Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya25
őstag
Nemrég tankoltam egy kis kúton, általában magam csinálom, de ez nem önkiszolgáló. Mondom tele lesz, és gyorsan mostam ablakot. Kb 48 lityi körül szokott lenni. Az 52-es tankba beletolt a muki sokat kattogva 51,1-et. Elég jól ki szoktam járni a tankot, mutató szinte nullán, de ennyi nem igen mehetett bele. Tegnap tankoltam ugyanott újra, de most figyeltem is a csókát, első kattig 47,4 ment be.
Lehet a múltkor elkummantott valahogy 2-3 litert? -
Damage401
senior tag
válasz
lafaty80
üzenetére
Nekem a benzin pumpa volt a ludas(Ford Orion). Illetve fals levegőt szív. Próbálj meg egy injektor tisztítást, üzemanyaghoz kell önteni. Ha nem jó akkor kicsi a nyomás a pumpának (szaródik el). Másik többlet levegőt kap a benzinnel szembe.
Szerk.: Még ami eszembe jutott a gyertyákat nézd át, melyik kormosabb, illetve normálisan adja le a szikrát.
-
lafaty80
addikt
Sziasztok,
Páromnak vásároltunk egy 1.0i 12V EVO corsa-t 1997-est. Otthon-melóhely-otthone járatnak.
Kisebb esztétikai hibákat javítottuk, de maradt 1-2 érdekesség, indítás nehézkes volt illetve nagyon rángatott az autót random módon.
- motordiag lámpa hol kigyulladt, hol nem. Amikor kigyulladt, az autó nehezen indult és nagyon rángatott. Ha nem világított, akkor indult rendesen (rángatást nem írnám itt, mert placebó hatás érvényesült, tehát nem éreztem ilyenkor rángást
)
- kiolvasás után a vezérműtengely jeladót hozta ki hibásnak. Ezt sikeresen szereztem használtan pár ezer forintért. Ki is cseréltük, motordiag lámpa azóta nem gyulladt még ki, pöccre indult és az iszonyatos rángatások is megszűntek.De....
Azóta észrevettem hogy ugyanúgy random módon megtorpan az autó, legtöbbször talán akkor amikor tartom a gázt, majd kicsit odalépek neki, de volt már hogy gyorsítás közben is előjött.
Mitől lehet szerintetek? Nem szeretnék minden alkatrészen végig menni, ezért kérném a segítségeteket.
Köszönöm.
Üdv,
Norbi -
AMD Power
titán
Opel Insignia Country Tourer 2.0 Turbo AT6 4x4 teszt
Panoráma tető nekem nem kéne. Mondjuk ez a hátsó hely kínálat nem valami sok benne.
-
TasiA
senior tag
válasz
adidas4death
üzenetére
jaaaa -
sNORh
addikt
válasz
adidas4death
üzenetére
melyik pontosan?
-
davee_92
csendes tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Gyári motorom van nekem eladó, ha 2 szálat hátra húzol az is jó, nekem még a Corsa-n a tankfedél ugyan ilyen megoldással volt és soha nem is volt gond vele.
Ha érdekel a motor keress meg privátban! -
TasiA
senior tag
válasz
adidas4death
üzenetére
hmm, pont ezt írtam én is, de azt hittem, csak beképzelem magamnak, de akkor lehet, hogy még sem?

-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Opel Vectra B-hez (1997-es évjárat) keresnék a bal első ajtóhoz fekete díszlécet, de sehol sem találok...
Tudna valaki ajánlani népszerű bontót/bontókat, ahol érdemes utánajárni? Vagy pedig ha valakinél lenne egy elfekvőben, az még jobb lenne! 
Köszi előre is!
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem.F astrám utólagos beépítésű Kp. záras, de csak a 4 utas ajtó. Szeretném kp zárasra a csomagteret is, de oda csak gyári motort találtam. Ilyet. Az utólagos motor újan 7000 körül van... az nem kell.
Ez fog működni a már meglévő nem gyári rendszerrel? Ez is 2 vezetékes, mint a többi ajtó, gondoltuk hátra húzunk 2 szálat valamelyik hátsó ajtóról. -
törölt tag
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Én valami jutub kommentárban beszéltem vele vagy 2-3 éve akkor is azt mondta hogy ki lett már véve a motor.
Bitang lehetett! szeretem a sedan F astrákat. Egy időben még a veki vásárlás előtt volt fent a neten egy 2.0i sport F astra hátul is elektromos ablakkal meg csomó extrával ami F astrába ritka , és kéziváltós volt. Nagyon tetszett, de elvitték mire aktuális lett volna.
-
AMD Power
titán
Nem kimondottan családi gép... igy nem nekem való, de azért megtekerném.

Nehéz nem szeretni, annyira szép
Teszt: Opel Astra GTC 1.6 Turbo OPC Line -
davee_92
csendes tag
válasz
üzenetére
C20XE nem turbós, de át lehet alakítani rá!
Castrol-t szerintem ne erőltesd, nagyjából az összes hamisított olaj, hiába van rajta a hologramm.
1-2 hónapja volt olyan, hogy 5 ember panaszkodott rá 1 hónapon belül, volt akinek csattogott tőle a hidrotőke, volt akinek nem vagy nagyon későn jött meg az olajnyomás.
Én pl a Q8 márkájú olajat ajánlanám.(Most majd jön az ellentábor, hogy nekik már az van kezdetek óta és semmi gond vele, lehet, de az sem mindegy mikor és honnan került bele, én nem ajánlom, de a te döntésed!)
-
törölt tag
Bocsi a dupláért csak éppen rendelés előtt állok:
c14se és x16xel motorokba a magnatec 10w40 jó választás ?
-
törölt tag
válasz
Lomha 8V
üzenetére
van a jutubon egy sárga c20let astra ami magyar beszéltem a gyerekkel még régen, de már akkor szétbontották. az azért vidámságos lehet

Csak úgy gondolati szinten kalandoztam hogy a 2.0 turbós motor a vekibe nem lenne rossz. van egy másik amit be szoktak tenni a c20xe talán ? De az nem turbós ugye ?
-
AMD Power
titán
Most az elmúlt 1-2 napban észre vettem olyat ,hogy pl megálltam egy piros lámpánál, utána másnap egy körforgalomnál és hiába vettem le a lábam a gázról még egy-két másodpercig magasabb fordulaton pörgött a motor mint az alapjárat , majd szépen rá állt alapjáratra.

Mi lehet ez? Alapjárati motor?
-
törölt tag
honnan kéne szereznem egy c20let motort ?

-
-
SPF
senior tag
A gyári kulcs a tegnapi nap óta nem nyitja a központi zárat gombbal, csak kulccsal. De a piros led világít a kulcson. Mi lehet a baja? Astra G a kocsi.
-
törölt tag
Sziasztok! Ki lehet deriteni hátsó ajtókárpit leszerelése nélkül azt hogy van e benne vezeték utólagos elektromos ablak számára? (2009es H Astra kombi 1.7cdti 92kw) Jó hétvégét mindenkinek!

-
qdak
addikt
hiba megoldva, erdekes, h tud 1 negy labu csari ugy tonkre menni, h mind 2 parbol beszarik 1-1.
igy jo lett a tankszint mero, u a pumpa viszont nem kapcsol le, tultolti a rendszert, igy 1 kapcsolot kapott direktbe. 4-5mp inditas elott, lekapcs aztan pocre indul.
ahol szetkaptak a csovem, kapott 2 bilincset, mar nem szivarog
-
TasiA
senior tag
-
Neil Watts
veterán
válasz
lazlogogola
üzenetére
Pontosabban ennyire
Üdv. core2
-
lazlogogola
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
ennyire eszi?
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Az Eneos nem egy ismert olaj, de nagyon jó. Nem fogsz benne csalódni, ha kipróbálod.
-
Findzs
addikt
azért innen tudnék válogatni

-
Findzs
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
ha jól tudom az láncos motor Z18XER
abba 5-40, vagy 5-30 való inkább
nekem z12xe -be eneos van most, előtte castrol magnatec volt de szerintem ez az eneos jobb
-
Neil Watts
veterán
válasz
amargo
üzenetére
Akkor a Z16XE nagy étvágyú ezek szerint.
(mondjuk ez ennyi idő alatt leesett)
Egyet merek remélni, hogy a Zafira B-ben lévő Z18XER nem fogja ugyanezt eljátszani.
Mondjuk abba a gyári után nagy valószínűséggel castrol edge fog menni (ha esetleg tudtok jpbbat 5-40/10-40-esben (a gyári is az lesz ha jól tudom) akkor szivesen hallgatom
Üdv. core2
-
Lomha 8V
addikt
válasz
LógaGéza
üzenetére
Láttam van pályád gázolajra, így érthető a dolog. Általában azt szoktuk mondani, hogy évi 30.000- km. alatt nem éri meg a dízel, mert a szerviz elviszi a spórolást, de így más a gyerek fekvése, ráadásul az 1.3 CDTi szervizelése nem olyan drága, mint általában a dízeleké. Viszont többet kíván a tulajtól is.
Egy turbó kb. 130k forint (jó esetben sosem lesz rá szükség), jó minőségű vezérműszett 40k, EGR szelep 30k-60j körül, de ha pucolgatod, nem fog kelleni. A porlasztó nagyon drága, az sose menjen tönkre. Gyári új 140k körül, felújított 80k körül. Ezek a leghúzósabb tételek, a többi alkatrész nem drágább mint bármi máshoz.
Tudtommal a rohadás nem jellemező rájuk, az inkább '97 előtt volt probléma az Opeleknél, ezek meg ugye 2003-tól voltak.
A Puntoval kapcsolatban annyit hadd mondjak, hogy a Combo előtt egy 2-es Punto volt a céges kocsim, azt egyenesen imádtam. Faék egyszerűségű, 1.9-es szívódízel volt, az egy nagyon jó autó volt. Utána sokáig akartam egy olyat venni, hétköznapi rohangáláshoz, de sajnos nem találtam ilyen 1.9-es szívót.
-
amargo
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Én már 2x cseréltem a kocsiba és GM olajat 5w-30. 1 éve van meg a kocsi és semmit nem evett az olajból. elsőnek direkt 5L kiszerelésbe vettem. Z14XE, ~110e van benne.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Max jeleg vagy maximum 1 litert a régi olajba, majd 10 percig 2000
-es fordulaton járatni, aztán a régi olajal együtt leengedni. -
Markizmark
addikt
Sziasztok!
A napokban cseréljük ki a hengerfejet az egyik szívó dízel autónkon. Hogy is van az a DOT4-es motormosási módszer? Mennyit kell beletenni és meddig járatni? -
AMD Power
titán
válasz
LógaGéza
üzenetére
Nincs azzal a Puntoval semmi baj, csak van jobb. De hülyeséget beszélt. Nem is kicsit. Azért ne vegyél Opel mert rohad? Ez finoman szólva is banális kijelentés. Az újabbak maximum csak akkor rohadnak mint Bármelyik másik újabb autó. Ha sérült volt , lett stb...
Így már értem miért kell neked dízel. Voltam én is hasonló cipőben.

-
LógaGéza
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Gondolom mindenkinek saját maga fele nyúlik a keze, ő az olasz dolgokért van oda
Mondjuk minél többet nézegetem a lehetőségeket, annál jobban tetszik a C Corsa.A dízel nekem azért szükséges, mert ugyebár "van", olcsóbban mint kútnál, és ha épp megvagyok szorulva, és menni kell valahova (azért jó erre is számolni), akkor beledobok egy-két hordóval, és go, majd később fizetem (család másik két járműve is dízeles).
-
AMD Power
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Igy már értem. Így kerek a történet.

LógaGéza C Corsa meg a rohadás? Meg eleve ,hogy Opel a akkor rohad? Nagy szaki lehet a te barátod.
Köszi de az ilyen kedves barátoktól az Isten mentsen meg ha autóról van szó.Pedig jó lenne tudni kb mennyi lenne az éves futásod. X ezer km alatt nem éri meg a dízel szerintem.
-
Neil Watts
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Kicsit kiegészítve a történetet, hogy átláthatóbb legyen, mert fent eléggé hülyén írtam le, félreérthető, már látom:
Vala a kocsiban a gyári Opel olaj, mely tökéletes volt (azzal adták). Mikor azt cserélni kellett, sokáig 10-40-essel jártam (talán Castrol volt, a franc se' tudja már), aztán eléggé érdekesen elkezdett "kopogni" a szelep, ebből nagy okosan arra következtettem, hogy túlságosan "vastag" az olaj, jó lesz neki egy "higabb" is, na ekkor váltottam GM 5-40-esre, s ezzel végigcsináltam egy nyarat (a szervízkönyv írta, hogy simán jó bele az olaj). Ez az amit nem kellett volna. A gyári érték olajfogyasztásra 1l/1000km (~1hónap) ha jól emlékszem, na most direkt megnéztem, és visszaszámoltam, nekem hetente kajál meg egy litert, csak már kb. annyira a napi rutin része lett, hogy észre sem veszem. Ezen (meg az EGR szeleppel való szívássoromon) kívül viszont kb. semmi gond nem volt a kocsival azt képzeld el. Ezzel meg együtt lehet élni.

Igazából nekem abból az olajból kéne amivel a gyárban feltöltik az Opeleket általában. Mert hogy a gyári és a GM-es bolti köszönő viszonyban nincs az 100%.
Én speciel akit tudok, távoltartok ezektől a GM olajaktól, bár lehet én voltam a balfék, ez sem zárható ki, bár nem gondolnám.
Az mindenesetre nagyon érdekes, hogy csak a városban zabál eszméletlen módon, országúton semmi baja.
Üdv. core2
-
LógaGéza
veterán
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Üdv!
Köszönöm ezt a részletes véleményt
Az, hogy mennyit mennék vele, az eléggé jó kérdés. Kis békés megyei faluban lakok, itt, községen belül nincs távolság, de ha el akarok valahova menni, akkor a legközelebbi város alaphangon ~50km. Biztos nem járnám be vele az országot hetente kétszer, de mivel tényleg első négykerekű járművem lenne, így pontosat se tudok mondani.
Szervízköltség mennyire komoly ezeknél? Egyik fórumtárs szavaival élve, ha egymás utáni 2 hónapban tönkremegy 2 fő alkatrész, akkor mennyit kellene otthagynom a szervíz kasszájánál?
Egyik kedves barátom (aki mindenáron azt mondja, hogy Puntot vegyek) azzal érvelt az Opel ellen, hogy hamar elkezd rohadni. Mennyire kell ezt komolyan venni / mennyire kell félni tőle?
-
F_Gergely
őstag
MOL premium dizel uzemanyagaval van valakimek barmilyen tapasztalata?
-
AMD Power
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Kicsit sok lett volna.

Mondjuk 350e km után ez sem egy nagy probléma.

-
Neil Watts
veterán
-
AMD Power
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
1l/hét??
Ezt nem írtad el? -
Neil Watts
veterán
Olajból csak normálisat! Nem vicc! Bármit, csak GM-et ne. Nekem pl. újkorától eszi a G-ben a Z16XE az olajat, de miután belepakoltam az "eredeti", szervízkönyv által írt cuccot egyszer - mondom tegyünk egy próbát - (az is GM), na utána igen szépen elkezdte kajálni, ennek kb. olyan 7-8 éve. Mostmár lassan 3,5ll/hónap (bár inkább 1000km kb.) aránynál tartok... de igazából mikor milyen kedve van.
Opel Astra G 1.6 16 szelepes, Caravan, pár napon belül ünnepli a 350k lefutott kilométert, illetve a 11. életévét. Nagyon patent.

Üdv. core2
-
zolikaDB
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
3 éve járok vele...
Akinek nincs ilyen gumija, annak:
- futóműben nem volt semmi cserés, csak vétel után, amikor kiderült, h nem jó agyméretű alukkal járt az előző gazda...
- minimális eltérés a gyári váltómérettől
- mindenhol elfordul/elfér a kerék a járatban
- Hajdú-Biharban sem rázza szét az agyad
- a szélességhez hozzászólva: igen, ennél szélesebbnek nem látom értelmét, még ha a gyár 205-öt is ír elő, 1.4 alá is
- valahogy ez a méret normális márkából is jó áron van, ellenben a 205/50-el
- de mindenki azzal jár, amivel akar/tudF_Gergely: pár szemléletes kép
-
AMD Power
titán
Én Totalt vettem bele. 4l. Ez nagyon jó olaj.
QUARTZ 7000 ENERGY 10W40. Természetesen a 4l kiszerelést.
-
sNORh
addikt
Üdv
F Astra C14SE
Olajcsere előtt állok, mit ajánlotok, én GM-et akarok belerakni, mert egy kicsit csattog hidegen, és sokfelől halottam hogy csattogósbe öntve megszűnt, viszont mégtöbben lebeszélnek hogy már nem az igazi, xar. Többfelől szeretnék véleményt, mit javasoltok? -
Findzs
addikt
enyémen megvételkor még a gyári gumi volt ami 185/65/15 volt
tavasszal cseréltem le 195/60/15 -re
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
jaaaa

Ezt nem írtad el?