Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
A Commodore 64-en programoztam, a PC-n meg játék, film, net.
2003-tól az Athlon XP mellett volt egy Pentium 133, 128MB EDO RAM, Trident VGA + Voodoo2, 1.7+8.4GB HDD, CD író, ISDN modem-es Pentium 1 is, de azt csak neztezn meg régi játékokra használtam. Win 98 amúgy 128MB RAMmal nagyon élhető volt. -
dongettó
tag
Nem annyira retek rossz a 2011, egy 2667 v2 csak 6 ezer postával, sok esetben magasabb a minimum fps mint egy 4500 as amd-vel. És anno a 64 giga 1600 ddr3 L ramot 20 ért vettem bele. Sok sok éve.
Effektiv a komplett workstation kijön egy leggagyibb b520+4500 árából.
Persze vegyél hozzá ddr4 ramot, és akkor mindjárt alakul.
Ár értékben máig nem rossz. A v3-v4 az valóban gatya ott max 1-2 proci tud labdába rugni de a ddr4 miatt kuka az egész. ( és most nem a huhanzui meg machinistes ,..... -ra gondolok.Még a workstation is pénzkidobás) -
paljani
senior tag
Megnyugodtam. Van akinek átment akkor a szarkazmus.
A többieknek: az LGA2011 (ami nem összekeverendő az LGA2011-V3-mal) egy -stílszerűen- 2011-ben bemutatott platform szóval gondoltam viccesen rátromfolok kicsit a háromnyócvanhatossal ami pont annyira/kicsit kevésbe releváns 2026-ban, mint amaz. Elnézést, ha valaki érzéseit megsértettem... szándékos volt.
-
totron
addikt
A hiánygazdaságos kszocializusból beakadt neki biztosan, hogy na ezt aztán addig használjuk amíg el nem romlick! Szépen ki is tartott.
A termék. Számtech fronton legokosabb ragaszkodni a ragaszkodás elvéhez.
#68KROK640, érdekes ez a párhuzamosság. Melyiken mit csináltál? Ha később váltasz, 5x86 vagy 6x86-ra, akkor is lett volna szimultán buli? -
KROK640
nagyúr
25 éve 386-osod volt? Az elég rossz lehetett. 2001-ben már a 466-os Celeronom is kevés volt, általában 7-800-as Celeronok / Duronok szaladgáltak az embereknél, és olyan gyors volt a fejlődés, hogy egy 2-3 éves gép már annyira elavult volt, hogy olyan volt mintha nem is lett volna géped. A 386-os meg már akkor egy 16 éves platform volt, ami már 1994-ben is elavult volt. GYAKORLATILAG nem lehettél vele előrébb sokkal mint egy C64-essel. Én '99-ben váltottam PC-re (Celeron 366, 32MB RAM, S3 Trio 3D/2X, 3.2GB HDD, 32× Sony ODD), de párhuzamosan a C64 még évekig ment.
-
MongolZ
addikt
Jól van, akkor nem csak nekem tűnt az fel, hogy a 270K Plus = 285K minimálisan jobb hatékonysággal
-
huncut123
tag
maga alatt vágja fát az intel azzal, hogy a 1851-es platformot jóformán hamarabb nyugdíjazta mint hogy megjelent azzal, hogy a 1954 bejelentette, hogy ez lesz a következő tartós platform a 775 után.
Így nem látom annyira szökségesnek ezeket a cpu-kat a felhasználók számára. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Papíron rakhatsz bele gyorsabb RAM-okat, de ennek ilyen RAM-árak mellett nincs jelentősége. Másrészt tuninggal ezt a 285K is tudta.
#45 Sinesol : Az Intel szerint egyedül a memóriavezérlőn változtattak, hogy képesek legyenek nagyobb órajelet támogatni hivatalosan. A késleltetéshez nem nyúltak.
-
dongettó
tag
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/compare.html?productIds=241060,245692
natív 7200at.
Gyakorlatilag nem az árakat akarják levinni direktben, hanem kidobják más néven, aztán mehet rajta a csámcsogás mekkora jó vétel.
( a plus )
devilkanyon carl -
Sinesol
veterán
" A fentiek azt is jelentik, hogy az LGA1851-es foglalaton belül a már megjelent, általunk is tesztelt Intel Core Ultra 9 285K marad a leggyorsabb megvásárolható processzora"
Ez sem igaz, az uj 270k erősebb, miközben joval olcsóbb is.
Egyébként furcsa ez a cikk, mégis hogy lehet valamit törölni, ami be sincs jelentve? Nagyon izzadságszagú lett ez a sarazási kisérlet is.

-
tasiadam
veterán
En siman megvennem a 5800X helyett meg ma, ha nem lenne halott platform, es nem lenne retek draga a ddr5. Pedig sokaig szemeztem sima 7700-al. Igy elengedtem. Az intel mellett meg szol nalam az iGPU meglete, hiaba van VGA is. Amig volt egy quadro a 3070 mellett, a quadro kapta a szoftverek nagyreszet. Mivel az iGPU szoftveres tamogatasban jobb, mint a P-s quadro, igy meg egy +1. De jobb hijjan vezek egy T-s quadrot
-
paljani
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
A cikkben is meg az én kommentemben is (amire te válaszoltál!) végig az Ultra 9-esről volt szó.
Nézd ha valami méltóság szorult beléd, akkor annyit írsz, hogy "benéztem, engedd el" vagy folytathatod ezt a terelős-vergődős-akkoristevagyahülye magatartást. Utóbbi esetben count me out, nem vagyok rá(d) kíváncsi. -
Chiller
őstag
Egy projektet bármilyen fázisban lehet törölni. Akár még tervezési, sőt kick-off fázisban is (és itt már nyilván azon bőven-bőven túlhaladt).
Kicsit pontatlan talán a címadás (projektet/programot/stb kellett volna írni) - de azért szerintem így is mindenkinek egyértelmű. Ha ennyire komolyan veszem, processzort kiadás után se lehet törölni, max fájlt meg szélvédőt

-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
En a core7et hasonlitottam a 9700x hez.
Ezt csak en nem latom ezt megelozoen sehol se leirva altalad?
-
KROK640
nagyúr
Hm, a csúcs processzor és a jó kihozatal így együtt nem jellemző. Anno az Athlon XP-kben a batch számok alapján még 3600+-os modell is volt terevezve, mégis 3200+-os Barton lett a teteje, pont a kihozatal miatt, mert ugye nem sok értelem van olyan CPU-t gyártani, amiből évi jó ha párszáz van ...
Na de a lényeg, hogy a 290K-t nem igazán érzem egy rossz CPU-nak, 270K plus is igencsak jó lett a hírek alapján.
Szóval fura ez nekem, az alacsony kihozatal miatti törlés valahogy sokkal hihetőbb lett volna nekem ...(ilyen alapon I5-öt se gyártsunk, mert a leghegyesebb I5-öt is elveri az aktuális csúcs Ryzen ... )
-
paljani
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Tehát a mostani 285K 209K forint környéke, a refresh (290K) nyilván ugyanennyi vagy drágább lenne. A 9700X az 110K forint. Fele.
Érdemes részegen nem kommentelni...
-
ggbuffon1897
őstag
Szval jatekok alatt 1080pn van kb 15% diffi a nala 30%al dragabb x3d ellen (magasabb felbontason annyi se) applikaciokba meg feltorli az amdvel a padlot.
En ennyit olvastam ki a teszteredmenyeibol az eddigi plusoknak.
Ettol fuggetlenul en se vennem a 12600k-m helyett pedig az se mai csirke. De a jelenlegi ryzenekre se. 4k-n kitorolhetnem mind2vel a s*ggem

-
ggbuffon1897
őstag
2 napja jelent meg de senki nem veszi. UHUMAHAM.
-
tibaimp
nagyúr
Pedig nem lett rossz ez a ráncfelvarrás, i7-270K Plus teszt: [link] és mindezt 300$-ért!
Gondolom azért is törölték, mert ettől a 270K-tól nem sokkal lett volna gyorsabb!
-
sh4d0w
félisten
Az Intel sokadik olyan terméke, aminek a fejlesztésébe beleölnek mérnökórákat, aztan kiadás előtt kihajítják a kukába... Ha részvényes lennék, biztosan szúrós szemmel néznék a CEO-ra.
-
ricsip
addikt
Valaki magyarázza már meg, h. csak testing alatt létező processzorok eredményei hogy kerülnek fel publikus benchmark oldalakra? Ezek engineering sample-s SKU-k, amiket az intel odaad külsősöknek szoftver tesztelésre, azok meg ostoba módon olyan benchmarkot futtatnak rajtuk, ami feltölti azonnal az eredményeket nyilvános oldalakra? Ez amúgy fáj az intelnek, vagy pont hogy a színjáték része? Ha nagyon akarnák, lehetne értelmezhetetlen kódneveket rakni a nem-production darabok CPUID-jába, és akkor a kutya nem mondaná meg h. ez milyen végleges eszköz engineering sample-jének a tesztje. Tehát annyira csak nem harcol ellene az intel. Akkor meg minek? Hájp-ot generálni egy még be sem jelentett termékhez? Nézni a piac reakcióját, lesni h. mit lép rá az amd? Miközben az infó hivatalosan nem az intel-től szivárgott ki, így az intel teljesen nyugodtan tagadhat mindent is?
-
Kár érte, kiváló ügynök volt..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És ez nagyszerű, de látod, hogy lófaszt nem ér el vele az Intel, mert nem egy-két benchmark alapján döntenek erről a PC-gyártók, hanem a többi ezer program alapján, ahol meg messze lemarad a Threadripperek mögött. Például egy kritikus szempontból nagyon gyenge, nem tudsz bele rakni egy csomó bővítőkártyát, ami fontos fícsőr a munkaállomások piacán. Megkérdezi a megrendelő, hogy miben erős, és azt tudja válaszolni rá a PC-gyártó, hogy sok pontot dob x benchmarkban, de igazából semmi olyanra nem használható, amit te szeretnéd...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lemérték, nem elég gyors. Ha gyorsabb lenne kiadnák, de nem az. És itt azért nem egy-két alkalmazás a kulcs. Lehet, hogy találnának olyan programot, amiben gyorsabb, de összességében nem az.
A másik, ami fontos, hogy a PC-gyártók esetében is számít, hogy ki venné meg ezt OEM gépekbe. A mostani két Plus modellt alig veszik. Egyszerűen a piac egy jelentős részét nem győzték meg. Hiába jó az ár/teljesítmény, nem elég már ez a mutató, hogy a PC-gyártók visszamenjenek rá Ryzenről. És ennek az oka az, hogy a Plus sorozat az két modell összesen, míg a Ryzen 9000 egy teljes paletta, tehát összességében jobban megéri erre tervezni OEM konfigurációt, mert nagyobb piacot fedsz le vele.
-
Hogy a viharba ne lehetne... szerinted nálunk a cégnél hány olyan termék lett törölve, ami hivatalosan nem lett bejelentve? Nem értem az értetlenkedésed...

Lentebbi nyilatkozat, from Intel.. ha az értő olvasás nem megy, akkor ez van...
"Intel is excited to deliver exceptional value with our Intel Core Ultra 200S Plus series processors. The Intel Core Ultra 7 270K Plus and Intel Core Ultra 5 250K Plus are positioned to deliver outstanding gaming performance and incredible value compared to our competition. Our objective was to maximize performance for the desktop SKUs that are most widely available. As a result, Intel is not launching a U9 290K Plus SKU."
Florian Maislinger, Tech Communication Manager, Intel Germany
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Hogy lehet valamit törölni, ami be sincs jelentve?

-
Chiller
őstag
Szóvivő úgy látszik manapság már tényleg egyenlő a professzionális hazudozóval...
Majd pont a legnagyobb haszonnal eladható terméket nem adják ki. Arról nem is beszélve, hogy mindig az intel volt, aki az utolsó Hz-et is mindig kitaposta a procijaiból (nem egyszer minden észszerű határt átlépve).
Fura egy "marketing", már ha annak gondolták. Szerintem biztos ki lesz adva hamarosan, max. azt tudom elképzelni, hogy a 3xx sorozat annyira jó lett, hogy inkább nem "égetik" ezzel magukat. Vagy hogy a mérnökök elcseszték a steppinget
Közbe befutott már egy teszt is:
https://videocardz.com/225586/intel-canceled-core-ultra-9-290k-plus-still-showing-up-in-benchmarks -
Kotomicuki
senior tag
Lehet, hogy ez már ütötte volna az összes többi, nem Plus-ost a felső polcon - akkor minek is vannak ott a dinnyemagok, ugye...
De lehet, hogy túltolták a talicskát és már náluk, a belső teszteken is jelentkeztek anomáliák, ami miatt inkább nem kockáztatják meg a piacra léptetését.Mivel (túl) jól reagált a piac a kisebbekre - még az áremelések előtt - , emiatt inkább ez első verziót tartanám valószínűbbnek..., nehogy má' az eddig legyártottak meg a nyakukon maradjanak és többet veszítsenek a raktársöpréssel meg a fölöslegesen beleinvesztált munkaórával és anyaggal, mint amennyit ezzel nyernének - mindkettő hozzon bevételt, kerül, amibe kerül, mer' a részvényesek zabosak lesznek, ha megin' kiderül vmi eltévelyedés a zerőben...
-
KROK640
nagyúr
Gondolom a kihozatali arány frutti volt, aztán inkább nem erőltetik ...
-
dongettó
tag
Áttették 2019 -re.Ott versenyképesebben mutat.
-
lordEVO
tag
Az intel uj gyartas technologiajarol a RibbonFet-rol irtok cikket? Elmeletileg nagyon igeretesnek tunik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab A7 /3/32GB / wi-fi / 12Hó Garancia
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A termék. Számtech fronton legokosabb ragaszkodni a ragaszkodás elvéhez.