Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30024) Fenyő válasza DarthSun (#30022) üzenetére


Fenyő
őstag

Az EDO és FPM ram között teljesítményben csak egy ciklusbeli eltérés van, ez a legszélsőségesebb esetben is csak max 10-15%-nyi különbséget jelent memória alrendszer oldalon, az egész rendszerre való hatása pedig még ennél is elenyészőbb, 486-osnál szinte pl alig-alig mérhető ki, ráadásul az a kevéske 486-os lap ami egyáltalán kezeli az Edot gyak Fpm módban teszi.
Van egy nagyon hasonló felépítésű szintén Optis VIPes P1 lapom, 200-as P1-el gyak ugyanazt a memória átviteli sebességet hozza mint egy VX Edoval.
Amúgy sok VLB lapom és kártyám akad és ennyire rapszodikusan egyik sem kezeli kártyákat (az említett Vipes P1 lap is megeszik bármilyen VLB karit), ált. a legtöbb kártya megy a legtöbb lapban max annyi eltérés szokott lenni, hogy egyikben még bírja 0 wait state-et vagy a magasabb fsb-t míg a másikban már nem, de pl 33-as vesa órajelen a kártyák 99%-a megy a lapok 99%-val, ez inkább vmi bios bug lesz, van egy Soyo 486-os Vipes lapom, ami a legújabb biossal meg sem nyikkan a legtöbb vlb kártyával, míg az eggyel régebbivel meg eszi az "összeset".
Amúgy ezt a lapot fentebbi finnyássága okán nálam is tesztelve volt, de sajnos az én lapom biosával meg sem nyikkant, úgyhogy marad a régebbi biosra vadászás, hátha...

[ Szerkesztve ]

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.