Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• diegho

nagyúr

válasz zolikaDB #77859 üzenetére

A pólus teljesen lényegtelen, 1 pólussal is meg lehet oldani egy 2, vagy akár 4 pólusu teljesítményét, nem a pólus a lényeg a gyertyánál. Amikor az 1AZ-FSE kódú 2.0 D4 avensisem volt és a Unix listájában szereplő gyertyák egyike sem volt az autóba való (pedig a Unix ajánlotta hozzá), akkor nagyon belementem ebbe a gyertya témába, több tíz levelet váltottam az NGK-val és a Denso-val arról, hogy mit ajánlanak mi a fontos stb, mivel akkor itthon hivatalosan csak a Toyota márkaszervizben lehetett megvenni a belevaló gyertyát 8800/db áron (nettó ár, most nem tudom IK20 vagy VK20 volt), végül a Denso adott egyértelmű helyettesítő terméket és beszerzési forrást (bár nem ott vettem meg) és 5k/db áron sikerült megszerezni (facebookon egy srác csak Denso gyertyákat árult akkoriban és nála vettem) a bele való iridium magosat. Azóta, ha gyertya, akkor csakis Denso (most azért volt benne NGK, mert barátomék a vásárlás utáni nagyszerviznél ezt raktak bele, rájuk bíztam mindent). Az NGK is teljesen korrekt volt a Toyotás ügyben és segítettek (NGK-t írt bele a Unix, de maga az NGK is azt mondta vegyem ki azonnal) adtak is ajánlást az autóhoz, de csak ebay-en volt baromi drága postázással, itthon semmi.

Új hozzászólás Aktív témák