Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madara-san
aktív tag
Van egy Commodore 1802 monitorom. A probléma az vele, hogy ugrál a kép rajta, egyébként működik. Próbáltam beállítgatni a potméterekkel rajta, de nem megy, szerintem az a poti pont rossz, amivel ezt állítani lehetne (H-Sync ??). Kérdésem az, hogy van valaki, aki meg tudná csinálni? Én sajnos nem vagyok műszerész. Egyébként nagyon szép képet adna, retro konzol élményhez (NES, PS1-PS2) tökéletes példány, sokkal jobb mint egy CRT TV. A helyi TV szerelő úgy néz ki, nagyon nem akart foglalkozni vele, azt mondta dobjam a kukába.
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv, na meg jött a cucc, és kicsit xarban vagyok.
Az ST-225-ösök azt csinálják hogy felpörögnek, és brummognak egy darabig, majd títtítt. és ezt 5x-15x (nem számoltam). Dögök?(286-ba bekötve)
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Fenyő
őstag
válasz Ganz-[HUN] #25453 üzenetére
Nem feltételen, mfm vinyókat "házasítani" (low level format) kell a vezérlővel, addig nem fog működni, amiket nézz át mindenképp;
- biosban Type 2 vagy 6 ált. az ST-225
- helyesen masterba van-e jumperelve a vinyó és ennek megfelelően a floppykábel végén van , ill a kábel ne legyen megcsavarva.
- termináló ellenállás rajta van-e a vinyón
- ha mindez megvan biosban low-level format, de előtte nézd meg a vinyó bad sector listáját és jegyezd fel, majd amikor kéri a listát add meg manuálisan
- opcionálisan biosban a low level format előtt detektáltathatsz auto interleavinget, ezzel nem kevés sebességet nyerhetsz, akárcsak ha már 2-eset bírja.Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Ganz-[HUN]
addikt
Közben meg van a hiba, a PCB-ket fel kellett cserélni a HDD-ken. Sikerült, nem dob ki a bios HDD errorral.
Kösz a tippeket Sanci777-nek. Neked is fenyő.
SZerk: Én vagyok a balfash, mert nem írtam az előző komiba hogy Kidob a bios.
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Ganz-[HUN] #25455 üzenetére
Úgy néz ki, mind a 2 drive tökéletesen megy. Egy szektorhiba sincs rajtuk.
Ilyet se láttam még.
Fenyő neked pedig különösen köszönöm a Paraméterek számát. mostmár nem kell mindíg írogatnom.
-
Ganz-[HUN]
addikt
WD1003-WA2-ttes Kontroller dögöm van egy. mivel az U24 és az U25-ös IC-k első és utolsó lába tőből le van szakítva. egy kis takony munka kérdése, hogy megcsinálam. Egyáltalán érdemes? Azok nélkül mennie kéne?
-
Rive
veterán
válasz Ganz-[HUN] #25457 üzenetére
Ahogy a képeket nézem, az U25 a floppy-kontroller, az nem érdekes, de a másik funkcióját nem sikerült kideríteni, azt valszeg érdemes lenne helyrerakni.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Exian
addikt
Gyűjteményem újabb működő darabja:
Semmi extra, csak egy kis Pentium Pro 200MHz-es gyári Compaq gép, 192MB EDO rammal. Terveim szerint ezzel fogjuk zárni a sort, bár talán még lesz PII is, nem tudom, majd még meglátjuk.
Igazából már régóta meg van ez a gép, csak félre volt "dobva" és nem nagyon volt beüzemelve (kis ideig használtam kb. 10 éve Linux-szal), most feldobtam rá egy Win98SE-t a kiállításhoz.
Erre milyen játékot ajánlanátok?
Ehhez kapcsolódóan: keresek valami bikább PCI-os videókártyát ebbe a gépbe, hogy kicsit "komolyabb" játékokat is betudjunk mutatni rajta, amit még a gép elbír.
Szóval jöhetnek játék ajánlatok
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
Szép, nekem egy Prolinat 800-asom van, egyelőre csak 1 procival, leginkább egy Voodoo illik a PPro-hoz, V1 vagy Voodoo Rush passzol hozzá (nekem ez utóbbi van benne), de egy V2 vagy Banshee sem vészesen aránytalan.
Ha kell majd előkapom azt gépet is, hogy mikkel tömtem tele , addig itt egy korábbi listából lehet szemezgetni.[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Sanchez638
addikt
Sziasztok, valakinek eladó 2db 14-15-ös lcd monitora?Értelmes áron persze, tökmindegy milyen márka, csak működjön.
Számom az adatlapomon.
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok, S3 64V2 videokártyához hol van BIOS flash program? A BIOS-t letöltöttem, de hogyan rakjam rá?
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
Rive
veterán
válasz 800.henrik #25462 üzenetére
Tudtommal az a kártya nem tud magának BIOS-t írni. Keresned kell valakit, akinek van megfelelő eszköze ROM írásához.
-
800.henrik
senior tag
Azért kérdeztem, mert van 2 kártyám, az egyiken fekete-fehér a kép, a másikon csíkos... Kicseréltem a BIOS chipet, a fekete-fehérből csíkos lett, a csíkosból fekete-fehér Letöltöttem ezt a BIOS-t: 86c775_4 Nem lehet rárakni?
-
Rive
veterán
válasz 800.henrik #25464 üzenetére
Ha a BIOS hibás, akkor képet se kapsz.
A 'GPU' ( ) lábai körül kellene inkább körülnézni.
-
800.henrik
senior tag
A BIOS-ok nem jók... Ha a fekete-fehér BIOS-t átrakom a másik kártyába, az is fekete-fehér lesz 640x480 felbontással. Ha a csíkos BIOS-t rakom bele, csíkos lesz, de megy 1152x864-ben... A 2. kártya is ezt csinálja..
-
gban
Közösségépítő
válasz 800.henrik #25466 üzenetére
Mindezt win alatt, vagy ugyanez a helyzet dos / bios alatt is?
Postázást nem vállalok.
-
Fenyő
őstag
válasz 800.henrik #25466 üzenetére
Ezek a kártyák eredeti biosai? Ui. elég sokféle rammal órajellel szerelték ezeket a karikat, lehet a csíkosnál már nem bírja a ram az iramot, próbáld meg downclockolni powerstrippel.
-
800.henrik
senior tag
Igen, eredeti BIOS-ok, nem tudok másikat rárakni A powerstrip-ben nem lehet állítani semmit
Szerk.: 2 kártyában is próbáltam a csíkos BIOS-t (át lehet rakni), nem lett jó Hogyan lehet nagyobb felbontást beállítani?
Szerk2.: Atiflash-al megpróbálja rárakni a letöltött BIOS-t (.bin) ?
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz 800.henrik #25471 üzenetére
Régebbi verzióval win9x alatt lehetett állítani az biztos, ezeknek még nem modósítható elektromosan a biosa, csak eprom égetővel, kár vesződni vele, egyszerűbb beszerezni egy másikat, ingyen utánadvágják, csak vigyed.
[ Szerkesztve ]
-
800.henrik
senior tag
válasz 800.henrik #25473 üzenetére
XP-ben is csíkos, és fekete-fehér...
-
Exian
addikt
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a képen szereplő HDD mekkora lehet? Sajna épp a modellszám nem látszik jól. De hátha valaki felismeri.
Mondjuk holnap kiderül, mert elvileg megyek az eladóhoz megnézni, de azért kiváncsi vagyok. A tulaj nem tudja. Ha összejön, akkor amúgy elhozok tőle még egy ISA vga kártyát, IDE vezérlőt, tápot, meg SIMM ramokat. Sőt, van állitólag egy valami nagyon régi komplett gép is. Na majd meglátjuk.
-
Fenyő
őstag
válasz Ganz-[HUN] #25475 üzenetére
Attól függ milyen karival próbáltad, Glide-al Voodoo2-vel egy 233MMX-es P1-en is jól elmegy, persze nem full-fullban, de azért bőségesen játszható, D3D-hez erősebb proci kell, ill. már pl egy Riva128-nak is jóval nagyobb a prociéhsége mint egy V1/2-nek.
Exian: Pont a modellszámból lehetne kideríteni, az meg nem látszik jól.[ Szerkesztve ]
-
-
zoltanz
nagyúr
Beraktam egy BX133RAID lapba (Bios: 2001.01.04) egy RAID kártyán (PCI Silicon Image 0680 Raid) lévő 80 GB-os merevlemezt, adat (második lemeznek) meghajtónak. (OS: XP SP3) Valamiért ha kicsomagolok egy fájlt mindig CRC hibát ír, elvileg minden jó. Próbáljak csak 10 GB-os partíciókat formázni (NTFS)?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Sanchez638
addikt
Sziasztok, nem tud valaki valami olyan oldalt, amin megtalálhatom az összes elkészült 3DFX kártyákat?Persze az összes márkára gondoltam.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
válasz Sanchez638 #25488 üzenetére
Olyat nem tudok de itt ( Gai oldala ) sokfélét megtalálsz: [link]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
zoltanz
nagyúr
A rendszer, jó memtest nem jelzett hibát, 100 FSB-n megy. Ha berakom 2. merevlemezt a Raid kártyára azon vannak gondok, ami az alaplairól megy az jó. Már adatkábelt is cseréltem ugyan az... (ehet újabb verziójú a Raid kári PCI verziója mit amit a lap tud?
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Esetleg vevő lennék jó kondícióban lévő UltraDMA-33-133 IDE -as merevlemezre, hibátlanra,10-20 GB körüli elég azzal el is boldogul a lap. Tartalékba. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz bacsis #25478 üzenetére
Nos meglett a HDD rejtélye Maxtor 7131AT, 130MB Elhoztam... éééés egy komplett gép társaságában Nagyon sokat agyaltam, hogy hozzam e el a gépet a többi cuccal együtt. 2000 pénzt kért a gazdája érte (miután 4000-ről lealkudtam). Végül így lett még egy 386DX-40-es masinám Van benne egy ISA VGA kártya (asszem 1MB-os, de még nem néztem meg pontosan), egy ISA hdd vezérlő (2db IDE csatival, szóval Primary és Secondary, ilyet se láttam még ISA vezérlőben aszem, az enyéimen csak 1db csati van), a HDD, 4x1MB simm ram, kisfloppy, nagyfloppy (annak örültem, mert csak 1db van) és a 386 lap az integrált cpu-val. És ami a lényeg, hogy az egész pont egy olyan fekvő házban van, amilyenben az ELSŐ XT PC-nk volt '90 körül! Ez dobbantotta meg a szívemet, amúgy szerintem csak az ISA VGA kártyát meg a HDD-t hoztam volna el. De mivel azokért 1000 Ft-ot kért a fickó, így a többi cucc már csak megért még egy ezrest...
Viszont! Az alaplap persze megszenvedte a szokásos akku általi savasodást Lepucoltam, beindul, de keyboard errort ír Magyarul, nem érzékeli a billt. Mi lehet a gondja, mit érdemes megnézni? Mondjuk még vannak sav nyomok, le kell még rendesen pucolnom.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Skaccok!
Szóval akkor Win2k alatt a 3DFX Voodoo2 SLI felejtős télleg?
A Dual Pentium PRO szerómba volt 2 kártya, csináltam hozzá kanócot is.. a driver felismerte az SLI-t, meg hogy enabled meg minden, de a játékok fekete képpel jutalmazták.. amint kivettem az egyik kártyát, azaz single módban a játékok mentek továbbra is... -
Fenyő
őstag
Az még menthető ha szakadásmérővel kiméred a 4 billencshez menő vezetéket, hátlapon szépen áthidalható vmi szigetelt kábellel, néhány keyboard erroros lapot (hasonló okokból) sikerült így életre keltenem.
bacsis: Sajnos nincs lehetőség SLI-re 2K alatt, win9x vagy NT 4.0 -án működik csak a dolog, de előbbiben többprocis támogatás nincs utóbbiban meg berhelt DX 5.0 a max, de glide meg opengl az van rendesen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Interactive Brokers társalgó
- PlayStation 5
- Ingatlanos topic!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?