Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
davee_92
csendes tag
Kürt érdeklődőknek itt a videó, amint látható 3db csigaházas kürt van, az első egyedül van, a másik kettő hivatalosan összetartozik, mivel egyik magasabb, másik mélyebb szólamú és együtt adják a kívánt hangot, ez ugyan az a hang amit a Hella tud, csak brutálisabb. (kb még most sem hallok fél fülemre!
)A videó:
-
lafaty80
addikt
Szabin vagyok, kicsit ráértem tesztelni szerelés nélkül az autót (csak hogy meglegyen: '97 1.0i 12V ECO 3 ajtós)
Szóval benzinszűrő és gyerták cseréje után valamelyest javult a torpanások száma. Mentem vele jó pár km-t, már amikor az asszonyka engedte

Amiket tapasztaltam:
- hidegen nincs torpanás
- meleg motornál jön elő és egy menetút alatt mindig fixen ugyan annál a sebességnél, pl.:
1 menet út:
2.-ban 40-nél topran meg, kicsit lassítva majd finoman gyorsítva jön elő. Ha taposom a gázt akkor nem jellemző.
3.-ban 65-nél topran meg, kicsit lassítva majd finoman gyorsítva jön elő. Ha taposom a gázt akkor nem jellemző.
4.-ben 70-72-nél topran meg, kicsit lassítva majd finoman gyorsítva jön elő. Ha taposom a gázt akkor nem jellemző.
2 menet út (megálltunk leállítottam, hagytam pár percet):
2.-ban 35-37-nél topran meg, kicsit lassítva majd finoman gyorsítva jön elő. Ha taposom a gázt akkor nem jellemző.
3.-ban 70-nél topran meg, kicsit lassítva majd finoman gyorsítva jön elő. Ha taposom a gázt akkor nem jellemző.
4.-ben 75-80-nél topran meg, kicsit lassítva majd finoman gyorsítva jön elő. Ha taposom a gázt akkor nem jellemző.A lényeg hogy nem véletlen hibának tűnik nekem, gondolok itt mondjuk egy egr szelep hibára, ami random vagy sokszor jön elő. AC pumpának sem hinném, mert ha ugyanezeket a gázadás/elvételt csinálom kicsit nagyobb vagy kisebb sebességnél, akkor nincs torpanás.
Tanácstalan vagyok, mert most már a drágább alkatrészek cseréje jönne, és azokat nem szeretném "próbálgatni"
-
SPF
senior tag
válasz
Findzs
üzenetére
Köszönöm a válaszokat Mindenkinek!
Az üzemanyagjelző mutatója másnak is csinál olyat, hogy indításnál akár negyed tankkal is kevesebbet mutat? Majd 5-10 perc után mutatja a tényleges mennyiséget...
Első lámpabúrám kicsit matt, viszont azt mondták, hogy a búrat magát nem lehet cserélni, mert egyben van a komplett lámpával, ez igaz? Ha igen, akkor megéri políroztatni?
Könyöklőt utólagosan rakatott be valaki?
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Ez hamar kibukott volna, csontszaraz ugyanis.
-
AMD Power
titán
A jó kis C Corsa.

Hamar elment. Opel Corsa C 1.2 használtteszt
Opel Corsa C 1.2, 2005 - használtteszt -
davee_92
csendes tag
Rémlik, hogy valaki még keresett realmadrid kollégán kívül kürtöt, készítettem videót azokról amik nekem vannak, a Hella-s hangot 2 kürt egyszerre tudja leadni, viszont komolyabban szólnak mint a hellásak, illetve van még egy pluszba.
Holnap lesz videó, akit érdekel megnézheti majd!Nyakpánt valakinek?

-
zolikaDB
veterán
Amikor meglett az auto, nyekergett a belso levego keringeto, lekotottek.
De olyan szintuen parasodott ma is a kocsi, h beszaras...
Ha megjavittatom, van esely ra, h nem parasodok?
Innen mi kell nekem? -> [link] -
realmadrid
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Észrevettem, csak nem akartam forszírozni.
2010-től van Dexos 2 szabvány,az ezelőtti Opelekhez lehet, hogy jobban passzol. -
Ruszki
senior tag
Ha esetleg valaki erre járna a napokban!
X.Hungarian Blitz Weekend (2014) -
válasz
mohabá 007
üzenetére
régen még ennyit sem adott meg az eneos, mert nem volt hajlandó kifizetni az ilyen-olyan jelöléseket
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Bocs .!! Tévedtem.
Ugyanis az ”.. Az Eneos-nak jelenleg nincs GM Dexos 2-t teljesítő motorolaja…” Hivatalosan. 
Szerintem van,csak nem hajlandó a GM-nek a horribilis licens-dijat leperkálni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HKorn
veterán
Z14XEP-be melyik olajszűrő kell? (Astra H 2008.02)
-
sNORh
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Meglesz, bár 8 éves akksi, nem merült le melette, de kitudja
-
sNORh
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Durcshangcsija lett, olyan blőőő.. >:]
Diablo: nem simúl ki, menet közbe is villódzik
-
zolikaDB
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Veszel autot? Milyet? Ha Omega V6, meglesnem

-
sNORh
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Azért vibrálhat?
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Kb.
Opel 10 millióért
Teszt: Opel Cascada 1.6 Turbo 200 LEEgyik élőben is volt szerencsém találkozni egy ilyennel. A közel 60 éves néni aki mellettem állt leesett állal kérdezte tőlem ,hogy ez milyen autó volt. Mondom Opel Cascada.

A cikkhez annyit tennék hozzá ,hogy én pl személy szerint nem szeretem a bőrt. Nem ,hogy 800e de még 80e. Igy már eleve nagyon baráti az ára. Ezt a súly dolgot meg hagyjuk mert nem izgat. Ha könnyű autót szeretnék veszek egy Swiftet.
-
sNORh
addikt
Mi lehet a baj, ha járó motornál vibrálnak az izzók? Műszerfal visszajelzők, TID, külső fényszórók.
Ötlet? -
Markizmark
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Akkor itt megint az a gond, hogy valami elkopik, ha meg van fogva a váltó és mégis nyomva van a gáz tökig. Pl a kuplungharangban a turbina vagy a benne lévő száraz betét (mert elv. az is van benne), vagy a lamellák a váltóban. Ezek mind kopó alkatrészek. Csak ezeknek a cseréje nem 25k, hanem 100k általában. De ha teljesen befosik egy turbina, akkor az megvan 300k is.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Minden automata váltós kocsi olyan, hogy a fékkel meg lehet fogni, akárhogy nyomják a gázt.
Ez valami biztonsági előírás. -
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Baromira nem.
Az G Astra Sokkal jobb. -
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem rossz gép a Laguna I. Tetszik is. Főleg a belseje. Viszont ami nem az ,hogy baromira nem biztonságos.
Én mondjuk biztos nem szenvednék klíma átépítésél stb. Inkább vennék egy jó G Astrát. 
Az ilyen lábbal ne vezess dologban is van valami.
-
-
diablo1984
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
a vectra jó volt, erős is volt, dízel is, meg a vagyon ráköltés lehetősége is benne volt! miért vennék 900-ért egy astrát, amire szintén ráverhetek többszázat, és még nem is kell ahhoz full döglöttnek lennie! akkor nem lenne értelme a cserének, hogy dellára ugyanott vagyok, csak kisebb az autó.....
azért akarom 5-600-nál meghúzni a limitet, mert mire minden kötelező szervíz megvan(egy jó állapotú autón, tehát szíjak, olaj, szűrők cseréje) és átíratom, akkor is bőven 700fölött lesz! egy dízelnél meg méginkább, valszeg abból több a lehajtott példány, a g astra meg népautó majdnem mint a suzuki és van is belőle megbecsültebb példány, amiben kevesebb van mint 400ezer@180ezer és nem hajlamos meghalni benne semmi.....
vagy még1 ötlet, klímázzam be a laguna-t?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Ha minden igaz,Ő az= Eneos Premium Hyper 5W-30

-
Findzs
addikt
nekem is 2003 as g astrám van
-nem tudom milyen izzó van benne majd megnézem neked ha hazaértem
-ha a (megbízható))szerelő megnézte és azt mondja jó a fék akkor felesleges hozzányúlni, lehet pont azért van egy kis hangja mert még össze kell kopnia a cuccnak
-kétoldalt van kis "kapaszkodó" füle a lámpatestnek vékonyabb lapos csavarhúzóval kijön könnyen
-
realmadrid
aktív tag
Melyik Eneos 5W30 olaj Dexos2-es ?
-
SPF
senior tag
Sziasztok,
lenne pár kérdésem, 2003-as G Astrám van 1,5 hónapja:
- valaki itt írta pár hete, hogy a rendszámvilágításnál 42 mm-es szofita van. Az enyémben "cseresznye" izzó van. Vagy ez változó?
- mióta nálam van, a hátsó fék "sípoló" hangot ad ki fékezésnél, de nem mindig, 10/6 az arány. Szerelő megnézte, azt mondta, hogy szinte újak a fékek... Lehet, hogy valami gyengébb minőségűt vett rá az előző tulaj? Idegesítő hangon kívül lehet valami baja a féknek/kocsinak? Azonnal cserélni kell?
- az utastér világításánál a burkolatot hogy a legegyszerűbb levenni?Előre is köszönöm a segítséget!
-
sNORh
addikt
válasz
Nordik
üzenetére
Többen ajánlották, itt a fórumon is nemrég öntöttek opelbe páran(Opelbe még nem raktam eddig), de valóban nagyon jó olaj. Már berágtam a Castrolra, a GM-et is csak ócsárolják, lassan minden jó elromlik. Tavasszal még Mitsubishi Galantom volt, abba 5w40-es Eneos Sustinát raktam, a tulaj Magnatec-e után, ott is érezhető volt a különbség, és annál is csattogott erősen előtte a hidrotőke, tehát ismertem már, de nekem valahogy tapintásra is különlegesebb valamivel. Ajánlott.
fero02
mióta bennvan, nem rángat ha hirtelen visszaejtem a gázt, és harapósabb, de tudom nem tesz jót a hengerfalnak, bagóért vettem, kipróbáltam, visszateszem a szűrőházat nyugi 
-
sNORh
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Szegények, remélem jó volt a gumikéder, de az tuti kaptak egy motormosást legalább.
Tegnap olajcsere/szelepfedél tömítés cserét csináltam. Eneos 10W40-et kapott. Eredmény: Indításkori random hülye fémes kattogó hang, és hidrotőkecsattogás megszűnt, halkabb lett.
<3 my opel
pár napos kép, már nincs olaj a szelepfedél alatt
szerk: ja de van alatta ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
gban
veterán
Régebbi kombi Astra modelleket teszteltek a környezeti tényezőkkel szembeni ellenállásukat illetően...
-
realmadrid
aktív tag
Szia, nekem is ugyanezt csinálta télen, illetve hidegben kb. +15-20fok-ig. Én most cseréltettem kuplungot(64e km, 2. tulaj vagyok) plusz ami még hozzá tartozik. Egyelőre nem jelentkezik, de majd ősszel-télen kiderül, hogy megoldódott-e. Szóval dettó ugyanez volt nekem is, azt mondták a csere megoldja.
-
Declare
őstag
válasz
sitotomi
üzenetére
Na neee...en ezeket nem hiszem el
Mi az, hogy aszt hitte hogy automata?
Berettyintette kuplungnelkül 1esbe es leszabalyzassal ment vegig?
szerintem amugy a motornak akkor sem kellene ilyet csinalni 
Mondjuk a thaiföldi nö aki lehajt a parkolo haz tetejeröl az sem kutya....nem tudom tul lehet e elni egy ilyet

-
sitotomi
tag
Igaz, hogy régi, de hátha valaki még nem látta...
Megint belebotlottam és szokásosan felvisítottam
Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Synology NAS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Hegesztés topic
- Milyen autót vegyek?
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Nekem nem is lenne messze. 100km oda-vissza. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)