- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Fall Creator Update, 20% Performance Boost? Yeah...Nah!
Van ahol még lassulást is hoz az új.
-
-
Crytek
nagyúr
-
Venyera7
senior tag
válasz
->Raizen<- #30988 üzenetére
Erre van valami teszt? Link?
rupsz
Azt gondoltam, de jelenleg nem éri meg az árát...
-
Venyera7
senior tag
válasz
->Raizen<- #30988 üzenetére
Klímaváltozás itt van
Passz, én feltettem tegnap és nincs hang bf4-ben Gtx 1080al...
-
Venyera7
senior tag
válasz
->Raizen<- #30985 üzenetére
Jön a tél
-
Televan74
nagyúr
válasz
->Raizen<- #30985 üzenetére
Vegyél Vega -t,annál több lesz a változás!
-
->Raizen<-
veterán
Fall creators update után kb +1 fps-t kaptam far cry primalban gtx 970-el.
(#30986) Televan
Nekem nem kell vega mert nem vagyok vegatáriánusz, aztán a lakásomat sem akarom azzal a fűtőtesttel felfűteni, na meg legutolsó sorban, ki tud százér vega 56-ot gyorsba?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
-FreaK- #30975 üzenetére
Hivatalosan azt lehet mondani, hogy egy "up to 10%-ot" vállalt be az MS az optimalizált game módra, de kerülik az általánosítást, leginkább az az üzenet, hogy teszteld magad. Viszont az "up to" dologban ugye benne van a 0 is. A 10% fölötti javulás az nem az MS miatt lehet, akkor up to 20%-ot írtak volna.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Frissített az MS, írták is, hogy kb. 5-10% közötti a boost aktivált game móddal, de nehéz általánosítani a gép- és programfüggőség miatt. A kisebb teljesítményű gépeken nagyobb lehet a javulás. Nagyjából ugyanezt mondták a gyártók is. A Vega azért lehet látványosabb, mert az egyetlen Fall Creators drivere a 17.40-es, amiben ugye a Redux bétája, aktivált NGG-vel, míg a korábbi meghajtókban ez eleve nincs benne. A 17.40 pedig nem jó a régi Windowsra, eléggé instabil alatta. Azt is tudni már, hogy az NGG a jelenlegi állapotában ott segít, ha egy játék érzékeny a memória-sávszélességre. Ha nagyon, akkor az NGG sokat hoz a konyhára, mert rengeteg terhet levesz a GPU válláról azzal, hogy még azelőtt kidob egy rakás nem látható, de amúgy fals pozitívnak ítélt háromszöget, mielőtt egyáltalán beterhelnék a felesleges számításokkal a memóriabuszt. Egyelőre ennyit tudni.
-
törölt tag
válasz
Raymond #30974 üzenetére
Remelem ez igy van, mondhatnank azt hogy ingyen FPS-t mindenkinek
volt az a "fagyasos" problema, ami foleg az NV kartyakat erintette, ahol a jelenseg az volt hogy 1-x masodpercre beakadt a jatek, egyszer lattam ahhoz hasonlot a Vega-n, 1080-on tobbszor is volt, ez most meg kell szunjon
(#30975) -FreaK- : Ezert kell hogy masok is lemerjek
-
Raymond
titán
válasz
#45997568 #30972 üzenetére
Van olyan erzesem hogy a mostani update-ben az MS csak javitott valami rendszerszintu dolgot amit az elobbinel (sima Creators Update) elturtak. Ha osszehasonlitana valaki az Anniversary es a Fall Creators teljesitmenyt akkor egyforma vagy hasonlo eredmenyekre jutna.
-
törölt tag
Igeretes, remelem masok is lemerik
Szep lassan zarkoznak fel a Vega-k a Ti-k nyakara, remelem lesz par oldal ahol alaposabban lemerik ezt
Mertem parat a sajat rendszeremen, jelentos az elorelepes
Az uj driverrel AMD is kapcsolgatja be az igert ujitasokat, varhato egy cikk remelhetoleg hamarosan PH-n is
Players is arulja a Ti-t
-
-FreaK-
veterán
AMD-t nyilván, mert perpill az van, és az is van tervben a későbbiekben a Freesync-es monitor miatt. De amúgy azok száma akik épp VGA-t cserélnek (ráadásul ideiglenesen) a gépükben mint én, szerintem igen elenyésző.
Ilyet kérdezni kb., hogy "ki melyik gyártót szereti", akkor is értelmetlenség, ezen nincs mit szépíteni. Olyan konkrét kérdést kellene feltenni mint amit korábban írtam. Nem a bárkinek a hitvallására vagy fanságára vagyunk kíváncsiak, hanem arra, hogy milyen arányban használnak az emberek AMD illetve Nv VGA-t. (legalább is mi, a szavazás kiírói nem biztos).
Amúgy meg a fegyelmi az asztalodon van.
-
.LnB
titán
válasz
-FreaK- #30958 üzenetére
Ilyen alapon te mit szavaznál ma? És mit szavaztál volna tegnap előtt?
Pont te vagy az a típus aki nem húz egyik fele sem, és a negyedik opció jelen állás szerint tökéletes a számodra.
Másrészről szerintem nem igen van olyan aki nem arra szavaz a két gyártó közül ami éppen a gépben van. Vagy szerinted sok AMD user az Nv-re szavazott és fordítva?
Nem mondom, hogy atom biztos szavazás, de az árány szépen látható.
-
-
-FreaK-
veterán
Csak ez így kicsit f***ság, mint szavazás. Azt kérdezi gyakorlatilag, hogy melyik márkát szereted. Mi meg arra lennénk kíváncsiak, hogy mi van az emberek gépében. Ezért mondtam a múltkor is, hogy ilyen szavazás kell:
Milyen videokártyád van?
1: AMD
2: Nvidia
3: Intergrát / egyéb -
-
.LnB
titán
Szavazás: [link]
Tudom, tudom nem reprezentatív....
-
Venyera7
senior tag
válasz
->Raizen<- #30953 üzenetére
Azért elég harmatos ez a grafika 2017 végén... A game amúgy egész jó lett.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
huskydog17 #30952 üzenetére
Mert azzal van tapasztalatuk. Sztem jol nez ki es jol is fut nalam.
-
huskydog17
addikt
The Evil Within 2: The Complete PC And Xbox One Analysis!
Ez a PC port sem sikerült valami jól, de ez várható volt egy tech5 motoros játéknál. Érthetetlen, hogy a Tango miért ragaszkodott ehhez a fos motorhoz, miközben már kész volt a tech6.
-
válasz
huskydog17 #30949 üzenetére
Hát ez a játék konkrétan ronda...
-
huskydog17
addikt
válasz
Crytek #30947 üzenetére
ELEX
A PiranhaBytes egyre nagyobb és nagyobb lemaradásban van technikai szempontból. Még mindig a múzeumba illő, ősöreg motorjukat pofozzák. Bár az igaz, hogy új render pipeline-t írtak hozzá (az eddig alkalmazott DX9-et DX11-re cserélték), de ez a látvány/gépigény arány szerintem rendkívül gyenge. A játék átlagosnak nevezhető, de egy RX580/GTX1060 kevés a stabil 60fps-hez FullHD-ban. Ez szerintem elég gáz.
-
Puma K
nagyúr
válasz
4264adam #30946 üzenetére
Lehet jó a hardver egy laptopban, de ha már 15-20 perc játék után elkezdi visszavenni az órajeleit a CPU-GPU, mert túlmelegszik akkor a hajadra kenheted
Ha laptop és játék akkor a hűtése van olyan fontos tényező mint maga a benne lévő hardver.
Anno én is így voltam, hogy fene egye az egészet eladok mindent és veszek egy laptopot... pár hónap után kiderült számomra, hogy hibás elgondolás volt.
-
Crytek
nagyúr
ELEX CPU/VGA teszt (by GameGPU)
-
4264adam
veterán
-
4264adam
veterán
Várhatóak még idén az 570/580-at leváltó Vega kártyák? X<56/65
-
Raymond
titán
Na, ugy latszik nem sok minden valtozott masfel ev alatt:
Raven Ridge: HP zeigt erstes Notebook mit AMD Ryzen 5 2500U
"Wieder durch Single-Channel-RAM eingebremst
Prozessor und Grafik werden sich jedoch wieder den Zugriff auf den Arbeitsspeicher teilen müssen. Hier liegt der erste Flaschenhals, denn auch Ende 2017 macht HP den Fehler, der bereits zuvor APUs von AMD ausbremste: Single-Channel-RAM über ein Modul nach Standard DDR4-2400. AMDs APUs waren in der Vergangenheit extrem auf gute RAM-Anbindung angewiesen und wenngleich es von den neuen Modellen noch unbekannt ist, wie die Auswirkungen in dieser Generation sind, ist Single-Channel-Speicher in jedem Fall eine Bremse. Laut Spezifikationen kann das Notebook aber auch 16 GByte aufnehmen, ob dann über zwei Kanäle ist aber nicht klar."
Tobb mint masfel eve volt mar ez a szep iras az Anandtech-en ahol le van irva mennyire elgancsoljak az APU-kat a szerencsetlen OEM konfiguraciok: [link] Erdekes lesz latni jon-e majd Raven Ridge normalis konfoguracioban is (dual-channel RAM) valakitol.
-
füles_
őstag
válasz
cskamacska #30939 üzenetére
Gondolom a PH referencia GTX 970-nel tesztelt. Az meg köztudott, hogy a 970 fogyasztása komolyabb OC hatására eléggé elszállt. Hiába a 145W-os TDP, voltak olyan aftermarket példányok (Gigabyte G1 OC) ami alapbeállításokon megevett 200W-ot, és akkor ez a kártya 1500-1550-re tuningolva mennyit kajált. Alapórajelen a 970 kisebb nagyobb mértékben elmaradt a gyárilag szénnéhajtott 390-től, tuningolva meg már nem sok különbség volt köztük fogyasztásügyileg.
-
cskamacska
addikt
-
PuMbA
titán
Forza 7 iszonyat optimalizált: G4560 + RX550 FullHD Medium 4xAF: 77-100fps esőben is [link]
-
FLATRONW
őstag
válasz
Puma K #30933 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz.
Pl. a textura minősége nincs hatással a teljesítményre (max. 1-2 fps), hogyha belefér a memóriába.
Azonban ha nem fér bele a memóriába, akkor beesik a sebesség és így kénytelen vagy alacsonyabb textura szintet beállítani.
Tehát, hogyha a leggyengébb kártyán is sok memória van, akkor már nyugodtan használhatod a max textura beállítást. Szerintem pedig ennek a beállításnak a minősége határozza meg a legjobban egy játék kinézetét. -
core i7
addikt
válasz
->Raizen<- #30934 üzenetére
Aki nem maximalista maxwellel simán kihúzza Voltáig
-
Raymond
titán
válasz
->Raizen<- #30930 üzenetére
Itt egy frisebb (par honapos) teszt: [link]
Alapon a 390 picit gyorsabb, OC-al mindket kartyan a teljesitmeny egyforma atlag 22 jatekvol, a 970 valamivel alacsonyabb fogyasztas mellett.
-
Televan74
nagyúr
válasz
->Raizen<- #30927 üzenetére
Ez igaz. De szerintem a 970 -nek a 290 -as a párja.Mivel mind a kettő vágott GPU. Az is jól látszik hogy se a cf -nek,se a sli -nek nincs semmi haszna.Amúgy olyan picik az eltérések amin nem érdemes vitázni,1-2 fps különbségek.
-
s.bala31
őstag
Ez a HBCC még elég összevissza működik. Pl Middle-earth-ben a Vega 64 LCE-nek hoz +7 fps-t viszont Vega 56-nál semmit. Evil Within 2-nél +1 fps ha be van kapcsolva.
-
-
Crytek
nagyúr
The Evil Within 2 CPU/VGA teszt (By Gamegpu)
-
Televan74
nagyúr
válasz
huskydog17 #30918 üzenetére
Látom CPU -ban nem nagy a szórás.De hogy a GTX980Ti minimuma alatt van az RX580 átlaga,na az már érdekesebb.
-
huskydog17
addikt
válasz
Crytek #30908 üzenetére
"The game also suffers from framepacing issues and micro-stutters."
Látszik, hogy tech5 az alapja a STEM Engine-nek. Bár ez még így is sokkal jobb rajt, mint az első résznél, illetve technikailag jobb, mint az első rész, de a jótól még nagyon messze van. Úgy tűnik a japán stúdiónak nem igazán segített az AMD-Bethesda összeborulás, bár annyit sikerült elérniük, hogy NVIDIA-n hibásan működjön az AF:
"Das HQ-AF einer Nvidia-GPU zeigt in The Evil Within 2 einige Artefakte. Offenbar verträgt sich die Filterung nicht mit den "Kacheln" der Megatextures, es entstehen kleine Lücken zwischen den einzelnen Texturelementen. Ein Wechel auf Q-AF (Leistung) löst das Problem."
-
Crytek
nagyúr
válasz
->Raizen<- #30915 üzenetére
Egy db mondatod nem beszéltem a bugokról.... optimalizálásról volt szó..
A pc-s népek erre ugranak a legjobban ez a kritikákon látszik is... A bugok szóba se szoktak kerülni mert 0. percbe elakad mindenki a portolás minőségén...
Nem így kéne lenni ja,de ez van. Mivel ez pc a futás dolog meg már a 20 másopdercben előjön...
Szóval nem kell szarul portolni és nem ez fogja meghatározni a játék megítélések JÁTÉKOS körökben"Azt sem értem a téma miért került ide, AMD vs Nvidia topikba." Mert a gépigény az amd vs nv
-
Televan74
nagyúr
válasz
Crytek #30910 üzenetére
Nagyon lol a társaság a linken. Az egyik arról ír hogy "unpacked",na itt már no comment, a másik meg azért sír hogy nem fut neki 3570K -n és GTX970 -en minimum 60fps -sel,mondjuk felbontást és textúra részletességet nem közölt.
Akinek nem inge nem veszik magára.Ilyen a PC ipar. Vegyél konzolt ha nem tetszik.Ott minden szép és jó.
Azt sem értem a téma miért került ide, AMD vs Nvidia topikba.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Crytek #30914 üzenetére
A sok siro rivo ember veszi el a jatektol az ember kedvet. Nem errol kellene szolnia a forumoknak. En inkabb masra helyezem a hangsulyt. A forza horizon 3 se volt valami jo de kitarto munkaval kijavitottak a hibakat de addig is el lehetett vele lenni.
Manapsag szinte mindent bugosan adnak ki nezz szet jobban.
Szep lassan kijavitjak a hibak nagy reszet, hataridokre dolgoznak a fejlesztok meg divat lett beta allapotban kiadni, early access es tarsai ugye. Jovanazugy mentalitas, majd kijavitjuk holnaputan meg azutan. Az evil within 2 pont nem bugparade ugy hogy mellenyultal.
-
Crytek
nagyúr
válasz
->Raizen<- #30913 üzenetére
Én vagyok eltévedve? Barlangban élsz ember. Olvasod is a netet vagy csak kommentelgetsz faszságokat?
Bármi jelenik meg pc-re mi az első? Csutkára nem az hogy defasza de jó hanem hogyan fut... Ott a Batman konzolon év játéka lett. PC-s miről ismered meg? Visszavonták fujjolták gány munka volt... Pedig egy kurva jó játék a mai napig...De kit érdekel az már? Senkit már a kiadó se tudja hány fillérért adja el annyi érdektelen lett pc-n a balhé után. És most nem kezdem el felsorolni ..Csak hogy frisset is mondjak. Forza M 7 megvan? Kb év autós játéka pc mitől hangos? Megint elkurták és nem úgy fut ahogy kéne... És egy játékot mi határoz meg.. na mi? Az első pár napos visszajelzések. Az hogy évek múlva hónapok múlva milyen patcheket kap már késő..
Nem mellesleg ott a steam review hülyeség... 80+ %-a csak arról szól mindnek hogy fut hogy nem fut
UI: Nem velem kell egyetérteni. Szimplán leírtam mi az igazság mi zajlik a világban ott a bizonyíték a steam-en neten mindenféle gamer fórumokban.
-
Crytek
nagyúr
válasz
->Raizen<- #30911 üzenetére
PC = Csak az számít hogyan fut.... ha szar a port lehet a világ legjobb játéka senkit nem az fog érdekelni ,hanem hogy mindenki gány portként emlegeti...
-
Crytek
nagyúr
Csak annyit tudok közvetíteni amit netszerte írnak a pc-sek. Alapból "kevés" fps és sokszor beesik....
Itt elég sokan "sírnak" akit érdekel olvasgasson bele.
-
Crytek
nagyúr
The Evil Within 2 ..... pc-re megint sikerül elkúrni az id tech portolást.....
Várjuk a teszteket bár ez ott nem fog látszani...
-
Loha
veterán
válasz
Raymond #30902 üzenetére
Szerintem az NV -nak nincs olyan nehéz dolga a TSMC-nél mert:
A TSMC-nél "épp zajlik egy nagy átalakítási folyamat, melynek során az ügyfélkör diverzifikálását végzik el, bővíteni akarják tevékenységi köreiket is, pl. beszállnak a mesterségesintelligencia-kutatásba és az autonóm járművek fejlesztésébe is."
Az NV ebben eléggé otthon van, tehát pont olyan gyártópartner akit a TSMC meg akarhat tartani."Emellett az is nagy kihívás elé állítja a TSMC-t, hogy a jelenlegi legnagyobb chipgyártó, a Samsung erőteljes terjeszkedési célokat tűzött ki maga elé: a következő öt évben meg akarják háromszorozni piaci részesedésüket a foundry üzletágban"
Azzal, hogy az NV már a Samsungnál is gyártat, jelzik hogy nincsenek a TSMC-re rászorulva, és bármikor elléphetnek a legnagyobb konkurenciához. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A TSMC-nél sorban állnak a gyártósorért. Ott már nincs alkupozíció. Ha a legtöbb pénzt kínálja egy cég, akkor az övé a gyártósor. Ennyire egyszerű.
A HBM-es megoldások esetében nem pont a node határozza meg a választást. Sokkal inkább az számít, hogy kinek a tokozása a kedvezőbb az előállítási lánchoz. Az AMD hosszú távon a Samsunggal képzeli el ezt az irányt, tehát nekik a Common Platform bérgyártói a kedvezőbbek. Az NV a Hynix partnere, így számukra a TSMC az ideális.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raymond #30902 üzenetére
Igazából ez nem probléma elvi szinten. Rá kell licitálni az Apple és más konkurensek ajánlataira. A TSMC-t csak az érdekli, hogy ki fizeti a legtöbbet a gyártósorért. Az, hogy annak a cégnek Apple vagy NVIDIA a neve, vagy akárki, gyakorlatilag teljesen mindegy. Szóval kapacitást szerezni igen egyszerű a TSMC-nél, csak borzalmasan drága.
-
Raymond
titán
Plusz azert gyartat a Samsung-nal mert mar evek ota nem egyszeru kapacitast szerezni es foglalni a TSMC-nel mert ok a top bergyarto. Ezert ha lenne is kapacitas a kisebb chip-ekre az arazas tobb mint valoszinuleg nem idealis mert nincs oka a TSMC-nek a kuncsaftokert harcolni ha sorban allnak az ajto elott.
-
Loha
veterán
Szokásosan Abu elfelejti beleírni a hozzászólásaiba, hogy SZVSZ meg szerinte, emiatt sokan tévesen azt hihetik, hogy tényeket közöl, pedig csak a saját véleményét tolmácsolja.
A waferek konkrét ára üzleti titkot, és csak az érintett cégek vezetése tudja hogy pontosan mennyi.
Az NV szerintem ezért gyártat a Samsungnál és a TSMC-nél is, mert egyrészt ez jobb alku pozíciót ad ár tárgyalásoknál, másrészt nagyon valószínű, hogy a Samsung gyártástechnológiája optimálisabb kisebb, alacsony fogyasztású (mobil) chipek esetén, a TSMC gyártástechnológiája pedig optimálisabb a nagyobb, nagy teljesítményű chipeknek.
GloFo 14nm FinFET gyártástechnológiáját a Samsungtól licencelte, tehát lényegében (valszeg árban is) megegyeznek. A Vega esetében SZVSZ láthatjuk is, hogy a GloFo gyártástechnológiája nem ideális csúcs GPU-k számára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macska topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ASUS ROG-STRIX-RX5700XT-O8G-GAMING RX 5700 XT 8GB GDDR6 OC PCIE
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti SUPER AERO OC 16G - Alza garancia 2027.11
- ~ÚJ MSI GeForce RTX 5070 SHADOW 3X OC 12GB GDDR7 - Konzolvilag garancia 2028.09.13
- Eladó hibátlan MSI RTX 3080 GAMING Z TRIO!
- ASUS TUF RTX 5070Ti OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3396, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest