Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54401) Sokimm válasza GypsFulvus2 (#54400) üzenetére


Sokimm
senior tag

Sziasztok!
Néha néha újra rakom a game-t, most a 2060 OC kártya miatt, 16GB rammal, i7-6700 cpuval, de rohadtul szaggat az FPS része. (starmarine)
Low vagy high minőségi beállítások sem javítanak. (1080p)
Gondoltam a netem gyenge (24Mbit/s 6.5Mbit/s fel a tesztek eredménye most).
Hogy debug-olnátok a bajom?
FPS-t csekkoljak valami programmal, hogy kiszűrjem a hardver bajt, vagy a netkód még mindig fos, vagy mi lehet a baj?
Mindennemű hasznos választ előre is köszönök.
(Sry GypsFulvus2, nem neked szántam, csak így sikerült :D)

[ Szerkesztve ]

(#54402) PhilBrick válasza Sokimm (#54401) üzenetére


PhilBrick
őstag

- Konzolban r_displayinfo 1 az fps-hez.
- Netkod nem lett jobb.
- Felejtsd el a Star Marinet, a Cig is azt tette! :N

[ Szerkesztve ]

(#54403) Sokimm válasza PhilBrick (#54402) üzenetére


Sokimm
senior tag

Sajnos szeretem az FPS-es lövöldözést, főleg űr gravitációval. :D
Melyik játékmód a legjobb most? (nem szerettem az űrszimulátorban, hogy változtak a gombok pach-enként, megszoktam hogy hogy nyílik az ajtó, erre legközelebb nem nyíltak, csak másképp. :D

[ Szerkesztve ]

(#54404) Szőrös  válasza Sokimm (#54403) üzenetére


Szőrös 
veterán

Majd ki kijon valamikor mar vegre a Theatre of war akkor arra nezz ra, ez is kulon jatekmod lesz amiben fps space lovolde van mixelve. Ne kerdezd mikor jon, majd.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#54405) bladex73


bladex73
aktív tag

Gondoltam feldobok egy témát ami engem biztosan érdekel, hátha össze tudunk szedni együtt érdekes infókat. Azt hallottam, hogy lesznek a közeljövőben új hajók bejelentve. Én egy RSI vadászgépről halottam pletyka szinten, egy ORIGIN 400i hajórol, és láttam egy videót a Rock DS másik verziójáról amiben mind a két ember belül ül, és drón van a tetején. Ha valaki tud konkrétabb lenni infókkal, képekkel, esetleg árakkal az érdekes téma lenne szerintem.

(#54406) Szőrös  válasza bladex73 (#54405) üzenetére


Szőrös 
veterán

"Rock DS másik verziójáról" azt egy youtuber "álmodta" össze, név szerint Morphologis, szóval az inkább egy fanmade cucc, bár kétségkívül jobb lenne mint a mostani DS.
Amúgy a '19es citconon pár járművet belebegtettek, azokból a Talon, Rock már megjött, még egy hauler és egy refinery hajónak jönnie kéne valamikor.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#54407) bladex73 válasza Szőrös  (#54406) üzenetére


bladex73
aktív tag

Valószínűleg igazad van a DS el kapcsolatban. Erről a hauler, meg refinery hajókról nem halottam. Nincs róluk semmi képed, vagy egyéb infód?

(#54408) Szőrös  válasza bladex73 (#54407) üzenetére


Szőrös 
veterán

Ennyit mutattak anno:

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#54409) bladex73 válasza Szőrös  (#54408) üzenetére


bladex73
aktív tag

Ha jól látom a baloldalon lévő A oszlop legalsó a Rock DS, és a C oszlop legalsó is megvalósult már.

[ Szerkesztve ]

(#54410) Plasticbomb válasza duvi (#54275) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Remelem emelnek a bountykon is. Par napja bealvas celjaval beleptem es kimentem prospectorral banyaszni egy kort, megerkeztem celzonaba, elkezdtem scannelni, egy perc mulva felvillan egy voros markr a seggemben, s egybol felrobbantam. R4espawn utan kerdeztem chatben, hogy mi a fene tortent, miert robbant fel a hajom, s beirt a figura, hogy miatta, s mert lent volt a pajzsom (gyanitom valamit felranyomta, vagy az mdf displayen melle kattintottam), majd bhunterektol megtudtam, hogy max crimestat van rajta, szoval tovabb nem fog noni a stat rajta, s hogy alig 20k credit van a fejen. S hogy egyebkent egy "sorozatgyilkos" a jatekban. Nem PVP fighter, hanem csak rarohan prospectorokra, s hasonloan felfegyverzett jarmuvekre, s kilovi oket, s eltunik, nem varja meg, hogy valaki igenis verekedjen vele. Remelem fognak javitan/emelni azon a crimestat - bounty ration, mert 20k creditert, en bizony nem mozdulnek meg, hogy levadasszak valakit, amikor a prospectorrak kimegyek, s 30 perc alatt (+refinery time, ami annyira nem szamit, amikor elsore toltesz egy cargo shipet, ugyis kirohansz ujra es ujra amig tele nem lesz, s akkor is meg siman kimesz elore dolgozni) keresek 200k-250kt.

Oh, s azok, akik Linuxon jatszanak> LUGgal vegyetek fel a kapcsolatot, hasznos infok akadnak a LUG forumokban, hogy mivel lehet pofan vagni a jatekot, amikor nem akar futni. Pl most 3.13 eseteben volt ket patch, ami kellett winehoz, hogy menjen, de azok nem voltak elerhetoek a wine source codeban.

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#54411) Plasticbomb válasza MasterDeeJay (#54193) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Nem tudom, lehet az a problemad, hogy windowson jatszol.... :P

Nalam Linuxon fut a jatek, dxvkn keresztul nagyvarosban 30-50 fps, CRU-L1en ahol jellemzoen tartozkodom 50-90 fps kozott alakul 3.12-3.13 alatt eddig. En kivszem film graint es motion blurt.

Ryzen 7 3800XT VEGA64 32GB RAM

Ha jol emlekszem, te dual fijin jatszol, CFet mindenkeppen lodd ki, nem mukodik optimalisan a jatekkal (kb felezi az fpst, annyira szarul mukodik mar. Meglepett, mikor legutoljara bebootoltam windowsba, hogy megnezzem, hogy viselkedik SC, hatha univerzalis bugba futottam bele, vagy csak szimplan a nem nativ windows jatek hibaba, eltartott egy percig, mig leesett, hogy ket gpumon rendereli a jatekot, holott csak egyet kene hasznalnia, s miutan kinyomtam, hirtelen vajsiman futott.).

mgpu mind DX12ben s mind Vulkanban opcio, de nagyon keves fejleszto fog ra dolgozni, nem sokakanak van olyan rendszere, ahol 2 erdemi gpu is megtalalhato.

Majdnem azt mondtam, hogy kapcsold be mangohudban az RW IO monitorozast, hogy lasd mikor tolt a jatek, s milyen tempoval, de leesett, hogy az ott msi afterburner hud a kepen nalad, s annal meg amig wint aktivan hasznaltam, sosem lattam ilyen opciot. (Valahogy ilyenkor mindig jobb es jobb erzessel tolt el, hogy Linuxon jatszom, az amugy is kellemes felhasznaloi experiencemen felul.)

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#54412) Plasticbomb válasza bladex73 (#54407) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Nemi erdekesseg, ami kapcsolodik a refinery hajocskahoz: Youtube

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#54413) Szőrös  válasza Plasticbomb (#54410) üzenetére


Szőrös 
veterán

Egyelőre csak a pve bountyt rázták gatyába, azzal most nagyon jól lehet keresni. Aztán majd jön a pvp bounty is, nyugi lesz nagyobb is az a reward majd. Főleg ha playerek is rakhatnak másik playere bountyt (régi ígéret, sztem megtartják). ;)

Multigpu:
"Nope, nothing yet on multi gpu. But it is possible that we will support it in a way in the future." szóval talán vulkan után de nem bíznék benne.

és akkor a jó hír amit már írtam itt:
"It's on our list! Chris Bolte is pushing for it the whole time. Once we have vulkan we will do a Linux Build one day "
Szóval lesz natív linux kliens de ez is csak vulkan után, bár ha az megjön már akkor is jobban fog futni linuxon :)

[ Szerkesztve ]

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#54414) Plasticbomb válasza Szőrös  (#54413) üzenetére


Plasticbomb
addikt

A harmadik bekezdes lattam mar. :)
Azt a player altal kituzott bountyt mar reg berakhattak volna, igazan reg. Siman raraktam volna a figura fejere 100kt, s sejtem, hogy sokan eljatszanak ugyanezt, hamar osszejonne a millios bounty azokon, akik egyebkent "basztatjak" a jonepet.

MGPU, majd meglaptjuk mi lesz belole, nem is emlekszem, hogy lattam-e olyan jatekot vulkan renderel, ami hasznalna a lehetoseget. Sot, azt hiszem, hogy meg demot sem lattam ra.

UI. viszket a kezem, a ket vega64em kibanyaszta a 6900xtre upgrade arat... s meg egy kis pluszt. Baromira kivancsi vagyok, hogy fog futni a jatek vele.

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#54415) Juzzie71 válasza Plasticbomb (#54414) üzenetére


Juzzie71
tag

Szerintem egyszerűbb, ha majd meglesz a Nautilus-om 5 év múlva, akkor nekem fizetsz 50K-t és a közelben fogok parkolni! Oké? ;)
Ha már Linux. Én is Linux-ot használok (Mint 20.1-XFCE) itthon és én is azzal szerettem volna játszani, de sajna a Lutris-al csak a 3.12.2-vel indult el egyszer 10 FPS-el. A gépem olyan, mint a Tiéd, csak Nvidia GFX 1660Ti van benne. Windows-on nagyon jól fut a játék úgy, hogy semmit sem veszek le. Később már el sem indult a játék Linux-on.
Jó olvasni, hogy még mindig terv a nativ kliens. Nem lenne rossz, mert csak ezért van újra dual boot a gépemen. :)

(#54416) NomadND1 válasza Juzzie71 (#54415) üzenetére


NomadND1
senior tag

Nagyon optimista vagy. De ki tudja a 3.34-be lehet bekerül :D

(#54417) Sokimm válasza Plasticbomb (#54411) üzenetére


Sokimm
senior tag

Megpróbáltam az FPS-t feljebb tornázni, vettem még ramot, és ezt mutatja a rendszer. Bármi szakvélemény? I7-6700. A virtual memory-t hogy illene belőnöm a winnek? Blur és film effect kikapcsolva.

[ Szerkesztve ]

(#54418) scyllafren válasza Sokimm (#54417) üzenetére


scyllafren
senior tag

32 giga ramnal ne szorakozz virtual memoryval, nincs ertelme :D Amig nem maxol ki a 32 giga, addig jo vagy defaulton.

(#54419) Szőrös  válasza Sokimm (#54417) üzenetére


Szőrös 
veterán

Ettol nem nagyon lesz tobb fps-ed, max mininmalisan, inkabb csak stabilabban fut a jatek mert nem fut ki a sysrambol.
Amugy nincs mar ''annyira'' messze az, hogy jobb legyen az fps. A gen12 renderuk elso reszei 3.14ben kerulnek ki, aztan kesobb jon a tobbi, ha az megvan akkor pakoljak be vulkant, na ez utan varhato mar teljesitmeny javulas.

[ Szerkesztve ]

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#54420) TESCO-Zsömle válasza Szőrös  (#54419) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Én aszittem csak a puffin server meshing ad mindent lebíró FPS-t és ping-et. :DDD

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#54421) Szőrös  válasza TESCO-Zsömle (#54420) üzenetére


Szőrös 
veterán

Valoban, az se art hozza :DDD

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#54422) Plasticbomb válasza Sokimm (#54417) üzenetére


Plasticbomb
addikt

"szakvelemenyem" az van: i7-6700. 4 mag 8 szal, 4 GHz max, taskmanager szerint 100%ra van kiterhelve. Talan nezd meg, mi fut meg a gepeden. (Hogy mit mivel, windowson, mar annyira nem vagyok kepben, 2018 ota csak akkor bootolok windowsba, ha nagyon kell, mintegy utolso esely/vagy osszehasonlitani valaminek a futasat/futasi teljesitmenyet a ket rendszer kozott, de egyebkent 99,9%om Linuxon toltom, minden, amit cisnalok, meg rajta, vagy nativ vagy wineon keresztrul.)

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#54423) Plasticbomb válasza Juzzie71 (#54415) üzenetére


Plasticbomb
addikt

3.12 meg elindult lutris wine runnerrel, a 6.4essel, de 3.13hoz kell egy (ketto) patch winehoz, hogy fusson, ami vagy most kerul be wine-staginbe, vagy most kerult bele (wine-stagin 6.8ba talan). Csatlakozz a SC Linux User Group orghoz, a forum reszlegen megtalalod, ami kell ahhoz, hogy fusson. (Wine 6.6 a szukseges ket patchel, a compiled wine build elerheto valahol githubon, a link fent van a LUG spectrumon.) Megmondom oszinten, mielott hozzafertem volna ehhez a forumhoz, elotte nekem is voltak alkalmak, amikor erosen szoptatott, illetve jellemzoen minden 3ik inditasra volt hajlando a launcher nem egybol osszeomlani, hanem rendesen futni. Most viszont egybol, stabilan fut.

Hozza kell tennni, en ArchLinuxot hasznalok (bleeding edge, ugye), GNOME Waylanddel, amit wine csak az XWayland kiterjesztesen keresztul er el meg, nem tudom, xfwm mit is hasznal nalad (ha jol ertem, illetve aktualis amit olvasok, akkor X11 es lassankent Wayland is, de te jobban tudod, mit es mikepp futtatsz.

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#54424) NomadND1 válasza scyllafren (#54418) üzenetére


NomadND1
senior tag

Én is igy gondoltam :D
Aztán már nem is tudom melyik program elkezdett nyafogni, hogy nincs virtuális memória és nem indul el :W :U

(#54425) bladex73


bladex73
aktív tag

Valaki esetleg olvasott, vagy hallott valami infót arról, hogy az új RSI Scorpius hajónak lesz valamennyi belső tere, vagy csak vezetőülés, és kész. Engem a X wing re emlékeztet ez a hajó.

(#54426) NomadND1 válasza bladex73 (#54425) üzenetére


NomadND1
senior tag

Amit eddig látni lehetett belőle, azt mondom hasonló, de kisebb beltere lesz mint a vanguard hajóké, vagy inkább Titan, de lehet a kettő között :D
Legalább is a 3D render erre enged következtetni.
Ha a turret úgy remote, hogy a pilóta irányitja, akkor az nem lesz rossz. Egy baj van vele. Minden "S". Van benne 2 pajzs generátor, szóval gyorsan el fog pukkanni.

(#54427) duvi válasza bladex73 (#54425) üzenetére


duvi
nagyúr

(#54428) Szőrös  válasza bladex73 (#54425) üzenetére


Szőrös 
veterán

Ez 2 uleses gep, belso tere meg nincs ez itt jol latszik:

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#54429) Drenadar válasza Szőrös  (#54428) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Jah nálam emiatt nem játszik.... Plusz kell még egy ember hozzá. Köszi nem.

(#54430) PhilBrick válasza Drenadar (#54429) üzenetére


PhilBrick
őstag

Na és a hangulat az smafu!? ;)
Mekkora élmény lenne ezzel védeni a határokat Xur és a Kodan Armada ellen! :))

(#54431) Drenadar válasza PhilBrick (#54430) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Hát de ez csak egy vadász.
Ha lenne ai akkor talán, de eddigi tapasztalatok alapján vadászon a torony kezelő hamar megunja vagyis inkább hányinger keltő 😅

Inkább többen lenni egy hammerheaden...

(#54432) vaakuum válasza duvi (#54427) üzenetére


vaakuum
addikt

Lucas nem fog perelni, hogy lenyúlták az x-wingek koncepcióját? :F

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#54433) PhilBrick válasza vaakuum (#54432) üzenetére


PhilBrick
őstag

Miért, az is hátracsukható, kétszemélyes, külön löveggel? :DDD

(#54434) Szőrös  válasza vaakuum (#54432) üzenetére


Szőrös 
veterán

Ez annal kicsit tobb azert. :DDD

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#54435) duvi válasza vaakuum (#54432) üzenetére


duvi
nagyúr

Ha a Starfuryval nem volt problémájuk, akkor a Scorpiussal se lehet ;)


(#54436) TESCO-Zsömle válasza vaakuum (#54432) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Lucas biztos nem, mert már nem az övé. ;)

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#54437) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
félisten

Ennek a mintájára kérné kegy egészestés filmet.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#54438) Szőrös 


Szőrös 
veterán

Kérdések és válaszok: RSI Scorpius

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#54439) NomadND1 válasza Szőrös  (#54438) üzenetére


NomadND1
senior tag

Ennyi pénzért már inkább egy ares bármelyik változata.

(#54440) bladex73


bladex73
aktív tag

Köszönöm a válaszokat. Tud valaki mondani valamit arról, hogy a Crusader Ares hajók fegyverei cserélhetőek lesznek e? Azt tudom, hogy S7 es fegyver van rajtuk, de szerintem ballisztikus fegyver helyére nem lehet tenni energia alapú fegyvert mert eltérő a két hajó alkatrész felhozatala. Talán ballisztikus fegyver cserélhető ugyan olyan méretű csak más márkájú ballisztikus fegyverre. Nekem ez tűnik logikusnak, de lehet, hogy tévedek. Ha valakinek van infója erről kérem ossza meg. A másik kérdésem, hogy mi indokolja, hogy a ballisztikus változatnak valamivel erősebb a páncélzata? Talán az, hogy kevesebb a shield generátor benne?

(#54441) Szőrös  válasza bladex73 (#54440) üzenetére


Szőrös 
veterán

Nem lesz cserélhető a fegyverzet az Aresen.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#54442) NomadND1 válasza bladex73 (#54440) üzenetére


NomadND1
senior tag

Azért nem lehet majd cserélni, mert a fegyver a hajó része. Konkrétan a fegyver köré építették a hajót :)
Én az ion-ra tettem le a voksom.

(#54443) bladex73 válasza NomadND1 (#54442) üzenetére


bladex73
aktív tag

Mi volt az oka, hogy az ION verziót választottad, és nem a infernót?

(#54444) Drenadar válasza bladex73 (#54443) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Dettó iont választottam.
A gatling kifogy az energia nem. Ellenben az inferno durvább pancelzattal van. Az ionon jobb a shield. Gondolom az ion pontosabb lesz.

(#54445) bladex73 válasza Drenadar (#54444) üzenetére


bladex73
aktív tag

Én azt hallottam, hogy a energia alapú fegyvereknél drasztikusan csökken a hatékonyság a távolságtól függően. Ilyen szempontból állítólag a ballisztikus fegyverek jobbak.

[ Szerkesztve ]

(#54446) bladex73 válasza bladex73 (#54445) üzenetére


bladex73
aktív tag

Ezt a Star Citizen DPS oldalának a drop per meter adatai is alátámasszák.

(#54447) bladex73


bladex73
aktív tag

Megnéztem a két verzió (ION,INFERNO) alkatrész adatait. Azt értem, hogy miért kap a energia alapú fegyvert hordozó hajó több energiát, talán még azt is, hogy több hűtő rendszert amennyiben a fegyvert is hűti, de azt nem miért kapott több pajzs generátort, ahogy azt sem, hogy az inferno miért kapott több páncélzatot valamivel. Mind a két hajó kaphat bármilyen típusú fegyverből támadást. Nem értem ebben a logikát. Ha valaki el tudná magyarázni miért van ez az jó volna. Köszönöm.

(#54448) bladex73


bladex73
aktív tag

Az volna a kérdésem, hogy nincs valakinek elfekvőben olyan nullás upgrade cucca ami fekete lebegő Drake motorból sárgát csinál, vagy cserélne egy LTI fekete Drake motort LTI sárgára?

(#54449) PhilBrick válasza bladex73 (#54447) üzenetére


PhilBrick
őstag

Azért különböznek, hogy mindkettőt meg akard venni, miközben a fejlesztésre csak egyszer kell költeniuk.
Szívesen.

(#54450) bladex73 válasza PhilBrick (#54449) üzenetére


bladex73
aktív tag

Amint látom a nullás upgrade nem giftelhető, szóval csak csere jöhet szóba. :( Az is érdekes kérdés, hogy ha egy hajót valaki ajándékba kap, és rak rá valamilyen upgrade cuccot az utána giftelhető lesz e. Én úgy tudom, hogy a ajándékba kapott cucc nem giftelhető tovább.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.