Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
válasz m0h0senator #4456 üzenetére
Akkor máris értelmet nyert a DDR4 és az i7.
(#4471) daveoff: Tartom a 290X javára egy hiányos tartozékú Xigmatek Loki CPU hűtővel.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz Televan74 #4554 üzenetére
Részben egyetértek, csak a felsorolásból hiányzik a Tri-X. De ahogy előttem is írták, lehet hogy a 980 jól érzi magát egy Codegen házban is, a 290/X-nek meg nagyobb odafigyelés kell a szellőzésre, ettől még nem élhetetlen, és ez igaz a gyengébb hűtős modellekre is. Ne értsetek félre, tényleg egyszerűbb nV oldalon ilyen téren, de a Radeonokat is lehet kezelni.
-
CsonkaImo
addikt
válasz daveoff #4784 üzenetére
Szerintem is csak marketing. Lehet a Radeon tulajok elkezdtek gyülekezni az AMD székháza elött, hogy az nV nek már kint van a game ready driver. Gyorsan kiadtak egyet, hogy csillapítsák a kedélyeket. Én nem teszem fel, kíváncsi leszek mennyi különbség lesz az Omegához képest.
-
CsonkaImo
addikt
Az AMD Catalyst és GTA V témához visszatérve, nos kipróbáltam az Omega és a legújabb Beta driverrel is a játékot. Omegával nálam játszhatatlan, mikrolaggos és ingadozik az fps. Beta viszont nagyszerűen működik, teljesen sima és stabil az fps. Benchmarkot nem csináltam de kb. 70-80fps lehet az átlag Very High beállításokkal és 2x MSAA-val, Advanced Options-nél minden off (1080p). Tehát ennyit számít a friss driver.
-
CsonkaImo
addikt
válasz MiklosSaS #4919 üzenetére
Még egy 980 nem opció? Vagy a Titan X? Tényleg erős a 295X2, de ha később szeretnél majd megválni tőle, nem valami nagy az érdeklődés a 2 GPU-s megoldásokra. Plusz nem minden játékhoz van CF profil.
Szerk.: Vagy megvárod a 980Ti-t, esetleg a 390X-et. Nem hiszem, hogy marha nagy szenvedés lenne addig a 980-al.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz daveoff #5069 üzenetére
Több tényezőtől függ. Nyilván sokat számít, hogy 144Hz-hez vagy szokva, de ember és játék függő is. Ma kipróbáltam én is a GTA V-öt teljes részletességen, full HD-ban. 40 körül mozgott az átlag fps, de folyamatosabbnak tűnt mondjuk mint a Bf4 50 fps-el. Persze nem volt jó így játszani, de lehet különbség azonos fps mellett is.
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
Régóta csődbe megy már az AMD. Ez kb. annyira unalmas mint a rossz driverek. 20% különbség van az árak között is. Meg az eltelt idő a két kártya megjelenése között is kb. ennyi. Illetve a 290X debütálásakor halomba álltak a készletek, abszolút semmi nyereség az egész szérián.
-
CsonkaImo
addikt
válasz Malibutomi #5233 üzenetére
. Szerintem időben megjelenik majd a pascal, teljes támogatással. Ettől független van igazság abban amit írtál.
-
CsonkaImo
addikt
válasz proci985 #5245 üzenetére
Igen a gyártók is felelősek a gyenge hűtésért, de te se matrix-ot vettél volna ha nem vizeznéd. Lehet korrekt cooleres példányt venni, nem csak a top kategóriában. Persze nV-nél itt sokkal jobb a helyzet ez is igaz, de közel sem olyan élhetetllen a 290/X mint ahogy be van állítva
-
CsonkaImo
addikt
Fentebb írtam, hogy sajnos egyes gyártók nem fektettek sok időt a hűtések megtervezésére. Giga és Asus főleg a gyengébb példányok közé tartoznak. Én a Tri-X-em 3db 1300-as ventivel 70 fok alatt tartom 1140Mhz-en. Alapjáraton még a zaj sem probléma (amúgy sem, de ez relatív). Tudom, hogy a másik oldalon jobb a helyzet, és ezt nem is vitattam.
-
CsonkaImo
addikt
Nem, nem jó ha minden szériához komoly hűtést kell tervezni, de azért ne egy 780Ti, hűtését rakjuk egy 290X-re. Pont az Asus aki nevesebb gyártó, és meg lehet nézni a különbséget a DCU és DCU II között. A Gigabyte pedig a papírvékony ventilátorokkal bizony tehet róla ha gyenge a hűtés, szóval a te megközelítésed sem éppen ésszerű. A Sapphire elfogadható hűtést csinált, pedig nem egy prémium gyártó.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
Igazad van, nincs aerodinamikához és termodinamikához kapcsolódó végzettségem (és azt sem tudom, hogy ezek kapcsolódnak e egy kártya hűtéséhez). Azt tudom, hogy a Gigabyte hűtése kevés egy R9 290X-re, míg más hasonló árban lévő gyártóé nem. Ettől függetlenül az R9 290X egy nem mindennapi hőtermelésű kártya, és ennek az ellenkezőjét sehol sem írtam. Most már tényleg befejeztem.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz Malibutomi #5354 üzenetére
Nekem bejön, a kompakt vízhűtéssel sincs problémám. Jöhet!
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
nV tulajok!
Valaki játszik a DCS World-el közületek? Elsősorban 780-től felfelé (Titan X nem) érdekelne hogy teljesítenek a Geforce-ok, mert a 290X elég gyengén szerepel.
Szerk.: Konkrétan egy 660Ti jobban teljesít ebben a szimulátorban, bár az engine DX9-es őskori valami. Nemsokára kap DX11 portot.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
Köszi az infót! Nem nekem kell. Bátyám pilóta Szolnokon, és valamelyik előadáson látta, hogy Oculus Rift-el nyomják, azóta beindult a vezérhangya neki, mivel itthon nem sokat repülnek.
Földön 26-30fps, felszállás után 80 körül van, de ha rászórok mindent az ellenségre, nem ritka a 15fps-se. Bármilyen beállításon csinálja, mindegyik Catalyst-tal. Steam-es legfrisebb verzió.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Opel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- RAM topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest