- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Még annyi, hogy olvass nyugodtan utána a dithering patternek. Ez nem hardver vagy driveres dolog, hanem egy rendkívül egyszerű megoldás a transparency/alpha problémára. Az alkalmazásának oka az adott játék leképezője, amely esetlegesen csak egy felületi adatot képes tárolni pixelenként, holott normális átlátszósághoz több kellene. Az EGO ilyen motor. Van benne egy rendkívül egyszerű megoldás az átlátszóságra, ami a dithering pattern alkalmazása, és van az advanced blending opció, ami egy rendkívül bonyolult megoldás, de ez már OIT, tehát nem dithering patteres, így ezt a jelenséget megszünteti, viszont ezt külön kell bekapcsolni a grafikai menüben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #28598 üzenetére
De megvan ugyanez a jelenség minden hardveren, csak az NV-nél a driver alapból olyan mintázatszűrést használ, ami elmossa a textúrákat. Olyan mintázatszűrést, amilyen a Radeon Software alapértelmezettje nem tudsz beállítani, mert a WHQL képminőségtesztjéhez igazított szűrési profilt már nem tartalmaz a GeForce driver. Régen tartalmazott, csak a Microsoft ma már nem minősíti a meghajtókat a képminőség alapján, ezért kivették. Az AMD-nél azonban még mindig a Microsoft ajánlásai az alapértelmezettek, és a felhasználó számára a többi profik opcionális. Ha olyan szűrést szeretnél, amilyen az NV-é, akkor kapcsold át a mintázatszűrési profilt a "teljesítmény" opcióra. Műhelytitok, hogy a "magas" opció az Intel szűrési minőségéhez van igazítva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #28596 üzenetére
Az nem hiba, hanem a dithering jelenség. Az MSAA segít rajta, de nem tünteti el, esetleg a driverben a mintázatszűrés minőségét kell a normálról vagy a magasról a teljesítmény opcióra rakni, mert az van a dithering minimalizálására kalibrálva. Viszont ilyen formán a textúrák lesznek egy picit mosottabbak. Szóval ez egy vagy-vagy dolog. Az AMD azt csinálja, hogy a user eldöntheti, hogy milyen legyen a mintázatszűrés. Per game alapon érdemes beállítani, mert az egyik játéknak az egyik, míg a másiknak a másik a jó.
Ami egyébként eltünteti a ditheringet az az advanced blending bekapcsolása a játékon belül. Ez egy jóval fejlettebb OIT megoldás. -
huskydog17
addikt
válasz
Crytek #28541 üzenetére
Codies már rég kidobhatta volna ezt az ősrégi motort a kukába, mert ma már csúnyácska és lassú az EGO 4.0-hoz képest. Nem értem miért ezzel a régi motorral adták ki ezt a game-t.
Ja igen Radeon kártyákon még mindig hibás a megjelenítés ha nincs MSAA bekapcsolva. Ugyanaz, mint a Dirt Rally-nál, nem javították ki.
-
Raggie
őstag
válasz
FragMaster #28589 üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FragMaster #28586 üzenetére
vaporX csak csucskategoriabol szokott lenni. az meg utoljara custom szinten a 290Xnel volt.
-
Raggie
őstag
válasz
Ez nem azt jelenti, hogy nem is lesz... páran reménykedünk még!
A Toxic és Vapor kártyák és hűtések messze jobbak voltak mint ezek a mostani nitro meg pulse megoldások!
Nem egyszer magát a kártyák PCB-jét is egyedire tervezte a Sapphire ezeknél a csúcs cuccoknál. -
törölt tag
válasz
Régen volt Radeonom na.
-
-
nubreed
veterán
válasz
Yutani #28574 üzenetére
Ez csak az egyik fele, a másik, az árak drasztikus csökkenése kell, hogy legyen. Senki nem akar egy 1000-2000 $ -os PC mellé még egy 600 dolláros sisakot venni, főleg itt kelet európában. Majd ha nem lesz drágább mint egy ips panelos monitor, majd akkor elterjed. Addig ne is álmodjanak róla.
-
törölt tag
Na megint hajnali konferencia.
Kihozza a Bethesda a Doom-ot és a Fallout4-et VR-ra, szerintem erősödni fog nagy mértékben a VR.
És fontosabb lesz melyik fél mit teljesít benne. Mert az eddigi VR játékok hossza és színvonala erősen egy predemó szintjén voltak, de ezek erős címek.
Érdekes megnézni hogy oldják meg bennük a mozgást. -
törölt tag
Battlefront 2 AMD cím lesz most is ? Mert nagyon szép.
Persze egyetlen AMD kártyát se kapni a piacon de érted -
do3om
addikt
válasz
nubreed #28566 üzenetére
Biztos sok köze van hozzá a konzoloknak is, mivel folyton évekre megrekesztik a fejlődést.
De most az is közrejátszik hogy valamilyen szinten muszáj 4k-t bírnia, mert arra is van panasz ha ott nem megy egy legalább elfogatható sebességet. Ez meg elégé visszaveszi a sebességet. -
nubreed
veterán
válasz
FLATRONW #28564 üzenetére
Ez egy tendencia szinte. Sok mai játék, sokkal szarabbul néz ki, mint néhány évvel ezelőtti címek.
Pl. Szerintem DA:I jobban néz ki, mint a ME:A. Sőt nekem a GTA 4 jobban tetszik grafikailag mint a GTA 5.
A Deus Ex Mankind Dividednál alig lehet észrevenni valami változást a Human Revolution -höz képest. Miközben a játékok hardverigénye folyamatosan növekszik... -
FLATRONW
őstag
Játszottam a Dirt 4-el és a rossz minimumokat a pálya végi visszajátszásoknál szedi össze, játék közben stabilan jól teljesít.
Egyébként a játék elég csúnya, emlékeim szerint a Dirt 2 is sokkal jobban néz ki. -
-
-
TTomax
félisten
válasz
#20844032 #28554 üzenetére
Tudod kettőnk közül én annál messzebbre jutottam mint hogy "gyökér nvidia kártyák". Amint leírtad,hogy DVIn is ilyen gondod van, képet is kaptam mindenről.Én segíteni próbáltam,de azt csak azon lehet aki ezt megérti.Nyugodtan meg lehet próbálni amit leírtam,vesztenivalója senkinek nincs vele,a kérdést magam részéről lezárom.
-
TTomax
félisten
válasz
rumkola #28549 üzenetére
Amúgy lehet ha egy custom resolutiont csinálnál egyszer akkor megjegyezheti tehát nem a HDTV felbontásokat használva elég +/-1Hz és máris custom, a pixelszámot nem érdemes változtatni.Esetleg egyszer rányomni Nvidia Full/Limited Range Toggler-re is megérhet egy próbát.Esetleg akit érdekel itt egy korrekt cikk [link].
-
TTomax
félisten
válasz
#20844032 #28547 üzenetére
Igen és ezért jó eséllyel nem ad képet vagy ritkábban hibásan.A HDMI soha nem volt PC szabvány,mert arra a DVI,DP stb volt/van.Mindkét gyártó detektált először HDMI esetén,csak sokszor elég hibásan AMDnél mindig is lehetett állítani,Nvnél meg egy user made patcher volt hozzá,ezért az nV berakta a driverba ami megjegyzi ha rátelepítesz,csak akkor nem ha clean intallt,vagy DDUt használsz,de ez itt már nagyon off....
-
Milka 78
nagyúr
Abu!Ez a felettem helyet foglal,bomlasztó egyén kora reggel vegzál ezen felül olyan kártékony mint egy komplett munkásőr kommuna és egy sáskajárás keveréke!Mindezek tükrében kérnék egy Instant Banánt neki és természetesen küldöm a Whisky-t
-
törölt tag
Proci! A Milka már korán reggel inzultál. Kibanánoznád kösz!
-
Crytek
nagyúr
-
törölt tag
válasz
s.bala31 #28531 üzenetére
>Az RX 480 desktop képe nekem kicsit élesebbnek, kontrasztosabbnak tűnt.
Valamiért ezek a gyökér nvidia kártyák, ha hdmi-vel van rákötve monitor, eddig az összes monitoromat limited RGB-ben hajtotta. Minden driverfrissítésnél kézzel át kellett böknöm, hogy ne legyen mosottfos a képe. RX480 nem, az belőtte frankón. Illetve most displayporton az nv is, de nv-nél ez az első dolog, amit nézz meg.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #28534 üzenetére
Én 1080Ti-nél erősebb vega-t várnék. Remélem összejön nekik a mutatvány és vehetek Sapphire Vapor-x vagy a nagy kedvenc Toxic változatot.
-
s.bala31
őstag
válasz
Malibutomi #28534 üzenetére
Nem az a terv az AMD-nél hogy indítanak egy VEGA verziót az 1070, egyet az 1080 és a 1080Ti ellen?
-
wjbhbdux
veterán
E3 PC showt is bukta az AMD
tavaly:
idén:
-
s.bala31
őstag
Kb 1 hete váltottam pirosról zöldre.
Néhány tapasztalat:
Az RX 480 desktop képe nekem kicsit élesebbnek, kontrasztosabbnak tűnt. Monitor újrakalibrálásának köszönhetően viszont már egész jó lett GTX-nek is.
A teljesítmény különbség igen csak látványos, a +4GB vram szintén sokat dob az elégedettségi faktoron
DeusEX és a Rise of the TR is néha belekóstol a 7+ Vramba full grafikán 1080p-ben. Összességében eddig nagyon elégedett vagyok a váltással.
Én még 72 ezredesért váltam meg a Sapphire RX 480 4GB-tól, ennyiért vettem tavaly októberben. Az eladás után sokat nem agyaltam és vettem egy Giga GTX 1070 Windforce-t 127 ezerért. A héten el lehetett volna passzolni akár 90 ezerért is az RX-et de hiába kaptam volna érte többet, ha a boltokban most már alig lehet kapni 1070-et és főleg nem 130 ezer alatt. VGA nélkül meg nem szerettem volna lenni több hónapig. Szerintem aki játszani akar a nyáron is az ne várjon a VEGA-ra ki tudja mikor lesz kapható. Most hogy felárral el lehet passzolni az RX-eket a +45-55 ezer befektetést simán megér a GTX 1070.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #28527 üzenetére
Nothing to see here. Nem az OpenGL számít, hanem ahogy használják. Valójában az OpenGL az nem egy, hanem több API, mert nem fogalmaz egyértelműen a szabvány, így az implementációk némileg eltérnek. Amiért az AMD így viselkedik az abból ered, hogy az ilyen free projekteket az NV nem igazán támogatja. Elhajtanak a picsába, mert nem tudnak pénzt lehúzni rólad. Emiatt amikor az optimalizálásra kerül a sor vannak az Intel és az AMD-nek az OpenGL-re vonatkozó ajánlásai azok, amiket lehet követni, mert az NV dokumentációi nem érhetők el publikusan. Na most ha az Intel és az AMD leírásai alapján írják a modifikációt, akkor annak ilyen hatása van az NV OpenGL implementációjára. Tisztán látszik, hogy a skálázódás NV-n nem működik jól. Miért is működne, amikor egy ingyenes modifikáció fejlesztője nem tud hozzáférni az NVIDIA dokumentációihoz, tehát senki sem mondja meg neki, hogy mi a jó a GeForce-nak és az NV OpenGL driverének.
-
Attix82
addikt
válasz
Elég gyenge grafika.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Mekkora trollság már ez az engine...
-
huskydog17
addikt
Következzen egy nagyon érdekes program:
Quake HD remix (Quake mod) BenchmarkEngine: Darkplaces Engine
API: OpenGL4K felbontás:
FullHD (1080p)
Tehát a Radeon 280X és 380X kb. ugyanolyan gyors, mint a Geforce 1080Ti. A Radeon R9 390(X), az RX 470/580 és a Fury széria pedig gigantikus előnyre tett szert.FullHD alatt az 1080Ti ugyan az első helyen van, de nem nagy előnnyel, a sima 1080-as GF pedig kikap a "nagy" Radeonoktól.
Érdekes egy motor ez a Darkplaces.Ja és ne feledjük, hogy itt OGL-ről beszélünk, ahol - az eddigi tapasztalatok alapján - a zöldeknek kéne előnyben lenniük, de ilyen mértékű Radeon előnyt eddig talán még sosem láttunk, főleg nem OGL alatt.
-
Egon
nagyúr
válasz
füles_ #28520 üzenetére
Ott még egy picit kisebb a különbség: egymáshoz viszonyítva cca. 6%-ot gyorsul a 970 (szemben az előbbi példa cca. 8%-ával).
Mindenesetre szvsz ez is bizonyítja, hogy rendkívül bonyolultak az architektúrák, nüasznyi tényezők dönthetnek a futószalagok ideális etetéséről, emiatt nehéz általánosan érvényes következtetéseket levonni (nyilván a 1080Ti kb. mindig gyorsabb lesz mondjuk az RX470-nél, és az általános erősorrend is többnyire érvényesül, de ennyi). -
Egon
nagyúr
válasz
füles_ #28515 üzenetére
Vajh' miért szerepel látványosan jobban fullhd-n az 580 a 1060-hoz képest, mint 1440p-n?
Előbbin majdnem 10%-kal gyorsabb az 580, míg utóbbin 1 fps (cca 1,5%) van a két kártya között - pedig ugyebár az nv-k elfogynak fullhd felett (és ott van még a 8 GB vs. 6 GB kérdése is). -
füles_
őstag
Prey: PC graphics performance benchmark review
Így néz ki a felállás miután letisztult minden, kijavították az NV kártyákon a nem megjelenített fényeffekteket.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Malibutomi #28512 üzenetére
Persze, ez így van. Az 1060 nincs sokkal lemaradva bányászteljesítményben az 580-hoz képest. Ezt a lemaradást a valamennyivel alacsonyabb ár még tovább növeli.
Azonban, hogyha csak a teljesítményt nézzük, akkor az NV-re semmiféleképpen nem illik a szamár jelző.
Egyszerűen csak kevésbé alkalmas bányászatra. -
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #28512 üzenetére
Hát lassan drágább az 580-as,így "most" helytálló az 1070-el összehasonlítás
-
FLATRONW
őstag
Végül is csak azért szamár, mert jó pénzért dolgozik.
Ahogy nézem a teljesítményadatokat, egy 1070 nincs az 580 mögött. Az 1060 sincs sokkal lemaradva.
Egyedül az ára miatt ajánlott, ami jelen esetben tényleg a legfontosabb tényező.Kb. mint az iskolázatlan külföldi munkás, aki ugyanolyan jól eltudja végezni az alja munkát, de jóval olcsóbban.
Akkor ebben az esetben is az iskolázott hazai munkás a szamár? -
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #28503 üzenetére
Ő érti a poént.Jól bírja az ugratást.Ti viszont egyből dzsihádot hirdettek ha valaki beszól neki.
Nem szorul rá szerintem. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen autót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest