Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: RCS
- Yutani: 20 év a Prohardveren
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Valami ehhez hasonló gépet kéne majd néznem 1-2 év múlva.

-
Faterkam
addikt
válasz
Faterkam
üzenetére
Ma reggel vittem ide, a teljes Astra H szélvédő csere 19eFt.-volt ( a gyári 120eFt helyett) elvileg 10 év garanciával. Most délután leszakadt az ég itt is, Eddig jól bírja, semmi csapadék!

-
mephi666
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
szelepfedél-tömítést magad cseréled?
pár hete leszedtem és visszaraktam kb 4szer, egy életre megtanultam, hogy kell lecserélni... ha parafát kapsz hozzá, érdemes azt megkínálni körben kis hőálló szelepfedélpasztával, egyébként szép lassan átengedi majd az olajat#42394: a parafa ilyen... egyébként jelentéktelen mennyiség szivárog át rajta, de szerintem se esztétikus... ismerős mondta, hogy vágat majd magának (meg nekem is) széles, masszívabb gumiból olyan formát, mint a parafa, az lesz a tökéletes... amit kaptam múltkor gumitömítést, az vékony volt, mint a bugyigumi: nem lehetett rendesen felrakni, mert a nyomásra itt-ott kifelé ment, máshol befelé, nem feküdt fel rendesen (szarakodtam vele pár soron, felragasztottuk pasztával is, de akkor se lett tökéletes)
-
F_Gergely
őstag
Uraim, köszönöm a segítséget és véleményeket

-
lazlogogola
tag
Úgy látom ez magas röptű lett a belső tükörrel.

Sokkal egyszerűbb a megoldás.
A "sötétebb állásban" ha átkattinttod, nem vakit el a hátad mögött jövő lámpája
-
7Sony7
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Este van értelme. Lekattintva állitsd be, este, mikor jőnnek mögötted, és vakít, kapcsold át. Így a plafont mutatná, de ehelyett ugyanúgy látszik benne a mögötted jövő lámpája, de úgy, mintha egy nagyon sötét fólia lenne a hátsó ablakodon.
-
gban
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Úgy látom, hiába magyarázunk....
Nem sötétedik maga a tükör, hanem ugyanúgy, ugyanabból a pozícióból nézve sötétebben mutatja a hátsó ablakot. Vagyis de, az utat mutatja, csak a szemed nem azt látja benne elsőre.
Csak a szemed nem ezt látja benne. De swötétben nem látod a belső teret, és még sötéten is világosabb a hátsó ablak a mögötted jövők fénye miatt, így nem kell rávenni a szemed, az agyad, hogy ne a belső tér képét nézze, a nem sötétített képet, hanem a hátsó ablak sötétített képét. -
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
megnézem, mindkét autónál a tükör helyzete változik, hogy sötétebb lesz-e, nem tudom, szemre nem, de mivel már nem au utat mutatja, így nincs jelentősége! a vectra c-ben automatikusan sötétedő tükör volt, asszem abban nem volt ilyen kis biszbasz, csak egy led, ami a váltót világította este.....
-
gban
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Az egy dolog hogy nem hallottál róla, attól az még így működik

Más pozícióba áll a tükör, vagyis ahogy írod is, "lebukik", ezáltal más szögből esik rá a fény, és máshogy is tükrözi azt vissza (sötétítve).
Érdekes játéka a szemnek, hogy rá kell venni, hogy ne a hátsó ülés képét nézze, hanem a hátsó ablakét, mert arra is fókuszálhat a szem - ebben segít, ha nem nézed a tükröt, amikor átkattintod, és így nem követi a szemed a tükörképet, ami a hátsó ülést mutatja ha nem áll át a szemed.
Vagyis a billentőpöcök minden tükörnél erre lett kitalálva, már a 86-os Kadettomban is ilyen volt. -
AMD Power
titán
-
Markizmark
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez is le/föl mozog a kattintásra, de egyúttal a kép is sötétebb lesz. Amikor vakít és elkattintom akkor sötétebb lesz, de ha így újra kézzel át állítom (átkattintott állapotban) akkor megint vakít. Ördögi szerkezet ... nem tudok rájönni mi a trükk.
-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
az biztos hogy azt a pöcköt utoljára kb 10 éve használtam egy akkor tizenpár éves autóban, azt sem direkt, ott akkor maga a tükör bukott lentébb, aminek értelmét nem láttam, de lehet azóta sötétít, passz! majd megnézem az itthoni flottában, ami 98 és 2001-es évjáratú, hogy mit csinál a pöcök, mert eddig nem hallottam ilyen sötétítésről!

-
Calogero
addikt
válasz
Declare
üzenetére
A volvo tud ilyet?
Még ilyet is, tisztítja a levegőt.
CZIP tisztasági csomag a csomag neve. 25 000 Ft volt
A CZIP része egy távirányított, automatikus utastér-szellőztető rendszer. Ezt a távirányító indítja el, amikor a kocsi zárját kinyitják. Ez a berendezés hatásosan kiszellőzteti azokat a gázokat és illatokat, melyek parkolás közben keletkeztek az utastérben, így a vezető egészségesebb utastérbe szállhat be.
Szenzor figyeli a légszennyező anyagokat. A Volvo IAQS elnevezésű utastér levegőminőség-javító rendszere egy szűrőből és egy érzékelőből áll.. A szűrőt aktív szénnel impregnálták, így kiszűri a bejövő levegőben található szennyező anyagokat. Az aktív szén gázokat és kellemetlen illatokat is elnyel. A szenzor észreveszi, ha nitrogén-oxid, szénmonoxid vagy hidrokarbon tartalmú a külső levegő, és elzárja a levegőbeömlő nyílást, ha ezek koncentrációja túl nagy. Ezzel a módszerrel a rendszer megtisztítja az utastér levegőjét, és csökkenti az asztmások, allergiások és túlérzékenyek veszélyeztetettségét.A szellőztető ventilátor beindul, amikor kinyitják az autó ajtóját a távvezérlős kulccsal. A ventilátor friss levegővel tölti meg az utasteret. A funkció akkor kapcsol be, amikor szükséges és egy idő elteltével vagy az utastér ajtóinak kinyitásakor kapcsol ki automatikusan.
És tényleg mikor beszállsz az autóba nincs a fülledt levegő. Egyetlen hátránya hogy ilyenkor szivargyújtót nem rendelhetsz az autóba. Így a GPS-t valamint az autós kamerát a hátsó 12V-ról kell üzemeltetni vagy előre is barkácsolni kell egyet.
-
gban
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Mi akkor az értelme? Én is meg akarom érteni.
Amúgy persze hogy lekattan, ezért lesz más a fénytörése, mert más szögből nézed - nem írtam hogy lekattan, vagyis más állása lesz, azt hittem, ez egyértelmű volt a korábbiakból. -
Markizmark
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha én átkattintom akkor sötétebben látom ugyanazt hátrafelé. Valami trükk csak van benne.
Egy ideig jól működött, de már nagyon laza a tükröm, előbb fordul el, mint elkattanjon. -
gban
veterán
válasz
Ablakos
üzenetére
Nem igazán.
Ha elfordítod, elvileg ugyanazt látod, csak sötétített tükörben. Vagyis a hátsó ablakot, csak így más lesz a tükör fénytörése.
A gyakorlatban nekem a Kadettban nem ugyanabba a pozícióba ugrott, vagy elmozdult, vagy nem működött pontosan, nem is használtam sosem.
Az F Astrában meg az előbbiek miatt ki se próbáltam sosem. -
F_Gergely
őstag

Ezzel nem jobban nézne ki?
Csak ilyet meg nem mindig találni
-
-
Findzs
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
fél évig nem találtam melót és közben fizetni kellett a lakáshitelt ami felgyűlt és csak a kocsi eladásából tudtam pénzhez jutni sajna
62 ezer km -rel adtam el 9 évesen, azóta is bánom (2 éve)

könnyen megindul az ember a lejtőn, hihetetlen milyen könnyen

most ott tartok hogy 1 hónapja nincs melóm lehet megint kocsi eladás lesz a vége -
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
gyanítom anyai okok is közre játszottak....

-
Declare
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Nagyon köszi ezt az infot, ez baromi jo. Kb 15 percig megy ez a "Nachklimatisierung" ha leallitas utan benyomom az auto gombot.....ha ezt az ember hasznalja, tenyleg nem szabad büdösödnie.

Na most mar tuti elviszem egy ozoson tisztitasra es utanna ha klimazom nyomom a gombot

A volvo tud ilyet?

-
Ablakos
addikt
G Astrások hátha tudják... A középső tükör alatti kis, kétállású kar mire való?
-
AMD Power
titán
válasz
7Sony7
üzenetére
Meg is értem. Jól néz ki nagyon.

Ilyen is lehetne a következő, már 300 lóerős Opel Astra OPC
Virtuáltuning: grafikán az új Opel Astra OPC -
trassher
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Jogos, azt nem is néztem csak a felhúzókart.

-
Findzs
addikt
mostanában nagyon téma a klíma
nekem szerencsére nincs vele gond (kopp kopp kopp)utánaolvasgattam és bonyolultabb szerkezet mint gondoltam
[link]pl:
"kétévente és a kompresszor megbontásával járó munkák után szárító-szűrő betétet cserélni"nekem 2003 -as a kocsi de szerintem még sosem volt ilyen szűrő cserélve rajta

és még egyik kocsimon se sosem, azt se tudtam, hogy van ilyen szűrő
van egy "Klímaberendezés típushibák" táblázat is a cikkben nagyon hasznos

-
7Sony7
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Valmi gyönyörűség!
Lehet jó rá, de a fene tudja. Nem tudom a méreteket.AMD Power: Közben meglett, igen te voltál az. Na, ilyet szeretnék!
-
haddent
addikt
Aha hát igen, még egy nyűg nem kell.

Declare őőő iiigen igazad lehet, de ha már annyira kényelem terpeszkedés és utazás hosszú távon akkor miért nem valami brutális benga öszvér eszméletlen óriási Chrysler 4 konkrét füles bőrfotellal benne?
Nem jut eszembe de TC -én is volt róla szó. Na az már alakul terepjárónak látszani akarni, meg utazó autónak. Szóval nálam kicsit hibádzik ez a "sportos de azért kombi de azért mégse olyan nagy de azért alacsony de azért terepjáró de azért" kategória.Tudom mindenki más imádja stb, ez van. 
7Sony7 engem érdekelne a téma mert nem valami "izgalmas" ez a gyári. nem is csúnya de nem is wow
-
7Sony7
addikt
Gyerekek, váltógomb témában senki semmit?
-
spammer
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Okés, köszi, ha netán az előző tulaj sem tudná megmondani, akkor utánajárok.

-
spammer
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Az gondolom nem egyszerű, fizetni meg nem érdemes érte, egyszerűbb egy olcsó rádiót venni bele.

-
spammer
veterán
válasz
spammer
üzenetére
Közben megvan az infó, szóval a lopásvédelem aktív, deaktiválni kellene, amihez kellene majd a kód, ami persze nincs meg. Ha netán az előző tulajnál sem lesz meg, akkor jól gondolom, hogy szopacs lehet belőle később (pl. akksi csere után), és akkor csak a rádiócsere segít?
-
spammer
veterán
'99-es G Astra, gyári rádió, a "code" felirat alatt kis piros led villog mindig (akkor is, ha nincs rajta a gyújtás, nem jár a kocsi). A gyújtás ráadásakor a konzolra kiírja egy pillanatra, hogy "CODE", de a rádió bekacsol, működik. Ebből lehet probléma vagy nem kell foglalkozni vele?

-
tibee77
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Behaltam a röhögestöl!

-
F_Gergely
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
nagyon ott van

-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nehez a hasznaltauto. Oriasi piac, rengeteg nepper, nagyobb a valasztek, de ugyan ugy meg kell nezni a kocsikat es az otthonrol mar nem eri meg. Viszont sokszor lehet bomba jo fogasokat talalni.
(#42296) mephi666 v ez üzletpolitika. A nemet gazdasag erösen kötödik a dizel arahoz. Nagy mezögazdasag, nagy ipar=sok szallitas. Ergo ez egyfajta gazdasag elenkitö dolog. Az hogy az autosok mit mennyiert tankolnak az csak egy mellekhatas

Svedeknel ha jol tudom baromi draga a dizelre az ado többlet, meg az üzemanyag is, igy meg egy 10 liter/100at kajalo benzines is jobban megeri mindenkinek
de ugye ott a mezögazdasag, meg közuti szallitas is elhanyagolhato.Magyarorszag az meg megint egy mas tema....nem ilyenekkel foglalkoznak, otthon, hogy gazdasag, vagy környezetvedelem...mas nemesebb celokert küzdenek a honatyak

(#42300) haddent : Egy nagy audi/bmw pont utazo auto, ahova meg nem valo egy benzin. 140 tempomattal a palyan pont letojja az ember, hogy milyen hangja van, ugysem hallod, cserebe ha odalepsz ott az erö es nyomatek. Ilyen kis auto, meg cupe, meg stb, azokba persze feelinges egy pörgös turbos benzis, szep hanggal, de egy A6 A8 audi az nem arr van szvsz

-
trassher
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Így már csak nem sülsz bele a kocsiba.

Hívtam a műhelyt, klímás szerelő csak holnap lesz bent de én reggel már megyek vissza debrecenbe. Vagy elviszem ott valahová vagy megvárom a jövő hetet.zolikaDB: Megkérdeztem neked a klímánál a cserét de nem tudtak látatlanba mondani semmit + ma nincs bent a klímás szerelő sem.

-
gban
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Az a baj ezekkel, hogy ha jól tudom, minél koszosabb, annál több kosz megy át rajta - ezek ugyanis megkötik a koszt, nem simán csak nem engedik át. Legalábbis azok amiket kezelni kell valamilyen anyaggal.
Így meg nem is annyira olcsó (a kezeléssel), plusz honnan tudod hogy már régóta kapja a motorod a koszt?
Itt ha elhasználódik, átmegy "minden", a hagyományosnál meg max. kevesebb levegő jut át.
Bővebben, ebből két mondat:
A sportszűrő lényege, hogy a szűrést nem maga a szűrő végzi, hanem a szűrőn lévő olaj.
A sportszűrőket normál használat mellett 3-4 ezer kilométerenként tisztítani és olajozni kell.Kell a francnak

Meg különben is, bőven elég az a 60 ló mindenre
-
haddent
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Jajnamár
de TDI ellen talán (OFF)happ(/OFF)-TSI nem? Ott lehet hogy Jet vs Dízelmozdony lenne![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
K & N sportszűrőkről valaki valamit? Nem "teljesítménynövelés" lenne a cél, csak tetszik, hogy mosható, nem eldobós papírdarab. Jók? Megéri? 4db MAnnfilter jönne ki belőle, ha 40 ezer km -et kibír 4 mosást akkor már jó
-
mephi666
nagyúr
válasz
haddent
üzenetére
ja, ez szerintem is kiábrándító: egy lamborghinitől még csak-csak elnézném, mert ők anno traktorral kezdték
viszont alacsony fordulaton az a nyomaték irigylésre méltó, amit pl a céges 1.9es octavia is lead... és benne ülve azért nincs olyan rossz hangja, ha 60nál beakadok valaki mögé, visszadobom 3ba, majd előzéshez megpadlózom... ott azért el lehet érzékenyülni a hörgésén és olyan gyorsulást érzek, amiről a 60lovas 1.4es astrában csak álmodozok -
lazlogogola
tag
Köszönöm a válaszokat!

Megmutatom persze a szerelőnek,csak nem tudtam mennyire sűrgős a gondom.
Ha egy hónapot nyerek akkor nem is fáj a fejem. -
zolikaDB
veterán
Tehát akkor ha valaki ismer épkézláb klímást Debrecenben, aki nem dóka laci, kérem ne tartsa magában! Ezt a klíma szárító szűrőt csak ki kellene cseréltetnem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black 256GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás / ÚJ AKKUMULÁTORRAL!
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

pár hete leszedtem és visszaraktam kb 4szer, egy életre megtanultam, hogy kell lecserélni... ha parafát kapsz hozzá, érdemes azt megkínálni körben kis hőálló szelepfedélpasztával, egyébként szép lassan átengedi majd az olajat

klassz, szerethetö auto lehet
, de csak pozitivan allj hozza es lesz es punktum!! 

de ezt a sima K nal is beszeltük
Vagy ezzel is csak egyedül én vagyok így?