Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#60810) Lipton válasza DeFranco (#60809) üzenetére


Lipton
őstag

Lehet így is, úgy is. Alapban a csövezésen kell hagyni 20centit legalább egy kanyarral. Nálunk amelyik fel lett téve szigetelés előtt ott simán ment köré a hungi és "hőhidat" csinál a két vékony hajlított lemez kar - kb semmit sem számít de nem a legtutibb. Amennyiben a szigetelést fúrod át valamilyen menetes szárral az sem jobb ilyen szempontból. Létezik speciális hungarocell dűbel de azzal nem mertem feltenni mert mi van ha egyszer úgy dönt, hogy le akar huppanni.

Csöveknek persze, de az kifújják purhabbal és le kell javítani kívül-belül. Nagyon szép áttörés esetén simán lejavítod és kész, nem kell hab sem. A cső maga körbe van szigetelve végig elég vastagon.

Lakás többi részét nem érinti? Szemből sem fog "rendesen kifújni".
Többi részletet nem ismerjük (hol van betáp, stb.).

A hossza nem gond, nem befolyásolja a klíma működését. Meg van adva a leírásban, hogy milyen csőhosszal szabad max számolni illetve milyen szintkülönbséggel a két egység között. Erre írtam, hogy ez nem okozhat még gondot. Ablak fölé is teheted elvileg, szerelés kérdése + mennyire látod majd felül.

Érdemes megnézni:
- a kültéri db-ben mért zajszintjét
- mennyire vannak fokozatok a ventillátor sebességében vagy teker folyamatosan maxon (egy rendes inverteres klíma ha nem maxon meg akkor a kültéri ventit is leszabályozza valamennyire)
- egyes modellek ha nem is hangosak de zavaróak lehetnek, "ciceregnek", stb.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.