Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
leweegee
üzenetére
Persze, DOS betöltési kísérlet előtt kikapcsoltam. Egy ideig görcsöltem vele, aztán visszakapcsoltam, Win11 telepítés, most még pakolgatok rá pár programot, meg dokumentumokat, aztán pénteken már megy is az ajándékozottnak.
Azért egy 3DM01- re még lesz idő, kíváncsi vagyok mit muzsikál a gyors 6magos, a harapós APU- val. -
batyuska100
senior tag
válasz
leweegee
üzenetére
[link] [link]
Közben ezeket próbálgattam, eddig úgy néz ki hogy a kettőből össze tudom hozni az eredeti installt. Az egyikből fel lehet rakni a Win7 Home Premiumot a másikban meg ki vannak csomagolva a telepítők. Ha saját Windows telepítéssel próbálom akkor nem települ a fele, az előbb meg már oda is eljutottam hogy a kijelzőn is volt egy ábra hogy hol a fényerő. Már csak azt kellene összehoznom hogy ne francia legyen a rendszer. -
Pikari
veterán
válasz
leweegee
üzenetére
nem csipeszes. felónozom a csatlakozókat a chipen, aztán rászorítom valamivel a kondit, hogy ne mozduljon el, és a kondi sarkában először az egyik, majd a másik oldalon forrasztom fel. ami érdekes lesz, mert szart se látni belőle, de majd a telefonom makro módjával látni fogom, hogy rendesen felforradt -e.
már persze ha a padek nincsenek tőből kiszakadva a chipből. ha igen, akkor totoálkár.
nem akarok hőlégfúvózni, mert csak egy batár nagy van, amivel reflowozni szoktam. az meg mindent elfújna róla, azt is, amit nem kell.
-
válasz
leweegee
üzenetére
Azt tudom, hogy a futo OS alatt ezek mennek, illetve azt is, hogy szabvany USB HID is megy, csak az Apple azt is megcsinalta, hogy a sajat cuccanal megy a BT keyboard is. Sott, ha az iMacban levo beepitett BT modult kiszereltem (iMac Early 2011 modell), es behakoltam PC-be (USB D+/D- csatlakoztatva kozvetlenul, az majd 5V-t 3v3-ra konvertalva), akkor ott is ment. Marmint, ha igy ha a Windows alatt telepitettem a generikus Broadcom BT drivert, majd parositottam vele egy BT keyboardot, akkor reboot utan, ez a BT keyboard, a BIOS-ban is jo volt DEL-t nyomni, vagy kozvetlen pl DOS-t bootolva is mukodott (ha be volt kapcsolva a power on keyboard any key, akkor be is kapcsolta a gepet). Azt nem tudom, hogy ezt megcsinalta-e az MS a sajat gepen. Tenyleg nincs masfajta keyboardom, csak Bluetoothos, kiveve a regi PS/2-es, ami a retro PC-hez van hasznalva. Itt most pedig, csak a BT-s keyboard van nalam.
-
válasz
leweegee
üzenetére
Ez egy régi mondás. Akkoriban üveg plafon volt az ember fejett, ha műszaki vonalon akart előrejutni és nem lett párt tag. Ma is ez van, egy ponton nem lehet előrébb jutni. Ilyenkor jön az, hogy valami másba kezd az ember, hobbizik vagy rossz esetben elkezd inni.
Azok az idők nem voltak annyira jók, csak az idő szépíti meg. De és is simán szeretnék 30 évvel fiatalabb lenni. Nem érdekelne, hogy a cipőnk mellett jártunk.
-
arn
félisten
válasz
leweegee
üzenetére
Meg ott is a fogado keszulek bemeneti erzekenyseget figyelembe kellene venni, bar fogalmam nincs mire van rakotve - ezert tisztabb, ha illesztve van, akkor nem er meglepetes, hogy tul alacsony vagy tul magas a jelszint. Ezert szol studio cuccoknal minden magatol ertetodoen jol.
Kar hogy elhanyagoljak ezt sok helyen - az ilyen regi cuccoknal meg aztan baromi nagy szorasban van mindenfele.
-
-
válasz
leweegee
üzenetére
Köszi,
Esetleg ez? -
-
válasz
leweegee
üzenetére
Ja, jók ezek, még a modernizált XT- t is bírom, pedig 286- al kezdtem 88- ban.
Nyomulás : éppen nem tudtam pontosan követni a 90- es években(építkezés), de azért mindíg volt valami szerény gép, kettő is, amikkel a kisfiammal(ma már 33 éves) DooM- ozni tudtunk soros portos kábellel csatizva.
2000- es években meg ismét pillanatnyi pénzzavavar kb 10 éven át
, olcsóbb AMD konfigok release, Intel korszak full kimaradt, nemrég pótoltam X99- el.
Talán ezek miatt is az utóbbi 3 évben a madness retró megy főleg, minél újabb gépre, minél régebbi oprendszer. Tervezek Alder/Raptort is Win98- hoz, kevés, nemnagyon hiteles képmentés van róla, de sztem a madness Frankenstein receptemmel sikeres lehet.
Megtehetem ma már, hiszen nyuggerként sokkal jobban állok anyagilag
, mint amikor még melóztam. -
válasz
leweegee
üzenetére
Asztali brandok, alaplapra integrált videóval :
Digital 486DX4/100- ban S3
Olivetti P75- ben Trident -
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Pánik a memóriapiacon
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen switch-et vegyek?
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407, 100% Akksi
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 100% Akkumulátor
- HP 15 ProBook 650 G8 FHD IPS i5-1145G7 vPro 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.

DarthSun