Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#88677) prohardverx válasza azbest (#88651) üzenetére


prohardverx
friss újonc

"lehet tényleg ritkán jár"
Igen az ördög a részletekben lakozik.
Mindig vannak emberek akinek teljesen jó mert 2x használják egy nap amikor a többi ember nem. Akkor kezd kiérződni a probléma, ha tényleg használni szeretnéd a tömegközlekedést Szeged egész területén és egész nap.

Én régebben lábat, tömegközlekedést és kerékpárt használtam mert nem volt autóm.
Most is láb/tömegközlekedés/kerékpár/autó kombót használok tehát van fogalmam mindegyikről.

- Ha több mindent is el szeretnél intézni egy nap, akkor sok sikert ahhoz, hogy egy teljes napod ne menjen rá ha a tömegközlekedést választod. Vagy valamit esetleg szállítasz is.
Régebben pl. Szeged egyik végéből a másikba egy járattal el tudtál elég gyorsan jutni, de most az átszállás miatt esetleges ez a dolog és tovább is tart az utazás. Ami tök jó ha van feleslegesen elpazarolható időd. Persze lehet mondani, hogy hát tervezgess előre, csak valójában semmi köze hozzá másnak, hogy az idődet hogy osztod be. A tömegközlekedésnél realítve más osztja be az időd. (Mindig tudd, mi hova mikor megy, mikor csatlakozik, mikor változtatták meg stb. Ha elnézted, lekéstél így jártál.)

- Az is bebizonyosodott a járvány miatt, hogy nem jó, hogy az emberek egymás nyakán tömörülnek (surprised pikachu face - ez jávány nélkül is gáz, meg egyértelmű).
Többnyire ezeketet a járatokat, útvonalakat, kerékpárutakat azok tervezik akik az adott eszközt nem használják csak valami irányelv alapján dolgoznak.
Tehát aki teheti és szeretné az idejét maga beosztani és haladni is ha kell, nem szereti ha random arcok taknyolják tele a kapaszkodót/járműbelsőt vagy tüsszögik teli a járművet meg állnak a nyakadba, nincs kedve a napon/járművön aszalódni az ha teheti megfizeti az autót minden költségével együtt.

- Probléma szerintem még, hogy előbb akarják azt, hogy te kezdd használni a tömegközlekedést aztán az majd jobb lesz mert többen használják. Aztán általában nem lesz jobb. Akkor fogod használni, ha az jól működik. Feleslegesen nem fogsz pénzt ölni bele, hogy majd egyszer jó lesz. Az önkormányzat sem akar, akkor te miért tennéd?
Persze ki lehet tiltani a belvárosból az autókat csak akkor illene valami "működő" alternatívát biztosítani.

tl,dr
Szeged tömegközlekedése valójában szerintem jónak mondható.
De tapasztalatból mondom, hogy ha valamit/több dolgot el szertnék intézni időben és gyorsan akkor autóval fogok menni hiába drágább.
Ha rettentően ráérek vagy 1 vonalat kell használnom, mert felszállok-leszállok-ott is vagyok vagy inni akarok, akkor meg a tömegközlekedést (persze ha éppen nem heringesdoboz).
Járványhelyzet miatt meg inkább kerékpár.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.