Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordVader80
őstag
Sziasztok! Beléptem kicsit nosztalgiázni, de jó látni, hogy ugyanaz a mag viszi a szeged topikot, mint aki 10-15 éve tele ismerős avatar és nick de hova lett Rick4?
May The Force Be With You!
-
martonx
veterán
válasz Rimuru #87448 üzenetére
Fogalmam sincs, én használni szoktam a gépet, nem pedig monitorozni Amíg nincs hangja a konfignak, és stabil addig nagy baj nem lehet
Jelenleg Folding@Home is fut, mind CPU-n, mind GPU-n. Kíváncsivá tettetek, megnéztem:
Ryzen 5 3600 CPU gyári hűtővel 88 fokot mutat.
Gtx 1660S meg 63 fokos (igaz ez 30%-al alulfeszelve van, hogy ha már egész nap fut a folding@home, akkor ne zajongjon feleslegesen a GPU).Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
-
DarkByte
addikt
válasz SirRasor #87449 üzenetére
Hmm, érdekes amit írsz, nekem a 3700X viselkedik úgy, hogy 50 fok idle, játék alatt 70-75 fok. Ha ráeresztek egy all core load-ot (mondjuk fordítok rajta) akkor 80-85 fok az teljesen normális.
Nem gyári hűtő, egy be quiet! Pure Rock van rajta. Igaz nem járatom full gázzal a ventilátort rajta, szinte csak a 80-85 fokos tartományban engedélyeztem a BIOS-ban a 100%-ot.Neten azt olvastam ezek a procik így vannak kitalálva, bírniuk kell. Turbo-znak ameddig csak lehet, és csak 95 felett kezdenek órajelet csökkenteni. (míg az Intel-ek turbo-ja az inkább ilyen cooldown timer-es rendszerű) A másik, hogy egyes lapok BIOS-aiban alapból aktív a Core Performance Boost opció, ami még picit túl is húzza a procit, és ez simán tud +10-20C-ot jelenteni.
Én nem sokat agyaltam rajta, kezdetek óta így megy, volt már hogy egész nap videót kódoltam vele. Egyszer sem fagyott le, órajel is mindig 4+GHz-en ha pörgetem.
Hozzáteszem ha nem a Ryzen Master felől nézem, ott kb. mindenféle hőmérséklet szerepel. Az RM ezekből a CPU sort mutatja. (ez most egy aktív PUBG közben készült)
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Az, hogy felmegy maximum megengedett hőmérsékletre, az normális a boost miatt, főleg ha PBO is van, és kiléphet a TDP keretből a hőmérsékletlimit eléréséig.
Engem zavart, hogy tüskeszerűen felmegy a hőmérséklet maxra, meg hogy ciripel a VRM 180W fogyasztás mellett, de ugye ez 2700x, ez egy kazán még Mugen 5 hűtővel is.Akinek nem bírja a hűtése, a füle, vagy zavarja, annyit tudok javasolni, hogy PBO kikapcs, és alulfeszelés. Nekem kicsit alulfeszelve gyárin hagyott boost frekvencián de PBO nélkül kb. azt hozza, amit elvárok egy procitól. Pár százalékot buktam csak.
De amúgy Ryzen topicban tényleg nagyon jól tudnak segíteni OC, alulfeszelés, meg úgy mindenben.
-
martonx
veterán
Hm, tegnap ahogy olvastam a hsz-eiteket, felötlött bennem, hogy én emlékeim szerint win7 éra óta nem szórakoztam chipset driverek telepítésével. Van ennek értelme? Win10 nem teszi fel magától? Van bármilyen érezhető változás, ha felrakod, vagy szimpla önszopatás, és a gyártók önmaguk megnyugtatása / megszokás miatt csinálnak még mindig ilyen drivereket?
Én kérek elnézést!
-
solena
tag
válasz martonx #87458 üzenetére
Régebbi vasaknál szokott kelleni főleg (meg üzleti gépek), vagy ha nagyon új. Esetleg tartalmaz olyan szolgáltatást, amit a w10 által felrakott driver nem tartalmaz. Eszközkezelőre az ember ránéz húsz perc netreengedés és békénhagyás után, addigra általában megoldja magának, amit felismert. Tényleg csak néhány speciális dolog miatt tud nyivákolni.
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
őstag
válasz martonx #87458 üzenetére
Felrakja a W10 de néha iszonyat régi drivereket képes felrakni 1-1 hardverhez.
Mondjuk VGA-hoz képes 1-2 éves drivert is felrakni(ellenőrizd az eszköz kezelőben)
Most néztem meg a Lenovo T530-nál 2015.07.10 dátumos VGA driver van fent frissítettem rajta most 2015.12.21 dátumos lett.
W10 update után
Intel oldaláról letöltve "legfrissebb" driver és az telepítve[ Szerkesztve ]
Üdv:Attila
-
martonx
veterán
válasz totya694 #87460 üzenetére
A VGA az egyetlen kivétel, ahhoz fel szoktam rakni a friss drivereket, mert ott van érezhető előrelépés, mind teljesítményben mind funkcionalitásban.
A kérdésem konkrétan a chipset driverről szól. Szóval érdemes felrakni win10-hez még manapság is, vagy teljesen felesleges?Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Felraktam a Ryzen Mastert. Folding@Home-ozás közben ezt mutatja a gyári hűtővel:
Vajon egy nem gyári komolyabb hűtővel komolyabb boost frekvenciát el tudna érni a processzor? Tuningolni nem akarok, csak elgondolkoztam, hogy ha még sokáig foldingozok, akkor lehet nem ártana egy komolyabb proci hűtő, viszont pénz kidobásnak tartom, de meggyőzhető vagyok.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz totya694 #87463 üzenetére
Mondjuk egy ilyen érezhető előrelépés lenne a gyári hűtőhöz képest? https://www.alza.hu/silentiumpc-fera-3-rgb-he1224-d5459311.htm?o=12
Én kérek elnézést!
-
PowerBuldog
veterán
Eladó 2db Dell Ultrasharp U2312HM.
Vegyétek, vigyétek.[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
SirRasor
addikt
válasz martonx #87464 üzenetére
Anno a hűtős topicot is kimaxoltam
Egy Scythe Mugen 5 Rev B volna érezhető előrelépés.
2-3 C°-al alacsonyabb hőt érsz el az ARCTIC Freezer 33 eSports ONE-al, ami csak 10k.
Ami 10k alatt van, az vicc.
20k fölött kiadni érte meg hát...de ha van rá keret, akkor 22k-ért még ez ad -1-2 fokot:
be quiet! Dark Rock 4
quailstorm azért engem nem nagyon nyugtat meg, hogy stabilan, akár órákig (pölö renderelés) 85-90 C° körül járjon a proci...szerintem hosszú távon nagyon nem tesz jót, ezért is lőttem be 75-re a throttlingot. Kéne már erről valami normális teszt, hogy tényleg mennyire befolyásolja a CPU életét mondjuk 80 C° fölött..[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #87466 üzenetére
Ismét lehet félreérthető voltam. Azon a pár Celsius fokon kívül (amit csak monitoring progikkal lehet kimérni) ad-e bármi előrelépést, ha az ember 15-20K-ért vesz egy böhöm nagy hűtőt?
A jelenlegi gyári hűtővel is hangtalan a gépem. Throttlingolni se érzem. Ha mondjuk 15K-20K-ért veszek egy hűtőt, annak a monitoringon kívül milyen tényleges előnyei vannak?Én kérek elnézést!
-
SirRasor
addikt
válasz martonx #87467 üzenetére
Szóval az AMD-sek úgy agyalták ki, hogy a hőmérséklet alapján boostoltatja a procit.
Azaz ha nagyobb hűtőt teszel rá, akkor max terhelésen nem feltétlen lesz hidegebb, de magasabb órajelet fog tudni tartani.
Szóval röviden: teljesítményt nyersz vele. Hogy pariban van-e a plusz teljesítménnyel a hűtő ára? Nincs. Pölö +20k-ért már eggyel nagyobb procit tudtál volna venniNekem a fenti 10k-s hűtő azt csinálta, hogy még 75C°-os limittel se throttlingol, csak nagyon-nagyon ritkán és ~500 RPM-es ventisebesség mellett, tehát 0 hangja van így a gépnek.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #87468 üzenetére
Köszi, akkor hagyom a francbaa hűtő cserét, vagy legalábbis egyelőre Majd ha kezd hangja lenni a gyárinak, vagy érezhetően throttlingolni.
Az a baj, hogy hűtő teszteket lehet találni, ahol komoly hűtőt összehasonlítanak komoly hűtőkkel. De olyat, ahol ezt a konkrét AMD gyári hűtőt hasonlítják össze egy komoly hűtővel, és hogy ezen mit nyer az ember, olyan tesztet nem találtam.Én kérek elnézést!
-
fecus
őstag
Nos, a linken található amire jutottam.
Pár előfeltétel volt:
Nem használt, számlás, garanciás.3 boltból. Mindegyik cucc lett volna olcsóbban is, de a plusz szállítások a végén drágábbra hozták volna ki. Feltételeztem, hogy egy bolt - több cucc ugyanannyi szállítási díj.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
pulutodurumo
őstag
válasz PowerBuldog #87472 üzenetére
Én egy régi 400W-os FSP-t hajtok Ryzen 5 1600 AF, RX570 amik esznek. Plusz 2 HDD, 1SSD. Eddig nem volt instabilitásra utaló jel.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
DarkByte
addikt
válasz SirRasor #87466 üzenetére
Tippre messze túléli a processzor így is azt az időszakot amíg nálad van. Nekem legalább is 4-5 év a max. amit egy proci nálam tölt. Ha az AMD így lőtte be hogy 85 fok felett veszi vissza az órajelet és 95 fok felett van gond, én nem akarok okosabb lenni náluk. Na meg nézzük meg a mobil CPU-kat vagy a GPU-kat azok milyen hőmérsékleteken üzemelnek, ahhoz képest ez semmi extra. Egyszerűen már itt tartunk, hogy ezen a szinten tudja tartani a hardver ezt a teljesítményt.
Amúgy vannak ilyen elvetemültek akik CPU hűtő nélkül is megnézték meddig megy, vagy az X570-es chipset hűtővel Én amúgy eldöntöttem, hogy ha majd veszek új CPU hűtőt, akkor a Noctua NH-U12S/A alá nem adom. Az még a játékvizet is agyonüti.
Legutóbb is a B350-es lap hullott ki alólam, nem a proci. Az is javítható volt, de ennek apropóján akkor már upgrade-eltem. Még meg is van a Ryzen 1700-am, arra vár, hogy majd home server-be rakjam. Annak ráadásul nagyon jó fogyasztási értékei voltak, összevetve azzal, hogy 8c/16t. Hasonló használt Xeon-okat legalább is agyonüti. Már csak ezért se akartam eladni. Nagyon jó lesz VM-eket futtatni.
Olyan jó végre nem koronavírusról fórumozni.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz DarkByte #87476 üzenetére
Igen, ez a magas hőmérsékleten járatás turbo-val boostokkal az nem új jelenség, Intel oldalon sem, meg laptopnál sem. Rövid idejű terheléseknél lehet vele nyerni, és kevesen használják a gépet folyamatosan 100%-on.
Ennek ellenére engem zavart, mint ahogy SirRasor-t is, így inkább pár %-al vissza vettem a teljesítményt (PBO off), hogy ne legyenek hirtelen hőmérsékletingadozások.
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Kis off a gépösszerakós feedbe.
Szilléri sparba 8:50-kor beesek, max 15-en az egész kócerájba, zöldségek azért fogyatkozva, de ha kell valami találsz, előre csomagolt saláták szinte 0, óccó rizs/madula/kókusztej se volt, na nembaj.
Öröm az ürömbe, hogy volt eddig még nem kapható kraft jellegű sörük, Hübris a főzde, csekkoljatok rá, külcsín ok, belbecs nemsoká kiderül.
Bónusz, hogy a pénztároslánykán csini szájmaszk volt, legalább feldobta a reggelem.
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
tisn
addikt
válasz sarkanyolo2 #87478 üzenetére
1-2 kozott mentem volna obi, lidl, tesco millioan kb majd este inkabb.
-
martonx
veterán
válasz DarkByte #87476 üzenetére
Most hogy jobban belemerültem a témába, én is ezt találtam, hogy amíg nem tuningol / nem nyélgázon használja 24/7-ben az ember a Ryzen 5 3600-at, addig szimpla pénz kidobás a gyári hűtőnél komolyabbat venni. Még pár youtube-os tesztet is végignéztem. Megnyugodtam.
Én kérek elnézést!
-
őstag
-
fecus
őstag
válasz PowerBuldog #87472 üzenetére
Kértem tanácsot a tápos topikban. Még egyszer rákérdeztem, hogy biztosan elég-e.
Mivel mosolygott a válaszadó avatarja megnyugodtam az igen olvasása után."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
quailstorm
nagyúr
Régi beidegződések miatt az emberek nagy része mai napig túllövi a tápot. Pedig akkor a hatásfok se lesz optimális.
Ez azért van, mert 15 évvel ezelőtt (vagy most a legolcsóbbaknál) a valós teljesítmény az jó, ha a névleges fele, vagy adott esetben a 600W elég érdekes matekkal jön ki, és a 12V része csak kb. 250W.Ha nem fogsz abba a gépbe kazán VGA-t, vagy CPU-t tenni a jövőben, akkor elég lesz.
Példa Akyga. 600W, de valójában névlegesen is csak 300W, a gyakorlatban meg inkább ne próbáld ki, mert valószínűleg hatalmas ripple és össze vissza elhúzó ágak fognak beköszönni. Konkrétan az általad választott 400W-os be quiet! nagyobb teljesítményű.
Ugye ezt az irreális 3.3V és 5V ágakkal érik el Akygáék, ami nagyjából 2003 óta nem érdekel senkit.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Nézd meg az adatlapom. Azt a konfigot (R7 3700X + GTX1080) egy 480W-os be quiet! moduláris táppal hajtom (E8-CM-480W, már nem kapni). Nem mai csirke, ez már a harmadik konfigja. Soha semmilyen bajom nem volt vele, a táp ventilátor is alig megy benne. *kopp-kopp*
Egy minőségibb táp többet ér, mint a Watt hajhászás (ez pl. FSP belsős). Kb. akkor lenne érdemes feljebb menni, ha az ember dual VGA-t, vagy sok HDD-t pakolna be (azok tudnak nagyobb indulási áramot produkálni).
Az egyes 80+-os szintek fogyasztásbeli különbségét is érdemes megnézni. Nagyon sokat kell mennie a gépnek, hogy visszahozza az egyes tápok közti árkülönbséget villany számlában, márha maradunk a minőségi tápok szintjén. Szóval én itt se nagyon szállnék el.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
Tegnap 8kor Auchan szinte senki.
Most viszont megint voltam a liget felé, aszittem május 1 van, annyian voltak, és csoportosan.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Több edzőterem is kinyit hétfőtől. Két hét múlva meglátjuk jó ötlet volt-e.
Már ha egyáltalán nem lövik le az egészet az első nap. Eleve nem is tudom, hogy jogod van-e bemenni és ott tartózkodni, mert a leállításukat csakugyan nem rendelték el még. Maguktól voltak zárva eddig.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz pilóta #87488 üzenetére
Aki ilyen helyre tér be, az szabálysértést követ el, ahogy az a vállalkozó is, aki felhúzott rolóval, nyitott ajtóval azt sugallja, hogy szabad bemenni a boltba – mondta a lapnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára
A cikk vége. Nyilván kormánymédia, de talán itt most ez mindegy.
Ugyanez a mondat egy másik cikkben is szerepel.
A nem alapvető szükségleti cikkeket áruló üzletek kinyitását semmi nem tiltja, csak éppen tilos bemenni ilyen boltba.Gyanítom, hogy nem sorolták alapvető szükségleti cikkekhez az edzőterem használatot.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz pilóta #87490 üzenetére
A bolt-edzőterem párhuzamot a Szegedma cikk hozta. Ez számomra is talány hogyan jött ki. Próbálom megfejteni.
A fenti nyilatkozat valószínűleg ugyanaz amit az Index is említett közvetve itt. [link]
Az említett korlátozó rendelkezés szerintem ez. [link]
Habár ez 11.-én hatályát vesztette, meg lett hosszabbítva itt visszavonásig [link] 1§ szerint.Amennyiben ez meg lett hosszabbítva és még mindig érvényben van, akkor
- Az hogy melyik üzletbe mikor mehetsz be azt a 4. § gyűjti össze. (mi számít alapos indoknak).
- Edzőteremekre az 5. § vonatkozhat:5. § Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.
Hogy ebbe mennyire lehet cipőskanállal belehúzni a konditeremben edzést, azt már rábíznám egy ügyvédre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DarkByte #87491 üzenetére
Szerintem tökéletesen belefér a konditermi edzés. A lehetőség szerint egy olyan kategória, amibe bármi belefér. Egy jogszabályt mindig úgy értelmezünk, hogy ami nem kifejezetten tilos, azt szabad. Ha nincs lehetőséged zöld területen fekve nyomni, akkor nincs lehetőséged. A konditeremben meg van. Be kell tartani a 1,5 métert, ennyi a korlát.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
macilaci78
nagyúr
-
Cyrin
addikt
a lényeg, hogy azért nyithatnak ki, mert látják, hogy az emberek belesz@rnak a maradjotthonba mostmár...
-
Ezekiell
veterán
Azért nyitnak ki, mert nem bírják fizetni tovább a semmiért a bérleti díjat/alkalmazottakat. Nem biztos, hogy helyes/szabályos kinyitniuk, de valahol megértem őket. Sokkal egyértelműbb szabályozás kellene, és SOKKAL konkrétabb/jobb gazdasági mentőcsomag.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Van valakinek szemernet tv előfizetése, mi a véleményetek róla?
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Van még Szegeden nyitva cipőbolt, ahol sportos-utcai cipőt lehet venni? Pl.: NIKE. Köszi
Hétvégén most néztem és
Plázában egyáltalán nincs nyitva a CCC, meg egy másik ami a mozi mellett van.
Árkádban egyáltalán nincs nyitva a CCC, Deichmann, Humanic, Hervis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Androidos fejegységek
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Alcatel Linkhub HH71VM 4G / 4G+ LTE Cat7 Sim kártyás WIFI router hotspot modem - FÜGGETLEN
- SK Hynix 8 gb(2x4gb kit) 1600Mhz Ddr3 ram
- Több féle Funko Pop figura eladó!
- Eladó DELL Latitude 5410 (i5-10210U, 16GB RAM, 256GB SSD) számlával és 1 év garival
- iPhone 15 Hibátlan 2027.03.05-ig Garanciális 99%-os Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs