Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#86597) azbest válasza lorcsi (#86583) üzenetére


azbest
félisten

az aprós "retail" gyanúsan olcsók, valószínűleg a volume MAK több gépre tehető kulcsok. Az ilyen kulcsnál megvan, hogy hány darab aktiválásra érvényes. Nem lehet deaktiválással visszanyerni sem, szóval minden újratelepítés levon egyet. (legalábbis egyik ms oldal is ezt írja, de tán léteznek tényleg több gépre telepíthető és újratelepíthető kulcsok is)

Így, ha élelmes vállalkozsók valahogy vesznek egy 100 aktivációs MAK kulcsot, akkor azt 100 embernek el tudják adni. Ha senki sem csinál többszöri aktiválást, akkor mind a 100 elégedetten távozik. Ha valaki az elején többször is aktivál, akkor aki később jön, annak nem jut -> gondolom ilyenkor van az, hogy "garanciálisan" adnak egy másik MAK kulcsot, amiről még nem fogyott el a keret. Igazából, ha valaki az elején felhasználja az összes lehetőséget, akkor azzal tudja szívatni a dílert.

Hupos topicban valaki futtatta a kulcs ellenőrzőt és látszik benne, hogy nem sima retail:
"Win 10 RTM Professional Volume:MAK
License Type: Volume:MAK
License Channel: Volume"

Aprón volt, hogy kérdeztem, mi az slmgr kimenete, de természetesen nem mondta meg, hanem kerülő választ adott azzal, hogy természetesen lehet vele ellenőrizni.
Az meg ha valaki nagyon kérdezgetni kezd, könnyen üzletrontásért büntetést kaphat, mert minden fillér számít.

Uh, el is fejeltettem kérdezni kollégámat, hogy neki az otthoni licensze milyen valójában. Ő egy szinttel drágább helyről vette, ahonnan a munkahelyem is szokta. Ha az is átverés, akkor szólok már a vezetésnek, hogy kamu kulcsot olcsóbban is kapni, ahhoz is adnak számlát ugyanúgy, mint a tizenezres kamuhoz.

Mondjuk úgy látom, hogy van, ahol ki is írják, hogy mak-ot árulnak. [link] De lehet csak elírás. Az esd az elektronikus licensz.
Máshol láttam már mak kulcs árulást úgy, hogy fel is tüntették azt, hogy 30 gépre telepíthető.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.