Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46949) lugosi válasza Rawulf (#46947) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Újabban nagyon erős lett ez a direkmarketing.
És ennek is van egy érdekes fejlődése (fejlődése?), ami szerintem valamennyire mutatja a társadalom, a gazdaság és az emberi természet (pl kapzsiság) kórképét.
Korábban mik mentek? Régebben amway, avon, zepter, forever living aloe vera - ezek megmaradtak az ismeretségi kör telefonálgatásán, az ismerősök vegzálásán. Akkor azt hittem, hogy ez milyen agresszív módszer, de nem az. Az első amway-es bemutatóra el is mentem annak idején, mert még nem tudtam mi ez, "jó üzleti lehetőség" címszóval még hallgatóként meg lehetett szivatni a kilencvenes évek korai kapitalizmusában.
Aztán a kétezres évek közepén-végén találkoztam újra ezzel, ekkor már biztosítás, pénzügyi befektetés, részvény, brókernet változatban. Figyeljük meg, még mindig jobbára az ismerősök hívogattak, akiket bepaliztak egy ilyenre, és nem tudják még, hogy mi ez az egész, vagy egyszerűen csak bepalizták őket. De még mindig ismerősökről van szó, és figyeljük meg, még mindig arról van szó, hogy FELESLEGES PÉNZE van az embereknek.

Az elmúlt pár évben viszont már ismeretlenek hívogatnak. Kis részben pénzügyi befektetést ajánlva a (hírekből utólag kiderül, sokszor csaló) sosem hallott cégeiken keresztül. De ami előretört, az két kör: alapítványnak adjak támogatást beteg gyerekeknek, illetve menjek el ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatra. Ez utóbbi kettő teszi ki az ilyen jellegű telefonos megkeresések 95%-át jelenleg.
Vegyük észre: az EMBEREKNEK MÁR NINCS FELESLEGES PÉNZÜK, ezért úgy kell rávenni őket arra, hogy fizessenek, hogy
a) érzelmi zsarolásnak vetik alá az embert (ki az aki nem ad beteg gyerekeknek)
b) egészségi zsarolásnak vetik alá az embert (elmész az ingyenes szűrésre, ahol kimutatják mágneses vackokkal / auralátással / varázsvesszővel, hogy Balekitiszed van, és csak akkor nem nő harmadik hónaljad, ha megveszed a 29.900 Ft-os kezdőcsomagot Dr. Sarlatán ajánlásával, de utána mivel a terápia nem használ, jobb ha elmész egy 4 napos kúrára Förtelemvilágvégére egy intenzív kezelésre, ami "csak" 79.900 Ft-ba kerül, de a szakma elismert nagyjai fognak kezelni, és közben mintegy megállapítják hogy a harmadik hónaljad kinövését ugyan meggátolták, de távoztodban alá kell írnod a 60.000 Ft-os negyedéves hintőporcsomagra, különben homorúak lesznek a szemgolyóid.

Utolsó gyenge próbálkozás még kb 2 havonta az egyik banktól, hogy vegyek fel náluk személyi hitelt, de ez is csak erősíti azt a teóriámat, hogy az új átkurovári módszerek átálltak arra a feltételezésre, hogy az embereknek már nincs pénzük.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.