Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TasiA
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
A véleményeket olvashattad, én a tapasztalatomat osztottam meg veled. Véleményem nekem is volt, amíg nem próbáltam ki. Akaratomon kívül sikerült ez a mutatvány, ilyen gumikkal vettem az autót. Nekem Goodyear Eagle Vector van az autón, télen is teljesen jól vizsgázott, pedig 2 országgal odébb jártam vele rendszeresen, nem az alföldön a sarki boltig.Amúgy mikor meg jó az idő, mocskosul tapad. Viszont ahogy kopik, jelentősen gyengül vizes úton. Csak erről tudok nyilatkozni, a többit nem ismerem, de "vélemény" biztosan lesz egy pár újból.

-
AMD Power
titán
Fenn van valaki ezen az opelforum.hu? Jó? Nem szívesen nézek más fórumokat mert eddig elég negatív a tapasztalatom.
-
Anulu79
addikt
válasz
Spancer RE
üzenetére
Árban mit kóstál egy ilyen? A tied minden autóhoz jó vagy külön kell mindegyikhez?
-
válasz
Dluinet
üzenetére
Nekem még az F-es időkből Hankook Optimo 4S H730 volt, és futott vele szépen az autó hóban is, sőt meg is állt. Nem olyan rossz kompromisszum az a négyévszakos, pláne 100LE alatt. Nálam OK volt.

Sőt előtte pedig Hankook Centum H720, érezhető volt a váltás utáni különbség a H730 javára.
-
-
AMD Power
titán
válasz
Findzs
üzenetére
Nekem már van családom. Igy ez kilőve. De hdman tudja ,hogy Sopron a kedvenc városom így soha nem lehet tudni.
Csak az a fránya német. Mondjuk én még úgy is oda költöznék ,hogy ott dolgozok nem Ausztriában.Most este jöttem haza és a műszerfal világítás kicsit hiányos volt. A benzin mutatónál az egyik rész elég sötét volt illetve a levegő fújó "konzolnál" sem ég a fény. Ezzel mit lehet kezdeni?
-
SPF
senior tag
Corsaból kiszedett elektromos ablak jó lehet Astra G-be?
-
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Nagyon konkrétan milyen munkakörben dolgoznak, ha szabad érdeklődni?
Én több helyen is dolgoztam kint, de az embertelen körülmények és a c.gány-török-rabszolga vagy b.meg rohaggyál meg dógozzál-mentalitás úgy nem jött be nagyon. Fix szerződés lejárt és go home. És nem 1 hónapig voltam kint, tehát kb. érzem a szavaim súlyát. Ilyen nincs kajaidő meg melegvíz nem adja.
Ja, és nem árkot ástam, hanem CNC megmunkálón dolgoztam, amiből a sz.rabbak olyan 8-10m-t értek, az új meg kb 30m-t. És magam programoztam, tehát nem a könyöklős darab betesz-kivesz-nézeget 2 kávé/cigi közt. -
AMD Power
titán
-
Declare
őstag
válasz
Findzs
üzenetére
Milyen hasznos is tud lenni a forum!

Nagyon köszi, mindenkinek!
ezt a cikket, pedig egyenesen nekem irtak 
Mint kiderült az egyik kollegam par napja rendelt egy Bosch akkutöltöt, amit ma fognak kezbesiteni ide a ceghez
mint a meseben 
Meg egy ilyen multimetert kell szereznem es akkor ki tudom deriteni, h fogyaszt e valami, ha bezarom a kocsit, illetve van e töltöaram.
Amugy ha jol remlik, ebben a titkos menüben, ahol a vizhömersekletet is irja a kocsi, ott is van valami, hogy mennyit fogyaszt, vagy mennyit tölt a kocsi eppen (arambl persze

AMD Power: Nemetorszagban dolgozom, meg csak par honapja....nem a legjobb a sok kihivas mellett meg a kocsival is bajlodni, bar remelem ez egy gyorsan megoldhato egyszerübb hiba lesz csak.
Szerencsere kocsi nelkül is be tudok jönni biciklivel dolgozni....ha nem esik az esö, igazabol nem is volt rossz reggel tekerni egyet 
-
Declare
őstag
válasz
adorjant
üzenetére
Köszi! Pontosan ezt hogy erted? Az akkun merem meg vagy hogy?
Ha a generator dobta be a kulcsot mondjuk 1-2 napja, akkor azt, hogy tudom kideriteni? Ez ugye most azert erdekes kerdes, mert ha akku vagy kocsi hiba, akkor egy töltövel siman kihuzum egy hetig, aztan otthon megnezetem (ha csak nem valami nehany napja beköszöntött problema, akkor elvileg az akku ha mostanra merült le az 2 honap volt). Ha viszont mondjuk a generator nem tölt par napja, azzal haza sem tudok menni...
AMD Power: feltöltöm az akkut, azzal nem igen vagyok elörebb....ha gyari hibas is 1-2 honapig birta...ha a kocsi meriti, akkor is birta 1-2 honapig....ha uj eredetü a hiba, akkor viszont nem merek vele elindulni semerre, mert nem tudom hol rohad le....ez a gaz...
zolikaDB: jajaja fogok venni tötltöt, de mst sos kell egyet szereznem

-
AMD Power
titán
BP és évi kb 7-8000km ha megyek. 60% város 30% autó útra és kb 10% autópálya. Gyerekes Apuka vagyok így nem száguldozok már.
Most van téli nyári szettem is lemezfelnin. Csak kíváncsi voltam a véleményekre.Declare: Töltsd fel az aksit. Nézd meg ,hogy nem-e vele van a baj. Hiába új aksi én már láttam csodákat. Ha az aksi jó akkor el kell vinni autóvillamosságihoz, megnézni mi szívja le az aksidat. Persze a generátorra is rá fognak nézni. Bár elméletileg "szól" a kocsi ha nincs töltésed.
-
zolikaDB
veterán
Ha mar uj auto: [link]
3.7-ert egy limited Fluence 2 zonas klimaval 1.6 benzin 110LE mocival... -
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Aprilisi az akku. Gondozasmentes, igy nem latok semmit belöle.
Töltesnek lennie kell, mert azota müködik az auto, 1-2 ezer km t mentem vele, ha nem lenne töltes mar reg megallt volna.
-
Declare
őstag
Sracok kellene egy kis segitseg! Ma nagyon kellemetlen meglepetessel kezdödött a napom. A kis autom reggel kb meg se mukkant, ahogy probaltam inditani....az akku teljesen lemerült. Mar tegnap eszrevettem, hogy reggel mintha kicsit nehezebben indulna, de nem tünt veszesnek, pont külön figyelni akartam, ma reggel, hogy tenyleg nehezen indul vagy mi van. Hat azert nem kicsit meglepödtem...amikor megvettem a kocsit utanna elsö dolgom volt egy zsir uj nagy kapacitasu (most nem tudom pontosan mekkora, de direkt a dizelhez meretezett) nagy teljesitmenyü Bosch akkut vettem....ez aprilisban volt....pont az ilyen reggeli meglepik megelözese erdekeben.
Ugye most itt ket opcio van. Vagy hibas az akku es lassan lemerül, vagy a kocsi fogyaszt folyamatosan.
Jövö heten megyek haza, addig itt kint nem szeretnek szerelöt keresni, mert nem egy arkategoriaban dolgoznak az otthoniakkal. Addig arra gondoltam kerek kölcsön vagy veszek egy töltöt es estenkent feltöltöm akkor azzal talan nagy baj nem lehet.
Van valakinek tippe/tapasztalata ilyenkor mi van? Autovillamossagishoz kellene elvinni? Mennyi idö/ penz lehet egy ilyen hiba megtalalasa, javitasa? (ha az akku akkor az, ha a kocsi akkor az)
-
TasiA
senior tag
-
AMD Power
titán
4 évszakos gumikról mi a véleményetek?
-
Spancer RE
aktív tag
válasz
Anulu79
üzenetére
Nem tárol semmit az autó, csak a hibakódokat.
Rádugom az OBD csatira azt a kék kis kockát
és arra csatlakozok a telefonommal (de laptoppal is működött nekem) bluetooth-on keresztül.
A telefonon lévő program elég okos, az ír ki mindenféle dolgokat, amit szeretnél.hdman
Torque a program neve és droidos telefonnal használtam. Laptopra pedig a CD-n kapott programok közül tettem fel párat és az egyik működött (laptoppal is bluetoothon csatlakoztam a kocsihoz). -
hdman
őstag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Milyen progival nézted?
-
Anulu79
addikt
válasz
Spancer RE
üzenetére
Ez kiírja valahova vagy tárolja és úgy kell kiolvasni belőle?
Egyébként van/volt az autóval valami probléma a kopó alkatrészeken kívűl? -
Spancer RE
aktív tag
válasz
Anulu79
üzenetére
Őszintén szólva sose számolgattam, csak amikor legelső alkalommal hazahoztam a kocsit, akkor talán valami 6,7 volt a régi 3-as főúton Bp.-ről Miskolcig.
Illetve a legutóbbi télen, amikor megjött az OBD olvasóm ( [link] ), munkahelyemre oda-vissza nézegettem pár napig. 100% várossal nem volt több 7,2-nél, az is csak akkor, ha siettem, egyébként 6,5-7 között volt.szerk.:
M3-on 120 körül szintén az OBD olvasóval mérve/nézve 7L/100 -
Anulu79
addikt
válasz
Spancer RE
üzenetére
Fogyasztási adatokat tudsz írni?
-
Mikuland
tag
Én az 1.6-os Zafirával teljesen elégedett vagyok, nem szeretem és költségesnek tartom a dízeleket.
Az " öreguras " vezetésemnek megfelel, motorfék sűrű használata, alacsonyabb fordulatok használata, de néha hármasban kikormolva, 6,7 és 7,4 közötti fogyikat mértem vegyes használatban.
Kényelmes hajó, pakolható, az úton is van kicsi respektje nem mint a Suzuki szedánomnak régen...
És a színe se kényes. -
Gergőke88
addikt
-
marsu
veterán
Hali minden Opelesnek!
Egy Astra G autón jelenleg 205 / 50 R16 gumiabroncsok vannak, gyári 16"-os Opel alufelniken.
Fel lehet rá tenni a 205 / 55 R16 méretű abroncsokat?

-
AMD Power
titán
válasz
Nordik
üzenetére
Úgy rémlett nekem mintha én drágán vettem volna. Talán 5500Ft körül volt 25% kedvezménnyel. De lényeg a lényeg ,hogy jó olaj.

Pont tegnap volt téma. Bár én benzinest néztem belőle

Insignia 2.0 DTE: ilyen egy prémium Opel.
Teszt: Opel Insignia Sports Tourer 2.0 DTE ecoFLEX -
Nordik
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Valahogy én is a Total felé hajlok inkább. Előző autómba (Clio 1) először Castrol-t raktam és 1 év alatt utántöltöttem majdnem 1 litert, majd váltottam Total-ra és egy csepp olaj sem fogyott. Mindkettő 10W40 volt. Mindkettő Unixból volt, nem hinném, hogy mondjuk a Castrol hamisított lett volna.
Miért mondod, hogy nem olcsó olaj a Total? Ugyanezt néztem én is, 4 literes kiszerelést 5ezer Ft körül lehet kapni webshopokban, Castrol inkább 6300Ft környéke.

-
Nordik
őstag
Milyen olajat szeretnek az Ecotec motorok?
99-es 1.0 B Corsa 80ezer km-el. Mondjuk Total jó lehet? Illetve 10W40 jó lenne vagy megpróbálhatok 5w40-et is? Én inkább az előbbit gondolom. -
AMD Power
titán
válasz
Spancer RE
üzenetére
Nesze neked nem jó az Ecotec. Én is ismerek nem egy embert akinek ilyen G azzal a mocival. Senkinek semmi baja vele. Szerintem nekem is az lesz a következő gépem.
puttonyos Mondom én ,hogy Mindenki írja be az aláírásba ,hogy milyen autója van.

F_Gergely: Ilyen baz* meg a földön nincsen.

De örülök is neki ,hogy az én autómban nincsen semmi sem.
-
INMOTEP
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Igy van ,a műszerfal alatt van egy komplett fütésbox ami igy néz ki [link] .Abban van a ventilátor,fűtőradiátor is többek között .Én Vectra B- műszerfalat és a fent nevezett fütésboxot nem 1x bontottam már ki...... .magát a műszerfalat aki tudja hova kell nyúlni kb 40 Perc alatt ki lehet venni a helyéről .Összesen 7-8 db csavar fogja .Ha a műszerfal kint van ......,a fütésbox már nagyobb feladat .Mert van ott még egy műszerfal tartóvas ,és azt is kikell bányászni hogy kitudd emelni a fütésboxot kompletten .Igazából ezt több idő kiszedni mint magát a műszerfalat és a fütésboxot .....
-
F_Gergely
őstag
Sajnos allo helyzetben sem tartja, de ma szetszedtek a kocsit es nem talaltak semmit. Ket opciot mondtak vagy a klima kompresszor ereszt, vagy pedig a muszerfal mogott de ahhoz szet kene bontani amit ok nem csinalnak. Valami ragasztoval probalkoznak amit a rendszerbe tolnak bele, es a cucc oxigennel erintkezve megkot igy befedi a lyukat. Illetve raknak most bele olajat mert a kompresszor olaj nelkul nem zar vagy valami ilyesmit mondtak.
Turbo miatt ugyis szet lesz szedve akkor majd kiszedetem a kompresszort is es nezzek meg azt is. Azt nem tudom a muszerfal mogott mi tud ereszteni ott is van klima cso? -
Spancer RE
aktív tag
válasz
Anulu79
üzenetére
Nekem 1.6 Twinportos G Astrám van, de ezt már talán írtam is korábban.
"Mi a különbség az ecotec és a twinport között?"
Mind a 2 Ecotec, csak az egyiknek "Twinport" szelepek vannak a szívósorában.
Ránézésre nem igazán tudok különbséget, mivel a sajátomon kívül nem nagyon nézegettem más G Astra motort.
Talán annyi, hogy a termosztát és az EGR szelep egyben, a motor jobb oldalán van + 2db lambda szonda van a kipufogón, persze nem egymás mellett
(ez nem tudom hogy van elrendezve a régebbieken).
Ja és "villany gáz" van az autóban, magyarul nem bowdenes a gázpedál. Ezt simán az utastérben is észreveszed, mert egy kis dobozka van a gázpedálon. A motortérben pedig a fékrásegítő mögött egy gumi vakdugó van a homlokfalon vagy mi a neve, ott jönne ki a gázbowden. Ez: kép, csak vezetékek nélkül.
+ ja és mivel ez a G Astra kifutó szériája volt, így pár dolog hiányzik az autóból, amit régebbi kocsikba még a gyárban bedobáltak (így utólag nagyon könnyű volt beépíteni a neked hiányzó extrát) pl: ülésfűtés vezetékei, tempomat vezetékei, ködlámpa vezetékei4 munkatársamnak régebbi G Astrája van, 2x1.2 és 2x1.6 motorosok, egyiknek sincs/volt különösebb motorikus baja.
-
mycso
veterán
-
AMD Power
titán
Magyarosan – Opel Meriva 1.6 CDTI teszt
legkisebb egyterűk kategóriájának csúcsragadozója

El is tudnám viselni. Bár nekem inkább 1.4 NET 140 LE, 6-sebességes manuális váltós kéne.
-
AMD Power
titán
Persze. Jó meg ne feled az emberek nagy része "birka". Nem rég egy fórumos kolléga mesélte ,hogy x családtagja 33e km után cserélt olajat 1.6 multijet alfajába. És akkor is csak azért mert már égett az olajlámpa a kocsiban. Az meg ,hogy hidegen tolja neki.Turbó hűtés nuku.... És akkor x Jakabb megveszi tőle a kocsit mondjuk 80e km és egy hulladék az autó. Persze mit fog mondani. Nah az x típus szar. Pedig nem az autó volt a "béna" , hozzá nem értő.
-
JanR
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Igen, csak sokan hajlamosak egy adott motortípust fikázni, mikor nem is annak van baja.
Értsd példa gyanánt, vegyünk egy XY diesel autót, szar alatta a futómű, meg mondjuk megadja magát a generátor, klíma. A tulaj első dolga az, hogy fikázza az autót, meg a motort, hogy egy okádék. -
adorjant
őstag
válasz
Anulu79
üzenetére
A motorkódból.
Z12XEP,Z14XEP,Z16XEP.Használt autónál amúgy sincs bevált recept,találhatsz kiváló ecotecet,és szar Twinportot is.
Tudod,bármi megtörténhet,sőt még az ellenkezője is!
Pont tegnap voltam egy kollegámnak autót nézni,1,5-2 millióért olyan szemét,de tényleg szemét autók vannak,hogy a pofám leszakadt.
-
Anulu79
addikt
válasz
sziada5925
üzenetére
Ha nincs a hátuján az írás (valami oknál fogva) és a motortérről sincs fotó alkor ezeken kívűl van még valami ismertető jel ami arra utal? Teljesítményben vagy külső/belső eltérés?
-
Anulu79
addikt
Twinportot szeretnék. Sokan (írásokban) nem nagyon dícsérik az ecotec motoros változatokat.
Próbálni próbálnék én többet is csak a környéken nem sok eladó van. Vagy csak nem nagyon találtam még.
Egyébként honnan lehet tudni, hogy Twinport motor van benne?
-
AMD Power
titán
-
Anulu79
addikt
1.6-os G Astrával rendelkezik valaki? Mi a különbség az ecotec és a twinport között? Olvasvatás után arra jutottam, hogy motorban van valami különbség.
-
AMD Power
titán
A Vicc kedvéért összeraktam egy pár konkurens gépet. Nagyjából ugyan azokkal az extrákkal, igényekkel.
Ford Mondeo Titanium-S 2.0l SCTi EcoBoost (240LE). 10.644.000 Ft.
VW Passat Highline 2.0 TSI 210LE kézi 6 fokozatú váltóval is kb ilyen 11.500.000 körül lenne.
Skoda Superb Laurin & Klement 2.0 TSI DSG 147 kW/200 LE 10.972.380 FtEzek közül én még mindig lehet ,hogy a Insigniat választanám.
-
AMD Power
titán
válasz
KillHates
üzenetére
Igen ez már tényleg egy picit erős érte. A Zafira Tourer, Cosmo viszont szerintem nem sok a 8.1 milla. Az nekem nagyon bejön és brutál praktikus lenne. A 170Le motor azzal a 6 gangos váltóval meg.

bzoley: Nekem mondjuk ezek az amcsi dögök nem jönnek be. Bár ha megnézel egy VW vagy Ford árat az sem sokkal "olcsóbb". Mondjuk a VW tényleg nagyon el van szállva ilyen téren.
Anulu79: Az autótípusom látod elég egyértelműen.
Ezt is írtam ma ,hogy nem lenne rossz ha mindenki belerakná az aláírásába ,hogy milyen gépe van. Néha nagy segítség lenne. 
-
bzoley
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Ettől függetlenül rohadt drága ahhoz képest, hogy "csak" egy Opel. Ennél a 11 millánál olcsóbb a legdurvább/fullosabb SRT Challenger. Az alap modell pedig majd' a felébe kerül. Nem tudtam linkelni az extrák listáját, de elég masszív, és mégis csak egy 392-es Hemi duruzsol alatta, persze ez sokakat nem hat meg. Valahogy nem tudom értékelni ezeket a túlárazott autókat. Az egy dolog, hogy nem is nagyon tetszenek.
-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Hát Insigniáért 11 milliót én sem adnék
Azért már bömike van 
Ezek az extrák, mint BOSE hangrendszer, addig tűnnek feleslegesnek, amíg nem használod.....én pl ha arra vetemednék, hogy 11 milliót kiadok egy insigniára, akkor az a BOSE 600k már nem fájna...azzal meghallgatni a kedvenc mixeimet, az legalább olyan mint plussz 250 ló

Na de hagyjuk az álmodozást, mert megfájdul a fejünk reggelre

-
F_Gergely
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Igen... Bar a turbot betudom olyannak mint az adagolo, ha dizelt veszel benne van a pakliban hogy fel kell ujitani. A nyomorult klima mar jobban zavar, valahol ereszt, de eddig vagy 5 klimasnal voltam egyik sem mondta meg hol ereszt, volt aki mondta nem vallalja, volt azt mondta 20 ezer csak hogy megmondja hol ereszt...
Holnap megy egy masik klimashoz, delelott szetszedi de ez is azt mondja lehet hogy a kompresszornal vagy a muszatfal mogott (ezt mondjuk nem igazan ertem) ereszt akkor azt nem fogja latni.
Bazzeg itt a kanikula en meg meggyulladok a kocsiban. De ez is kesz rohej hogy egy normalis klimast sem talalni ebben az orszagban :/
Turbo felujitas, kb masfel het mulva lesz most nyaralni megy a szerelom. A kocsi hasznalhato csak 2 ezer folott nem porgetem, tuti ami tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple asztali gépek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TCL LCD és LED TV-k
- Call of Duty: Black Ops 7
- Tőzsde és gazdaság
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De köszi az útmutatást hozzá. 
Elautózzák a fél fizujukat. Bár nekem is van ismerősöm, aki Bonyhádra járt haza minden héten németből egy e46 320i coupéval

mint a meseben
Szerencsere kocsi nelkül is be tudok jönni biciklivel dolgozni....ha nem esik az esö, igazabol nem is volt rossz reggel tekerni egyet

Azért már bömike van