Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#125401) Donki Hóte válasza macilaci78 (#125400) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Az is jó :R

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#125402) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Még mindig a Legrand: mi a bánatnak kéne tartani a konnektort? Ez a két fül semmit nem csinál hiába tekerem be a csavarokat. Eddig szerintem a festék tartotta a helyén. Ipari hulladék ez a cariva. Hol lehet a karmok dőlését állítani ha nem a csavarokkal?

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#125403) macilaci78 válasza st6969 (#125395) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az a gázvezeték nem a tied, hanem a társasházé. Mágnesszelep és Fi-relé kell a gázfogyasztóhoz. A Fi-relét ki lehet rakni a többi kismegszakítóhoz az előszobába. A mágnesszelep lekerülhet, ha plombáztatod.
Az átalányt fizeted, ha használod a szolgáltatást, ha nem. Amennyiben a lakóközösség hozzájárul, hogy leválhatsz, akkor nem kell fizetned, de akkor a többiek fizetik a rád eső díjat, így a többieknek drágább lesz. Na, ezt verekedd át a lakógyűlésen!

Donki Hóte: annyi még a tanácsom az indukciós lapokkal, hogy fém kereteset nem suabad megvenni. A fém keret kiáll az üveglap síkjából és egy nagyobb edény felfekszik rajta, romlik a hatásfok, esetleg be sem kapcsol a zóna.
Forraláshoz amúgy mindig maxon tolom, majd ha felforrt, visszább veszem a főzéshez. Főzésnél előfordul, hogy az adott zónán jó lenne egy köztes fokozat, mert vagy kifut, vagy nem fő. Ekkor áthúzom egy másik teljesítményű zónára és egy szomszédos fokozatra kapcsolva jó.
Kotyogós kávéfőzőből pedig ilyenre váltottunk.
Engem az zavar, hogy ha nem csak fém edények vannak rajta, képes kikapcsolni az egész főzőlap. Mikrós edény, konyharuha, eldőlt fűszeres zacskó tipikusan ilyen. A mostani konyhában van 20-30 cm széles hely a lap mindkét oldalán, de az előzőben nem volt. Ott egy kis méretű fém tepsit, vagy tálcát vettem elő alátétnek, amire pakolhattam a fűszereket, kóstoló, keverő eszközöket. Bosszantó apróság.

Hogy jók-e a radiátoraim, szelepeim, majd elválik. :R 4 hónapja költöztünk, egyelőre minden szép, minden jó.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#125404) st6969 válasza Victoryus (#125402) üzenetére


st6969
őstag

Két lehetőséged van a rögzítésre:
1. körmökkel (a csavarokat becsavarva, a süllyesztődoboz falának nekifeszítve rögzíti a szerelvényt, balra tekerve összehúzódnak a körmök, és így ki tudod venni).
2. csavarral: ez abban az esetben kivitelezhető, ha a süllyesztődobozod ilyen típusú (van csavarnak furat).
Amennyiben a bevakolt süllyesztődoboz nem szabványos, és/vagy nem megfelelő méretű, akkor lehet gond a körmös rögzítéssel (a csavaros ilyen esetben kivitelezhetetlen), de ez esetben egyéb szerelvénnyel sem boldogulnál szerintem, tekintve, hogy ezek javarészt szabványméretek. A Cariva nem rossz amúgy, bár alsó polcos, de viszonylag megbízható. Nekem mondjuk design-ban egyáltalán nem jön be.

Dobj már fel egy képet az "ojjektumról". Mennyi a belső átmérője a szerelődoboznak?
Meg a körömről is, nem-e túlhajtottad kifelé (bár elvileg azt nem lehet).

(#125405) st6969 válasza macilaci78 (#125403) üzenetére


st6969
őstag

"Az átalányt fizeted, ha használod a szolgáltatást, ha nem."
Ettől tartottam. Ez elég szomorú. Nyilván senki nem fogja átvállalni, főleg nem úgy, hogy 15 lakás van csak a lépcsőházban.

@Donki Hóte
"Ha átalányt fizetsz a gázért, akkor a legrosszabb megoldás elektromos sütőt és főzőlapot beépíteni."
Értem a logikát ebben, nagyon sokan így gondolkodnak. Nem vagyok a pénzem ellensége, de ennek ellenére, csak azért, mert általányt fizetek, nem fogok lemondani egy százszor modernebb technológiáról. Nem hiányzik sem a gázszag, sem a láng, a sütőben az egyenetlen, kiszámíthatatlan végeredmény, sütőben hőfok be sem állítható. Kizárt dolog, hogy visszatérjek a gázhoz, amit utoljára kb. 20 éve használtam, amikor még otthon laktam. Már az első albiban is elektromos főzőlap volt.
"Hardcore" indukciós lap felhasználó vagyok, ismerem a hátrányait is, többek között azokat, amiket összefoglaltál.

A gázcső ott fog gusztustalankodni, azt még elfogadom, de hogy nem lehet leválni, az kicsit fáj. Sajnálatos, hogy nincs külön óra.

(#125406) Donki Hóte válasza st6969 (#125405) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Érveid az indukciós főzőlap és elektromos sütő mellett nem racionálisak, hanem emocionálisak, ennek ellenére teljesen érthetőek.

Ha tisztában vagy az egyik és a másik rendszer előnyeivel és hátrányaival, majd ezek tudtában hozol egy döntést, az elfogadható.

Én csak azért hívtam fel a figyelmedet az általad választott rendszer hátrányira, mert sokan esnek abba a hibába, hogy látatlanban leteszik a voksot valamelyik rendszer mellett, aztán megbánják a dolgot (persze sokszor ezt nem vallják be).

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#125407) Dyingsoul válasza Exodion (#125391) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Köszönöm, az infókat ennek most nagy hasznát veszem! :R

#125392macilaci78: Köszi neked is az infókat! A lakást még nem vettem át, az adásvétel még folyamatban van, kulcsom még nincs ezért csak emlékezetből tudok dolgozni.

Viszont felhívtam a tigáz oldalán található közeli szakembereket, akik tájékoztattak arról, hogy mivel jár azt ott megoldani. A tulajjal is beszéltem közben, ő még küld nekem kontaktot ahhoz a szakihoz, aki náluk dolgozott a lakáson. Szóval remélhetőleg átvétel után meg tudom oldani persze időbe fog telni.

A felújítással úgy vagyok, hogy egyelőre azért lakható állapotban van. Egy darabig lakok benne, felmérem, hogy hol mit kellene felújítani aztán helyiségenként oldom meg a felújítást.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#125408) freaghill válasza Donki Hóte (#125406) üzenetére


freaghill
őstag

Mi az előnye a gáznak az indukcióval szemben?

(#125409) pjen válasza freaghill (#125408) üzenetére


pjen
félisten

Uj építésnél lehet nem sok, nem számoltam.Viszont ahol van 1x16A + gáz. Ott azért gúzós beruházás. Mégha a bővítés ingyenes is 32 A ig. Szabványosítás szerelés, nem 2 forint.

(#125410) szaszlaci válasza Donki Hóte (#125379) üzenetére


szaszlaci
addikt

Nem a zsanér vagy azok száma a gyenge pont a nagy műanyag ablaknál, hanem maga a szárnyprofil kókad le elvileg. Valószínű a sarkok műanyag hegesztésénél, hisz ott a fém nincs összekötve.
Ezt kéne csökkentse a hézagoló, mert így a szárny tövét terheli az üveg súlya.

Erkélyajtó hála az égnek nálam jó minőségű fa és fel is lehet újítani. Mert az lehet drágább lenne, mint az összes többi ablak együttvéve, főleg, hogy nem láttam szabványméretben. Ez 35 év után akad egy picit alul, és itt látszólag tényleg a zsanér kopott el, de a fakeret az bírja. Két zsanéros, csak nyíló, nem bukó. Pedig jó nagy ez is, 210x210-es kétszárnyú, parapet nélküli "ablak" tulajdonképpen.

Az indukciós érvekbe csak beleolvastam. Szinte biztos, hogy ez a Bosch alacsonyabb teljesítményen se kapcsolgat, legalábbis nem olyan lassúsággal, hogy észre lehessen venni. Van 17 fokozat gyorseléréssel plusz egy boost, és 119 ezer forint.
Az biztos, hogy a gázfőzőlap használatának rengeteg hátránya van, és ahhoz aztán tényleg nélkülözhetetlen a vas az edény alá, ha nem csak fizet főzől.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#125411) Atomgeszi válasza Donki Hóte (#125406) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Mondjuk a te eseted is csak annyi, hogy az ember inkább egy drágább kategóriásat vegyen. Nem magával a technológiával van baj, hanem az olcsóbb gyártók szar megoldásaival.

(#125412) pjen válasza szaszlaci (#125410) üzenetére


pjen
félisten

Mért is kell vas az edény alá.1000 éve gázzal főzünk és már anyám is azzal főzött, sose lellett vas az edény alá. Szabályozni nagyon jól lehet, nem véletlen, hogy ipari konyhákban gáz van .

(#125413) Donki Hóte válasza freaghill (#125408) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Egy átalánydíjas havi gázszámla esetében 1-2 ezer (Ft) előnye van :K

Ha gázt használsz, akkor az átalánydíj ellenében süthetsz-főzhetsz kedvedre, ez akkor egyértelmű előny, ha több gyerek van és minden nap meleg étel kell a családnak.

Ha nem átalánydíjas, hanem mért gázfogyasztásod van, akkor szerintem egálban van a két energiahordozó.

Mi a gáz előnye:

- adott hőteljesítményre számolva olcsóbb (1 kWh áram 42 Ft, 1 kWh gáz 15 Ft),
- gyorsabban melegíti az edényeket, a sütőt (egységnyi idő alatt több energiát képes leadni),
- egy kombinált (főzőlapot és sütőt is tartalmazó) gáztűzhely olcsóbb, mint egy elektromos főzőlap+sütő kombó,
- sokkal olcsóbb edényeket használhatsz egy gázos főzőlapon és használhatsz pl. wokot is, amire egy indukciós lapon esélyed sincs.

Mi az indukciós főzőlap előnye:

- praktikusabb, jobban szabályozható (ezeket figyelembe véve a fajlagos energiafelhasználása talán kicsit kedvezőbb),
- programozható,
- nincs nyílt láng és gáz égéstermék a lakáson belül,
- tisztítása könnyebb,
- lássuk be, sokkal jobban néz ki.

[ Szerkesztve ]

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#125414) Atomgeszi válasza Donki Hóte (#125413) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Az indukciós nálunk gyorsabban melegít mindent, mint a gáz.
Van rajta időzítő funkció, odarakom a kaját, beállítom az időt, majd lekapcsol. Pl. egy töltött káposzta magától megfő.

A gázzal csak a szívás volt. Nálunk állandóan billegett rajta az edény, takarítani lehetetlen volt.

Az edények közül 2 darabtól kellett megszabadulni összvissz.

Csak a nagyon gagyi búcsús papírvékony edényt kellett kidobni, meg a palacsinta vastagságú palacsintasütőt.

(#125415) A Zéé válasza Atomgeszi (#125414) üzenetére


A Zéé
addikt

Indukciós nagyon jó! Iszonyú gyors, sztem kb. felé annyi idő alatt van még minden, mint hagyományos gáztűzhelyen. Minimális a hulladékhő, legalábbis a gázhoz képest mindenkép. Az edények is tisztábbak, könnyebben takaríthatóak. Persze, amikor palacsinta sütőt (12k-ért... :D) , meg serpenyőket kellett venni akkor szívtam a fogam, hogy másfélszer annyi az indukcióshoz való Tefal, mint a sima, de azt egyszer kell megvenni, aztán ha vigyázunk rá, évekig jó lesz.

Kazánból biztos, hogy kondenzációs gázgazánt raknék fel magamnak, de sütőből, főzőlapból nem.

Just a simple Lineman...

(#125416) Donki Hóte válasza Atomgeszi (#125414) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Az indukciós nálunk gyorsabban melegít mindent, mint a gáz.

Ez valószínűleg igaz (bár főzőlap függő), ha csak egy lapot használsz.

Talán igaz, ha két lapot használsz.

Lehet, hogy igaz, ha három lapot használsz.

De szinte biztosan nem igaz, ha mind a négy lapot használod.

A gáz főzőlapok nem ismerik a teljesítmény visszaszabályozás fogalmát, ezzel szemben az indukciósok pedig jól ismerik és elég gyakran alkalmazzák is :K

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#125417) G@ben


G@ben
addikt

Mennyi lehet a reális munkadíj 1m2 tetőcserére, ha a következőkből áll?
Régi zsindely le, tartólemezek le, szigetelés ki, párazáró fólia be, szigetelés vissza, távtartó és páraáteresztő fólia be, tartólemezek vissza, új zsindely fel?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#125418) zoli03 válasza freaghill (#125408) üzenetére


zoli03
őstag

Sokkal olcsóbb egy főzőlap, töredéke áron lehet venni gázos főzőlapot. Nem kell hozzá több fázis és az elektromos hálózat teljesítménybővítése. Minden fajta edény jó hozzá.
Én nem használom napi szinten a főzőlapot, a gázos teljesen kielégíti az igényeimet. Másnak meg nem jó a gázos, ezt elfogadom, de azt nem lehet kijelenteni, hogy nincsenek előnyei a gázosnak az indukcióssal szemben, mert ez nem igaz.

(#125419) JóGéza válasza G@ben (#125417) üzenetére


JóGéza
aktív tag

Amennyiért találsz valakit, aki megcsinalja?

(#125420) JoolsNOS válasza Acef (#125367) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Lehet egy kicsit továbbmegyünk, és cseréljük a munkalapot, amit annyival meghosszabbítunk, hogy fedje az új gépet is. Jobbra valami talpat a munkalapnak. És erre menne vissza a szekrény.

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#125421) cafat


cafat
tag

Sziasztok!
Gipszkarton mennyezet epítésével kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1. Ud profil alá mennyire fontos a rezgéscsillapító szalag. Milyen hátránya lesz ha esetleg nem lenne rakva?
2. Egysoros váz lesz direktfüggesztőkkel rögzítve. Fontos, hogy merőlegesen legyen rakva a gipszkarton a CD profilokra, vagy mehet párhuzamosan is?
3. Vályogba ki mivel rögzítené az UD profilokat?

Köszönöm a tanácsokat!

(#125422) G@ben válasza JóGéza (#125419) üzenetére


G@ben
addikt

Jogos. Találtam egyet, csak azt szerettem volna tudni, hogy mennyire reális az ár.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#125423) Atomgeszi válasza Donki Hóte (#125416) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Biztos van az az élethelyzet is, hogy mind a 4-nek kell mennie max-on, de ilyen nálunk még nem fordult elő.

Viszont 4 -en főztünk már egyszerre, gond nélkül. (Mondjuk én 2 fázisra tudtam kötni, szóval nagyon ritka esetekben szabályoz le)

De persze mindenki azt használ, amit akar.
Kifőzdékbe sem véletlenül van gáz, de otthoni célra, aki nem nagyiparban főz szerintem egyszerűbb és praktikusabb az indukciós.

De ez már sokszor volt téma, hogy normális gyártótól legalább középkategóriásat kell venni, különben belefuthat az ember olyan hibába, mint amikor a 30 ezres android telefonok bejöttek és hú mekkora szar, vettem helyette ájfont 300 ezerért és sokkal jobb.. :D

[ Szerkesztve ]

(#125424) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Szomszéd tegnap este mondta, hogy a helyi tüzépen kint van a tábla, hogy az ukrán helyzet miatt 14-25 %-al emelkedik a faanyag ára a jövő héttől.

Az előzetes bevásárlást "kicsit" nehezíti, hogy jelenleg gyakorlatilag semmilyen faanyag sincs a telepen, előrendelést meg a bizonytalan ellátási helyzetre hivatkozva nem vesznek fel :O

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#125425) Atomgeszi válasza Donki Hóte (#125424) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Na ja, mert ugye Ukrajnából megy Szlovákiába, és onnan ide...

Nekünk is lenne két nagy tető, de az ács még nem küldte az anyagszükségletet. :(

(#125426) szatocs1981


szatocs1981
aktív tag

Sziasztok,
Schneider Asfora sorozatnál ha a sima egyes, keretes kapcsolót / konnektor veszem, azt lehet később sorolni? Leszedhető az egyes keret külön? Vagy alapból a keret nélkülit kell venni, ha esetleg később sorolni akarom őket?

(#125427) macilaci78 válasza Atomgeszi (#125423) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ez a hasonlat nagyon sántít. Mintha azt írtad volna, hogy egy alsó polcos noname indukciós helyett egy felső kategóriás gázfőzőlap mekkora királyság. Persze, hogy az, teljesen más kategória és technológia.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#125428) zoli03 válasza szatocs1981 (#125426) üzenetére


zoli03
őstag

Leszedhető róla, ugyanazt kapod keret nélkül is.

(#125429) z0d1@Ku$ válasza szatocs1981 (#125426) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Leszedhető, én is kerettel vettem az egyes szerelvényeket, de sorolva lesznek, csak keretet kellett venni ahhoz.

(#125430) szatocs1981


szatocs1981
aktív tag

Köszönöm

(#125431) csababarca válasza Donki Hóte (#125424) üzenetére


csababarca
őstag

brutál, de már eleve iszonyat magasságokban volt a fa.
lengyeleknél is megy fel, de még mindig behozatallal együtt 80ezerben megáll majd köbmétere.
nem tudom mi lesz itt, de éppen vas is alig van, vagy nem adják ki a tüzépet.

btw, padlófűtéshez kellene 10x10-es vasháló.
rétegrend 4,5-est ír, de a gépész azt mondta totál felesleges ekkora, elég lenne 2-es vagy 3-as is.
vélemény?

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#125432) Jofi81 válasza csababarca (#125431) üzenetére


Jofi81
őstag

Sok sikert a 10x10-es vasháló beszerzéséhez. Én az elmúlt napokban próbálkoztam vele, de mindenhol ki voltak fogyva. (Igaz, egy budapesti telephelyen volt még, ami nekem már túl messze van). Végül ilyen kompozit térhálót vettem helyette.

(#125433) Stylewars_kp válasza Jofi81 (#125432) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

De ez drágábbra jött ki, nem?! Illetve ehhez lehet padlófűtés csövet odafogatni?

[ Szerkesztve ]

(#125434) Exodion


Exodion
aktív tag

Zuahykabint ha meg kell emelnem, mit erdemes ala pakolni? Ytong P4-06 megfelelo lehet vagy inkabb ne eroltessem? Betonnal kionteni nemtudom mert fontos szempont a suly, es a zuhanykabin maga mar 95Kg, 4db laba van. Betont nemtudom megvesni a falon legalul van a lefolyocso => alafalaznek (megemelnem 15-20cm-el)
A mostanitol azert kicsit jobbat akarok epiteni (a mostani 3db egymas tetejere rakott sima teglan all - ebbol van ugye 4).

[ Szerkesztve ]

(#125435) Donki Hóte válasza Stylewars_kp (#125433) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Drágább valamivel, de legalább kapható. Akinek holnap jön a lerendelt mixer a sok köbméter betonnal, annak nincs ideje betonvas háló után rohangálni a szomszéd megyébe :(

Padlófűtést oda lehet ehhez is fogatni, a padlófűtés cső már sok helyen műanyag (bár én jobban szeretem az ötrétegű csövet, de a műanyag is teljesen jó), a csövek lekötését is már a legtöbb helyen műanyag gyorskötözővel csinálják, szóval stílszerű, hogy a háló is műanyagból legyen alatta :K

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#125436) csababarca válasza Jofi81 (#125432) üzenetére


csababarca
őstag

Tegnap megvettem, 4,5es volt nekik egy rahedli.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#125437) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

Falban futó tolóajtóval volt már valakinek dolga?
Jelenleg ilyen vacak műanyag harmonika ajtók vannak a szobák nagyrészén, ezek cseréjén gondolkozom falban futóra de most találtam rá eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen. :DDD
Viszont ahogy elnézem a különböző oldalakat, mindenhol gipszkarton falakba építik be ezeket. Téglafalba is be lehet vajon? Mondjuk elég komoly kőműves munkát igényelhet ahogy elnézem...

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#125438) Atomgeszi válasza macilaci78 (#125427) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Ja bocs,nem így értettem, hanem, hogy nem kell olcsó indukciósat venni, és nem lesznek vele használatbeli problémák. :D

(#125439) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Szerelőbeton alá jó a sóder is vagy kell a 0.22-es murva?

(#125440) Eagl3 válasza Dyingsoul (#125437) üzenetére


Eagl3
veterán

Gipszkarton fal kell hozzá.

(#125441) Donki Hóte válasza Atomgeszi (#125439) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ha tudod vibrálni, akkor jó a sóder is. Kicsit locsolod, kicsit vibrálod és jó lesz.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#125442) Stylewars_kp válasza Donki Hóte (#125441) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Én is sódert raktam alá amit meglapvibriztünk. Egy helyen ki kellett ásni, mert kimaradt egy köpenycső. Szenvedős volt kiásni, nem is gondoltam volna.

(#125443) Jofi81 válasza Stylewars_kp (#125433) üzenetére


Jofi81
őstag

Nem, nekem olcsóbban jött ki.a 150 négyzetméterre való kompozit háló 130 volt, ugyanez vashálóból 210 ezer. Ugyanúgy hozzá lehet rögzíteni bilinccsel vagy gyorskötözővel a csövet, mint a vashoz.

csababarca: Akkor örülök, hogy neked egyszerűen ment. :)

(#125444) Atomgeszi válasza Donki Hóte (#125441) üzenetére


Atomgeszi
veterán

És kézi döngölővel?

(#125445) macilaci78 válasza Dyingsoul (#125437) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Eclisse-nek van téglafalba futó, vakolható verziója is.
A lényeg, hogy az ajtólapnak is el kell férnie nyitott állapotban a falban, tehát egy 90 centis ajtóhoz kb 180 cm széles falnyílást kell csinálni, hozzá áthidaló. Maga a szerkezet csak az ajtó súlyát hivatott megtartani, a felette lévő falat nem.
Sokféle fazonú tolóajtóhoz gyárt az Eclisse vasalatot, érdemes megkérdezni a hazai importőrt. Segítőkész ember. :K

Amire figyelj: az szerkezetnek szüksége van valamennyi helyre, vastagságra. Ha az ajtózseb felőli oldalra kapcsolót, konnektort is akarsz rakni, annak is kell valamennyi hely. Ez befolyásolja majd a falad vastagságát.
A vakolható verziónál az ajtózseb teli lemez, amit kívülről fém hálóval borítottak be, hogy a vakolat megálljon rajta. Ez a háló túllóg oldalra és felfelé, így az épített falhoz lehet kötni és nem reped el az illesztésnél a vakolat.
A tolóajtó súlyát a felső sín tartja. Ezt a sínt ki lehet venni a beépített szerkezetből és így lehet állítani a belső végállásokat.

A honlapon többek között mindenhez is van rajz, azért kell felhívni az embert, hogy megmondja, melyik változatra van szükséged, esetleg a méretet is kiválaszthatjátok.

Eagl3: nem. :N Attól, hogy nem tudsz róla, még létezhet egy problémára megoldás. :R

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#125446) Stylewars_kp válasza Jofi81 (#125443) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

És ez 4mm vastag hálónak felel meg?

[ Szerkesztve ]

(#125447) Jofi81 válasza Stylewars_kp (#125446) üzenetére


Jofi81
őstag

Igen.

(#125448) Stylewars_kp válasza Jofi81 (#125443) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Weblapon nézem közben: 3mm (4mm vasháló kiváltás)

(#125449) lemmy71 válasza cafat (#125421) üzenetére


lemmy71
őstag

"1." Ha jól vannak rakva az UD -k és nem egy hangstúdiót építesz akkor felesleges a szalag.
"2." Látatlanban nem tudok mit mondani rá :U
"3." pl. Fischer FUR 14X100 vagy a 10X160 SS az már brutál erősen tart vályogban is, lényeg hogy pontosan fúrj elő.

[ Szerkesztve ]

(#125450) _q


_q
addikt

Sziasztok!

Adott egy kb. 20-22 éves gázkazán. A felújítási támogatás keretén belül tervezzük ennek cseréjét. Mivel ez még nem kondenzációs, ezért valószínű egy közel 15 méter magas (1985 körül épült sorház) kéményen keresztül kellene kivinni az új csövet. A mostani dráguló gáz és áram költségeket figyelembe véve mit gondoltok mire lenne érdemes cserélni? Kondenzációs vagy inkább elektromos kazánra? Esetleg más tipp is jöhet ha van.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.