Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79801) MegalodonS válasza Cathfaern (#79798) üzenetére


MegalodonS
őstag

Tudom, hogy sok ilyen magus van :K azt viszont nem tudtam,hogy karakterenkent 10 milla a limit :( Igazabol okosan emelik a mountok arat es igy sokan fognak venni majd tokent is de €200+ azert elegge sok, de nem lepodok meg,ha a kieg utan uton utfelen majd ugy erzem magam mint a Jurrasic parkban ;] ;] ;] ;]

(#79799) Plata

10-lvl110 karival kb 45-60k a napi kuldik bevetele ;]

#79800) Skyhunter

Azt nem tudom,de az uj mountok nem lesznek diszkont aron :Y

[ Szerkesztve ]

(#79802) Plata válasza MegalodonS (#79801) üzenetére


Plata
félisten

Pár napja minden karimnak akinek van ilyen 18 óránként eltolható vacka az army of light küldiket csináltam,2-3 küldi is meg lett mára,így csak egy vagy két küldit kell letolni és kész az amy of light wq,mindegyikkel el is bandukoltam argusra és blistermaw meg gar'zoth boss küldit letoltam,egy blod dk legendary ring és egy ronda mount a jutalmam,meg sok unsuilled cucc.
Jött lóvé is de az nem tudom mennyi.

[ Szerkesztve ]

(#79803) tomiivagyok


tomiivagyok
aktív tag

sziasztok.

olyan kérdésem lenne, hogy innen nincs valaki, aki ütne esetleg M+ kulcsokat, vagy mythic antorust? csak azért, mert már eléggé elegem van a pugból, guild nem igazán akar vinni mythicre, mert oda a core raiderek mehetnek (2+ év tapasztalat csak a guildben), szóval konkrétan meg vagyok lőve.

(nem olvastam, hogy nem lehetne ilyet kérdezni itt, de ha nem lehet, akkor shame on me, kövezzetek meg és lökjetek le a taigetoszról.)

(#79804) Plata válasza tomiivagyok (#79803) üzenetére


Plata
félisten

Szia.
Szerintem a kérdésed nem nagyon zavar senkit,max azt aki épp bal lábbal kelt fel és kötözködni akar.
Az a bibi a taigetosz ép zaciban van. :P
Miért nem keresel egy értelmes raidelő guildot?
Elég s.a. guild vezetők lehetnek ha ilyen követelményeik vannak.

(#79805) demerion válasza tomiivagyok (#79803) üzenetére


demerion
tag

Miért nem keresel másik guildet? Igaz, hogy már nagyon kieg vége van, de biztosan találsz valamit ha nem 940ben próbálkozol. Ha van mythic exped és jónak tartod magad akkor célozz meg valami 8-9-10 killes guildet, ha nincs exped/nem vagy olyan biztos magadban akkor is találhatsz olyanokat, akik nem rég kezdték a mythicet. Nagyon sok guildben emberhiány van, kezdenek kiégni az emberek, lassan ott tartunk, hogy bárki mehet bárhová ha képes időben fellogolni és nem teljesen sötét a játékhoz.
Wowprogressen néznék előszőr körbe.

[ Szerkesztve ]

(#79806) tomiivagyok válasza demerion (#79805) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

válasz mindkettőtöknek van címezve, úgy vegyétek.

Igazából én a guild mastert is megértem, mert nyilván nem akar 0 DPS emberkéket vinni mythicre és carryzni a picsájukat. Az a baj, hogy még nincs meg nekik Argus, gondolom ha leütik, utána majd viszik a kicsit lowabb embereket is. Egyébként 965 lock vagyok, ~1.5M DPS-sel, szóval valamit nagyon rosszul csinálhatok, és nem tudom, hogy mit, pedig követem a rotát.

Egyébként sajnos egy olyan szerveren vagyok, ahol guild szinten elég gyér a helyzet... Főleg horda oldalon. Egyszerűen nincs, ez ilyen "csak úgy van" realm, ahol úgy elvannak az emberek, de más nagyon nem történik. Talán heroic runok, de mythic annyira nem. Sajnos.

Heroicra tudok menni, de az már pugként is gyerekjáték és 2-3 óra alatt leüthető, ha normálisan el vannak magyarázva a bossok az újonnan jövőknek.

Btw, logokat néztek, és úgy mondták, hogy nem vagyok még készen mythic progressre.

A másik indok, amiért nem hagyom ott a francba őket: bármikor kérek segítséget M+-hoz, egyből jönnek, ha nem is 3-4 ember, de 1-2 mindig. Szóval ebből a szemszögből normálisak. Csak az a francos mythic progress... :))

(#79807) demerion válasza tomiivagyok (#79806) üzenetére


demerion
tag

Officerként teljes mértékben meg tudom érteni a gm álláspontját. Ha argus progress van akkor extend és addig amig le nem megy nincs más boss. Ha lemegy akkor meg farm úgy is lesz ahova bárki befér kb. Nem tudom hol tartotok, de én személy szerint pl Aggramarra vagy Argusra biztosan nem vinnék be új embert, főleg úgy, hogy előtte nem mythicezett.
A logjaidat nem láttam így arra nem tudok mit mondani, de a 1.5m dps nagyon karcsúnak tűnik, főleg afflival. Megpróbálhatsz a lock discordon segítséget kérni, elolvasni néhány guideot, átnézni pár másik lock logjait, mit csinálnak máshogy stb, viszont a nagyrészük már rongyosra van paddelve, így érdemes néhány dolgot fenntartással kezelni. A wowanalyzer is nagyon sokat segít, az alapvető hiányosságokat tök jól mutatja.
A mythic raidelést elkezdeni mindig döcögős, főleg ha a szerveren sincs túl sok guild, viszont ha eljutsz odáig, hogy elvisznek ténylegesen megmutathatod mit tudsz. Ha most nem is, de esetleg a jövőben szeretnél mythicezni tudok egy pár tanácsot adni. Ugye valószínűleg trialként indulnál, ilyenkor nagyon fontos hogy abban a 2-3-4 hétben a maximumot hozd, ne halj meg, mindig csináld amit mondanak, mindig legyél felkészült, főleg ha későbbi bossokra jutsz be meg hasonló alapvető dolgok. Ha esetleg kisebb is a dps-ed nem kell megijedni, nálam például sokkal jobban számít, ha valakinek vannak önálló gondolatai, nem csak addig tudja csinálni a fightot amig minden úgy megy, ahogy elmondtuk és ha valami egy picit máshogy történik akkor pánikol és meghal valami triviális dologban. Ahogy egyre jobban beilleszkedsz, elkezded felvenni a ritmust úgy fog javulni a teljesítményed is, viszont ehhez nélkülözhetetlen hogy a rotád teljesen "izommemóriából" menjen, az elején biztosan meg fogsz halni párszor ha a DPS-edre kell figyelned.

A lényeg az, hogy próbálj fejlődni, keresd meg azokat a dolgokat, amik nem mennek annyira és javíts rajtuk. Ez csak Rajtad múlik, ne add fel :)

(#79808) tomiivagyok válasza demerion (#79807) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

Persze, én is megértem teljes mértékben, nem erről van szó egyáltalán, ezért nem is hagyom ott őket. Szeretnék mindenféleképp bizonyítani nekik, hogy igenis van bennem kurázsi, csak hát igazából fogalmam sincs, hogy mit csinálok rosszul.

Mindenesetre köszönöm a tippeket. Mivel nem linkeltem el a logokat meg az ilyeneket, így ezt most pótlom asszem, ha jól tudom, ez kell neked: https://www.warcraftlogs.com/character/eu/azjolnerub/lerztok

Heroic is döcögősen indult, most már szerencsére oda behívnak rögtön. Habár most volt egy elég érdekes szitu, kutyák után ki lettem vágva a raid groupból "low dps and failing mechanics" indokkal, a low dps az ~1.5M volt, volt aki 700k-t dpselt, a failing mechanics meg a weight of darknessnél elfelejtettek rám stackelni, én meg lassan tudtam futni, rip. :)

Szóval történnek azért érdekes dolgok, de már meg sem vagyok lepődve.

(#79809) Viktor77 válasza tomiivagyok (#79803) üzenetére


Viktor77
titán

Nálam úgy látszik, hogy tegnap óta vagy a guildben. :) [link]

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#79810) tomiivagyok válasza Viktor77 (#79809) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

Yep. Ezért is nem erőlködöm, vagy duzzogok azon, hogy nem visznek mythicre, mert miért is vinnének? :D

Teljesen új vagyok, és mint írtam, megvan az a core raider group, akik mennek bossokra. Itt a lényeg az volt, hogy valszeg nem fogok bekerülni közéjük sehogy sem (negatív vagyok, soz), így pugolnom kell(ene, de valószínűleg nem fogok, egyelőre elég lesz a HC, meg fejlődök.)

Tegnap óta sokat változott az álláspontom az egész dologhoz, beszélgettem a guild masterrel is, és mondta, hogy ne haragudjak, de nem tudja bevállalni, mert tudja, hogy leginkább azért jelentkeztem - habár nem mondtam semmit ezzel kapcsolatban. :))

(#79811) Viktor77 válasza tomiivagyok (#79810) üzenetére


Viktor77
titán

Hát, aki eddig kitartott 10/11-ig, ott eléggé meg lehet a group. Mi 6-nál feladtuk (én már 5-nél). 10-ig eljutni egy valóban jól összeszokott csapattal lehet csak, és ha értelmes időben le akarják nyomni a raidet, akkor nem nagyon van idő új embereket betanítani. Plusz, ahogy látom, a logjaid sem erősek.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#79812) tomiivagyok válasza Viktor77 (#79811) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

Így van, nem erősek, ezért akarok javítani rajtuk. Igaz, 965-ös ilvlben már simán ki kéne toljak 2-2.2M dps-t, de nem vagyok rá hajlandó, csak bl-lel, és tényleg, halvány lila fingom sincs, hogy miért.

(#79813) Viktor77 válasza tomiivagyok (#79812) üzenetére


Viktor77
titán

Warcraftlogson tizedmásodpercre megnézheted, hogy 1-1 jobb lock mikor mit nyom, hogy helyezkedik, stb. Nézegess replayeket.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#79814) Plata válasza tomiivagyok (#79808) üzenetére


Plata
félisten

Engem random raidből azért rúgtak ki fire mage-el mert túl nagy aggrot csináltam. :D

(#79815) Plata


Plata
félisten

Nem is tudtam hogyha minden class sztoriját megcsinálom azért öcsi jár.
Ma nagyon unatkoztam és megcsináltam a pap class hall sztorit.
Eddig nem volt hozzá semmi kedvem mert nem jött be a pap.
Erre kaptam érte egy The Legendary campaign öcsit.

(#79816) Viktor77


Viktor77
titán

Megnyugodtam, Undercity is égni fog. :D

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#79817) Plata válasza Viktor77 (#79816) üzenetére


Plata
félisten

Zsír.
Lééécci lécci hagy vágjam le a banshee fejét. :D

(#79818) TBT válasza Plata (#79817) üzenetére


TBT
addikt

Beszótá?

Így változott Jaina az évek alatt:

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#79819) Plata válasza TBT (#79818) üzenetére


Plata
félisten

Igeeen.
El lesz metszve az a ronda undi nyakad. :D
Vagy szólok az én kicsi macimnak és leharapja. :D

(#79820) TBT válasza Plata (#79819) üzenetére


TBT
addikt

omg

Akkor is a szolgám leszel! Ha nem most, majd a következő életedben! :DDD

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#79821) tomiivagyok válasza Plata (#79817) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

nem értem amúgy, hogy mi ez a gyűlölet Sylvanas felé. :(

(#79822) TBT válasza tomiivagyok (#79821) üzenetére


TBT
addikt

Nem szeretik a rosszlányokat. :DDD

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#79823) Plata válasza tomiivagyok (#79821) üzenetére


Plata
félisten

Csak kekeckedem TBT-vel.
😰😁

(#79824) tomiivagyok válasza Plata (#79823) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

Ja, azt hittem, hogy komolyan gondoltad. WoW Hungaryban mindig izé van, hogy Sylvanas így kaki warchief, úgy kaki warchief, és nem tudom sose megérteni, hogy miért, végülis would smash 10/10.

(#79825) TBT válasza tomiivagyok (#79824) üzenetére


TBT
addikt

Azért írják ezt, mert ők jobb WarChief-ek lennének. :DDD

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#79826) Viktor77 válasza tomiivagyok (#79821) üzenetére


Viktor77
titán

Én csak a legfőbbet emelném ki, jókora része volt abban, hogy meghalt a király.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#79827) Plata válasza tomiivagyok (#79824) üzenetére


Plata
félisten

Á csak tudom hogy TBT oda van Sylvanasért és sok kávét ittam,amitől troll üzemmód bekapcsol. :D
Túl sok kávé nálam ámokfutáshoz vezet.
Két dupla kávé és szét trollkodom a csetet. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#79828) Plata


Plata
félisten

Ma a warlockomnak a heti küldivel meg lett army of the light exalted repu.
Letoltam a lightforged draenei küldit,hát de ez borzasztóan szar volt,már bocs.
Tauren meg a nightborne nem volt vészes,tauren inkább érdekes,de ez a draenei rémesen unalmas és vontatott szar volt. :O
Ok hogy a horda a blizz kedvence,de mért kell ilyen ratyi küldit csinálni az allysoknak.
Még pár hét és a vonyít elfhez szükséges repu is meg lesz.De ha az is ilyen idegesítő akkor fejre állok.

(#79829) Fandango válasza Plata (#79828) üzenetére


Fandango
veterán

Komolyan csodálom, hogy ennyi energiád, és kedved van a játékhoz.
Kedvem nekem is lenne, csak sajnálom a pénzt az előfizetésre, mert tudom, nagyon nem használnám ki a játékidőt. A heti 8-10 óra játékra meg kár a pénzt pazarolni. Akkor már van más játék ami semmibe nem kerül, és leköt ennyi időre.

(#79830) tomiivagyok válasza Plata (#79828) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

4-5 hónapja kezdtem, eddig csak nightfallen exalted van meg, highmountainhez meg hiányzik olyan 60-70%, szóval még jó sok idő, mivel már teljesen kimaxoltam a küldetéseket. :(

(#79831) Plata válasza tomiivagyok (#79830) üzenetére


Plata
félisten

Highmountain nem nehéz,ha végigviszed a fő küldijét elég sok reput ad,na és a WQ-k is adnak.
Vicc hogy a hordás fajokhoz nem sok minden kell,az allysokhoz meg egy rahedlit szenvedni.
Hordások alapból megvoltak nekem,én Legion elején kezdtem újra játszani,új accountal,az összes Broken isles repu megvolt,kivéve argus repuk,azokat utálom és nem jártam át sokat,max a heti invázióra.

(#79832) Lacee1986 válasza Viktor77 (#79826) üzenetére


Lacee1986
senior tag

Ezt kitudnád fejteni?

(#79833) Viktor77 válasza Lacee1986 (#79832) üzenetére


Viktor77
titán

Mit kell ezen kifejteni? (Már milliószor ki lett tárgyalva, olvasgass.)

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#79834) Lacee1986 válasza Viktor77 (#79833) üzenetére


Lacee1986
senior tag

Csak azért kérdetem mert ha csak annyi infód van, amit a játékban elmondanak, akkor totál semmi köze Varian halálához. Nem értem a felháborodást igazából.

(#79835) Viktor77 válasza Lacee1986 (#79834) üzenetére


Viktor77
titán

1. Hol látod, hogy felháborodtam? Ennél higgadtabb hagnemben nem írhattam volna.
2. Nyugodj meg, én radikális allis vagyok. :) Minden rossz a horda miatt van.
3. Ha nem szaladnak el, talán máshogy alakul a történet.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#79836) Lacee1986 válasza Viktor77 (#79835) üzenetére


Lacee1986
senior tag

Fentebb írták a nagy Szilvi utálatot, nem rád értettem.

Ha nem szaladnak el akkor szépen lemészárolják a hordát az összes vezetőjével együtt, sok választás nem volt. Nem csak az allis király halt meg ott, hanem Vol'jin is, de tudom téged ez nem érdekel.

(#79837) TBT válasza Lacee1986 (#79836) üzenetére


TBT
addikt

Ez mondjuk főként a Blizzard hibája, hisz, akinek nincs hordás karaktere vagy nem követte horda fronton az eseményeket, az csak annyit lát, amennyit a kolléga is leírt. A Legiont felvezető Allis sztoriszálban nem térnek ki arra, hogy Sylvanas és csapata miért vonult vissza, ott tényleg csak annyit látni, hogy Szilvi "elárulta a Szövetséget". De, hogy miért, arra már nem adnak választ azon az oldalon.

[ Szerkesztve ]

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#79838) DrGonzo22


DrGonzo22
őstag

Szerintem az általános(?) ellenszenv oka, hogy egy viszonylag egysíkú karakter van olyan pozícióba helyezve, ahova valami érdekesebb személyiséget várna az ember (mármint a warcraftIII-ban felállított standardok alapján). Sylvanasban amúgy lenne potenciál (Jainaban is), de mindig úgy éreztem, hogy ezt nem aknázza ki a Blizzard (alvó karakterek lennének? talán kicsit túl régóta vannak ebben az ugrásra kész pozícióban). Malfurion, Tyrande, Wrynn... ők ilyen igazai látványosan B-vonal voltak. Ennek ellenére Tyrande-t tartom a legérdekesebb női karakternek (és egyben a warcraftban kitalált legbunkóbb figurának is:D ). Amúgy a női karakterek nem valami erősek, Alleria most elég ígéretes.

(#79839) Reinu


Reinu
tag

Sziasztok!

Nem rég lettem tulajdonosa egy Asus RX 570 4GB Expedition-nek. Ha van valakinek ilyen kártyája, akkor milyen tapasztalataitok vannak a játék futtatásával? Tesztelgettem és érdekes, hogy Ultra beállítások mellet 4x msaa élsimítással 20-75 FPS között mozog, de ugyanígy van a minimum beállításokon is. Persze minimumon magasabb az átlag, de dalaranban, vagy egy Argusos invasion-ben, ahol 40+ ember van ugyanúgy le tud esni 30 FPS alá. Tudom régi engine stb, de felmerült bennem, hogy nálam lehet a hiba.

Konfig:
Intel Core i3-6100,40-60%-on megy max, a kártyát bőven viszi, amikor a VGA már 100%-on pörög
FSP 500W HEXA+ táp
8GB DDR4 2133MHz RAM, 4-6 GB van általában használatban
LG 34UM68-P 2560x1080 Freesync 75Hz

Előre is köszi!

(#79840) Viktor77 válasza Reinu (#79839) üzenetére


Viktor77
titán

Az a proci nagyon kevés az 570-nek. Nekem G4560 volt (gyakorlatilag a te i3-ad), közel sem volt sima a játék, beesett a játék az általad említett tartományba. Most egy i5-6600-am van, de csak egy 1050-em, és majdnem fullon nem igen esik 50 alá az fps.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#79841) BeZol válasza Reinu (#79839) üzenetére


BeZol
őstag

4mag4szál kéne, akkor nem lenne para, tehát régebbi i5-ösök, ill. új i3-8xxx-ek, de pl. az i5-8400 a 6mag6száljával sem rossz ötlet akkor már.
Ha procicserével akarod megoldani, akkor i5-6400-asra cserélj (igaz nem túl acélosak az órajelei).

(#79842) malacka87 válasza Reinu (#79839) üzenetére


malacka87
senior tag

Attól is függ hogy mennyi addon van bepakolva. Vagy komplett ui. Nekem is leszivja a gépem a lui.

btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I

(#79843) Reinu válasza Viktor77 (#79840) üzenetére


Reinu
tag

Figyelem folyamatosan a teljesítményt és a proci kihasználtsága sosem megy 60% felé,ahogy le is írtam. Hogy bottleneckelhetne így a proci?

(#79844) Triathlete válasza Reinu (#79843) üzenetére


Triathlete
senior tag

Az én szarom kihasználtsága sem megy 60% fölé mégis tudok raiden 4fps-t bármikor.

KovacsK85 / Kovács Krisztián

(#79845) Reinu válasza Triathlete (#79844) üzenetére


Reinu
tag

Komolyan kérdeztem, mert akkor lehet én nem értek valamit. Ha tegyük fel nagy clusterfuck raidben beesik 30 alá az fps-em a VGA 100% teljesítményen max órajelen megy, a cpu pedig 50/%-on megy mind a négy szálon, akkor én úgy értelmezem, hogy abban még van tartalék.

(#79846) Csapoati válasza Viktor77 (#79840) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Nekem i5-3550 mellett volt egy 4 gigás RX470, Dalaranban bizony nyökögött a rendszer. 3 gigás 1060-nal már jobb a helyzet, szerintem egész egyszerűen jobban szereti az nV kártyákat a játék.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#79847) BeZol válasza Reinu (#79845) üzenetére


BeZol
őstag

Volt 8magos ryzenem, az 10-15%-os cpu kihasználtsággal produkálta ugyanezt, de az más állatfaj.

Ha 1x8gb ramod van, az is lehet a para, mert 2x4gb jobban teljesítene.

A wow kevés szálat használ, kb. 2 szál kell a játéknak, de mellette kell a windowsnak és háttérdolgoknak is, és egy 2mag4szálas procival sosem lesz olyan sima, mint egy igazi 4mag4szálassal, mert az i3 az "kamu" 4szál.

A cpu limites szituációkon a nagyobb órajel segít, és a gyorsabb memória alacsony időzítéssel. Nos az i3-asod esetén egyik sem áll fenn, és még a 4mag4szál sincs meg.

Most az egyik dolog, hogy minimum és ultra grafikán is ugyanannyi fps-ed van, az ellentmond a gpu limitációs dolgoknak, mert minimumon nagyobb fps-számnak kéne lennie (írtad h kicsit több is az átlag, de a minimum ugyan úgy alacsony), de ez nincs, tehát ilyenkor cpu limited lesz, még ha 40-60%-os kihasználtságot is tapasztalsz, akkor is az lesz.

Itt egy legion launch előtti cpu skálázós teszt még draenoros környezetről (de már legion update-tel): [link]

Ez sima terepen mászkálós mérés, tehát semmi raid környezet nincsen benne, mégis látszódik, hogy 2mag2szál és 2mag4szál esetén kevesebb a mért érték, mint 4mag4száltól felfelé.

Én mióta megvettem a 8700k-t, még raideken sem esek 70fps alá a gtx 970-esemmel, pedig 10-es grafika (és gpu limit van főleg 2560x1440-ben).

Igaz, nem mentem már hónapok óta olyan helyre, ahol 40en vannak, ott biztos lejjebb esnék, de a 20fős mythic raid a lényeg számomra, ott pedig király minden.

Egy másik dolog lehet még, hogy szimplán nem fekszik a játéknak az amd kártyád. Tudtommal régen nvidiás játéknak számított. Ami szintén ugyanitt van teszt, az rx 470-es (aminek a húzott verziója az rx 570) egy gtx 960-as szintjén ügyeskedik, de pl. egy r9 fury X-et is ver egy sima gtx 970-es.

Hát, ahogy az AMD procik is ratyik wow alatt, úgy tűnik, még az AMD kártyák is azok. Ettől függetlenül 4mag4szál nem ártana majd, mert kb. +20% fps-t hozna, videókártyáknál pedig még egy gtx 960-as is +10%-ot ver az rx470-esre (hiába számít jóval gyengébb kártyának a gtx 960-as). Sajnos ilyen ez a wow.

(#79848) Triathlete válasza Reinu (#79845) üzenetére


Triathlete
senior tag

Én sem értettem ezt anno józan paraszti ésszel, de elfogadtam, hogy ezek a dolgok másképp működnek. BeZol kommentje után már kb kezdem érteni : )

KovacsK85 / Kovács Krisztián

(#79849) Reinu válasza BeZol (#79847) üzenetére


Reinu
tag

Ez kellően kimerítő válasz volt, köszönöm szépem!

Szomorú vagyok, mert az egyetlen komolyabb gépigényű játék, amivel játszom az a wow. Sajnos budget gépet tudtam csak összerakni annak idejénés az i3 6100 és az rx 460 képviselte akkor a legjobb ár/érték arányt. Utána bedöglött a monitorom és azért vettem freesync-eset, mert adott volt az AMD és mivel kompromisszumos teljesítménnyel folyamatosabb képet ad alacsony fps-en is. Most így eléggé leragadtam az AMD-nél és ezért lett 570 megint :D
És ezek szerint a CPU sem túl kompatibilis a wow-al...

A ram 2x4 es btw :)

Mivel tudnám letesztelni a bottleneck-et szerinted? Az, hogy 50%-ot használ csak ki a wow, de ki tudja miért elég zavaró.

Próbaképpen megnéztem egyébként a Witchert III-at is:

Max grafika 40-50 FPS
rx570 max órajel 100% teljesítmény
I3 6100 37% teljesítmény

Medium grafika fix 60fps
rx570 max órajel 100% teljesítmény
i3 6100 83% teljesítmény

Én ebből is azt szűrném le, hogy a CPU-ban még van tartalék

[ Szerkesztve ]

(#79850) cl.aci válasza Reinu (#79849) üzenetére


cl.aci
aktív tag

Sajnos 40-es raidre kevés az i3, i5 6600k is megkérdi néha, hogy mit akarok. Fogadd ell, hogy a wow-nak néhány helyen kevés az a proci (40 vs. 40 Taren Millen van, hogy elérem még a 10 fpst is) hiába látszik, hogy más játékokban van még benn tartalék, az meg nettó baromság, hogy AMD kártyával nem lehet játszani, 380-am van 70-100 közti az fps-em (kivéve a fent említett helyeket) és Dalában sem szagattam még (kivéetlt képez Lagwind panda idején, de az is inkább a proci miatt volt).

( az adatlapon lévő gépből csak a videókari és a faház van meg)

[ Szerkesztve ]

"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.