Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#110301) aleister válasza elessar (#110299) üzenetére


aleister
veterán

Igen, az.
A szakik közül 4-ből 3 azt mondta, hogy nem lesz gond, a vezető, hogy nem vállal felelősséget. Mivel, ha átcsúszott volna tavaszra, akkor duplán kellett volna fizetni az állványt, így félve, de hallgattam rájuk. Hát így drága lesz a szigetelés. :((

És nem fog elütni, ha csak azt a részt színezik újra?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#110302) hentes555 válasza elessar (#110299) üzenetére


hentes555
senior tag

Azt inkább nem cserélném ha egy mód van rá. Kíváncsi leszek mennyi szopás lesz vele, de ha valamennyire alakítható akkor majd kezdek valamit.

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#110303) Atomgeszi válasza runner 125 (#110300) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Földmunka is,döngölés, murvázás, térkövezés, végén homok. Nyilván anyag az még erre jön. De csak annyi, hogy kiásták, a földet meg itt hagyták. :D

Bár jobb, hogy nem nekem kellett kiásni. Mivel hosszított lett a tető lenyúlása, a fal mellett 50 cm szélességben sose érte se eső, se semmi nedvesség. Kemény volt a föld, mint a beton. :D Ezért is nem lett kulékavics, mert semmi eső nem esik be a fal mellé.

De tényleg, amikor nem tudtam épp otthon lenni, másnap a felét vissza is szedettem... Egy két sarkot nagyon igénytelenül vágtak meg, meg raktak ki. Azt is visszaszedettem.

Sajnos nem emlékeztem erre a csatornaidomra.. :D
Bár 2 helyen még csak a könyök van berakva a föld alá. Mert a többi eresz majd a bejáró teljes térkövezése után lesz a csövezésbe. Ha nagyon akarom kicserélnék szerintem. De szabadkoztak, hogy akkor majd jól megcsinálják a kivágást.. mert csak körbe kell jelölni, aztán meglesz szépen. :U

(#110304) lorcsi


lorcsi
veterán

Mennyiert furjak mostanság az udvari kut meterét ?
(Kerti locsolashoz)

(#110305) Veron válasza lorcsi (#110304) üzenetére


Veron
őstag

Én kb. 15e Ft/m-re emlékszem (Bp, külváros).

Szeretném a kerti faházat lazúrral lekenni. A lécek keresztmetszete nem téglalap, hanem hatszög (ilyesmi: [link]). Ecsettel kell kennem, vagy mehetek hengerrel is? Kösz!

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#110306) runner 125 válasza Veron (#110305) üzenetére


runner 125
nagyúr

:Y
lorcsi

7500ft-ért fúrnak nálunk Gy-M-S-ban kompletten.
De ha kell, akkor legyen mondjuk baráti 11.000 a méter ár és kiadom a számot. ;]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#110307) lorcsi válasza runner 125 (#110306) üzenetére


lorcsi
veterán

:Y
Utazasi kts kicsit sokk lenne ide Szegedre :D

(#110308) DeFranco válasza lorcsi (#110307) üzenetére


DeFranco
nagyúr

kifúrják ott és elviszik, csak egyszer kell fordulni.

(#110309) lemmy71 válasza hentes555 (#110294) üzenetére


lemmy71
őstag

Van hozzá spec szerszám de nem hiszem hogy egy csőért egyszeri használatra kiadnál 10 - 20 ezret :DDD
Egy jó fémfűrészlap vagy egy drimmel is pikk pakk elvágja ;)

(#110310) fogtunder válasza lemmy71 (#110309) üzenetére


fogtunder
nagyúr

meg a nagyflex is ;]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#110311) lemmy71 válasza aleister (#110298) üzenetére


lemmy71
őstag

Gondolom a színezés alatt a nemesvakolást érted ;)
Egy valamire való műgyantás nemesvakolatot 1 nap után már a sterimob sem mosná le :N
Itt nálad cirka két és fél napot száradt, ez egy vedres műgyantásnál már komoly kötést jelent még ősszel is. A zsákos ásványi nemesvakolatoknak kell több idő, de amint nézem a tiéd ráadásul kapart, így vékonyabb és hamarabb szárad is. Láttam már egykét esőverte nemesvakolást de ilyet amin a színt is kimosta a víz, még nem. Ebbe belejavítani nem szabad mert csúnyább lesz, így hagyod és hozzá szoksz vagy komplett újra kell "glettelni" és nemesvakolni azt a falat.
Ilyen akkor történik ha egyből simítás után kap egy nagy zuhárét,
túl vastagon húzzák az anyagot és nem szárad ki,
rossz a hígítás (túl vizezik),
valami akciós évvesztes anyag, ami a raktározás során megfagyott,

(#110312) olta válasza runner 125 (#110306) üzenetére


olta
aktív tag

Akkor én meg sem szólalok...SZ-SZ-B-ben idén nyáron 24m mély + egy elpumps jpv 1300 szivattyúval 80k-ban állt meg :Y Nem is merem visszaosztani méterre :DDD

(#110313) fogtunder válasza olta (#110312) üzenetére


fogtunder
nagyúr

jól jártál, nálam annyi a homok a vízben, hogy csak a szivattyú került ennyibe...

I hate morning people. And mornings. And People.

(#110314) aleister válasza lemmy71 (#110311) üzenetére


aleister
veterán

Szia!

Igen, természetesen a nemesvakolatra gondoltam. És igen, ez ráadásul vödrös, szilikonos, tehát nem is az "olcsó szar". És igen, kapart.

Az épület tetején és szélén ilyen. A szélén azon gondolkoztam, hogy esetleg ráragasztok 2 centis nikecellt, és azt színezem, tán ez a leggyorsabb, de a tetején ez sok lenne.

Szerinted ez lehet anyaghiba? Direkt bent tároltuk, nehogy megfagyjon.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#110315) A Zéé válasza aleister (#110314) üzenetére


A Zéé
addikt

a hungi felesleges. Azt ugyanúgy be kell újra hálózni szín előtt. Az a javítás módja, amit javasoltak is. Új glettelés, hálózás, alapozás és arra a vakolat.
Mikor vettétek a motyót? Ha nem régen, akkor egy kört futnék a forgalmazónál, legalább jöjjön ki megnézni valaki, aztán akkor lehet továbbvinni a reklamációt.

Just a simple Lineman...

(#110316) lemmy71 válasza aleister (#110314) üzenetére


lemmy71
őstag

Az hogy "vödrös szilikonos és drága" attól még nem kell hanyatt esni, az is lehet selejt, láttam már ilyet és szerintem még látni is fogok. Azt a 2 centis hungarocell ragasztást felejtsd el, azzal így utólagosan csak csúnyább lesz, itt vagy az egész falat újra kell csinálni vagy hozzá se nyúljatok :N
Az hogy anyaghiba vagy nem, így erre nem tudok mit mondani, de képről szerintem más sem. Nézd meg a dobozon a gyártási számot és ha megvan a számlád akkor egy reklamációt megér a dolog. Én már vitettem vissza egy nagy családi házra való nemesvakolatot, persze a forgalmazó kiakart térni mindenféle indokkal, de a végén ő húzta a rövidebbet, mert fagyveszélyes helyen tárolta az anyagot, ezért is adta akciósan.
Tudom hogy nagyon bosszantó az ilyen eset, de ha az emberek nem hígították túl és jól is húzták (nem vastagon) akkor nem az ők hibájuk, főleg úgy hogy csak két nap, után esett az eső.

#110315 A Zéé
Párszor húztam már át nemesvakolt falat, én nem hálóztam újra. Kapott egy alapozást ragasztózást (csiszolás), újra alapoztam (színessel) és nemesvakoltam, egyikkel sem volt még probléma.

(#110317) moma


moma
őstag

Sziasztok.

A lakásban a szenyvíz úgy megy, hogy egy szifonba megy egybe a kád és a fürdő csap. és innen megy a wc felé tovább ott megy le a strang(még közben belemegy a konyhai csap is, de ez most nem fontos). Korábban úgy volt megoldva, hogy a szivontól a wc felé menő csőben volt egy kis V alak, ezt amikor cserélték a csövet nem tették bele, hanem most egyenes. Viszont így az történik, hogy amikor a wc levan húzva akkor kis vizet kiszippant a szifonból és így az az L alakú cső aminek a vég normálisan a vízbe ér az már nem lesz vízben és így visszajön csatorna szag a wc strangból, amin csak az segít, ha kivan nyitva kicsit a fürdő csap kicsit. régebben most megértettem az akadályozta ezt, hogy a V alakban megállhatott mindig egy kis víz, ami elzárta a levegő áramlást.

Most így utólag lehet ezzel valamit csinálni? Nincs valami tippetek? Lényegében azt kéne megoldani, hogy ne szippantódjon ki a víz a szifonból. Talán valami szelep szerűséget az L alakú cső tetejére, hogy levegőt tudjon beszívni. Csak nem tudom hogy :DDD

we all deserve a bit of luck.

(#110318) runner 125 válasza lemmy71 (#110311) üzenetére


runner 125
nagyúr

Szerintem ez nincs így, főleg nem késő ősszel télen, amikor az éjjel már a 0 / mínusz fokokat súrolja. Ráadásul most az egész országban ködös, párás, borús idő volt a napokban. A Nap sehol nem sütött. Ez mind gátolja a nemesvakolat kikeményedését...

Sőt, mondok konkrét példát. Amikor mutattam a vasárnap esti színezős fotókat, nos a letakarást 2 nap múlva szedtem fel több helyről, gondolván h addigra már úgyis megköt és nem fog az esetlegesen térkőre leeső nemesvakolat darabka. Hát természetesen jó néhány nem kötött még ki akkor sem. Ha nincs "nedvszívó" felület akkor ilyen időben rohadtul be tud lassulni a húzása.

De természetesen én nem tekerem ezt napi 8 órában. Pusztán személyes észrevétel a fenti néhány gondolat. Tehát, simán elképzelhetőnek tartom, h szimplán szar volt az időzítés, nem volt megfelelő hőmérséklet a teljes kikeményedéshez, száradáshoz.

aleister

A 2cm XPS-t felejtsd el. Ha csak nem az a cél, h adj a háznak valamilyen "díszt", esetleg eltérő színt. De akkor nyilván nem csak itt kell azt kivitelezni, hanem a ház többi pontján is.
Mint írtam át kell glettelni, alapozni és színezni. Hálózni már felesleges. Eleve alatta ott a háló és maga a szín is baromi erős, sőt erősebb mint maga a glettelés natúron.
Szóval, át kell húzni, aztán újraszínezni. Nem fog elrepedni, az biztos.
De előtte azért tényleg érdemes kihívni a gyártót, nézze meg. Hátha sikerül kisajtolni egy kis kárrendezési összeget.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#110319) aleister válasza A Zéé (#110315) üzenetére


aleister
veterán

runner 125 és lemmy71:
Oks, akkor a 2 centis EPS-t elengedem.
A vakolatnál kitért rá a területi képviselő, hogy extra adalékokat tartalmaz (pl nem kell külön penész és gombaölő cumó bele), illetve, hogy szilikonos, ami tán a hőtágulás miatt fontos. Ezért írtam, hogy nem a legolcsóbb valamit vettem.

A színt egészen vissza kell csiszolni a ragasztóig? Valamint a hálózást (ahogy nézem glettelésként hivatkoztok rá) az elkövetkező időben (nappal +5 fok, esténként -1 körül) meg lehet még lépni?

A Zéé:
Június végén vettük, és a gyártó (Kingstone) fél év garanciát vállalt rá. Ráadásul komplett rendszerben gondolkoztunk pont azért, hogy biztos ne vesszen össze a ragasztóval, alapozóval a szín.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#110320) Morris válasza aleister (#110319) üzenetére


Morris
veterán

Én azt mondom, hagyd megszáradni. Aztán majd tavasszal húzzatok rá még egy réteget.
Nem kell semmi glett, meg csiszolás. Semmi. 2 réteg vakolat lesz összesen.

Én egy helyen anno kipróbáltam, hogy milyen az ha 2 réteget húzok. Tökéletes!

[ Szerkesztve ]

(#110321) aleister válasza Morris (#110320) üzenetére


aleister
veterán

Ezen is gondolkoztam, de akkor gondolom telibe kéne az egész falat, mert még az a kevés UV is, amit addig kap, szív rajta annyit, hogy észrevehető legyen az árnyalati különbség.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#110322) Morris válasza aleister (#110321) üzenetére


Morris
veterán

Persze, hogy egészbe.

(#110323) A Zéé válasza aleister (#110319) üzenetére


A Zéé
addikt

Mi még színezünk a jövő héten is tuti. Napközben még lehet dolgozni.
Keress valami területi képviselőt, nézze meg, mert ennek az anyagnak nem lenne szabad így viselkednie.

#110320 Morris
Mi is csináltunk már ilyent, a Baumit azt mondta 1,5-ös szemcseméretű még talán működhet, de nem igazán ajánlja, a nagyobb szemcseméretű már tuti nem, mert nem lehet rendesen kaparni. Megpróbáltuk, jobb lett, mint volt, de azért lehetett látni a különbséget az eredeti mellett (a kávákhoz nem nyúltunk). Nálunk alpinisták csinálták, ezért nagyon nem volt mindegy, mi lesz a megoldás menete, ezért próbáltuk így.

Just a simple Lineman...

(#110324) runner 125 válasza aleister (#110319) üzenetére


runner 125
nagyúr

..ez lehet az én szegénységem, de az életben nem hallottam ezt a Kingstone-t.. :) Az biztos, h az ilyen látszó végső felületeknél én kizárólag jóval nevesebb gyártó termékeiből választanék. Baumit, STO, Weber.. Ott a minőséggel és a színeltéréssel nagyon kicsi eséllyel lesz gond.

Szerintem ne kockáztass. Idénre már hagyd. Éjjel jönnek a mínuszok. Ha esetleg lesz valamikor újra egy melegfront, tartós nappali 10-12 fok mellett akkor át lehet glettelni.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#110325) aleister válasza runner 125 (#110324) üzenetére


aleister
veterán

King Stone
A cégtörténet szerint 40 éve vannak a piacon. Nem tudom, hogy ez soknak számít-e. Mondjuk Cipruson, egy mediterrán országban, vajon mennyire jó szigetelésgyártással foglalkozni? :)
Viccet félretéve, elvileg 2006 óta vannak kis hazánkban.

Sajna az állvány miatt ez nem ilyen egyszerű. Nem tudom az állványost meg a brigádot (két külön vállalkozóról van szó) egy megjósolhatatlan, pár napos melegfront miatt egyszerre ideszervezni.
Akkor lehet, hogy minden marad tavaszra, ameddig meg biztosan megdöglik a nemesvakolat.
Remek. :((

A Zéé:
Nem tartasz tőle, hogy nem köt meg normálisan az anyag? Elvileg a minimum hőmérsékletnek 5 fok felett kell lennie.
Nekünk is 1,5-ös szemcseméret.

Morris:
Hát ez lenne a legdrágább verzió. Akkor már inkább elnézem, hogy van egy leheletnyi eltérés árnyaklatban oldalt egy fél méteres csíkban.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#110326) F34R válasza runner 125 (#110324) üzenetére


F34R
nagyúr

Nalunk a tuzepen csak mindenbol ilyet lehet kapni.. Eszticht, EPS ragaszto, csemperagaszto, falazo, nemesvakolat... stb.. mind Kingstone :DDD

(#110327) A Zéé válasza aleister (#110325) üzenetére


A Zéé
addikt

Muszáj csinálni. Megköt az, csak lassabban. Amíg nincs éjjeli fagy és mellé nagy szél, addig a falon meglesz a +5 fok még este is. A cement kötése pedig ha megindul egyszer, akkor már termel annyi hőt, hogy kötni tud.
A műgyantás cucc macerásabb ilyen szempontból, de előbb-utóbb az is megkeményedik ilyen hőmérsékletnél is.
Lábazathoz a kék színű "EPS Strong"-ot raktátok, vagy a sárga XPS-t?
Tavaly úgy színeztünk decemberben, hogy be volt fóliázva az állvány, és ment a hősugárzó alatta. 9-14 óra közt engedtem a maszatolást, este 5-ig ment a fűtés, utána hagytuk magára a cuccot. Igaz, hogy másnap sem volt még kőkemény a műgyanta, de rajt maradt a felületen az anyag, és nem folyt meg így, ahogy neked... Mondjuk ennél fostam kicsit, csak az ukránusok mentek haza karácsonyra (nekik valamikor január közepén van, szal ami nem volt kész december 20-ig, ahhoz február előtt nem nyúlt volna senki sem). És akkor nálunk 800m2 volt felállványozva...

Just a simple Lineman...

(#110328) aleister válasza A Zéé (#110327) üzenetére


aleister
veterán

Rávágtam volna, hogy XPS-t, mert azt kértem, de most látom, hogy 8 centis zöld, Strong EPS-t küldtek. Volt szerencsém másik gyártó cuccához, mert kőkemény 1 táblával többre lett végül szükség. Annál érezhetőbben jobb volt a Kingstone lábazati.

"Amíg nincs éjjeli fagy"
Na ez az! Holnaptól elvileg jó 5 fokkal hűvösebb lesz. Az tuti, hogy előbb-utóbb kiszárad, csak kérdés, hogy este nem fagy-e meg a mínuszban? Mert, ha igen, akkor nem fog lehullani hálóstól az EPS lapról? Vagy nem lesz a ragasztó mechanikailag gyengébb a lassabb kötés miatt?

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#110329) A Zéé válasza aleister (#110328) üzenetére


A Zéé
addikt

Az annyira nem jó, mert a lábazatra az XPS illik. Az EPS rengeteg vizet fel tud venni, és ha esetleg megfagy benne, akkor szétnyomja az egészet a francba. Ezért szoktunk XPS-t rakni oda.

Nem fagy még meg sztem.

Just a simple Lineman...

(#110330) aleister válasza A Zéé (#110329) üzenetére


aleister
veterán

Én kifejezetten XPS-t kértem. A számlán és az árajánlatban sem szerepel, hogy EPS, csak hogy Strong és lábazati. Ez mondjuk nem túl szimpatikus húzás a cégtől. Eléggé megtévesztés jellegű ebből a szögből. Viszont ez a zöld Strong EPS is a lábazati kategóriában van. Szóval kérdés, hogy ténylegesen kell-e aggódni? Most ránéztem, a tanúsítványban alacsony vízfelvételűnek mondják, és pincékhez, lábazatokhoz ajánlják.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#110331) lemmy71 válasza runner 125 (#110318) üzenetére


lemmy71
őstag

Nem tudom merre lakik a fórumtárs de pl. békés déli csücskében az évszakhoz képest jó idő van szinte minden nap van egy kis napsütés, magyarán még lehet nyomni kint a melót. Amúgy én sem "tekerem" már, a múlt héten befejeztem a kültéri melókat, egy lett volna még de "vesztegzár" alá tették az épületet a vírus miatt, úgy hogy azt nem is erőltetem :N
Az óvással szerencséd volt hogy nem kötött csontra a vakolat, mert olyankor képes bele bele tépni a falon lévő részbe is leszedéskor :K Mi simítás után pár órával, óvatosan le is szedjük.
A KING STONE egy nagyon jóminőségű középkategóriás anyag, használtam már párszor eddig nem volt vele gond, de szilikonos vakolatát még nem próbáltam. 15 évvel ezelőtt a Peakston -t használtam, nagyon jó anyag volt árban és minőségben is, de egy jó pár év múlva eltűnt a boltokból és akkor jött a king stone, volt egy két pletyka hogy miért is de ebbe nem akarok belefolyni. Szóval mehet homlokzatokra és látványos helyekre is jó anyag, a ceresit - et kenterbe veri. Én nagyon kedvelem a Relius -t is, nagyon jó anyag, van üvegszállal erősített vakolata is brutál erős. Kültéri kerítésre utcafrontra mint neked, az az ideális, azt nem verik le a suhancok :N

aleister
Nem kell visszacsiszolni ragasztóig. Ha nagyon ragasztózni akarod akkor az még belefér az évbe ha nem lesz fagy, a nemesvakolást én már nem erőltetném mert a sok réteg nem tud kiszáradni ;) De én hagynám az egészet tavaszra, hátha addig megbékélsz vele :U
Ha csak az oldalába akarsz belenyúlni ráhúzatni, az rettentő csúnya lesz még ha ugyan az is az árnyalat :K

Morris
Akkora felületet ragasztózni vagy glettelni kell, azt így nem lehet szépen ledörzsölni :N

(#110332) aleister válasza lemmy71 (#110331) üzenetére


aleister
veterán

Veszprémi vagyok. Itt a kérdéses időszakban végig felhős, ráadásul szélmozgás nélküli volt az idő. Biztos, hogy nem volt optimális a száradás tekintetében. A dobozon 20 foknál 10 órás száradási időt írtak. Abban a hitben bólintottam rá a színezésre, hogy több mint 2 napja lesz száradni. Kár volt. :)

A hálózáson még gondolkodom. Nem akarok ezzel is pórul járni.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#110333) lemmy71 válasza aleister (#110332) üzenetére


lemmy71
őstag

Felesleges a háló, csak át kell simítani ragasztóval, de én ott kivárnám a tavaszt ;)

(#110334) Atomgeszi válasza lemmy71 (#110331) üzenetére


Atomgeszi
veterán

És a Ravatherm XPS milyen?

(#110335) aleister válasza lemmy71 (#110333) üzenetére


aleister
veterán

Bocsi, a hálózást a még csak a nikecellezett oldalra értettem. Ott se erőltessem?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#110336) lemmy71 válasza aleister (#110335) üzenetére


lemmy71
őstag

Van még olyan oldal a házon amin nincs beágyazva a háló, vagy valami különálló épület?
Azon natúr nikecellezett oldalon csináltasd meg a hálóbeágyazást, az még bőven belefér az időbe.

(#110337) lemmy71 válasza Atomgeszi (#110334) üzenetére


lemmy71
őstag

Valamikor 3 éve láttam ilyet egy szakmai bemutatón és olvastam is róla, de még nem volt a kezemben. Nem egy mai technológia de jókat mondtak róla és sok területen felhasználható, de árban sem két forint.Tetszett az egymásba illeszthető él, ezt a többi gyártó is lemásolhatná :K
A környékünkön nem is láttam a forgalmazóknál bár egy két helyre járok csak anyagért, gondolom megrendelésre van.
Zsaluköves kerítésre ilyet nem tennék, ahhoz túl drága ;)

(#110338) gabe_


gabe_
őstag

Üdv.
Laminált padló lerakás után a régi küszöb borítás sajnos off, így kellene vásárolnom hozzá valami megoldást.
Nagyjából egy síkba került a laminált a küszöbbel, így egy burkolatváltóra gondoltam, de sajnos csak max. 30-40mm széleseket találok, nekem pedig 80-90mm széles kellene.
Ki hogyan oldaná meg?

Sovány szakácsban sose bízz!

(#110339) ctrlaltdel13 válasza gabe_ (#110338) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Asztalossal egy másik küszöb, pl.

(#110340) beers válasza gabe_ (#110338) üzenetére


beers
addikt

Vennék pl. 80mm-est!

M&N

(#110341) tothjozsi96 válasza Atomgeszi (#110334) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Nálunk ez van a lábazaton, szerintem ugyan olyan mint a többi, vagy talán keményebb valamivel, nem tudom.
De tényleg drága.

(#110342) gabe_ válasza beers (#110340) üzenetére


gabe_
őstag

Köszi, találtam is ilyet a helyi élplastnál. :)

Sovány szakácsban sose bízz!

(#110343) aleister válasza lemmy71 (#110336) üzenetére


aleister
veterán

Igen, a fele még nincs hálózva. Sajnos csak hétvégenként tudnak jönni a szakik. Most be tudják hálózni az egyik hátralévő falat, amin már van EPS. Jövő hétvégén tudnák megcsinálni az utolsó oldalt.

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :R

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#110344) Atomgeszi válasza lemmy71 (#110337) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Akkor milyen legyen milyen ragasztóval?

Máshol néztem kingstonet de ott meg a ragasztó volt hozzá sokkal drágább.

(#110345) kelna91


kelna91
senior tag

Sziasztok! Lehet, hogy nem ez a megfelelő topik, bocsi, de itt tuti van olyan, aki meg tudja válaszolni.
Nem öntisztítós, sima elektromos sütőt lehet úgy tisztítani, hogy feltekerem üresen 250 fokra, és kiégetem belőle a redvát? :D Úgy tudom, hogy az öntisztítós sütők is ezt csinálják.

(#110346) ctrlaltdel13 válasza kelna91 (#110345) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Maradjunk annyiba hogy próbálják csinálni.
Asszony nincs elragadtatva tőle.
Ez max annyira jó hogy melegen tartja és nem szárad addig rá.

Amúgy ameddig megírtad a hsz-t már fel is fűthetted volna, és kiderül😊😊

(#110347) Atomgeszi válasza kelna91 (#110345) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Úgy csinálják a pirolitikus sütők, csak éppen nem 250 fokra, hanem 350 vagy 450 fokra. :D
Az hatásos.

(#110348) alcsa válasza kelna91 (#110345) üzenetére


alcsa
senior tag

A miénket úgy kell a könyve szerint, hogy a tálcába öntünk vizet, majd 90fokra feltekerve hagyni kell fél órát talán, s a gőz feláztatja a leragadt mocskot. Ha magas hőmérsékleten hagyod, talán jobban ráég a zsír.

(#110349) pjen válasza alcsa (#110348) üzenetére


pjen
félisten

A miénket is, de nem túl sikeres.

(#110350) lemmy71 válasza pjen (#110349) üzenetére


lemmy71
őstag

A miénken is van gyári tisztító program, semmit nem ér csak paraszt vakítás :W

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.