Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#96601) salieri. válasza eszmilan (#96600) üzenetére


salieri.
őstag

Ez 4 éve így van.fogoval rá lehet nyitni?vagy neked nem ez a kazán van?

(#96602) mezis válasza Ispy (#96596) üzenetére


mezis
nagyúr

50 évvel ezelőtt kb 2 fajta falfestéket árultak, Meszet és Budai földet. Ehhez aztán kevertek tejet, tojást, mézet,.... Volt egy festő, aki sorolta mi minden kell még a meszen, budai földön kívül. Az utolsó tétel az volt, hogy kell még 5 liter bor is. Erre rákérdezett a ház asszonya, hogy az meg hová lesz. A válasz úgy szólt, hogy 2liter a festékbe, 3liter a festőbe. :DDD

[ Szerkesztve ]

mezis

(#96603) Rivaul válasza csubuka (#96584) üzenetére


Rivaul
addikt

Itt nincs szabvány formájú rétegrend. Ez nem a sablon Szigethalmi szerencsére. A betonyp annál lényegesen jobb mint amik ott vannak. Ha már régi könnyűszerkezetes akkor ez a jobb amit találhattál.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#96604) csubuka válasza Rivaul (#96603) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm szépen a további választ!

Ez nem találva van igazándiból, hanem a kertben "járt" a nagyház mellé és a további sorsát befolyásolja,hogy mennyire korrekt.

Elsőre egész össze van rakva amúgy.

Ámde akkor egy betonyp-lapot le kéne venni és megnézni, hogy a paneleken belül kezelt-e a fa, meg hasonlók gondolom...

(#96605) Rivaul válasza csubuka (#96604) üzenetére


Rivaul
addikt

Jah hogy ez nem egy lakóingatlannak lett véve? Jártál már vidéken? :D Ott ennél 6x rosszabbakba élnek emberek életvitelszerűen. A tetőtér képek alapján nagy gond nem lehet vele.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#96606) csubuka válasza Rivaul (#96605) üzenetére


csubuka
addikt

Ez csak "járt" a lakóingatlan mellé. Ámde lakhatásra alkalmas amúgy, legalábbis van benne fürdő is meg minden. Csak a könnyűszerkezetes házak kapcsán sok a kérdés meg a rossz hír és gondoltam rákérdezek, hogy mennyire okés, illetve kell-e vele valamit csinálni, hogy álljon még egy ideig, stb.

(#96607) bazsimano


bazsimano
őstag

sziasztok!
kollegam kert segitseget kapcsolo bekotesnel :) en mondtam neki hogy hivjon villanyszerelot :)))
de nem tagit...
szoval a kovetkezo kapcsolo...bekotese lenne a kerdes... hulyeseget mondok, hogy pirosba menjen a fazis (1esbe az egyik a 3ba a masik)es feherbe menjen a nulla (2es es 4)? vagy hulyeseget mondtam?

uvd
b

(#96608) eszmilan válasza salieri. (#96601) üzenetére


eszmilan
tag

Nekem Clas Premium 24 van. A vízbeengedője nekem egy kék műanyag fogantyú. Megpróbálhatod fogóval megnyitni, ha rá tudsz fogni.

(#96609) NeoPampalini válasza csubuka (#96584) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Bakker, ez a "melléképület" tető jobb, mint ami a mi házunkon van (igaz, az kb. 60 éves). :DDD

(#96610) salieri. válasza eszmilan (#96608) üzenetére


salieri.
őstag

van helyem alatta, nem fog összeroppanni a csap? neked mennyi a nyomás benne? vagy 0,9 bar megfelelő, ne foglalkozzak vele?

(#96611) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Ha nem akarom felszedni a konyhában a kő padlót, ezt vajon rá lehet tenni simán? Vagy mindenképp kellene aljzatkiegyenlítő legalább a fugákba? [link]

(#96612) Spet válasza Atomgeszi (#96611) üzenetére


Spet
addikt

Mindenképpen érdemes a sík felület alá. Mert ha netalántán valahogy alá kerül a víz, nagyon könnyen elengedi magát és feljön.

Ha a kővel nem akarsz babrálni, a fugákat mindenképpen fel kell tölteni.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#96613) Atomgeszi válasza Spet (#96612) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Annyira nagy szintemelkedést nem akarnék, mert nem tud átmenni a robotporszívó a másik helyiségbe. Most már bánom, hogy a konyhabútor berakása előtt nem cseréltem a padlót is.
Mennyire lehet vajon ez tartós?

(#96614) Spet válasza Atomgeszi (#96613) üzenetére


Spet
addikt

Arra lenne a megoldás a burkolatváltó.

Szerintem ugyanolyan tartós lehet jól lerakva, mint bármi más nem kő burkolat (parketta, fa, linóleum, PVC).

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#96615) Met válasza Atomgeszi (#96613) üzenetére


Met
Topikgazda

Nem, arra gondolt hogy ha így ráteszed a járólapra akkor egy idő után látszani fog hogy hol van fuga, azért kell síkba húzni a lappal.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#96616) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Igen igen. Arra gondoltam én is, hogy a csak a fugákat hozni egy szintbe a lappal, plusz réteget magára a kőre nem raknék.

Mi erre a megoldás? Padlopon? Vagy mi annak a neve. :D Gondolom ezeket a PVC lapokat is le kell ragasztani.

Arra gondoltam, hogy az 5 méter konyhabútort már nem mozdítanám el, hanem a socklit kiszedni, lemarni a tetejéből 3 mm-t, és egy sorral bemenni a sockli alá(azt mindenképp ragasztani, hogy adjon egy tartást a többi sornak), majd vissza a socklit, azon úgyis van vízvető, és ki a falig.
Nagy igénybevétele nem lenne az egésznek, 2 hűtő lenne a sarokban, azt valahogy beemeljük a srácokkal, még nem tudom, hogy hogy. :D
A maradék részen csak járni, szánkótalpas szék néhai ki be húzása súly nélkül talán elbírja.

Nagy hülyeség ez így?

(#96617) csubuka válasza NeoPampalini (#96609) üzenetére


csubuka
addikt

Valóban okés nagyjából, csak azért jobb lenne eszerint, hogyha le lett volna kenve mindenféle anyaggal. Szemre most épp nem nagyon látszódik rajta semmi kár, de így talán sebezhetőbb, mint amilyen akár lehetne is.

Amúgy maga a tetőszerkezet elég érdekes kialakítású, kb. mintha rácsos tartó szerkezetet akartak volna kialakítani:

(#96618) Spet válasza csubuka (#96617) üzenetére


Spet
addikt

Bakdúcos fedél szerkezetre hajaz. Csak nem teljes, mert nem nagy a tető szélessége.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#96619) macilaci78 válasza Atomgeszi (#96611) üzenetére


macilaci78
nagyúr

vidaXL világos tölgy öntapadó 2 mm-es PVC padló burkolólap 5,02 m² - kiemeltem a szempontodból lényeges részt. Ez egy rugalmas, vékony anyag, minden aljzathibát kidob. Ha elállásos a kőpadló, a fugahelyeket, stb. Ha a lapok nem elállásosak, akkor elég a fugákat feltölteni, de ezt ne aljzatkiegyenlítővel, hanem javítóanyaggal.
Pormentesíted, zsírmentesíted a követ. Bekevered vízzel az anyagot, bedolgozod a fugákra, spaklival lehúzod a feleslget, megszárad és mehet is rá a padló.
Elállásos a kő, ha nincs síkban a szomszéd lapokkal. Legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni, hogy valamilyen egyenes, merev tárgyat csúsztatsz egyik kőlapról a másikra oda-vissza, ha ugrik, akkor gond van. Ez lehet például egy fém bonbonos doboz is.

Egy kis adalék a választottról: 36 db lap, 915×152 mm-es lapmérettel. Ez 5,00688 m2/köteg, hanyagul 5,02 m2-re kerekítve...
Kopásréteg: 0,07 mm, ha azt nézzük, hogy a 23/31-es kopásállóságot a 0,3 mm vastag kopórétegel szokták elérni, ennek a terméknek a kopásállósága elég gyatra lehet. Van olyan gyártó, aki a 0,1 mm alatti kopóréteggel rendelkező termékeit csak falburkolatként gyártja, mert padlóburkolatként gyenge. Persze lehet elírás és 0,7 mm a kopóréteg, ami már a 23/34-43 kopásállóságnak felel meg, csak ezek a termékek már inkább 3 mm vastagságtól kezdődnek és ilyen kopásállóságú termékeket nem szokás öntapadó ragasztóval kiröhögtetni.
penészálló, allergén-mentes, antisztatikus, tűzálló, vízálló, stb. - tud ez is penészedni, ez bullshit. Amire ráírják, hogy penészálló, abba külön adalékanyagot kevernek, jó drága, kórházi projektere gyártják. Allergán-mentes megint baromság, ugyanis bármi lehet allergén, de legalábbis vizsgálják károsanyag kicsojtásra és van róla tanúsítványa, amit persze nem közöltek. Antisztatkus, minden vinyl padló az. Tűzálló, olyan nincs, arra vizsgálják, milyen gyorsan ég, illetve égés közben milyen anyagok keletkeznek, továbbá csepeg-e égés közben, ha falra, mennyezetre rakják. Ezalapján Afl, Bfl, Cfl, stb tűzvédelmi besorolások vannak. A magyar nyelvben lévő tűzálló kifejezés félrevezető, azt várhatnánk el az anyagtól, amit például egy üsttől: nem ég el, akár tüzet rakhatsz rá. Vízálló, na ezt maga az anyag tudja, de a ragasztója vízbázisú, az illesztések között pedig vizet kaphat, szóval nem ajánlatos locsolni.
Hő- és hangszigetelt: lol, padlófűtés szempontjából a vinyl padlók a legkedvezőbbek a melegburkolatok között, a legkevésbé hőszigetelőek. A hangszigetelése is bullshit, sem a felületen képződő, sem a szerkezeti zajokat nem hivatott csillapítani. Előbbihez alátét kéne, ami nem fér bele a 2 mm vastagságba, utóbbihoz pedig a födémet kell úgy építeni, nem a burkolatot.
Strapabíró és csúszásmentes: az előbbiről már írtam, az utóbbiról meg egy hangot nem írtak eddig. Itt is többféle besorolás van, az említésre méltó az R9. A legmagasabb az R12, ami kvázi olyan, mintha a lakkba nagy szemcsés homokot keversz és ezzel kened le a parkettát: mint a smirgli. Mind ugyanannak a szabványnak felel meg, a szabvány tartalmazza az egyes kategóriákat. Hasonlóan a tűzvédelemre, kopásállóságra, stb.
Mindennemű tömör és egyenletes felszín burkolására alkalmas: nyilván van kivétel, például amihez nem tapad a ragasztója. Bonobit aljzatok, vagy giszrost aljzat tipikusan ilyen.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#96620) macilaci78 válasza Atomgeszi (#96616) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A szokliból sem kell vágni, a szintezőlábakkal simán tudsz még 3 mm-t emelni. :K
Nem tudom, milyen a hűtő, de pár éve már szinte mindegyiknek a fal felőli végénél vannak kis görgők. Enyhén megbillented és begurul hátra.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#96621) csubuka válasza Spet (#96618) üzenetére


csubuka
addikt

Az a baj, hogy ezt a részét nem tervezte senki. Amúgy 4m széles nagyjából a tető.

Engedélyes tervből építették elég random, helyenkent részletekben azért eltérve az engedélyes tervtől.

Például az sem tuti, hogy 15cm ez a szaruzat, lehet eggyel kisebb 12cm magas.

De semmi sem volt a tervben írva, hogy milyen típusú a tetőszerkezet. Szóval ez teljesen a vállalkozóra volt bízva :DDD Mondjuk 30 éve áll végülis.

(#96622) eszmilan válasza csubuka (#96617) üzenetére


eszmilan
tag

Ez kvázi kétállószékes fedélszék, csak a derékszelemeneket kispórolták és dűlt oszlopok vannak. Nincs ezzel semmi probléma, én is szoktam ilyeneket tervezni.

(#96623) eszmilan válasza salieri. (#96610) üzenetére


eszmilan
tag

Maga a csap rész, amit megfogsz az egy öntött műanyag, belül van valami szelep.
0,9 az teljesen rendben van, viszont ha esetleg csökken, vagy valamiért fel kell tölteni, mert radiátort cserélsz vagy átmosod a rendszert, ahhoz fog kelleni a töltőcsap, úgyhogy jobb még most rendberakni.

(#96624) csubuka válasza eszmilan (#96622) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm, ez megnyugtató!

Lehet, hogy ezek a szarufákra merőleges vastagabb lécek is merevítik a szerkezetet. Ezek nem cseréplécek ugye, még a cserepek alatti fólia alatt vannak.

Mondjuk ami zavaró még, hogy helyenként vannak ilyen tappancsok rászegezve a kapcsolatokra, máshol meg nincsenek, teljesen ad-hoc.

(az átlós deszka az kezdetleges szélrács?)

Valamint az okés, hogy ez az ilyen fogópár-szerű dolog csak a szarufák közelében van, nem teljesen végig?

(#96625) Atomgeszi válasza macilaci78 (#96619) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Basszus, kellett egy ilyen több szemszögből is figyelő hsz! Köszi!!
Nem ragaszkodom pont ehhez a típushoz igazából, ha találok valami jobb minőségűt, akkor az is jó.

3 mm-t nem tudok emelni már a lábakon, mert felül a vízvető neki van nyomva a kőmintának és a kő arra ül rá. Így sikerült tényleg vízzártra megcsinálni. Szóval mindenképp kéne gyalulni belőle valahogy pár milit, attól függően, hogy mennyit emel a lap.

A lap ahogy nézem egy síkban van, már amennyire egy síkba lehetett hozni tizenx éve.

Hűtő az egyik 10+ éves Fagor, meg egy Zanussi kb 4-5 éves fagyasztószekrény(mint egy hűtő, szóval nem láda, hanem álló)

Nem emlékszem görgőkre sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#96626) macilaci78 válasza Atomgeszi (#96625) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A vízvetőt ha hajlandó vagy a kő elé hozni és nem alá, akkor nincs gondod. Nálam a mosogató a falon van, nem a tálvából jön ki és így sincs semmi gond a vízvető környékén.
Két lehetőséged van: az egész szekrényt előrébb húzod, hogy föl tudd emelni, vagy a vízvetőt leveszed, beállítod a szekrényt és a vízvetőt kissé előrébb visszarakod.

Ha a korpusz marad a helyén, akkor lapszabászatba vidd be a szoklit lecsupaszítva és jól láthatóan jelöld meg, melyik a hátulja és a teteje, ahonnan vágatni kívánsz. Írd rá filccel... De otthon is megcsinálhatod egy merülőfűrésszel vezető mentén.

Burkolat: lesajnálod a kő állapotát, csak ne legyen elállásos és keresel klikkes anyagot. 4 mm vastagságtól már van 0,3 kopóvel 31-es kopásállóságú, vagy 4,5 mm vastagsággal 0,55 mm kopóval 33-as kopásállóságú. A klikkes anyagok azonos műszaki tartalom mellett drágábbak a ragasztósnál.
Maradsz a 2 mm vastag burkolatnál, ekkor ha nem elállásos a kő, akkor javítóanyaggal kihúzod a fugákat, zsírtalanítás után egy műgyantás tapadóhíddal telibe húzod a teljes felületet (pl Uzin PE 630) és arra vízálló PVC ragasztóval (sima kontaktragasztó, pl Uzin KE 2000 Si) ragasztod a lapokat. Ezek az anyagok kb 0 vastagságúak, nem fogja megemelni a szintet.
A harmadik lehetőség, hogy egy tetszőleges 2 mm vastag anyagot egy öntapadós tekercses alátétfóliára raksz. Például a Prinz is gyárt ilyet, amit idehaza kapni. Ez a fólia sincs 2 mm vastag, nem kell zsírtalanítani, de a fugákkal foglalkozni kell és a fólia ára kb annyi, mint a klikkes vinyl felára.

A szintkülönbségtől meg ne fél, úgyis kell valamilyen burkolatváltó profil, van köztük rámpás is, ami 2 cm hosszon emel 2,5 mm-t, vagy 5 mm-t. Robotporszívó ezekkel már biztosan elboldogul. De biztos vagy benne, hogy 4-5 mm-t már nem ugrik meg? Próbáld ki egy spirálfüvezettel: hajts ki annyi lapot, ami a vastagságot már kiadja...

Mellesleg a szokliból levágsz dolog sántít picit, ugyanis a szokli a korpusz két széle közé zár, az meg nem levehető, ott körbe kell vágnod az anyagot és ha kiömlik a víz a szekrény mellett, ugyanúgy befolyik a résen, cserébe a bútor oldala alulról felázhat. Megoldás erre, ha a bútort élére állítod és vezető mentén visszavágod a korpusz oldalát is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#96627) Atomgeszi válasza macilaci78 (#96626) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Hopp, na várj. :D Kimaradt a történetből,hogy lábakon áll az összes szekrény, mint a mosogatógép is. És, ha jól emlékszem elég sokat fel kellett tekerni, hogy szintben legyen minden, szóval elvileg, ha vissza lesz tekerve pont annyit, amennyit az új lap emel, akkor minden maradhat a régiben, nagy vágások nélkül.
Ide a láb elé jön a sockli, lábakra van valami fekete cuccos rakva, arra pattan fel.
Igen, valami minimális, lehetőleg lejtős burkolatváltót keresek, vagy még az a domború is megfelelő talán.
Az anyagokat köszi, feljegyzem :)

(#96628) eszmilan válasza csubuka (#96624) üzenetére


eszmilan
tag

Azok a ferde dúcok jobbára csak nyomóerőt kapnak, ezért nincs a teteje rögzítve a szarufához, az alja meg igen, elcsúszás ellen. Azért legalább egy kétoldali ácskapcsozást megérne a dolog, vagy kétoldali deszkát szegezve.

A szarufákra merőleges deszkáknak nem látom mi a funkciójuk. Talán a tetőfólia belógását gátolják vagy passz.

Az a ferde léc az a vihardeszka, gyakorlatilag hosszirányú merevítő.

A szarufákhoz a vízszintes födémgerendák vannak alul kétoldali pallóval rögzítve, azért ilyen hosszúak, mert ezek csak rögzítők. Csinálhatták volna úgy is, hogy a vízszintes gerendák a szarufák mellé futnak be és akkor menetes szárral összekötik.

(#96629) Borisz76


Borisz76
veterán

Sziasztok !

A Legrand Valena konnektor családja túlfeszültség védős e vagy sem ?

Csak azért kérdezem mert 3 pontos biztosítást javasolt a regisztrált és a nem regisztrált villanyszerelő is.

1. A Villanyoszlopról bejön 3*20A a villanyórába.
Itt lenne a "legdurvább" védelem.

2. Villanyórától menne egy gerincvezeték a házba / előszobába ahol lesz a kismegszakítók sokasága egy szekrényben , Fi relével / relékkel és ide javasolták a "közepes" túlfeszültség védelmet.

3. A konnektorokban lenne az utolsó védelmi pont.

Ezért kérdeztem azt , hogy a Valena család ezt tudja e vagy sem....
Ha nem , akkor melyik a javasolt ?

Tippeket, ötleteket előre is köszönöm !

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#96630) pjen válasza Borisz76 (#96629) üzenetére


pjen
félisten

Lehet hogy van miben benne van én még nem láttam.A valenában biztos nincs.Ez egy kiegészítő a konnektor mögött a dobozban.Például a Siemens árul ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#96631) Borisz76 válasza pjen (#96630) üzenetére


Borisz76
veterán

Tehát külön megvásárolható.... :B nem tudtam.

Gondolom , akkor a lyukat a falban mélyíteni kell, hogy beférjen a kötődoboz mögé.

Pontosítok : bele megy a dobozba a konnektor mögé ?
Akkor esetleg mélyített doboz kell ?

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#96632) pjen válasza Borisz76 (#96631) üzenetére


pjen
félisten

Mélyített kötő dobozt kell rakni.

(#96633) Borisz76 válasza pjen (#96632) üzenetére


Borisz76
veterán

Köszönöm szépen ! :R

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#96634) fero02 válasza Borisz76 (#96633) üzenetére


fero02
veterán

Nekem Schneider Sedna szerelvényeim vannak és hiba nélkül bementek a sima szerelvénydobozba a "D'' osztályú védelemmel együtt.

(#96635) pjen válasza fero02 (#96634) üzenetére


pjen
félisten

Én nem vitatom,de sok helyen láncolják a konnektorokat.Én akkor teszek 3 mini wagót+ a védelem.Egyszerűbb a mélyített doboz.

(#96636) Borisz76 válasza fero02 (#96634) üzenetére


Borisz76
veterán

Ahogy PJEN is írta....nálam is sok lesz a "sorolható" doboz ezért talán a mélyített doboz jobb, könnyebben elfér mögötte a D osztályú védelem.

Csak azt nem tudom még , hogy a villanyszerelő hogyan oldja meg a csatlakozásokat ?! Wagoval dolgozik e vagy sem.
Volt vele rossz tapasztalata.......1 példát mesélt, hogy rövidzárlatot okozott.

Amúgy a 100nm-s házban közel 100 db konnektor lesz.
Van kb 20-25 db jelenleg is....persze azok is cserélve lesznek.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#96637) macilaci78 válasza Borisz76 (#96636) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nyilván átgondoltátok, de hova kell ennyi konnektor? A konyhában látom létjogosultságát, hogy a hosszabbítót még ne kelljen kerülgetni a pulton, de a többi helyiségben?

Amúgy az első védelmi vonal a szolgáltatói hálózaton van, ha az nincs, vagy nem fogja meg a villámot, a többi csak placebo.

Amúgy mind a 100 konnektorhoz védelmet tervezel? Ha igen, akkor a 100 darab kütyü helyett nézz utána egy darab nagynak, amit az FK-táblába rakhatsz. Lehet, megéri inkább oda tenni és a konnektorokhoz már a védett hálózatot kábelezni.

Én 3 darab elosztóval oldottam meg a dolgot: egy a nas, router, modem triónak és kettő a TV, PC, hifi és sallangjainak. Amikor elutazunk otthonról 2 napnál hosszabb időre, akkor a hűtőt és a bojlert leszámítva mindent áramtalanítunk: kihúzzuk a konnektorból és a dugvillát legalább fél méterre ellökjük a konnektortól. Nálunk a családban így szokás, egyetlen villámkár történt az elmúlt 25 évben: szüleimnél az eklektromos nagykapu félig kinyílt. A készülék nem sérült, de restelni és újraprogramozni kellett.

Amit ma máshogy csinálnék: az erkélyen lévő konnektorokat külön kismegszakítóra raknám és az ablaknyílások sarkaihoz felállnék kábellel, hogy ha elektromos redőnyt vennék a jövőben. A klíma becsövezése is felmerült, de Párom egyszerűen nem bírja a klímát, így amíg itt lakunk, ebben a lakásban nem lesz.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#96638) bazsimano


bazsimano
őstag

sziasztok!
Volna egy kérdésem!
Érkély ajtónál így pattogzik le a fuga, ahogyan a képen is látható. Szerintetek mit lehet ezzel kezdeni? vegyek színazonos szilót és azzal huzzam ki?

előre is köszönöm a válaszokat, tippeket!

(#96639) Spet válasza bazsimano (#96638) üzenetére


Spet
addikt

Sziló jó ötlet, mert rugalmas anyag.

Hiába, mozog az épület, és vele együtt a nyílászárók is, így egy idő után nagy eséllyel ismét lepattogzódna a sima fuga.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#96640) #74459392


#74459392
törölt tag

Sziasztok!

Konyhapulthoz szeretnék vízvetőhöz öteletet kérni tőletek.
Szeletelt téglafal, a fal amúgy sem egyeneges, és a tégla is elég rusztikus, egyik sincsen egy síkban, a fuga meg mindenhol jóval beljebb van.
Még nincsen pultunk sem, valószínűleg nem tömör fa lesz, hanem hagyományos dekorfóliás, de az biztos, hogy nem fog illeszkedni a falhoz a fent említett okok miatt. Van ahol akár több mint egy centi is lehet majd a pult és fal között.
milyen megoldások jöhetnek szóba?
Én valamilyen szilikonra profilra gondoltam, ami jó vastag (több mint egy centi) de azért összenyomható, ezt ragasztanám körbe a munkalap oldalához és úgy menne a helyére. Így szemből nem is látszana semmi, és ha nem is tökéletes védelem (fugáknál biztosan nem tömítene jól), a semminél talán több. Persze jó lenne nem fehér színben :)
Létezik ilyesmi?

[ Szerkesztve ]

(#96641) macilaci78 válasza bazsimano (#96638) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem is értem, ott miért fugázták...
Fehér ajtó mellé fehér sziló is mehet, penészgátlóst nézz, az erkélyajtónál könnyen lesz pára, harmatpont.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#96642) bazsimano válasza macilaci78 (#96641) üzenetére


bazsimano
őstag

Spetnek és Neked is köszönöm! :)
akkor majd elugrom mapesilert vagy feher vagy szines ami van :D :D :D

(#96643) macilaci78 válasza #74459392 (#96640) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem tudod a burkolat alá tolni a pultot?
A szilikonos vízvetővel az a gond, hogy a szilikonnak van tartása, ahol kiállása van a burkolatnak, ott el fog tartani és bejuthat a kosz. Kellett volna csinálni egy egyenes csíkot, ahol a pulttal találkozik. Megfontolnám, hogy akár horonymaróval vezető mentén vágnék egy vízszintes csíkot a pult magasságában, beengedném a pultot a horonyba és simán kiszilóznám. Vagy beraknék egy porfestett zártszelvényt, MDF lapot, bármit, aminek neki tudom nyomni a pultot, vízvetőt.
Az is jó lehet, ha csak egy koronggal marnak bele hornyot és valamilyen L-profilt bele ragasztasz fbs-sel, szilóval.

Amúgy szilikonos vízvetőket szaniterek között keress, a zuhanykabinajtókhoz valók között vannak 12-16 mm-es cuccok is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#96644) Spet válasza #74459392 (#96640) üzenetére


Spet
addikt

Példának okáért, habosított szilikon.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#96645) csemberlen válasza Borisz76 (#96636) üzenetére


csemberlen
őstag

Oda érdemes tenni, ahol drágább eszközök vannak. 1 áramkörnél 5 méteren belüli dugaljaknál elég 1 db.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#96646) #74459392 válasza macilaci78 (#96643) üzenetére


#74459392
törölt tag

Alá nem tud menni, mert a bútor mögött is van burkolat.
A bemarás nem rossz ötlet, de nem szívesen csinálok ennyire végleges dolgokat. Igaz a konyhát ritkán variálja az ember, de történhet bármi, más bútor, más munkalap...
Meg ez elég nagy melónak (és koszosnak) hangzik nekem, nem szívesen vágnék ilyenbe már bele, 2 hónapja nincsen konyhánk, azóta építkezés hangulat van, örülök, hogy kezd rendeződni a helyzet, már a bútor is a helyén van, csak munkalap hiányzik.
Igyekeztem egy egyenes sort csinálni, de alapból a fal sem volt egyenes, a téglák meg 1-3 cm vastagok. Nehéz, főleg ha az ember nem kőműves (habár a ferde falat elvileg kőművesek csinálták anno... :D) Szóval ezen már változtatni nem tudok.

Spet: ilyemsire gondoltam, köszi
Viszont eszembe jutott, hogy ez sem a legjobb ötlet, mert jó lenne ha nem látszódna, tehát valamivel lejjebb lenne a munkalap síkjától, így viszont ha odafolyik a víz, akkor ez ott is tartja, és így elég hamar szétmegy a pult, míg ha csak simán lefolyik mögötte, akkor talán gyorsabban megszárad (amúgy élzárva lenne minden oldalról a pult)

Próbáltam képeket keresni neten, mások hogyan oldaján meg téglafal és pult találkozását, de persze közeli kép nincsen. Mint említettem, nem vagyok kőműves, de véleményem szerint egy ilyen erősen rusztikus téglát (külső szelet) lehetetlen egy síkba tenni, már a fuga miatt sem, mert ennél nem áll jól, ha egy síkban van a téglával.

(#96647) Spet válasza #74459392 (#96646) üzenetére


Spet
addikt

Ez a szalag arra való, hogy a pult és a fal közé helyezd, így nem marad rés közöttük.

Vízvetőt így is kell tenned, pl ilyet amin ha jól látom van valami szilikon is, hogy jobban felfeküdjön a falra.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#96648) #74459392 válasza Spet (#96647) üzenetére


#74459392
törölt tag

pont ilyet nem szeretnék rakni, mert elég furán nézne ki, hogy néhol 1-15 cm-et eláll a faltól

lehet nem rakok semmit, majd igyekszünk nem beönteni oda semmit :) vagy feltörlünk a bútor alatt :D
majd kiderül, ha felkerül a munkalap, hogyan is néz ki

(#96649) Flowtation válasza #74459392 (#96648) üzenetére


Flowtation
őstag

Vagy felteszed a pultot és bejelölöd rajta a kiállásokat, aztán meg dekopírral kivagdosod. :DDD

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#96650) #74459392 válasza Flowtation (#96649) üzenetére


#74459392
törölt tag

:D
amúgy nem találtam olyan munkalap gyártó céget sem, ahol ki is jönnek pontosan lemérni a dolgokat...de azért fizessek 200k-t a lapért (+1 sziget is benne van), szállítsam el, és magamnak vágjam ki a mosogatót, meg a főzőlapot

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.