Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28935) Teasüti válasza tatabike (#28932) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Vmiért egyesek képtelenek felfogni egy láncváltó működését. Bnőm pl ilyen. Még csak nem is próbálja megérteni, egy kézlegyintéssel elintézi amikor magyarázni próbálom, h én ehhez nem értek.
Persze általában mindig ráfizet, mikor fel kéne menni vhol és szinte csak a középső tányért használja. Minden egyes alkalommal el kell neki mondani, hogy melyik oldali kart húzza és merre (és meddig). :W
Nem is értem, hisz úgy emlékszem az áttétel számítás alapját már általános iskolai fizika órán megtanítják mindenkinek.
Egyszer kölcsönadtam az egyik bringámat, keresztbeálló lánccal kaptam vissza, amit észre se vettem. Pár nappal később nem értettem miért ugrik le a középső tányérról a lánc a kicsire: olyan lett a lánc, mint az ökörhugyozás.
Lánccsere oldotta csak meg ezt a bénázást. :U

Kéne vmi tutorial videó, ahol animálva van hogy működik a váltórendszer egy biciklin, vizuálisan illusztrálva mi történik pontosan. Egy ilyen három perces videó többet érne ezer szónál.

(#28933) imyourfriend
Amúgy jah, egy kicsi belefér. Shimano is csak javasolja, hogy ne váltsunk a szélsőséges kettő fokozatba de ez nem szentírás.
Gyakorlatilag rövidtávon tényleg praktikus középsőn tekerve végigváltani a teljes sort.
Meg hát eleve a 9-es rendszernél a sor közepén van csak a láncvonal a legkisebb tányérral. Vígan végig lehet váltani vele a teljes sort. Középső tányérral is csak a legnagyobb kerekeket illő elkerülni, de 2x2-be még simán váltok pár perc erejéig.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.