Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
Azt meghiszem. Egyrészt nem mindegy melyik SP (látom neked SP3) másrészt 3GB RAM azért nem kevés ezekhez a gépekhez.
Az Athlon XP-mnek 2009-ben már 2GB RAMja volt és persze XP SP3 ment rajta, és annyival már szépen ment.Sőt, a Phenom 9500 is az első hónapban XP-vel ment és 2GB RAMmal.
-
KROK640
nagyúr
-
-
-
-
válasz
Francia91
üzenetére
20-ért nem vitték az enyémet hónapokig, most rám írtak a napokban ketten is, de nem akaródzik válaszolni, jó gép, minek adjam el, néha előveszem és megsimogatom, aztán visszarakom
Ebay rég elesett. Giga bias, hogy az egy olyan piactér ahol a magyar is próbálna vásárolni, de a nyugati is. Nem egy kávéház. -
jokeph
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
A gyengébb minőségű molexek egy idő múlva ellazultak, ha sűrűn voltak dugdozva, ilyenkor össze szorítottam a megtágult hüvelyeket és megint jó volt egy darabig.
Az IDE-vel nekem se volt ilyen szinten bajom.Az első olyan tápom, ahol minőségi molyex csatik voltak, határozott pozi volt a csatoláshoz, és egy kinyomó mech a kihúzáshoz az a Corsair VX 450 volt, innentől kezdve nem volt többet tápcsati problémám. 2008-ban vettem, és 2017-ben nyugdíjaztam a napi használatból. Próbagépeknél még használom, hibátlan a mai napig.
-
-
Pikari
veterán
válasz
Francia91
üzenetére
Többen akartak már ilyet adni/cserélni nekem, de mindig elutasítottam a lehetőséget, szóval számomra nem valami érdekes/értékes holmi ez.
Arról nem is beszélve, az nvidia összes DX11-es kártyája képes DX12-re is (dx11-es feature level mellett), miközben ez a kártya képtelen erre a bravúrra, sőt, még a 7000-res szériából sem mind képes rá. Nem mintha ez olyan nagy tragédia lenne, de az extrém gamerek nem nagyon fogják ezt szeretni, nyilván ezért is szórják ki őket.
Hogy retró lenne -e, vagy inkább csak elavult, arról nem szivesen foglalok állást, de inkább az utóbbi. Az alkohol, amit rálocsoltál, többet ér, mint a kártya.
-
válasz
Francia91
üzenetére
Nekem sima P5Q van E8500- al, kipróbáltam, tesztelgettem, de házba egyelőre nem építettem.
2011/2011v3 : tippelem hogy ugyanaz a felfogatás, de nemtom biztosra, sima 2011- em nincsen. A v3- on ez a hűtő van, a leírásában szerepel mindegyik foglalat. Valamint a kínai laphoz mellékeltek egy keretet, ami AM2 felfogatást ad.
Ha XP- t is akarsz használni, arra figyelj hogy a sima 2011(X79) még XP támogatott, a v3(X99) már nem, de moddolt telepítővel felmegy rá az XP, tehát számítani kell rá hogy macerásabb, de azért megoldható. A sima XP telepítő rosál, de pld nekem is van felhőben olyan ISO, ami szépen települ, meg egyéb netes helyekről is lehet letölteni szerkesztőt, vagy készre szerkesztett verziókat. -
válasz
Francia91
üzenetére
Ettől függetlenül a barátnőd eléggé király az x86/64 hardverben, ha ilyesmiket próbál alkotni.
Nálam a 2.8 Northwood fullkondis csinált hasonlót, a firelét nem tudta levágni, mert akkor még nem is volt, csak a 230V- ot felezte, gyak leállt minden a lakásban. Azóta főkábel cserélve és lakáselosztó firelével, de a procit nem próbáltam újra.
Tipp - nútolás/érintkezéshiba a CPU- nál, de hát tőlem ez nyilván csak sacc, soha nem használtam ilyen maszkolt CPU- t
-
KROK640
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
Ilyen kényes feladattal azért nem kezdtem volna. Az én barátnőm mondjuk némi felügyelettel már simán kicserélte az SSD-t a saját laptopjában, de azért még jobb szerettem figyelni, hogy mit ügyködik.
Ha jól tippelek, akkor mikor alaplapot és procit cserélték, akkor valami testel/zárlatot okoz a házban. Alaposan átnézném, szét és újra összeszerelném a helyedben.
-
válasz
Francia91
üzenetére
Hát, gőzöm nincs mi lehet a gond

Sima P5Q van E8500- al, az prímán megy. Az ilyen korabeli Xeonos nutolásoktól távol tartom magam. A következő platform nálam ami a Xeon számára mókolás nélkül elérhető lett, az a 8C/16T X99. Ez helyettesíti az adott korban kimaradt többféle Intel generációt...
-
Pista0001
addikt
válasz
Francia91
üzenetére
Ne felejts el lemezt is venni!
#105743: Hát én simán feldobtam volna egy 7-est arra a 775-ösre, és megírtam volna a lemezt (ha lett volna).
Nálam most van 1 darab újraírható dvd is, 5-öt hackintosh projekt miatt vettem, a másik 5-öt barátnőm találta lomtalanításkor. Bontatlan csomag Sony lemez. 
#105742 Pikari: Jajj, nem akarom megérteni, csak pont nemrég néztem yt-on azt a műsort, amiben említi Bacsis.

-
-
válasz
Francia91
üzenetére
USB pendrive milyen ? Ha a POST boot listában USB type Disk5- ként jelenik meg, akkor nem fog bebootolni a 775- ön, de tapasztalat szerint még a régebbi oprendszerek sem. USB Disk2 jelőlésű pendrive kell hozzá.
Vagy egy profi kínai külső RTL chipes USB adapter(M2, SD, stb, mindegy), mindegy milyen adathordozóval, azok bootolnak minden gépen, ami képes az USB bootolásra.
A bebootolás sem jelent még sikert, telepítés közben aktiválódik a Vista USB drivere, ha éppen nem ismeri a telepítő médiát, szépen leáll a telepítés.
Ezért szoktam mondani, hogy középretró gépre, középretró oprendszert csak optikáról érdemes, a xopások elkerülése miatt.
Valahol van Magyar Vista DVD- m, de azt meg is kéne találni, valamint azt kiírva penre, szintén a fenti menü lenne érvényes.
Ha van optikai driveod, akkor javaslom inkább vegyél 1db DVDRW lemezt, arra írd ki a telepítőt. Vagy a fentebb említett USB Disk2 minősítésű pendrive. -
válasz
Francia91
üzenetére
Gondolom FoxiestFox kollégának szántad a választ...
De amúgy sztem ha valaki ezt a két oprendszert szeretné, miért ne. Én is kedvelem mindegyiket, ezek még jól néznek ki. A Win10-11- hez már kell valami beüvegező skin, alapból elég gyászosak lettek, főleg a korai Win10 buildek. -
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
Asus M3A78-EM lapban (AM2+, DDR2, szintén 780G-s, ATI HD3200 IGP-vel, amivel a maga idejében eljátszogattam pár évet) hajtottam X3 455-öt és Opteron 1381-et (2,5 GHZ alap tolva 3 GHZ-re - ez Phenom II X4 amúgy leórajelezve nagyjából), gyári top flow hűtővel faján ment minden és nem forrt semmi sem.

Ha akarsz vakítani, tégy rá egy Wraith Prism hűtőt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
Ezen ne is csodálkozz

Annak idején mikor az 1700-as Celeronomat váltottam, akkor kétféle alternatíva volt :
1. ASUS lappal egy 2200-as NW-128 Celeron ami biztosan ment 2800-on, sok fesszel hangos hűtővel pedig 3000-en.
2. A legendás Athlon XP-m.Nyilván az utóbbit választottam
Bár a dillemámnak volt alapja, mert az 1700+ ugye 1466MHZ, a Celeron 2800-on közel dupla órajel... De amikor megláttam az Athlon XP sorozatszámát akkor már nem is volt kérdés 
De a legdurvább az volt, amikor megjárattam 1466@2885MHZ-en, el lehet képzelni milyen durván maga mögött hagyta a 2200@2800MHZ-es Celeront.
-
válasz
Francia91
üzenetére
Igen, én is meglepődtem hogy az irodai selejtezésből jött gépek tisztábbak mint az itthoniak, de ugye ott nap mint nap jár a takarító-néni, nekem meg nem erősségem a takarítás, por-por hátán, még mindíg keresek 220V kompresszort, hogy néha ki tudjam fújni a gépeimet. Már a nem is oly rég használatba vett 24/7 gépnél is látom az üveg előlapon a porcsíkokat, ha leddel, surló fénnyel rávilágítok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
Én nagyon szerettem a Milleniumot, a 366-osmon, majd később a 466-osom is futott. Második rendszerként az Athlon XP-n, még 2006 novemberében is van róla emlék, és 2009 novemberéig kevesebb használattal, de megvolt. A Phenom 9500 érkezésével szüntettem meg a Win XP + ME kombót és Win 7-re cseréltem.
-
válasz
Francia91
üzenetére
Régen én is használtam, de akkor még relatíve modern rendszernek számított, szintén nem emlékszem problémára.
Viszont úgy hallottam, retro gépre nem annyira ajánlott, mert nem olyan jó a DOS dolgokhoz, de ha még Rolland mester is ezt használja a végtelen hangkártyás buildhez, sanszos hogy jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Horgász topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- Byski Áramláskijelző.
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Pontosabban ASUS A7N8X-E Deluxe az enyém, de van egy sima is ha jól emlékszem)
meg jó proci, sok RAM

Épülget az új műhelygép. 

sírok...
DarthSun