Új hozzászólás Aktív témák

• dhavady

csendes tag

Sziasztok!

Opel Corsa B autónknak van némi problémája. Az autó teljes gázon inkább visszafullad, gyengül. Néha emelkedőn, fix gázadásnál magától elkezd rángatni, amit a gázpedál állásának megváltoztatásával lehet csak megszüntetni. Ilyenkor általában a check engine is kigyullad. Első körben vezérléscsere volt, (X10XE), természetesen nem javult tőle meg az autó. Aztán utángyártott légtömegmérő lett beletéve, mert észrevettem, ha lehúztam a légtömegmérőt, jobban ment a kocsi, bár nem volt alapjárat. Ezzel sokkal jobb lett, addig kb. félgázig ment normálisan, aztán ha tovább nyomtam gyengült, fulladt. Többször visszatettem a régit, és egyértelműen jobb az újjal. Mivel még nem oldódott meg a probléma, lett bele új NGK lambda szonda véve. Ettől szintén javult a helyzet, most már kb. 90%-os gáznál kezd csak fulladni, és jobban is megy. Amíg nem volt kicserélve a lambda szonda, addig szegény keveréket írt hibának, lambda szakadással együtt. Azóta szinte lehetetlen előcsalni a check enginet, viszont az autó nem megy úgy, ahogy kéne neki. Eddig is, és most is fennáll az a hiba, hogy lejtőn üresben megemelkedik az alapjárat. Tehát állok egy lejtőn, majd elindulok üresben gáz nélkül és kb 1500-2000 fordulatszámon pörög a motor alapjáraton. Ez természetesen nem lejtő függvénye, gurulásnál ugyan ez a helyzet. Tehát összegezve: a motor 90% gáz fölött fullad, nem megy jobban. Gurulásnál megemelkedik az alapjárat. Néha rángat fix gázadásnál emelkedőn, tehát terhelésnél. Bónuszként zömében ugyan rövid távokon használva, de 10 litert fogyaszt.

Valakinek valami tipp?

Új hozzászólás Aktív témák