Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#124851) lemmy71 válasza A Zéé (#124849) üzenetére


lemmy71
őstag

Egy helyen raktunk ilyet és nekem nagyon bejött ez az anyag, rettentő könnyű vele dolgozni két ember könnyedén elvan vele, lényeg hogy szorosan rakd. Az a fehér réteg igen erősen rajta van, nem hinném hogy idővel lejönne. Persze le kell festeni, mi wagner főtegéppel fújtuk két rétegben, előtte alapoztuk. Ecsettel vagy hengerrel ezt nem igazán célszerű festeni, főleg első festésnél.
Szerintem ez a heraklitnál jobb és olcsóbban megvan időben is jóval jobban kijössz ezzel.
A Ceilingrock -t dűbeleztétek, ezt meg csak ragasztani kell, amúgy ahhoz hasonló a bevonat rajta, bár én még olyat nem raktam csak láttam a kereskedésben.

Én még nem tettem fel magamnak csal itt nézegetem a garázsban egy raklapon :D
Le kell bontanom a GK állmennyeztetett konzolostul és utána megy majd a vakolatlan béléstestes mennyezetre. Gondoltam hogy felteszem a GK lapra de félek hogy nem bírná meg, plusz még ott maradna a GK lap felett az 40 centi légrés :U

(#124852) cOxeR válasza lemmy71 (#124848) üzenetére


cOxeR
Ármester

Köszönöm, pont ma láttam Rockwoolt itt egy építkezésen, hasonló koncepció, csak az külső falra került, megnézegettem, alapvetően szimpatikus is lenne.
Ma méregettem viszont és 5 cm-nél több a mennyezeten nem fér el, és ekkor már a kapumotor felső része a szigetelésben van benne. :) 3 cm lenne az ideális kb, az meg sokmindent nem fog, max a beton födém egyenetlenségét tudom kiküszöbölni.
Szeretném vakolni/festeni a mennyezetet is (30m2 a garázs), vagy legalább szürke árnyalatú borítás kellene, akkor nem állnék neki a vakolgatásnak. Betonyp lap tökéletes felület lenne, csak szemléltetésként.
Találtam hasonlót, mint amit linkeltél, Canna Flex kenderszigetelő tábla amit nem lenne ingerenciám vakolni, de az eszement áron van és raklaposan lehet csak venni.
Vélhetően a EPS100 10cm felül lesz a jó/gazdaságok megoldás alá egy türökfólia, csak nem tudom, hogy a grafitosat érdemes-e kifizetnem, kb a 12cm-es sima árában van, pont ~20%-ot ér a grafit benne, alulra meg 3 cm EPS100, vakolva hálózva, csak ragasztva, talán a 3cm dűbelezés nélkül még elvan a mennyezeten.
Alulról meg leginkább csak egyenesbe kellene hoznom az egészet, meg kultúráltra, led panelek lesznek csak rögzítve, azt még az eps-be tekert spirál dűbel is megtartja.
Mondjuk létezik 5cm-nél rövidebb egyáltalán ilyen dűbelből?
Igazából most nekem pont nem a fenti tér a lényeg, hanem a garázs hőtartása, hogy fentről ne melegedjen át a betonfödém.

Bruttó 4200 Ft-nak örülnék ragasztó nélkül is, de fentre az olcsóbb 10-es lentre meg a 3-as 4355/m2. :) Ragasztó, üvegszövetháló, meg tükörfólia még sehol.

[ Szerkesztve ]

(#124853) Ton-ton válasza person (#124840) üzenetére


Ton-ton
tag

Miért zavar a salak?

Amit írsz, az járható út. Azonban ez rengeteg idő. Betonozás után 4-5-6 hét után tudod letenni a lamináltat, hogy az tartós is legyen...
Esetleg gondolkodhatsz a szárazpadlóban is.
Tehát a 15cm EPS, s erre a szárazpadló. Ez gyakorlatilag műgyantával kevert hungarocell golyók, ugyanúgy tömöríted és lehúzod mint a betont. Majd erre fektetsz 1-2 réteg gipszrost lapot (van olyan ami falcolt, itt csak a falcot kell egymáshoz ragasztani és csavarozni, és van ami sima, itt értelem szerűen két réteg kell, egymáshoz ragasztva és csavarozva).
Ezután már csak a laminált alátétje, és a laminált kerül rá. S miután megvan, már csak azt a pár napot kell megvárni ami a lamináltnak kell (ha a szomszédos helységben tároltad addig, akkor azonnal fektethető)
Maga ez a rendszer drágább mint a beton, de ha mindent összeszámolsz, akkor szerintem kicsit olcsóbbra jön ki (nem kell betonvas háló, padlopon, stb).

Mondjuk egy statikust illik megkérdezni előtte. Nem biztos, hogy csak simán levehetsz ennyit a födémről... (Bár ez elsőre furcsának tűnhet)

http://qtp.hu

(#124854) Vesa


Vesa
veterán

Szerelt gázkémény körül, a födémáttörésnél be lehet fújni PUR habbal? Biztonságos-e, megengedett-e?
Vagy mivel szokták elvégezni a tömítést/szigetelést ilyenkor? Azt is jó lenne tudni, hogy EPS szigetelés hozzáérhet-e a kéményhez?

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#124855) pjen válasza Vesa (#124854) üzenetére


pjen
félisten

Abszólút nem értek hozzá, hogy mi a szabály, de én biztos valamilyen üveg paplant tennék a kéményhez.

(#124856) dabgergo


dabgergo
őstag

Kivitelező azt módja h 200e felár ha a 16 fokos beltéri lépcsőt nem csempézetten kérjük hanem laminált padlóból. Állítólag a szegélyek miatt.
Ez reális felár?

Ti mit javasolnátok, mi legyen a lépcső burkolata? Csempét biztosan nem szeretnénk, mert hideg és csúzosabb, kevésbé otthonos.

(#124857) pjen válasza dabgergo (#124856) üzenetére


pjen
félisten

Én biztos normál keményfa lépcső lapokat tennék.

(#124858) macilaci78 válasza dabgergo (#124856) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A szegőzéssel annyit el lehet baszogni, mint magával a burkolással, a laminált szegőt gérbe vagdosni, illesztgetni külön mókás, főleg 20-30 centis darabokat.
Laminált padlóhoz elég kevés a gyári megoldás, fém L, F profilokkal szokták megoldani a lépcső élét. Nem a legesztétikusabb. Ha oldalt nyitott a lépcső, vagy húzott fokok is vannak, az extra szívás.
És a tetejébe lehet, hogy minden igyekezet ellenére nem lesz szép.

Kőből vannak kimondottan lépcsőre való profilok: csúszásmentes bordázat.
R10 csúszásmentes már élhető, az R12 szabályosan smirgli...

pjen: valóban a fa a legszebb nekem is, de nem passzol minden ízléshez, vagy pénztárcához.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124859) gzbotii válasza dabgergo (#124856) üzenetére


gzbotii
veterán

Nekem egy 2.8m magas, ~24 lépcsőfokból álló lépcső keményfából, burkolva 940.000 forintos ajánlat jött.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#124860) pjen válasza gzbotii (#124859) üzenetére


pjen
félisten

2,8 méteren nem lesz nagyon sűrű a 24 fok? A komplett lépcsőt nem csinálnám fából, egy idő után szinte mind nyikorog. Egy stabil vas vagy beton váz, búrkolva, keményfa lépcsőlapokkal.

[ Szerkesztve ]

(#124861) pjen válasza macilaci78 (#124858) üzenetére


pjen
félisten

A lépcső eléggé igénybe van vévé, lekopik, leverődik például egy bútor szállításnál. Elég nehézkes utólag szépen kijavítani.

(#124862) gzbotii válasza pjen (#124860) üzenetére


gzbotii
veterán

~16 lesz, valamivel összekevertem elsőre.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#124863) Qtya123 válasza arcsin (#124653) üzenetére


Qtya123
őstag

Jelentem vége a parkettán való mászkálás utáni szikraáradatnak, ha hozzáérek valamihez. :)

Írtad, hogy nálatok is ez a helyzet. Nos eddig egy Wink gumipapucs volt a benti lábbelim. Azzal csinálta, mint írtam korábban.
Pár napja voltam az OBI-ban és a sorok között véletlenül megpillantottam a párnák és egyéb kis kiegészítők között benti papucsot. Az alja gumi, de inkább ilyen műanyagos érzetű, keményebb, mint a másiknak. A belseje meg szövet.

Gondoltam kipróbálom, hátha ebben pár lépés után végre nem ráz agyon minden. :D
Működik. Teljesen megszűnt a probléma.

(#124864) Donki Hóte válasza gzbotii (#124862) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ez fém, vagy beton lépcső lesz?

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#124865) person válasza macilaci78 (#124843) üzenetére


person
senior tag

Köszi, ezt átgondolom, mérnem és szereznem/számolnom kell hozzá árakat.
A súly, a minél kevesebb munka (tudom a salak leszedés pont ellene szól) és a hangszigetelés a szempont ami a gyerekek ugrálásából tevődik, minél kevesebb jusson át a gerendákra.

(#124866) person válasza Ton-ton (#124853) üzenetére


person
senior tag

Köszi! "Miért zavar a salak?" Kimérettem, nem vészes de ha hosszútávon maradunk akkor szeretnénk minél kevesebbet belőle a házban. A jelenlegi aljzat egyenletlen, ennyi aljzatkiegyenlítővel nem szeretném terhelni, akkor inkább menjen az egész, közel 40 nm amiből 6 nm amúgy is megy a fürdő szerelvényei miatt.

"15cm EPS, s erre a szárazpadló" itt még van 5 cm a gerenda felső szintjéig, ebbe mit is írtál? Nem teljesen értettem, "műgyantával kevert hungarocell golyók"? és erre száraz burkolat? (gipszes vagy OSB?) A laminált alá még valami hangszigetelő?

Ha drágább a rendszer mint a beton az kevésbé zavar, szeretnék egy jól hangszigetelt viszonylag merev aljzatot, és a végleges állapotában a legkevésbé terhelni a téglatálcát.
Statikus volt, bár nem tudom mennyire jó.. szerinte mehet ki a salak és akár polisztirol gyöngyös száraz burkolatos megoldás is lehet.

Hozzá tartozik, hogy ezen az aljzaton az egyik helység ketté lesz választva egy gipszkarton fallal.

(#124867) gzbotii válasza Donki Hóte (#124864) üzenetére


gzbotii
veterán

Fémváz, fa burkolás.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#124868) dabgergo


dabgergo
őstag

Köszi nagyon a válaszokat lépcső kapcsán. (Egyébként 90 széles betonlépcsőről van szó, van benne egy forduló is, de nem húzott, hanem két pihenő van benne.)
Egyébként nem lehet megspórolni valahogy a képen látható módon a szegőzést?
Vagy nem javasolt valamiért? Ezek itt szerintem tűrhetően néznek ki:

Vagy nem olcsóbb/egyszerűbb megoldás sima fa lépcsőlapot venni? Úgy látom h 10k alatt van darabja.

[ Szerkesztve ]

(#124869) arcsin válasza Qtya123 (#124863) üzenetére


arcsin
senior tag

Köszi szépen! :R Megpróbálkozunk vele :)

(#124870) gzbotii válasza dabgergo (#124868) üzenetére


gzbotii
veterán

"Vagy nem olcsóbb/egyszerűbb megoldás sima fa lépcsőlapot venni? Úgy látom h 10k alatt van darabja."

Hol ennyi? Vagy ez egy kész lépcsőfok?

Mint írtam, keményfából, burkolva 940.000 forintos ajánlat jött nekem, és ez Erdély. Magyarországon mindenképp 1.5 szorzó jön erre, már csak a fa ára miatt is.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#124871) dabgergo válasza gzbotii (#124870) üzenetére


dabgergo
őstag

Jó drága amit írsz :(
Ilyen lépcsőelemre gondolok 10k körül: [link]

(#124872) macilaci78 válasza dabgergo (#124868) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Szegő nélkül felmosáskor összekened a falat. Más kockázata nincs.

OBI, vagy Mátraparkett lépcsőlapok, szerszám, felületkezelő anyag a vágott élekre, ha nem fal közötti a lépcső.
Szintezd a fokokat úgy, hogy ne folyjon le az anyag és legyen elég erős, hogy a rárahasztott 20-40 mm vastag fa mozgását elbírja.
Nem passzóból drága egy szépen megcsinált, tartós fa lépcső.

A linkelt Bauhaus lépcsőfok esetén járj utána, mire van garancia. Valószínűleg vetemedésre, hasadásokra, repedésekre nincs. És ezek előjöhetnek a kivitelezés után 2 héttel is. Megtörtént eset. A rétegelt kivitelek stabilabbak.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124873) dabgergo válasza macilaci78 (#124872) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi szépen!
Falak között van végig a lépcső. Sztem akkor simán elhagyható a szegő, majd nem mosunk fel :D

(#124874) Corsa02


Corsa02
őstag

Sziasztok!

Elkészült a házunk és szeretnénk a ház köré valamit ami elvezeti a vizet onnan, pl. egy nagy esőzés közben/után. Van aki azt mondja nem kell, csak füvesítsem be. Van aki beton járdát ajánl megfelelő lejtéssel, van aki térkövet, van aki kulékavicsot. Elvesztem teljesen...
Mit gondoltok mi az ideális erre? Egyáltalán szükség van rá? Talajvíz nincs.

Köszönöm

The Truth Is Out There --->

(#124875) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Lassan eljutok az ajtó vásárlásig.
Kamra ajtóra mennyire lehet jó megoldás egy harmonika ajtó? Abban a helységben nem lesz fűtés. 3nm az egész, a konyha és a fürdőszoba között helyezkedik el, egy átjáróból nyílik az ajtaja.
pl. ha kolbászt akarok ott tárolni, akkor megfogja-e az illatát, vagy a fél házban lehet majd érezni?
Tolóajtónak nincs elég hely. Sima ajtó is elférne éppen, de több hely maradna harmonikával.
Esetleg a mellette található fürdőszoba ajtó lehetne még harmonika ajtó.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#124876) cOxeR válasza Corsa02 (#124874) üzenetére


cOxeR
Ármester

A tetőről a víz hova kerül? Legtöbb eső onnan gyűlik a ház köré, azt kell először szikkasztóba vezetni.

(#124877) Corsa02 válasza cOxeR (#124876) üzenetére


Corsa02
őstag

Az már el van vezetve, de a ház 2 oldalán nincs kilógása a tetőnek, oda kellene valami alapvetően. Elöl/hátul 40cm-t kilóg a tető.

The Truth Is Out There --->

(#124878) pjen válasza Corsa02 (#124877) üzenetére


pjen
félisten

Ha van normális beton alap én füvet vetnék.

(#124879) macilaci78 válasza Victoryus (#124875) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A harmonika es tolóajtók hézagosan járnak, ha nincs a kamrában kéményhatás, akkor kijön a szag.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124880) Victoryus válasza macilaci78 (#124879) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Közben találtam még olyat, hogy csuklós ajtó. Annál is van hézag alul, vagy a sín miatt nincs akkora?
Kémény hatás az lehetne, mert ott van a padlás feljáró is, meg esetleg résnyire nyitvahagyom az ablakot, legyen valamennyi légmozgás.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#124881) macilaci78 válasza Victoryus (#124880) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mit értesz csuklós ajtó alatt?
Ha a tok gumiperemére zár rá, az már előny.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124882) Corsa02 válasza pjen (#124878) üzenetére


Corsa02
őstag

Hmm, tehát csak fű, vágni rendesen, hogy kipárologjon, aztán ennyi?

The Truth Is Out There --->

(#124883) pjen válasza Corsa02 (#124882) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem ennyi a betonnak csak jó ha vizes.

(#124884) macilaci78 válasza Corsa02 (#124882) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Talajtól függ. Nem a fű szívja el a nedvességet, hanem a talaj. Munkahelyemnél a járda mindig víz alatt van, hiába a fű. Az udvaron beton alapon (teremgarázs teteje) van némi földréteg fűnek, fának, bokornak, illetve térkő. Mióta a kerítés mellett alagcsövezés van, azóta nem áll meg a víz.

A fű és kulékavics előnye, hogy a csapadékvízből kevesebb verődik fel a házfalra és nem koszolja össze. A földről mindent felver az eső és kb térdmagasságig koszos a fal. A betonjárda, térkő, akármi szilárd burkolat ha tiszta, akkor az sem koszolja úgy a falat.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124885) Corsa02 válasza macilaci78 (#124884) üzenetére


Corsa02
őstag

Értem. Az, hogy nem koszolja a falat, az is egy fontos dolog, de a vízelvezetés is nem? tehát mindenképpen kel oda valami? Vagy ha jó az alap akkor igazából nem?

The Truth Is Out There --->

(#124886) pjen válasza Corsa02 (#124885) üzenetére


pjen
félisten

Ha nem áll meg ott a víz akkor elég a gaz is. Időnként levágod és nől magától.

(#124887) macilaci78 válasza Corsa02 (#124885) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ahogy már írtam, a vízelvezetés kulcs. A betonjárda lejtéssel azért tuti megoldás, mert a felületén a faltól távolabb csorog el a csapadék és nem kínozza az alapot.
Például agyagos, tömött talaj esetén áll a víz, nem szivárog el. Ezen nem segít, ha növénnyel, kaviccsal, díszburkolattal eltakarod.
A te telked, te ismered, itt még csak egy képet sem láttunk róla.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124888) Corsa02 válasza macilaci78 (#124887) üzenetére


Corsa02
őstag

Értem, igen erre voltam kíváncsi. Ha megáll ott a víz, akkor mindenképpen el kell vezetni, hosszútávon az a jó megoldás. Köszönöm
Feleségemnek nem tetszik a beton egyébként...kulékavicsot akarna, de ugye ez sem a legjobb megoldás. Esetleg draincsöves elvezetéssel... Ezeket egyébként kik csinálják? Mármint milyen szakemberek? Kőműves vagy kert épitéssel foglalkozó cégek?

The Truth Is Out There --->

(#124889) macilaci78 válasza Corsa02 (#124888) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A drain cső inkább kertépítés. Gyakorlatilag egy perforált csövet kell leásni, kaviccsal körbe rakni. Az ide szivárgó vizet a cső elvezeti, részint elszikkasztja, mennyiségtől függ.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124890) pjen válasza Corsa02 (#124888) üzenetére


pjen
félisten

Ha nem áll tócsában a viz ne csinálj semmit. Max kis töltés és fű.

(#124891) cOxeR válasza Corsa02 (#124888) üzenetére


cOxeR
Ármester

Betont el lehet fedni, ha akarod, pl kisméretű kaviccsal.
Nekem kert oldalon pl így van:

Ház hátsó oldalán ~30cm széles beton van a fal tövében, de kavics lesz majd a betonon 2cm vastagságban, így nem fog látszani, egy egybefüggő kavicsrétegnek néz majd ki. 30cm-en túl meg ugyanígy növények lesznek mint itt. Geotextil/kavics/csepegtető, szinte gondozás mentes.
Igen persze kell a megfelelő lejtés…

(#124892) #31733248 válasza razorbenke92 (#124785) üzenetére


#31733248
törölt tag

"nem tudok olyan szabászatot mondani, ahol alkatrészre azonosan csak leszabnák(!) bármelyik ikeás lapraszerelt bútort azonos áron"

Tehát neked egy átlagos konyhai alsószekrény anyagát (tehát kb. másfél négyzetmétert), a lapszabászat 20-25 ezerért szab le? Akkor keményen átvertek, attól tartok...

"Olyannyira (talán itt is írták korábban, de az asztalos topicban is volt már említve), hogy sok asztalos amit lehet, Ikea korpusszal készít."

Nézd meg kérlek a kérdéses topicot. Ezt a városi legendát az asztalosok helyben cáfolták.

(#124893) lemmy71 válasza Victoryus (#124875) üzenetére


lemmy71
őstag

A harmonikát és a tolóajtót felejtsd el a kamrán, az egy hulladék nem oda való :N Nekem is az volt tapasztalatból mondom. Nálam is kevés volt a hely a konyha pult miatt de a végén betettem egy 75 -s ajtót, így már jó :K

(#124894) tothjozsi96 válasza lemmy71 (#124893) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Nálam harmonika ajtó van, és nincs vele probléma. Igaz van egy kis ablak ami állandóan bukóra van nyitva. És a spájzból az illatok/szagok semennyire sem jönnek vissza a konyhába.

(#124895) Corsa02 válasza cOxeR (#124891) üzenetére


Corsa02
őstag

Köszönöm a válaszokat!

Ez a beton plusz kavics a legszimpatikusabb így hasznos is és az asszony is megnyugszik :D
Mindenesetre most megfigyelem majd, hogy nagyobb esőnél egyáltalán mennyire sok víz marad-e ott...

The Truth Is Out There --->

(#124896) macilaci78 válasza #31733248 (#124892) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Sima Egger W908 ST2 fehér bútorlap 2 mm ABS élzárással egy 900×600×800 mm korpusz leszabva, élzárva 19.570 Ft bruttó a JafHolz-nál. És ebben a korpusz tetejét csak 2 db 10 centis léc köti össze.

Lehet ezt valamelyest olcsósítani, elvégre nem kell minde élre élzárás, főleg nem 2 mm. Ugyanakkor a fehéren túl is vannak színek, az sem baj, ha egy UNI színű lap csak egyetlen árnyalatból áll.

Persze egy asztalos nem kiskeráron vásárol, de nem is beszerzési áron adja tovább.

A tárolómba IKEA konyhaszekrényből csináltam kis barkács-sarkot. Metod korpuszok (2 db 80 cm felső szekrény, 1 db 40 és 1 db 60 cm alsó szekrény), veddinge frontok, Maximera fióktest (9 db) és egy Ekbacken pult. Hozzá a vasalatok (Blum csillapítós kivetőpánt és Tandembox fiók).
Megrajzoltam az IKEA tervezőben, kianyagoltam a lapokat, kértem árat lapszabászatból, megnéztem a vasalatok, függesztők árát, aztán megrendeltem az IKEA-ból.
Van pár alavető szerszámom, akkus fúrócsavarozó, tipli, sablon, csapragasztó, pillanatszorító, csavarok, polctartó stiftek. Ami nem volt, az idő és türelem kiméregetni a korpuszban a fiókcsúszók helyét, végig furatolni a polcoknak a korpusz belsejét.
A helyi lapszabászatban csak a fiókos elemek tetejére a 40×60, 60×60 cm bútorlapot szabattam le, barkácsboltban vettem 8 db görgőt, így a fiókos elemeket tudom gurítani, a putot meg a falra csavarozott 3×5 cm fenyő léc tartja. FB marketplace-n lőttem fém fogantyút pici pénzért, tárolóba az is jó.

Még egy megfelelő magasságú szék hiányzik, na meg a saját villanyóráról az áram a tárolóba. A ledszalag és a szerelvényezhető kábelcsatorna is fent van már, de nincs pofám a társasházi villanyóráról forrasztani sem.

Nem rossz az IKEA, csak nagyon egyen, nagyon standardizált, nagyon sablon. Egy például U-alakú konyhát összrakni belőle már szenvedős. Vagy sok lesz a meddő hely, vagy nem passzol a méret. Főleg olyan országban, ahol a merőleges, függőleges, egyenes fogalmak az építőipar high end szegmensében értelmezhetőek.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124897) szaszlaci


szaszlaci
addikt

Szerintetek mi lehet ez?
Négyemeletes panel legfelső szintjén van ez a vízcső tetején. Csak az egyik strangban, de ott a hideg és a meleg ágon is. A melegen a vízóra és csap előtt van felvezetve. Légtelenítőnek tűnik, de minek? A zacskót én raktam rá, de egy hét alatt semmi nem jött belőle.

A hidegen meg az óra és csap után, egybe a WC tartály kivezetéssel, mint legmagasabb pont. Íme:

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#124898) macilaci78 válasza szaszlaci (#124897) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Lehet biztonsági szelep is nyomásra. De csak egy tipp laikusként.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124899) A Zéé válasza macilaci78 (#124898) üzenetére


A Zéé
addikt

biztonsági szelep lenn szokott lenni. Ez szerintem az, aminek látszik: légtelenítő szelep!
Értelme pedig az, hogy ha valami miatt leürül a strang, akkor könnyen vissza tud töltődni, ha újra felépül a nyomás a hálózatban.

Just a simple Lineman...

(#124900) Ton-ton válasza person (#124866) üzenetére


Ton-ton
tag

A szárazpadló egy rendszer. Rigips, Knauf, stb.
Ehhez van a zsákos kiegyenlítő (hungarocell golyók, műgyantával előre bekeverve, csak teríteni kell).
Majd erre rakod a gipszrost lapot. Gipsz alapú. Ez ad egy stabil, sík felületet. Tetszőleges burkolat mehet rá utána.
Alapvetően a kiegyenlítőt képzeld el úgy, mint egy tetszőleges formára alakítható EPS-t. Azonban a hagyományos lépésálló még mindig olcsóbb, ezért javasoltam 15 centit, és erre a száraz kiegyenlítőt.
Ez utóbbit szinte tetszőleges vastagságban terítheted (bár ha jól emlékszem 25cm felett két rétegben kell, külön tömörítve a rétegeket, és minimum 1cm...).
A laminált alá már csak a szokásos alátét kerül (extra lépéshang szigetelés).

A fal helyén ha nagyon biztosra akarsz menni, betehetsz egy plusz réteg rigidur lapot, bár tapasztalatom szerint a két réteg 12,5mm-s is elbírja a normál kartonfalat.

http://qtp.hu

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.