- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
deicide #23097 üzenetére
A tárcsa felülete akár 1 nap állás után képes besárgulni. Ha viszont komoly a rozsda, akkor lehet érdemes volna leszabályoztatni, mert csak szétb*szná a betétet.
A turbó meg gondolom ford.szám tartomány függően hallod, tehát szólnia kell annak 3.-ban, 4.-ben is...legfeljebb azokban a fokozatokban nem huzatod annyira.A szervíz intervallum nem típusjelzés függő, hanem a motorhoz (motorkódhoz) határozzák meg. Általánosságban 120e km-enként kell szíjat (és a szokásos sallangokat) cserélni. Én új autó vásárlásakor szó nélkül kukáznék mindent a saját érdekemben, kivéve ha csak nem vmi megbízható helyről/ismerőstől van.
-
deicide
veterán
No, holnap már nálam lesz a GTC, van 3 hibája, az egyik ajtó fényezve volt, de a szerelő haver azt mondta, hogy vállalható, illetve 3-asba váltáskor recseg magas fordulaton, a szinkrongyűrű és esetleg akkor már a kuplung is cserés, klímát kell még megnézetni, tölteni. (plusz a szokásos olaj/szűrők/benzinpumpa csere). Ezek fényében a 2.7-re tettem egy 2.4-es ajánlatot és belement az eladó, elég régen árulhatta, mert a hátsó tárcsa kicsit már rozsdás volt. Viszont a turbó nagyon durvát szól 1-es, kettesben
H astra-nál a vezérlést hány km után kell cserélni? Bár ha tekerve volt az óra, az óraállás nem mond semmit, érdemes azt is mindenképpen cserélni? -
gurabli
őstag
válasz
KonzolKartel #23094 üzenetére
Igen, a zsalu tengelyének a bal, motor felüli oldala tört el. A motor még működik, mert folyamatosan zúg, ezért szeretném minél előbb lekapni és DartVödör leírása alapján kiépíteni a végállás kapcsolókat, ami tehermentesíti a motort. Előtte persze a zsalu tengelyét is rendbe kell raknom, remélhetőleg minden darabja megvan.
A fene sem gondolta, hogy ilyen bonyolult kiszedni
Illetve nem az, ha tudod, hogy mi hol van és van hozzá megfelelő szerszám
, de még akkor is van mit szerelni. Az igazi gond az 50 fok volt árnyékban az este és a szűk hely a kesztyűtartónál.Nincs garázs vagy udvar, így a parkolóban kell csinálnom az egészet.
Hát, még féktisztító van otthon WD40 helyett, de gondolom az nem jó erre.
Éppenséggel vehetek egy csavarlazító sprayt, ha szerintetek érdemes azzal lefújni az ablaktörlő rögzítését, nem szeretném eltörni. és jobb, mint a WD40.Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből ma este
-
KonzolKartel
őstag
válasz
gurabli #23093 üzenetére
WD40-is jó lehet, csak ezek nem ilyen pikk pakk szerek. Eltelik egy, akár két órába is, míg hatni kezd. Ha jól gondolom a törött külső-belső keringető zsalut szeretnéd javítani egy fémcső darabbal. Oda be kell kötni egy áramkört, vagy egy ellenállást, mert ha túl jól sikerül a javítás, előbb fog leégni a motor, mint törni a zsalu.
Én vékony szivaccsal be burkoltam az áramkört, majd szigetelőszalaggal rögzítettem rajta, végül pedig gyors kötözővel rögzítettem, hogy ne zörögjön nekem.szerk.:
Te nem fogsz ennyire rá látni, mert én egybekötöttem a műveletet a műszerfal kiszedésével. -
gurabli
őstag
OK, készítek róla képeket, de nem én leszek a legjobb "így kell csinálni" szerző, mert nem igazán értek hozzá, inkább csak lelkes vagyok, némi szerszámmal. Pl. 5 1/2-es racsnis kulcsom sem volt, a 6-os volt a legkisebb, és persze a Delphi 5 1/2-est használ
Arra már felkészítettek, hogy baromi nehezen jön le az ablaktörlő kar, mert rágyógyul. Remélem sikerül leszednem. Ha nagyon rá van szorítva, WD40-el ha lefújom segíthet? Csavarlazítóm persze nincs.
Utána bekenem majd rézpasztával.Hát, remélem nem törik el a műanyag patent, fogalmam sincs hol szerzek ilyet Pécsen, ha mégis.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
gurabli #23090 üzenetére
Ha minden csavart megtalálsz, akkor le esik a motor is. A javításhoz nem szükséges kiszedni a motort. Az esőcsatorna felől érdemes kiszedni a csavarokat. Az ablaktörlőkart külön lehúzóval szokták leszedni, de nekem se volt. Kicsit rázogatod, ha nem elég akkor meg ütögesd meg finoman. Az esőcsatorna takaróját patentek rögzítik, sajnos hajlamosak törni, de patentdepoban 50ft körül van darabja.
-
gurabli
őstag
válasz
realmadrid #23085 üzenetére
Igen, kiderült azóta, köszi!
Amatőr kérdés, de nem akarom szétbarmolni:
1) hogy kell leszedni az ablaktörlőket?
2) hogy kell leszedni az esőcsatorna műanyagot?Az egész motor kijön így vagy csak a rácsos teteje a kis servó motorral?
Nehéz az egészet visszaszerelni?
Köszönet!
-
gurabli
őstag
válasz
KonzolKartel #23083 üzenetére
-
gurabli
őstag
válasz
KonzolKartel #23079 üzenetére
Szia!
Köszönöm! Most már rám sötétedett, holnap munka után tudom csak megpróbálni.
Bejelölnéd a képen, h melyik csavarokat kell kitekerni?
A rács két oldalán lévő fenti csavart kitekertem, de még mindig tartja valami, nem tudom, hogy hol. A motor kicsit elvált a rácsos fedéltől, de nem teljesen.
Lehet, hogy az eső csatorna alatti csavarok tartják még? Azt nem néztem. Hogy kell levenni az eső csatornát? Bonyolult?
Bár attól még a motor aljának le kellene jönni, lövésem nincs, hogy mi tarja még. A bal oldalt lévő három csavar a pollenszűrő fedelét tartja csak, tudtommal. -
KonzolKartel
őstag
Valaki aki esetleg jobb nálam gugliból, segítene keresni egy-egy képet Astra H klíma boxról?
Kéne a két oldaláról kép, de nem találok :\. Ennél a képnél nagyobb, meg valamivel jobb minőségű kéne.
Másik kérdés. Csöpög az anyósnál a kondenzvíz, ha jól gondolom, azért, mert el van törve a hűtőradiátor "háza", és lecsapódik a pára. Külön a házát nem lehet cserélni, mert egyben van az egész box. Lehet ezt valamivel tömíteni, ragasztani, bármi?
-
KonzolKartel
őstag
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Sürgős segítség kellene! Delphi rendszernél hogy kell kiszerelni a ventilátor motort? A kesztyűtartót leszereltem, de itt most megállt a tudomány. Igazából a zsalu lapát tengelye tört el, a rácsos rész a tetején, azt kellene kiszednem és a belső levegő keringető motort is, hogy a leírás alapján kiépítsük a végállás kapcsolókat.
Sürgős lenne, köszönöm!
-
bambano
titán
válasz
pukibacsi82 #23076 üzenetére
szeressük. elpusztíthatatlan, pedig az asszony erősen ráfeküdt a témára
-
tomyoy
senior tag
válasz
adidas4death #23073 üzenetére
az elektromos vezeték, a szivattyú alján van a csonk, vagyis volt, mert le van törve, azért is szedtem szét. Beleöntöttem a mosót és alul kifolyt...
ezen nincs fényszórómosó, lehet már olyan vectrából lett áttéve, amin van.
-
gurabli
őstag
válasz
deicide #23070 üzenetére
Szia!
Sok sikert az autóhoz, remélem jó lesz és tetszeni fog! Kicsit félre értettem, hogy pontosan mit keresel, amikor linkeltem azokat az autókatCsöppet más kategória
Azt hittem, hogy csak a lóerő számít és elég 170-200 körül
Megint okoskodok, és akik profi autósok azok biztos csak mosolyognak rajta, de ennyiért nem lehet pl. Porschet venni (Németországból)? Mert én egyszer vezettem egyet (igaz, pl Imprezát vagy ilyen Astrát nem) és az valami félelmetes volt. És itt már szerintem a név is számít
Aztán lehet, hogy hülyeséget írok.
De én különben is fanatikus német-párti vagyok, autóból csak németet (esetleg japán, Ferrari vagy régi amerikai), motorból csak BMW vagy Ducati. Akarattal nem írtam olaszt
Persze mind ezt csak akkor, ha nem számít a zseton
-
deicide
veterán
BP-n nem volna valaki, aki el tudna jönni megnézni egy GTC Astra-t és ért is hozzá olyan szinten, hogy ne fussak bele valami totálkárosból újjáépített autóba? Budaörsi út 120 lenne a cím, mondjuk a holnapi nap lenne a legjobb és ha minden oké, meg is venném. Természetesen nem ingyen, mondjuk 5k + útiköltségért.
-
bambano
titán
válasz
KonzolKartel #23065 üzenetére
de ha ez nem a te hülyeséged volt, akkor most miért?
ha már megcsináltattál rajta lassan mindent, ami zűrös, akkor már kár eladni, úgysem fogja ezt megfizetni egy kereskedő sem. -
KonzolKartel
őstag
válasz
KonzolKartel #23063 üzenetére
Megpróbálok megválni az autómtól. Elegem lett belőle. Megint egy hónap legalább, míg megcsinálják. Van még rajta valamivel kevesebb, mint 700e hitel. Arra gondoltam, hogy beviszem kereskedésbe, hogy számítsák be, és akkor kalkulálják át a hitelt. Szerintetek érdemes így betolni kereskedéshez, vagy nagyon le akarnak majd húzni? Ha nem érdemes, inkább valahogy kicsengetem a fenn maradó hitelem. Azért csak 5e km-el ezelőtt lett cserélve a lendkerék, kuplung, generator meg még mit tudom én mi kutyaf***a.
-
deicide
veterán
válasz
KonzolKartel #23058 üzenetére
Na, ez jól néz ki, köszönöm.
-
bambano
titán
válasz
bzoley #23059 üzenetére
a bubu világéletében ronda volt, mint a pokol, de nem ezért szerettük.
egyszer vezethettem lezárt pályán sti-t, művelt érdekes dolgokatpedig a gyorsulása nem volt annyira mellbevágó, a fékezése az kb. a vectrám alatt volt, de a kanyarok, uhhh, na azok durván mentek
mondjuk ugyanakkor vezettem evo-t is, az is nagy élmény.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Felvettem ma hidegen a motort. Munkából hazaértem, megvártam még teljesen lehűl a motor.
Az első videó hidegen indítva. Az elején hallani a csattogást pár másodpercig, majd megszűnik. Gyújtás ráadásánál van egy sípoló hang, gondolom ez normális.
Mit szóltok hozzá? Ez így rendben van? Ha nem, akkor mi lehet a gond és mit kell vele kezdeni? GM dexos2 5W30 van benne.A második videó pár perccel később készült, még szintén hideg motorral, de már nem hallani a csattogó hangot.
Remélem nem komoly a gond és ez így rendben van. A kicsit "dieseles" hang is állítólag normális ennél a motornál...
Köszönöm előre is a segítséget, ez most nagyon nem hagy nyugodni, mert az autószerelő ismerősöm erőltetni a min. 10W40-es olajat én meg kitartok most az 5W30 mellett. Szerinte azonnal le kellene cserélni, de ő ugye régi "motoros". -
bzoley
veterán
válasz
deicide #23050 üzenetére
Ha lenne 4 millám, biztos nem Opeleznék tovább
Minimum a régi kedvencemnél kezdenék nézelődni. Bár inkább a 2.5-ös. -
gurabli
őstag
válasz
deicide #23050 üzenetére
Hát, én nagyon szeretem az Opelt, de ha ültét már SuperB-ben, akkor szerintem elfelejted hamar az Opelt
Persze ez nagyon szubjektív, véletlenül sem lebeszélni akarlak!
Most csak találomra: Link Link2 Link3 Link4Igaz, ezek nem annyira sportos autók, talán még a leggyengébb Civic az, de csak találomra kiszúrtam párat, a relatíve olcsóbbak közül.
Francia autót felejtsd el (szerintem), de ha igazán jót akarsz, akkor BMW! Sportos, legjobb minőség, hatalmas ménes. DE! Nagyon nehéz jó állapotút találni (megint csak: szerintem).
Új hozzászólás Aktív témák
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest