- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
válasz
Dtomka #28697 üzenetére
Azért túlzásokba ne essünk már.
Ha azt mondtad volna, hogy 30 VS 60 fps-nél ennyit számít meg arra azt mondtam volna hogy igaz. De azért 60 fps VS 100 fps-nél már nincs olyan jelentős előny a 100 fps javára.
Ez amúgy is szubjektív dolog, neked kell a 100 fps, másnak elég a 60 is. De ettől neked nem lesz jelentős előnyöd. -
Dtomka
veterán
válasz
#37155584 #28692 üzenetére
"Válság van 60 FPS-nek is örülni kell."
Igazad is lehet...
Más szemszögből nézve 60 FPS-sel 1 online FPS játékban nem sokra mész...mármint igen sokszor halsz kevésszer ölsz
Én most a Bf1-et ULTRAN ~100 fps-sel játszom...és ha tehetném váltanék 1080-ra mert a resultion scale "csak" 100% -on van. -
-
törölt tag
Ahogy olvasgattam a hsz-eket, valahogy az merült fel bennem, hogy ez az "ultra" beállítással kapcsolatos hozzáállás néhány embernél szerintem egyértelműen egy enyhe OCD-nek a jele.
Úgy értem, hogy sok esetben akár egy 1070-nel vagy 1080-nal sincs értelme némelyik beállításnak azon túl, hogy "ultrára" legyen állítva, mivel aránytalanul nagyobbat buksz a sebességen, mint amit nyersz a látványon (nem beszélve arról, hogy néha abszolút észrevehetetlen és inkább azt lehet mondani, hogy semmit nem nyersz rajta). A fentebb linkelt Witcher videó és a hozzátartozó vita is jó példa. Én 4GB-os 470-en játszottam végig, motion blur off (rühellem), hairworks off, meg vagy két beállítást vettem eggyel vissza a maxtól, és fél órán át nem esett vissza 60 alá. Utána meg inkább a játékot élveztem már és így toltam végig a két kieget, mert az lenne a lényeg.
Ráadásul ha belegondolunk, ez a legjobb a gyártóknak: Az ultra legyen kiemelten nagy gépigényű, hogy a hasonlóan gondolkodó emberek 2-3-szor annyit kiadjanak GPU-ra, hogy "belehessenállítanazzultrát", de a szerényebb teljesítménnyel rendelkezők is gyakorlatilag ugyanolyan minőségben élvezhetik a játékot. A blur off, árnyék vissza eggyel, AA és DoF nem maxon, és eddig minden ment perfekt módon 1080p-ben (régebbi játékoknál meg ezekre sincs szükség). Általában megnézem a max-ot és nevetek azért egyet a "hatalmas különbségen". -
törölt tag
válasz
FollowTheORI #28693 üzenetére
Nem értesz, nem kell nekem sem a 1060 sem 1070 és a 1080 sem. 1060-ra is igaz az állításod? Amúgy én is elmosolyodtam a te hsz-en.
-
-
törölt tag
-
do3om
addikt
válasz
velizare #28687 üzenetére
De az NV-nek talán elmondható hogy van kialakult vevőköre ezekre a túlárazott termékekre.
AMD oldalon azért az otthoni felhasználásra nem sok példa volt az ilyen árú termékeknél. A céges felhasználás meg kérdéses ott sokszor az megy amit megszoktak. Ha van jobb, vagy olcsóbb akkor is. -
do3om
addikt
válasz
ZsiványEgyes #28684 üzenetére
Ez a Titan azért nemrég jött ki.
Az viszont valóban hűlye példa hogy egy köztes terrületre jönnek elsőnek, és ott hencegnek hogy mekkora ászok. Gamernek nem jó, profinak meg van sokkal jobb majdnem olcsóbban.
A Titanok eleve rétegtermékek amikre a hosszú évek alatt kialakult egy pénzes vásárlóbázis, vajon ugyan ez megvan az AMD oldalán is? -
ZsiványEgyes
csendes újonc
válasz
#45185024 #28682 üzenetére
Hol látható ez a teszteredmény?
Ha még így is lenne, tényleg akkora öröm, hogy az amd utolérte az 1 éve piacon levő titanxp-t? Úgy, hogy kitalálták gyorsan hogy a titan xp nem is játékra van, hanem félprofi kártya.
Ezt a marhaságot. Ja és a hiperszupergyors HBM2-vel. Meg ugye a titanxp játékra optimalizált driverrel, a vega meg feladatra optimalizálttal.
-
törölt tag
Tulajdonképpen eddig is nagyon nehéz volt megindokolni a Titán XP létét mert 1080TI majd 500 dollárral kevesebbért hozta a teljesítményét, de ráfogták hogy ez kérem fél professzionális kártya.
Most hogy kijött a Frontier és megveri 69 %-al Solidworksben , már nem igazán lehet ezt sem mondani rá.
Tehát tulajdonképpen pár sznobon kívül más nem veszi az NV zászlóshajóját.. és kábé idén másodszorra van a porba taszítva... -
törölt tag
válasz
#20844032 #28680 üzenetére
Hat, a maszatolas mindenhol megy, nalam nincs se ram, se melegedes problema
Amig elegedett vagy a cuccal, mind1 mi van benne, de azert jo nezni a fan-okat amikor megy a dzsihad
En AMD-t preferalom nem tagadtam sosem, ettol meg nem oltom szet (allandoan) a konkurenciat
Csak jatekra eleg lenne 4790K meg a 1080, most tobb kell
-
törölt tag
válasz
#45997568 #28679 üzenetére
Hát persze, most még lehet itt maszatolgatni, meghát abban szerintem nincs kérdés, hogy ne lenne jobb a forrasztás, mint ez a vérciki taknyolás az intelnél, de ha benézek a ryzen topikba látok ott is melegedésproblémát itt-ott, másrészt intelből sem láttunk zsákszám alapon túlmelegedő darabot. Ha el akarod tolni a talcsikát a falig, akkor be kell reszelni mindent. Az egyik oldalon ramválasztással, ezzel-azzal, a másik oldalon hűtéssel, deliddel. Ingyen sehol nem adják.
-
s.bala31
őstag
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #28672 üzenetére
haha, morcika
A kulcsszo: vizhutes
Rontom a delides uzletedet is, a minosegi CPU-kat forrasztva adjak, nem a kekek
-
nubreed
veterán
válasz
#00137984 #28650 üzenetére
Nekem R9 290 volt előtte, a COD AW -n kívűl mindennel játszottam én is az itt felsoroltak közül. De sőt, mondok jobbat, a Crysis 3-at még 7870 -en toltam végig! És láss csodát a 60+ fps-em a legtöbbször megvolt FHD-ban. Grid Autosport? Ne vicceljünk már, az a mosógépen is elfut. Valley soha nem akadozott nekem egyik AMD kártyámon sem. a Witcher 3 egyedül, ami 290 -en 60-40 fps között mozgott, de csak azért mert nem voltam hajlandó lemondani az ultra beállításokról (hairworks off természetesen).
-
imi123
őstag
válasz
#Morcosmedve #28672 üzenetére
Után égető kell az induláshoz?
-
füles_
őstag
5 hónapig volt RX 470-em, ezidő alatt amivel játszottam szine minden játékot közel maximum beállításokon játszottam fHD-n. Az GW-s hülyeségeket persze mindig kikapcsoltam, meg egy-két dolgot amire nekem nem volt szükségem.
Teljesen elégedett voltam vele. Ár/érték/arányban a jelenlegi felhozatalból a legjobb kártya volt amikor még kapható volt.. -
olle
senior tag
válasz
FollowTheORI #28669 üzenetére
A melegedést nem rónám fel neki.
A fogyasztást már annál inkább.
-
-
törölt tag
válasz
Petykemano #28664 üzenetére
Részben igazad van. Drágább GTX 1070=még több teljesitmény. Viszont akkor AMD vonalon nem volt jobb. R9 390 8GB és az R9 Fury(X), R9 Nano meg számomra teljesitményben igen, más viszonylatban meg nem volt érdekes vagy számitásba vehető. Nvidia meg az akkori árakkal még nem volt elérhető közelségben, de sejthetően csak ez az út volt járható. VEGA túl sokáig nem érkezett, ezért vált időszerűvé a fejlesztés. Szerencsés időben találtam meg a GTX 1070-et és alig adtam többet érte, de mégis több elvárásnak kellett megfelelnie. Nvidia ezeket teljesitette nálam. Driver rendben, játékok rendben, elégedettség rendben.
-
törölt tag
Vapor-X Vega
-
Petykemano
veterán
válasz
#00137984 #28646 üzenetére
Én teljesen megértem az, hogy többre, jobbra vágytál Te, vagy bárki, aki 1070-re vagy afölötti Nvidia kártyát vásárolt. Ahogy mondtam, az is igaz, hogy ebben a termékkategóriában az AMD nem kínált portékát.
Ha azt mondaná bárki, hogy jobbra vágytam, ezért megadtam az árát, kizárásos alapon az nvidiának, ezzel nincs semmi gond.
Ami nem szerencsés az az, hogy az összehasonlítást márka és nem árkategória szinten teszi meg valaki és márkára vonatkozólag von le következtetéseket.
Olcsó Android => szar android
Iphone, ami ugyan drága, de jó => Az Iphone király
Az iphone tényleg király, de a különbséget nem az iphone<>android adja, hanem főképp a 80k<>250k árkülönbözet.Mondom, én tökre megértem, hogy jobb teljesítményre vágytál. De nem fair márkára vonakozó következtetéseket levonni úgy, hogy 60-70e-s AMD kártya => AMD szar, 130-140e-s nvidia kártya => nividia istenkirály. Vehettél volna 80e-ért 1060-at is.
Az se fair, hogy megjelenéskori árakat hasonlítasz közel egy évvel későbbi árakhoz. Ez megtörténhetett volna akkor is, ha nvidiát vettél volna tavaly nyáron is (1060) 120eFt-ért, és fél évvel később moroghattál volna, hogy hát milyen gyenge ahhoz képest, hogy milyen drága volt és most meg már 135-ért megkapnám az 1070-et (zárójelben: induláskor 190e volt) Ez az általad márkákhoz kötött jelenség sem márkafüggő valójában
A forint értéktelenedése mindkét gyártót egyaránt érinti. Az se márkafüggő, hogy 3-4 évvel ezelőtt még egy mainstream kártya 50e volt, most meg már 80.
Egyébként valószínűleg nagyon jó időben vásároltad az 1070-et. Én örülök, hogy örülsz és elégedett vagy, csak azt lásd be, hogy az elégedettséged oka elsősorban nem a márkaváltásnak köszönhető, hanem annak, hogy relatíve többet áldoztál a videokártyádra. (mert ha csak a márka lenne a döntő, vehettél volna 1060-at)
-
olle
senior tag
válasz
->Raizen<- #28658 üzenetére
Azt láttad hogy ez a Pro Workstation "edition"?
-
-
törölt tag
Igen ám, csak így akkor oda jutunk, hogy a 470 egy 2 éves játékot is kompromisszumokkal tud FHD-ban futtatni (és a stabil 60 FPS ez alapján nem csak 1-2 opciót követel) - ami nem feltétlenül baj, csak ne állítsuk már be másnak. Ez egy Freesynces kijelző nélkül már elég érezhetően laggolna hagyományos Vsync mellett.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
FollowTheORI #28656 üzenetére
Az amd továbbra is bukja a perf/watt harcot az új vega frontiner 2 verziója 300/375w-ig mehet el. Elő lehet rendelni az ára meg khm elég magas lett, a kvázi sima gamer kártyák se lesznek olcsóbbak sokkal. Nem lesz itt poor voltázás de még csak poor pascalozás sam.
Egy ilyen kártya rohadtul fel tudja fűteni ám a szobát nyáron. Nem lesz még 1x 300w körül fogyasztó kártyám. Hail to the king gtx 1080.
-
-
törölt tag
Medium-High beállitásban. Olvass már vissza egy-két HSZ.-t, de akár az RX 470 topikot is átnézheted. High főlé nem is álmodhattam az RX 470 videókártyával.
60 FPS-t helyenként elértem, de inkább alá voltam kényszeritve. Élsimitás minimálisra vettem és ahol tudtam okosan állitottam be a játékban a grafikai beállitásokat. Ezt egy középkategóriás videókártyával addig állogatva, amig a 4GB VRAM-ba belefértem.
-
-
olle
senior tag
válasz
#00137984 #28650 üzenetére
Mert naponta több órát játszok az Uniginel
Witcher 3 - Wild Hunt - i5 6500 RX 470 4GB ULTRA benchmark ( FPS ) 1080p
Érdekes másoknak faszán fut
te voltál az 1 a millióból...
-
törölt tag
Ilyen kérdésre nem adható egyértelmű válasz.
RX 470 úgy együttvéve nem volt elég meggyőző nálam. Aztán meglehet, hogy időnként van meg az a 60 FPS (ami inkább 45-50), miközben akár 70-80 FPS főlé is bemozdul ritkán. Vsync on, valamikor a driverbe kényszeritve, de alig javult a helyzet. Csak droppok nélkül játszani azért nagyobb élmény.
-
törölt tag
Az, hogy időnként eléri a 60FPS-t és visszaesik, majd akadozni kezd... Ez nekem Medium-High beállitásban nem elég. Viszont elég indok volt a váltásra, amivel ezek a gondok megszüntek. A GTX 1070 egy erőssebb kártya és gyorsult is a gépem, mégha az i5 még talán hagyott is benne egy kicsit. Az árakat ne keverjük már ide, mert régen se arra helyeztem a fő hangsúlyt. Amúgy megjelenés után igen drága volt az RX 470, de erről és a készlethiányról nem tehetek. Azt a kevés példányt jó drágán adták. Most megint készlethiány és drágaság van.
-
törölt tag
Most keveritek ide a régi sérelmeket, meg az elavult véleményemet az RX 470-ről. Hol van már a tavalyi hó és az AMD.
-
nubreed
veterán
válasz
#00137984 #28640 üzenetére
Nem tudunk még semmit a jövőben megjelenő játékokról, hogy hogyan fognak teljesíteni. Egyáltalán nem biztos, hogy úgy lesz, ahogy írod. Idei megjelenésű a ME:A vagy a Ghost Recon Wildlands is pl, mind kettő jól megy 1070 alatt ha kikapcsolom a bloom -ot a Wildlands-ben, a többi maradhat ultrán, akkor nincs semmi gond. Bár ugye Ubisoft, vannak vele más gondok... De az már nem ide tartozik.
-
-
törölt tag
Szóval a GTX 1070-től felfelé indokolt a drágább árazás a teljesitmények miatt. Ezek a hardverek alkalmasak az új konzoloknál többet nyújtani, amiért érdemes volt kicsengetni a pénzt. Ellenkező esetben konzolt vettem volna, mert az RX 500-as széria nem tud jelentősen több teljesitményt nyújtani a konzoloknál. Akkor inkább egy új konzol és a jelenlegi gépem egy olcsóbb GTX 1050ti videókártyával. Nem nagyon maradt több választásom. Igy lett a GTX 1070-es videókártyám.
-
Yutani
nagyúr
válasz
#00137984 #28631 üzenetére
Nem értem, miért hoztad ezt fel? GTX 1070 alatti szinten van mindkettő, az 570 icipicit gyorsabb a 470-nél, semmi értelme nem lett volna cserélni, de ezt te is tudod.
Ami a drága 470-et illeti: én tavaly a Giga G1 470-et 65k-ért vettem, ami teljesen rendben volt. Ha te elsietted a vásárlást, akkor igen, annak ára van, de a 65k-s 470 totál pariban van a 120k-s GTX 1070-nel. Sőt.
(#28636) Raggie: Ahogy mondod.
-
Dtomka
veterán
válasz
#00137984 #28633 üzenetére
"120ezer forintos árával"
Nemtudom melyik 1070 -es kártya volt 120k, én csak a sajátomat néztem ~145k volt a legalacsonyabb ára.Szerintem a többi kártya sem volt új korábban 120 k, max használtan.
"GTX 1070 a 2017-es PC Gaming belépő szintje. "
Ez a mondat is előbb-utóbb igazzá válik, de ma még nem igaz -
-
törölt tag
Az RX 580-on az új konzolok szintjén lehet tolni, amig a GTX 1070 a 2017-es PC Gaming belépő szintje. A VEGA is itt fog kezdeni, viszont az árazása még nem ismert. Nekem a GTX 1070 nem volt annyira drága a 120ezer forintos árával, de ehez képest az RX 470-et drágán vettem és most a bányászat miatt megint indokolatlanul drágák az AMD videókártyák. Nem közelednek az álláspontjaink, ahogyan a VEGA.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #28628 üzenetére
Android nélkül simán megvoltunk a Symbian PDA okostelefonokon hosszú évekig. Egy magon és 200 MHz-en, 320x240 kijelzővel... és mégis tartalmasan használtuk a telót elég sok mindenre (akár SEGA emulátoron játék meg a sorozatok nézése útközben). Most meg butafont használok kizárólag telefonálásra, mert az Iphone-ra nem tartok igényt az Android telefonok meg... Annyi mindenre meg talán nem is használható mint a régi Sony Ericsson P1i. AMD az eddig eltelt évben semmit nem tett meg a felhasználók megtartásának érdekében. R9 380 4GB nekem még most is jó lenne, ha a 2017-es játékok elfutnának rajta a konzoloknál jobb teljesitményben és részletességgel, de erre legalább egy GTX 1070 képes fixen. Nem teljesen maximális beállitással, de láthatóan jobb kinézettel és erővel amire egy RX 470/480 volt képes. Azokat már az új PS4 PRO és XBOX ONE X is szépen letámadta. PC Gaming egyelőre az Nvidia-val kezdődik és az AMD válasza a VEGA lesz egyszer majd. Azért költenek többet videókártyára, mert különben nem lenne értelme PC-n játszani, amikor az új konzolok ekkora ütemben jönnek fel. Egy idő után hagyom a játék PC-t, ahogyan a Symbian telefonokat.
-
Petykemano
veterán
válasz
tailor74 #28624 üzenetére
Igaz történetek összefoglalása azoktól, akik megfontoltan/költséghatékonyságot szem előtt tartva (spórolósan) vásároltak Androidos készüléket még az okostelefonos időszak délelőttjén, néhány éve, majd majd az olcsó készülék felett érzett elégedetlenségüket a márkára/OS-re hárítva bevásároltak egy sokak által ajánlott tuti készüléket majd az amúgy gyakran 2-3-szoros árkülönbözetet teljes mértékben figyelmen kívül hagyva elégedettségüknek is a márkát/OS-t dícsérve adtak hangot.
A kapcsolat ott van, hogy ugyanez megfigyelhető a GPU-k piacán is. Talán azzal az apró különbséggel, hogy míg Androidos készülék volt prémium felsőkategória, ami pont úgy nem küzdött az belépőszintre jellemző avulással, mint az iphone, addig az AMD jelenleg nem kínál a P10 felett terméket.
Én úgy látom, hogy akik most a (1070-1080) váltásuk során a korábbi AMD-s időszak nehézségei, gyengélkedései utáni elégedettségüknek adnak hangot, nem azonos árkategóriában vásárolt termékkel elégedettek. (Ez persze nem zárja ki, hogy legyen ilyen is) és minden így szerzett előnyt a márkaváltással azonosítanak és nem az árkategória-váltással.Konkrétan: azt mondják, megérte márkát váltanom, nem pedig azt, hogy megérte másfélszer többet ráköltenem.
Most az urak nyilván nekem fognak esni, hogy de az AMD nem kínált alternatívát és kénytelenek voltak átmenni a másik márkára. Ez igaz. Csak elsősorban nem a márkaváltás hozta az fps-eket, hanem a másfél-kétszer magasabb ár.
-
Raggie
őstag
válasz
huskydog17 #28625 üzenetére
Szerintem a "Track Mania" feliratot kell nézni, az ilyen kis felbontással is látható különbséget produkál.
-
válasz
Petykemano #28621 üzenetére
1. Most ez irónia akart lenni, vagy komolyan gondoltad?
2. Mennyiben kapcsolódik ez a fórum témájához? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #28620 üzenetére
NVIDIA 16xAF - AMD 16xAF
A teljesítmény preset azért nincs alapértelmezettre rakva, mert lehet, hogy segít a shimmeringen és a más problémás jelenségeken, de a fenti kép mutatja, hogy mit csinál a textúrákkal 16xAF esetén. Ezért használja az AMD a normál presetet alapértelmezetten, aztán ha nem jó, akkor állítsd át.
A helyzet az, hogy valahol mindenképpen kompromisszum lesz. Vagy a textúrák élessége nem lesz megfelelő, vagy a shimmering és a dithering pattern. Az NV szerint fontosabb az utóbbi kettő, így a textúrák élessége beáldozható, míg az AMD szerint az élesség a fontosabb, mert például a dithering patternre ma már van más orvosság, például beépítve a Dirt 4-be is advanced belnding beállítás alatt. Viszont megértik, hogy valakinek fontos a problémás jelenségekre való reakció, így erre is adnak egy beállítást a driverben.Azt mindenki döntse el maga, hogy kinek van igaza, de ez nem fekete-fehér dolog, ahogy azt sokan hiszik.
-
huskydog17
addikt
Destiny 2 PC at 4K 60fps - on Max Settings - GTX 1080Ti
A DigitalFoundry beszámolója alapján - miután személyesen is kipróbálhatták a PC verziót - a Destiny 2 PC verziója tökéletesen, beton stabil 60fps-el megy 4K-n egy darab GTX 1080Ti kártyával. Egy framedrop sem volt.
A Vega-nak alaposan fel kell kötnie azt a bizonyos gatyát.
(A két 4k konzol, az Xbox One X és PS4 Pro 30fps-t fognak hozni a játékban)
-
Petykemano
veterán
válasz
#45997568 #28613 üzenetére
Egyszer vettem egy androidos telefont. Viszonylag jó áron volt, odafigyeltem, hogy jó ár/érték arányú legyen, mert sose költenék 50-60e forintnál többet egy telefonra. Örültwm, hogy van egy okostelefonom. Használtam. Vagyis egy idő után csak próbáltam. Az a szar elkézdett fagyni, belassulni, legszívesebben földhöz vágtam volna. Amikor már telefonálásra is alig lehetett használni, akkor vettem egy újat. Sokat gondolkodtam, mert az 80e volt, szívtam a fogam, hogy milyen drága. Ennél többet biztos nem adtam volna ki. De örültem, mert kétszer annyit tudott és nagyobb is volt. Végre volt egy használható készülékem. Vagyis csak azt hittem. Ez az android nagyon szar. Fél év alatt elhasználódik. 80e forint egy ilyen ócskavasért. Elképesztő, lehúzhatná magát a google, meg a samsung.
Sok szenvedés után vettem egy új úphone-t. Ez a telefon egy csoda. Gyors, kényelmes, használható, már nagyon bánom, hogy szenvedtem az androiddal. Senkinek nem ajánlom, hogy akár egy lyukas garast is adjon egy androidos készülékért. Az iphone király. Végre csak úgy használom a készüléket, ahelyett, hogy szenvednék a gondokkal, meg hogy legyen elég ram. Nagyon elégedett vagyok. Az android meg szar úgy ahogy van. Aki még mindig olyat használ, az hülyé, csak magát kínozza. Akinek valódi telefon kell, vegyen iphone-t.
-
huskydog17
addikt
Az emberek és a reviewerek NEM mókolnak semmit a driver-ben, hanem úgy out of the box tesztelik és használják őket: a játékban a gyárilag megadott preseteket használják és ha azok valamelyik hardveren máshogy viselkednek, mint a másikon, akkor azt leírják, itt is ennyi történt semmi több.
Még egyszer: a felhasználókat a legkisebb mértékben sem érdekli a technikai háttér, őket kizárólag a végeredmény érdekli. Annyi történik a gyakorlatban, hogy out of the box a gyári preset-tel AMD VGA-kon ott látható a jelenség, NVIDIA-n nem.
Úgy tűnik akkor, hogy az AMD rossz alapértelmezett beállítást használ a driverében a te leírásod alapján. A Codies amúgy tisztázta a dolgot, mert elismerték a probléma létezését, tudnak róla. Engem annyira a játék nem érdekel és nem is játszok vele, csak végig olvastam a CB tesztjét és érdekesnek találtam, hogy a Codies mai napig nem tudta teljesen eltüntetni AMD-n ezt a jelenséget (még egyszer: ez NEM a játékosok dolga!). -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #28618 üzenetére
Az súlyos, hogy egy fejlesztő ne ismerje a dithering pattern eljárás mellékhatását. Szóval a helyzet az, hogy ez nem hiba, nem lehet javítani, maximum segíteni rajta, de ez akkor is egy jelenség. Ha nem tetszik ez az eredmény, akkor be van építve a játékban egy alternatív megoldás, ami a dithering pattern helyett OIT-t használ. Ez advanced blending néven fut.
Esetleg használd a Radeon driveren belül a mintázatszűrésnél a teljesítmény opciót, ami ennek a jelenségnek (és a shimmeringnek) a minimalizálására van kialakítva. Az NV-n azért ilyen alapból, mert az alapértelmezett mintavételi szűrésük olyasmi, amilyen az AMD-nél a teljesítmény opció. Az AMD még kínál két extra beállítást más szűrési minőséggel. Ezek élesebb textúrákat eredményeznek, de ennek a mellékhatása, hogy egyre inkább előhozzák shimmering jelenséget és esetleg a dithering pattern eljárást jobban láthatóvá teszik.
Az advanced blending egyébként már elég jó ezeken az újabb GPU-kon, szóval érdemes eleve az OIT-t használni a dithering pattern helyett, és akkor utóbbi hiányában maga a jelenség sem jöhet elő.A jelenség egyébként számos játékban előfordul, amelyik dithering patternre építkezik az átlátszóság kezelése szempontjából. Például ilyen a Witcher 3, vagy a Two Worlds 2, de biztos van több is, csak ezekkel játszottam az utóbbi időben és ezek jutottak az eszembe. Mindegyiknél a "teljesítmény" mintázatszűrést használtam.
-
huskydog17
addikt
"De megvan ugyanez a jelenség minden hardveren"
"Während Dirt Rally jedoch noch teils riesige Wälder mit diesem Problem versehen hat, gibt es in Dirt 4 nur noch sehr wenige Bäume, die von dem Problem betroffen sind. Auf Nvidia-Grafikkarten gibt es dieses Phänomen nicht."
Nem, nincs, kizárólag AMD VGA-kat érinti. Ezt maga a Codies is megerősítette, hogy gond van ezzel az effekttel. Egy, a Dirt 4 megjelenését megelőző beszélgetésben az egyik munkatárs mondta, hogy tudnak a problémáról és próbálnak rajta javítani. Nos, javítottak rajta, de nem eleget.
Amúgy te is nagyon jól tudod, hogy az emberek 99,99%-át nem érdekli a technikai háttér, de azt mindenki látja, hogy nem az a jó, amit Radenonon kapsz, főleg, hogy már a fejlesztők is elismerték. A Codies ezt elbénázta, majd talán javítják, bár sokkal nagyobb valószínűsége van annak, hogy nem fogják.
#28601 Dtomka: Nem, nem javították, olvasd el a driver dokumentációját. Nem nyúltak hozzá ehhez a problémához, kizárólag 8×MSAA alatti sebességet korrigálták vele.
-
Yutani
nagyúr
válasz
->Raizen<- #28614 üzenetére
Mert 100-110-ért el lehet adni a 470/570 kártyákat is, és csak kicsit kell hozzátenni, hogy 1070 legyen. Senki nem ellensége a pénztárcájának, ha így alakultak a dolgok, ki kell használni.
Ennek most tényleg így kell örömködni?
-
törölt tag
válasz
#45997568 #28613 üzenetére
Hajrá...!
AMD RX VEGA Core jőn majd a GTX 1070 ellenében. Elméletben már megjelent néhány előzetes adat, de még pontos infórmációt sehol nem olvastam a hardveres felépitésről. 3584 shader és 56 CU, 16GB vagy 8GB HBM2 videómemória, de a fogyasztása nem ismert. Ez igy csak találgatás, mert meglehet ez az erősebb Nova vagy Eclipse tudása, ami meg a GTX 1080(ti) ellen megy. Tesztek és egy PH!-s review után okosabbak lehetünk, csak legyen 1-2 eladó kártya is a hazai üzletek polcain, különben keresztül húzzák a terveidet. A magas induló ár garantált.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #28614 üzenetére
Egeszsegukre
-
törölt tag
válasz
#00137984 #28609 üzenetére
Aki nem kitartoan egy oldal tamogatoja az megy innen-oda, attol fuggoen hogy hol kapja meg a vart teljesitmenyt. Akinel mas szempontok is vannak azok merlegelnek, most mar nem szikseges nekem sem az NV, innentol megy minden szepen eladasra es jon szepen amire igazan szukseg van most. Erdekes tapasztalat volt, szoftveresen voltak gondjaim, a monitor egy alom (Acer XB271hu), am most mar jon a next gen, Ryzen 1700, Vega es valami szep HDR-es Freesync 2-es monitor, most erre van szukseg.
Nem csak jatekra kell a vas, az early adopterek mindennapjait meg mar megszoktam
(#28611) ->Raizen<-: azert csak a magad neveben beszelj, en bosszankodtam eleget "csoda" zolddel...
-
cyberkind
félisten
válasz
->Raizen<- #28611 üzenetére
Majd ugyanezt mondod a Vega után ami mellett a Volta csak poor lesz.
-
törölt tag
válasz
#45997568 #28608 üzenetére
A "vörösök" a múlt, és a jővő meg még elég kétséges. Ez a VEGA nem érkezett meg időben és most a kriptó-időkben nem is annyira sürgetős megjelentettni. A többség akinek teljesitményre volt szüksége a zöld oldalon megtalálta a játékra alkalmas videókártyát. Itt a PH!-n többen csalódottan otthagyták az AMD-t, hogy GTX 1070 vagy GTX 1080(ti) legyen a történet vége. AMD diver okozta bajokkal szívás már nekem is csak múltidő, pedig hosszú évekig AMD-s (ATI-s) voltam. Most egy jó sikerült VEGA miatt sem fogok egyből a boltokba rohanni, megvárom az árak mérséklődését és a játékosok véleményét. Meglehet még itt is a következő VEGA generáció lesz inkább ajánlott, ezért inkább kivárom a teszteket és a bányászat okozta károk enyhülését. Hát ez is milyen jól jőtt a gyártóknak, mert most mindent jó felárral tudnak eladni... csak a játékos szivta meg megint. Még pont időben váltottam zöldre.
-
törölt tag
válasz
Erdei88 #28606 üzenetére
Jok ezek a cuccok, de csak jatekra, mivel a Vega mar itt van a kanyarban es ugy erzem jo lesz, igy megvalok toluk
Amugy a szemuvegem is "arany" keretes, nem zold
ps: azert volt a kartyaval es NV-vel szivas is rendesen, de ez mar a mult, mi, "vorosok" elore tekintunk, nem ragadunk le a multban
-
álommanó
csendes tag
Szia!
Kérdezni szeretnék tőled ha lehet.
Mikorra állhat helyre VGA fronton ez a rendkívűli készlet hiány?
Eddig RX 470/480, mostanra már a GTX 1070 és 1080 is szinte beszerezhetetlen.
Több nagy bolttal is fel vettem a kapcsolatot.Fogalmuk sincs mikor kapnak újra kártyák.
Véleményed szerint mikor állhat helyre a készlet hiány??NV és AMD oldalról is kiváncsi vagyok a véleményedre.
A gyártók ezt a az óriási keresletet hogyan akarják kezelni.??
Pillanatnyilag mi gamerek vagyunk a legrosszabb helyzetben.Nem tudunk kártyát venni.
-
Dtomka
veterán
válasz
huskydog17 #28596 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- EAFC 25
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest