészítőre akkor számolnod kell azzal, hogy már nem biztos, hogy működni fog azon a rendszeren. Egy S905X3, S922X boxszal jobban járhatsz. Ajánlani csak drágább kategóriából tudnék mivel az olcsókkal már nem foglalkozom, nem fogok semmilyen hűtőbordát választani, vagy szétszedni és furkálni, stb. ez már nem hoz lázba, kell egy jó box és kész.
-
galaxys80
veterán
válasz
dgyuri0123 #86357 üzenetére
Dehogy kuka. Ha nem használsz például addonokat, hanem csak egyszerű filmlejátszásra kell , akkor jó sokáig kiszolgálhat még.
Minden gond nélkül el lehet lenni frissitések nélkül is. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #86357 üzenetére
Igen, qka. Újat nem fogsz kapni és örülj, ha még működik.
Hónapok óta írogatjuk, hogy ez vagy az megszűnik, S912-es SoC-ra már nem lesz új kernel és nem támogatja a CE. amit kaptál frissítést az ki lett kényszerítve, de 0 fejlesztés van a régi kernelre és főleg az S912-re.
-
Csabi1984
addikt
válasz
dgyuri0123 #79308 üzenetére
Mondjuk azért nem mertem belekezdeni a belsőtárhelyre másolást mert nem elég "szájbarágós" puttyhoz nem értek
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #79151 üzenetére
Azon nem lesz.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #79149 üzenetére
NG boxokon ott van. Nem függ a felülettől.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #79147 üzenetére
Pár hsz-el ezelőtt épp linkelték.
[link]
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #79145 üzenetére
Hol lehet ilyesmiket beállítani? - Beállítások/CoreELEC alatt.
-
gyűrű
addikt
válasz
dgyuri0123 #78575 üzenetére
Nem. A halálát a felhasználók okozták azzal hogy nem volt rá igény. Ezt követték le a tv gyártók, ezért évek óta senki nem gyárt már senki ilyen tvket, ergo halott. A CE nem igazán releváns ebben.
-
gyűrű
addikt
válasz
dgyuri0123 #78568 üzenetére
Ez a halott technika, már tvket sem gyártanak ilyet. A CE fórumon is elmondák hogy nem fejlesztik..
-
mpo
veterán
válasz
dgyuri0123 #72602 üzenetére
Nem vettem észre különbséget a Kodi lejátszása és a Denon hálózati lejátszása között, de ha lehet az utóbbit választom.
A box nem zenél. -
gsc73
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #72607 üzenetére
Ne aggódj, nem vagy egyedül én is pont mostanában kezdtem ezzel a kérdéssel foglalkozni. Az én célom egy volumio/moode szerű rendszer lenne: lossless és MP3 lejátszással, mobilos vezérléssel, de akadozik a folyamat:
(1) a webes interface-k használhatatlanok vagy csak nagyon nehezen:
- Chorus2: nem találtam könyvtárlistát.
- Arch: átláthatatlan.
- Hax: nagyon jó mobilra, de nincs hangerőszabályzás (????nem is értem hogy gondolta a fejlsztő???)
- AWXI: talán a legjobban használható, de minimum tablet kell a vezérléshez, mert kicsiLétezik 3rd party web interface? (én nem találtam).
(2) toslink to RCA D/A-t kellene még vennem, de nem tudom milyet. 96 Khz elég vagy érdemes beruházni 192Khz-es változatra egy átlagos erősítő + hangfal pároshoz?
G.
-
tsilver
aktív tag
válasz
ezek, a CE , és droid nem zenelejátszásra vannak tervezve és a procira nincsenek optimalizálva, inkább kell vmi cél eszköz. ha meg mindegy akkor pl foobar
-
Pelican
őstag
válasz
Ha ott a CE, az nem jó zenére?
-
tcsaba007
tag
válasz
dgyuri0123 #69422 üzenetére
A .tar állományt másold be a .update mappába és indítsd újra a boxot.
Ui.: Először az automatikus frissítést kapcsold ki, különben downgrade után leszedi a frissebbet.... -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #67709 üzenetére
Saját API-kulcsot kell létrehoznod és akkor menni fog, keress vissza, napok/hetek óta erről van szó és linkeltem is oldalt ami szerint megcsinálhatod.
-
edk-
őstag
válasz
dgyuri0123 #65807 üzenetére
szemből/oldalról/középről azért szól
Ez a sztereó
-
mpo
veterán
válasz
dgyuri0123 #65807 üzenetére
Jó sztereó esetén mélység, magasság is van, de a térhangzáson többet értettem ennél, például Dolby Atmos, DTS:X.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #65584 üzenetére
Jó ezen ne vitatkozzunk (nem is akartam), mert akkor ismét úgy látszik, hogy vannak akik jobban érzékenyebbek a minőségkülönbségre (jobban észreveszik, főleg ha már tudják mikben érhető ez tetten) és vannak akik kevésbé. De az objektíve, hogy van különbség, attól még igaz.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #65570 üzenetére
Hát én úgy vagyok vele, hogy felesben csak a pálinkát szeretem (és még pár ahhoz hasonló dolgot), de a 3D-t már nem annyira
...
(Ez kb. olyan, hogy ha azt mondják nekem, hogy a sima BD Remux helyett nézzek egy 6GB-os Rip-et és még azt is (az egyik dimenzióban) felezett felbontással, mert az is pont ugyan olyan jó lesz. Hát kösz, ha lehet inkább nem...)
-
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #65574 üzenetére
Pedig ha utána olvasol másképpen van a felbontása az SBS-nek mint a másiknak. Az SBS-nél a passzív TV esetén függőlegesen felezi az 1980-t, valahogy így ahogyan itt írták de ott a topikban minden megtalálható.
Míg a másik Half OU vízszintesen 1080-t felezi. -
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #65566 üzenetére
Azért az érdemes figyelembe venni, hogy a passzív TV-re a Half-OU változat míg az aktív TV-re az SBS változat a jobb, helyes választás.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #65566 üzenetére
LG
oledemvan, ami tud ugyan 3D-t, de a box (CE) ugye nem - azt a 3D-t tudja a box mivel a TV-d passzív 3D-s így a Half-OU és SBS tökéletes számára -
tobias40
veterán
válasz
dgyuri0123 #56103 üzenetére
Nekem még mindig megvan a med600-am és nem mondanám hogy rosszabb a képe!
Full 3 d-t is azzal tudom lejátszani,igaz a minden napokban a 905x-et használom! -
SunMount3r
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #56100 üzenetére
A kiegészítők support-ját elhagyhatják egy idővel a régebbi KODI verziókhoz. De lokális, add-onok nélküli lejátszás esetén én sem látom a veszélyt...
-
djnice
veterán
válasz
dgyuri0123 #55606 üzenetére
Ha reprodukálható, akkor le kell menteni a log-ot és jelezni kell a fejlesztőknek. Ha Amlogic specifikus és nem Kodi, akkor javítani fogják.
-
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #55606 üzenetére
Nem eltérő a film meg a a felirat fps-ja. Mert ha a felírat pl 25 fps akkor igen csak gondok vannak egy 24 fps-s filmnél vagy akármilyen eltérésnél. Ezért nem is megoldás a csúztatás ilyenkor mert mindig nagyobb lesz az eltérés és idegbajt kap az ember.
-
ztsoft
őstag
válasz
dgyuri0123 #55477 üzenetére
Szia!
Látom, az összefoglaló Neked is kimaradt.
S912/CE 9.0.2-nél van BD3D kezelés?
Van, 2D-ben lejátssza a filmet iso-ból is, meg könyvtárból is.
Lejátssza a CE egyáltalán a valós 3D-t, vagy csak a felezettet?
Jelenleg csak a felezettel van 3D.
És ha most nincs 3D, később esetleg várható valami?
Remény van rá, de az időpont az kérdéses, ahogy DoItYourself is írta.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #55289 üzenetére
Írtam két tényezőt de még az SD-kártya/eMMC is beleszólhat. Ha nem tetted meg akkor állíts be fix IP-t, próbáld ki majd lecsatlakoztatott HDD-kel is próbáld ki. Így talán közelebb kerülhetsz a válaszhoz.
-
djnice
veterán
válasz
dgyuri0123 #55286 üzenetére
Szerintem a hálózatra vár bootoláskor, az lassíthatja ha nem kap időben IP címet. Állíts be neki fix IP-t.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #55286 üzenetére
A bootképernyőt látod annyi ideig? Elvileg nem kéne, hogy eltérő legyen de bármi előfordulhat, később "ébreszti" a HDD-t vagy a hálózatot találja meg később. Még nem találkoztam ilyennel, igaz én csak hálózati lejtszást használok.
-
darvinya
titán
válasz
dgyuri0123 #55206 üzenetére
Ez is vezérlő elektronikától függ.
Pl: AData CH94-esem, még ekkor is leáll, ha csak kimerevítem a képet film lejátszás közben, de 5 percnél tovább nem indítom újra. -
darvinya
titán
válasz
dgyuri0123 #55204 üzenetére
Nem mindegyik HDD áll le, az csak elektronikájától függ, hogy miként vezérli.
Nekem is van olyan csatoló elektronika, ami soha nem áll le. -
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #54997 üzenetére
-
sugarforce
addikt
válasz
dgyuri0123 #54984 üzenetére
Samba 1es megosztas? Ha igen, lehet a Windows letiltotta ujra. Ha van olyan opcio a samba 1 alatt hogy "smb1 aztomatikus torlese" amellol mindenkepp szedd ki a pipat,a tobbi melle meg rakd be. Vagy hasznalj nagyobb smb verziot
-
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #54984 üzenetére
Hálózati hely felvétele kell csinálni és akkor fogja látni. Ez a win 10 sara.
Így fog kinézni. -
válasz
dgyuri0123 #54913 üzenetére
Nem vagy cseppet se nehéz eset.........
X92 BOX kb a legjobb S912.es BOX(U9 et leszámítva) 905X ből talán a Beelink MiniMX III-II az ami közel áll az X92 minőségéhez, de még így is a x92 jön ki győztesnek!
Ahogy mondtam hiába kötsz a BOX-ra BÁRMEKKORA tápot NEM fog kimenni az USB portra csak 500.mA, és ez egy régebbi(2.évesnél régebbi) 2,5" HDD.nek KEVÉS mert induláskor ennek a duplájánál is többet felvesz(akár 1,5.Ampert is)
Szóval ne beszélj ökörséget hogy 2.db HDD is elmegy 500.mA el! amúgy pedig USB portonként értendő az 500.mA nem egybe a 2-3.db usb port!
-
darvinya
titán
válasz
dgyuri0123 #54913 üzenetére
Pedig nem mindegy milyen táp szerkezetű a box.
12V-os tápos box, a box-on belül állítja elő szükséges feszültséget és áramot, így jobban eltudja osztani áramot több perifériának feszültség esés nélkül, mert van tartalék.
5V-os tápos box, pedig csak a max. beállított áramot tudja tovább osztani, ami 1A-t jelent, jobb esetben 2A, de ennél többet nem.
Ezt elosztva mindenhez, hamar lecsökken a feszültség, és ezt a belső vezérlő úgy kompenzálja, hogy perifériát korlátozza. -
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #54910 üzenetére
Tehát ezzel tökéletesen igazoltad Droidmester állítását.
-
válasz
dgyuri0123 #54900 üzenetére
Milyen BOX ez? Csak mert NEM mindegyik boxnál van az USB portok táplálása közvetlen rákötve a táp csatlakozóra!(még szerencse) Szóval köthetsz te rá 100.Amperes tápot is ha a BOX elektronikája szabvány 500.mA -re korlátozza az USB port kimenetét!
Egy AKTÍV USB HUB kell és arra kötöd a bika tápot és HDD-t, így a BOX nem fog beleszólni a HDD táplálásába!
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #54898 üzenetére
Letöltőd a stabilt és frissíted, nem tudom miért jó folyamatosan Nightly-n lenni úgy, hogy nem mindegyik verzió jó, de ahogy írtam, elvileg a 10-eiben javítva lett.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #54896 üzenetére
Egy rossz parancssor miatt történt, ha minden igaz a legfrissebben már javítva van. Szerintem neked nem való a Nightly, ahogy sok más felhasználónak sem, mert nem olvassátok a történéseket és egy Nightly-nál ez azért nem árt és a sok hibajelentés sem, mert csak abból lehet jó stabil verzió. Tedd fel a 9.0.2-t és használd.
-
flash-
veterán
válasz
dgyuri0123 #54560 üzenetére
Köszi
Esetleg valami olcsobb eszkoz ami tudja vagy az 5ghz wifit es olyam 10e ft korul van? -
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #54477 üzenetére
Nálam a MECOOL BB2 PRO-n simán az egér gombra előugrik a codec info.
-
Pelican
őstag
válasz
Fullscreen video/Other/Show codec info
-
Csicsóka
őstag
válasz
Global/Other/Show codec info
-
moltam
tag
válasz
dgyuri0123 #53914 üzenetére
Ki van kapcsolva minden, képformátum eredeti, mozgásjavító ki, annyi hogy a HDMI beállítást 4:4:2-re tettem.
Közben olvasgattam és lehet, hogy az S912 Dirty Region gondja lesz, holnap elvégzem a módosítást, hátha.
-
Csicsóka
őstag
válasz
dgyuri0123 #53717 üzenetére
Az a legtutibb, szinte mindenki ezt használja, de van Deluge, és Aria2 is.
-
Csicsóka
őstag
válasz
dgyuri0123 #53706 üzenetére
30-40 MB/s-el torrentezik a gigabites S912 box, ami egyáltalán nem rossz eredmény. Egyszerű, olcsó NAS-ok ennek a közelébe sem érnek.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #53408 üzenetére
Amúgy nekem is Gt 01 van és jól működik, annyi, hogy 1 év alatt egyszer elfelejtette a betanított IR gombokat és újra kellett tanítani. Még mikrofonja is van, ami működik pl. a YT app-al, Chrome-al stb... De én pont a világítást nem érzem olyan "okosnak", mert ahhoz, hogy világítson meg kell találni a sötétben a világítás bekapcsoló gombot.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #53408 üzenetére
Köszi, de ez a táv szerintem nagyon csúnya.. Valamennyire számít a külcsín is..
Cserébe világít és tanítható. Van 3 légegerem, Mele F10 Deluxe, ez az iWeipoo meg egy Measy. Élőben nem csúnya az iWeipoo és jól kézre áll. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #53390 üzenetére
Amúgy tudnátok (bárki) valami klassz wireless távot hozzá, ami az összes funkcióját tudhatja a gyári távnak?
Egy iWeipoo GT01 tu(hat)ja, tanítható és nem rossz táv. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ha már Rii akkor i25?
Amúgy MX3, vagy T3, ha tényleg sok gombot akarsz.
-
Beni2360
félisten
válasz
De hát mexel egy "belgyógyász".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest