Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint)
- Öregszem
- 3070 -> 4070 Super
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A fénynél gyorsabban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
128bit
tag
Kedves Amlogic tesók .
Most szeretnék rendelni egy boxot ,meguntam,h a jó öreg vencz 10 em szorakozik mindig nekem( pl lefagy ha egy film megy és közben másik filmet akarok inditani )Ajánljatok nekem 15-25 k környékén valamit jót . Sima FHD tv van csak itthon ,4k nem érdekel majd 1-2 év múlva lehet újítok valamit.
Rátok bízom magam ,kérnék egy konkrét linket és már rendelem is!
Köszönném nagyon!
(medence gépész) 06708810076
-
dugesz77
őstag
válasz 128bit #43301 üzenetére
Mi a gond a Venz-el? Ezt a fagyást csak droid alatt csinálja csak ,vagy LE-CE alatt is? Amire akarod arra elégnek kén lennie.
Ha meguntad vagy javíthatatlan akkor a mostanában ajánlott Francia raktáras Mecool BB2.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz z123456789 #43296 üzenetére
Egy ZIDOO X9S tudja a 3DISO FHD meg egyebek.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Dr.NX
addikt
Most szépen megy az NFS szerver, de Windows 7 alatt hiába mountolom be a rw storage-ot, nem tudok rá írni... Meg az olvasás is lassú.
Ezeket a lépéseket végrehajtottam, elvileg Win7 alatt is ugyanígy megy, hogy UID és GID -2 helyett 0 legyen, sikerült is, de így sem írható a kiajánlott meghajtó.
https://graspingtech.com/mount-nfs-share-windows-10/
Az exportsban próbáltam anonuid=0 és anongid=0 értékeket beírni (a root-hoz elvileg ez tartozik), de mivel nem értek hozzá, nem biztos hogy jót teszek ezzel.
Minden ötletet meghallgatok!Elfogadom a sütiket.
-
BullZeye
veterán
válasz Benoe77 #43290 üzenetére
Oh, köszi, picit megzavart, hogy semmi beállítási lehetőség nincs, és valamiért a portot se írja az addon nálam. De így már okés, már csak működésre kell bírni, mert Ledek beállítása után se kép se hang, viszont már legalább akad 15 perc után!
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
FAQtyA
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném tisztelettel! Mecool BB2-vel, USB-s dokkolóban csatlakoztatott SSD-ről, Sony 4K TV-n próbálom teszt jelleggel lejátszani a Youtube-ról letöltött 4K videókat. A BB2-n SD kártyáról induló CoreELEC 8.95.0 fut. Addig jutok a KODI-val, hogy csak forog a "gyűrűs homokóra", de nem akar elindulni egyik videó sem.
- COSTA RICA IN 4K 60fps HDR (ULTRA HD)
- Sony 4K Demo Another World
- Breathtaking Colors of Nature in 4K III Beautiful Nature - Sleep Relax Music 4K UHD TV Screensaver
- FLYING OVER NORWAY (4K UHD) 1HR Ambient Drone Film + Music by Nature Relaxation™ for Stress Relief
- 4K VIDEO ultrahd hdr sony 4K VIDEOS demo test nature relaxation movie for 4k oled tv
- Zion National Park. Autumn - 4K Nature Documentary Film
Próbáltam állítgani cache-t az advancedsettings.xml-ben, próbáltam nélküle is, de nem boldogulok. Tudtok egy csöppet segíteni, mit csinálhatok rosszul?
Nagyon köszi! -
Beni2360
félisten
válasz FAQtyA #43307 üzenetére
Inkább innen tölts le teszt videókat.
Nekem még nem sikerült rendes 4k Youtube-ról letölteni.
Nem minden box szereti az usb dokkolót.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz FAQtyA #43310 üzenetére
Még valami FHD filmmel megy? Lehet, hogy a hozzá adott HDMI kábel hibás és nem megy át a 4K//60 ahhoz már spéci kábel kell.
Ellenőrizd a filmeket a média infóval.
Közvetlenül csatlakozik a box-hoz. - és a box a tv-hez?
Egyenesen a TV dugva elindul? Kizárni a box hibás beállítást vagy a hdmi kábelt?[ Szerkesztve ]
-
FAQtyA
tag
válasz Beni2360 #43311 üzenetére
FHD filmek működnek eszméletlen szép képpel. 100-as LAN-on NAS-ról is, ugyan ebből a dokkolóból HDD-ről is, ami a box-ba megy közvetlenül USB kábellel. DVD ISO esetén volt annyi érdekesség, hogy időnként meg-meg akad, ugrik. Youtube AddIn alatt a videók mennek. Csak a 4K nem. De letöltök most a javasolt helyről, hátha. Egy vastag aranyozott csatis HDMI kábelt használok, ami nem a box-hoz volt. Azzal megy közvetlenül a TV-be. Lehet az a ludas? Milyet vegyek helyette?
-
dugesz77
őstag
válasz FAQtyA #43313 üzenetére
Ha megáll előtölteni az nem HDMI kábel hiba .Inkább egy rossz usb-kábel vagy rossz usb-s tok, ütköző vezérlő. Hagy ki minden kütyüt próbáld meg egy kicsit gyorsabb pendrive-ról..Még ezt az oldalt ajánlom itt van 4k hdr meg minden.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz FAQtyA #43313 üzenetére
Na most a CO jól van beállítva?
Itt több mindent kell állítani mint a LE-nél. A beállításoknál a Rendszernél-Képernyő- első sorában be kell állítani : Whitelist-t . De ettől még el kellene indulnia.
Szerintem a HDMI kábeled nem tudja a 4K továbbítani. Amit hozzá adtak? Alap 4K kell, hogy tudja.
Átvált a megfelelő fps-re? DVD 50 Hz? azért is ugrálhat mert nincs váltás.
Azt se tudjuk vagyis én nem, hogy volt-e dolgod már ilyen rendszerrel és tudod mit szabad és mit nem állítani.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
z123456789
addikt
válasz Beni2360 #43304 üzenetére
Köszi, de ennyit most nem szerettem volna rá költeni a cserére, és a rugalmasság jobban érdekelt volna, mint a 3D iso. Értem ezalatt mondjuk a LiberElec supportját.
Ezért írtam, hogy lehetséges hogy bevállalom, és meglátom hogyan szuperál a MED mellett.
De mondjuk másik topicban ajánlották a Pi3-at is. Egy olyanom van zenére.
Kérdés, hogy mi a menete annak, hogy zene, és film is menjen a Pi-ről. -
FAQtyA
tag
válasz Beni2360 #43315 üzenetére
Mivel nem volt még dolgom ilyen rendszerrel, ezért nem tudom minden jól van-e beállítva. Bogarászok az itt leírtakban, de lehet valami elkerülte a figyelmemet. Letöltöttem az ajánlott helyekről demókat. Cseréltem HDMI kábelt (igaz csak olyanra ami itthon volt, de lehet az sem jó), átdugtam a Sony TV-n másik HDMI portba, áttettem az SSD-t USB3.0 külső házba, átdugtam a box másik USB portjába, próbáltam 100-as LAN-on NAS-ról. Érdekes, hogy a Sony által készített demók közül van ami elindul, van ami szaggat, és van ami nem indul el. Van amin gondolkodik a box, de semmi több, van aminek egy idő után elindul a hangja, de nincs kép. Samsung és LG demók nem indulnak el. A whitelist-ben megjelenő összes 4K és 1080p felbontást kiválasztottam.Sajnos nem teljesen értem hogyan kell ezt a részt kezelni. Próbálgattam ezeket is változtatni. Egyébként a TV vált felbontást amikor az egyes videók elindulnak. A képfrissítés gyakoriságot beállítottam indításkor/leállításkor-ra. A cache-t is állítottam, jeleneg ez van benne, de nem vagyok benne biztos, hogy ez csinál is valamit:
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>314572800</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>
Van olyan videó aminél egyszer kiírja valami (TV, vagy a box, nem egyértelmű nekem), hogy túl lassú forrás, van amikor nem írja, ha ugyanezt indítom. Persze meg-meg áll tölteni és szakadozva fut. -
dugesz77
őstag
válasz Beni2360 #43315 üzenetére
De ha 4k film indításnál ez van hogy: "Addig jutok a KODI-val, hogy csak forog a "gyűrűs homokóra"," akkor ne a HDMI-nél keresse a hibát.. Valahol a sebesség elvész azt kéne lokalizálni ,hogy hol van a szűk keresztmetszet(bár belekezdenie bele kéne azért csak lassú lenne, meg meg állna előtölteni) még buffer állítgatás nélkül is.
Egy friss telepítést lehetne csinálni esetleg 0-ról kezdve. Ilyen hiba nem szokott előfordulni ha minden alapon van akkor sem.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz FAQtyA #43319 üzenetére
Nekem is ez van fent és semmi gond nincs a lejátszással.
A dtb.img jó kiválasztása a lényeg a táv és a jó működés szempontjából.
Nálam is volt olyan, hogy csak a hang ment ki és kép semmi meg, hogy a kép akadozott de ott egy 4K/60 hdmi kábel megoldotta a gondot és máris ment a kép is rendesen.
Mivel nincs USB 3.0 csatlakozás így minőségi usb 2.0 vezeték kell mindenképpen amit a dugesz77 is írt.
Én előszór mindent beállítanék és csak FHD anyaggal tesztelnék és ah már ok akkor kezdeném 4K / 23.9... fps anyaggal és tovább. Írtam, hogy töltsd le a média info segéd progit amit az első használat után már a filmnél az egér jobb klikkre feldobja az oszlopban és elmentve látod mik a különbségek az induló és akadó filmeknél és mi is jobban tudunk segíteni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz z123456789 #43316 üzenetére
Tegyél próbát egy másik SD kártyával: LE van Pi-re is, a Kodi pedig lejátssza a zenéket is, mobilról lehet távirányítani tévé nélkül is, többféle app is van hozzá.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Van egy beelink mini mxIII - as boxom.
Szeretnék rajta helyi hálózaton filmet nézni.
Próbáltam plex-el, kodival, vlc playerrel, mx playerrel.
Sajnos a képarány egyik lejátszóval sem működik rendesen.
Mit tegyek, hogy jó legyen? -
bullw
tag
Na, 8.1es droid, rk chip...
[link] -
junkpod
veterán
válasz FAQtyA #43317 üzenetére
Tudom, hogy divat, de az esetek 99%-ában nem kell a puffer méretet módosítani, nem fog segíteni, nem az a gond.
A puffer méret csak az ingadozó sávszélességet javítja mást nem nagyon.
Ha valaki kíváncsi mennyi puffer használ lejátszás közben akkor a player debug info kell nézni, ott a forward mezőt, abból is látszik, hogy baromság a gigabyte méretű puffer használata.
Helyi forrású videó akadozasakor inkább a kodek, freki, hangformatum beállításokat kell átnézni.43319: stabil a CE mindenkinél, nálad van a user error. Légy türelmes és minden beállítást nézz át (profi módban).
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
z123456789
addikt
válasz DoItYourself #43321 üzenetére
Milyen igazad van.
-
sepsi0
őstag
Szasztok!
Van itt valakinek Amazon Fire TV?
Most kiprobálnék valami újjat a sok Kínai kütyü és LibreElec után (tudom legyen CoreElec ).A Xiaomi Mi Boxot nézegettem, majdnem meg is rendeltem.
Közben megéláttam az Amazon Fire TV Cube-ot, tudom még nincs, de lesz.
Van itthon Alexam is és szeretem.Ahogy néztem simán lehet rá tölteni Kodit, 60 eur most az Amazonon.
Szóval érhet bármi hátrány, ha veszek egy Amazon Fire TV-t és Kodival akarom használni?
Az Amazonos szolgáltatások nem érdekelnek csak maga a "vas".Mielőtt leoffolnátom
k ezekben is S905 proci van.[ Szerkesztve ]
-
peterk
senior tag
válasz FAQtyA #43317 üzenetére
Az advancedsessingsben a buffermode-ot állítsd 0-ra, ha USB-ről akarsz 4K videózni.
Ezeknél az amlogic boxoknál CE/LE alatt veheted nyugodtan ökölszabálynak is, hogy ha feltelepíted teljesen szűzen, akkor mindenféle konfigurálás nélkül menniük kell USB HDD-ről a 4K filmeknek. Sima, 2.0 USB-vel is.
Ha nem megy a 4K alapból - értsd kép sincs, vagy nagyon akad, vagy le sem játssza -, akkor ott valami nem beállításbeli gond van. Nem jó a CE/LE verzió, nem jó a dtb.img, nem jó az USB kapcsolat (nem hajtja meg eléggé a vinyót, rossz a kábel), stb.
Úgyhogy szerintem állíts vissza mindent alapbeállításra, töröld (vagy másold el) az advancedsettings fájlt, és próbáld meg úgy. Mennie kell.
[ Szerkesztve ]
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
Panelházi békesség miatt nem tudom használni az 5.1et esténként. Vásárolnék 2 db 5.1 fejhallgatót.
Tudtok ajánlani olyat, amit támogat a libreelec? Egyáltalán megoldható a 2 db USB füles csatlakoztatása? -
ztsoft
őstag
válasz junkpod #43328 üzenetére
Ha valaki kíváncsi mennyi puffer használ lejátszás közben akkor a player debug info kell nézni, ott a forward mezőt
Ezt, hogy is kell előhozni? A Kodi wiki-n meg is találtam ([link]), de nincs billentyűzet a box-hoz, így az ott megadott billentyű kombináció nem megy (a légegéren nincs ctrl, shift billentyű). Kerestem a Keymap editor-ban is, de nem találtam.
Meg is van, kézzel kell szerkeszteni a gen.xml-t, mert nincs benne a Keymap editor-ban.
<keymap>
<fullscreenvideo>
<keyboard>
<key id="61519">playerdebug</key>
</keyboard>
</fullscreenvideo>
</keymap>Az id a saját légegerem billentyű kódja az o gombhoz.
Köszönöm az infót.
baromság a gigabyte méretű puffer használata.
Igaz, nekem 300 MB van beállítva, de így is 112.5 MB volt a plafon, még a 400 Mb/s Jellyfish 4K demónál is.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
erzol
őstag
válasz DoItYourself #43323 üzenetére
Köszönöm a válaszod. A tv -n mindent kikapcsoltam, de nem változott a dolog.
Hiába próbálok mondjuk a VLC-ben képarányt változtatni, nemmtörténik semmi. Függőlegesen kicsit meg van nyúlva a kép.
Box beállításaiban automatikus screen resolution és hdmi self adaptation van bekapcsolva, de ha ezeket átállítom akkor sem történik semmi. -
castiels
addikt
Sziasztok!
Nálatok nincsen gond a HBO GO-val mostanában?
X96 Mini, 8.9.3 libreelec van feltakva, elég sokszor megakad és pufferel, régebben nem volt ilyen..
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Pityu89 #43333 üzenetére
Én nem tudom, ki?, hogyan?, mennyire?, de szerintem panelban is lehet normálisan 5.1-ben nézni a filmet. A szomszéd zavarása nem az 5.1-től függ. Én rendszeresen nézek így filmet, tisztes hangerőn, de nem viszem túlzásba. Egy jó hangrendszeren így is élvezhető a hang, max nem mozognak a vitrinben a poharak.
Semelyik 5.1-nek becézett füles se közelíti meg a moderált hangerőn működő hangszórós rendszert. Én tuti nem ruháznék be rá.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Bargab
tag
Üdv!
Az 1. hozzászólás 62. pontjában a "Direkt link a letöltéshez" már nem működik, más tárhelyre költöztették.
Esetleg lehetne cserélni az újakra: link -
Dr.NX
addikt
válasz sepsi0 #43330 üzenetére
Hááát a Mi Box 3-tól nagyon óva intenélek. Nagyon kötött a rendszer, semmi mókolásra nincs lehetőség.
Ez önmagában nem is lenne akkora baj, én is pont azért vettem, hogy minden működik szépen majd out-of-the-box. A Kodi ugye limitáltabb, a Chromecast nem működött annyira jól, mint a sima CC2-m (persze lehet, hogy csak az én tévémmel, illetve még a Chrome böngészőre gyanakszom, már nem fog kiderülni). Annak lehet jó aki Netflixet használ (én nem).
Maga a box meg a táv amúgy szép darab, már ha lehet egy darab műanyagra ilyet mondani. A hangvezérlést mondjuk röhejesnek találom, volt olyan search mező, ahol csak (!) hangvezérléssel lehetett keresni. Na most este, amikor alszik a család, nem fogok beszélgetni a távirányítómmal.
Aztán jött egy Oreo frissítés, ami akkor fail volt, hogy a fal adta a másikat. Elcseszték a wifit, a külső HDD hozzáférést (!), meg ki tudja mi mindent még. Le is állították a frissítések terjsztését, aztán kijött valami patch ami egy részét megcsinálta, kommunikáció persze nuku. Downgrade lehetőség nuku, root nuku. Én ezen a ponton adtam el és üzemeltem be a chinaboxot, nagy megelégedésre.Elfogadom a sütiket.
-
kmarci25
veterán
válasz DoItYourself #43347 üzenetére
De akár ez is mehetne oda, kiegészítő infóként. CE kiadások. És köszönjük a karbantartást!
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kupon kunyeráló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest