Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pitu
aktív tag
válasz
Findzs
üzenetére
1. fokozat: először csak hidegen kerregett kb. félpercig
2. fokozat: hidegen 1-2 percig, aztán kb. 40km megtétele után melegen
3. fokozat: állandóan
Különösebb teljesítmény csökkenést nem tapasztaltam, csak nagyon idegesített, meg égő volt a csattogás.
Időben kezeltük a problémát, mivel szaki szerint akár a vezérműtengelyen lévő bütykök is deformálódhatnak.
Próbáltam hidrotőke tisztítót is korábban, de az csak felerősítette a hangot, ill. előrébb hozta a cserét (gondolom kimoshatta a lerakódott olajsárt).Nem vagyok benne 100%-ig biztos hogy mindet kellett volna cserélni, de gondolom nem könnyű kiszűrni a hibásakat sem. (sztetoszkóp, összenyomás..stb.)
Úgy gondolom ez a jellegű javítás nem igényel "bejáratást", de egy darabig még próbálok kímélőbb üzemmódban hajtani.
Jól emlékszem neked is z12xe-s astra-d van?
-
sNORh
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
Már tuti hogy szilent, msot forgalmizott a verda, megadták 2 évre, csak cseréljem ki minnél hamarabb. Inkább akkor recseg, hogy máshogy fogalmazzak

tomy: Érzek magamban annyi elhivatottságot, hogy megcsináljam. Olajcserét sem láttam mégTV-ben sem
még is 2 hete megcsináltam magamnak. Ki akarom ismerni az autóm, nameg a munkadíjból már megvan az első futómű.
És én tudom mit rakok bele.pl tavaly a szerelő Mann szűrőket "rakott bele" még a munkalapon is fel van tüntetve. Most hogy csináltam, rádöbbentem hogy feleannyiba kerülő kínaji volt benne.
-
-
tomyoy
senior tag
válasz
bambano
üzenetére
igen, de nagy százalékban az már következményként szokott tönkremenni. Előbb mondjuk nem tettem hozzá rengeteg F astrás ismerősöm van ebből indultam ki, nekik sokat segítettem ilyen téren. Újabb technológia H J stb opelhez semmi közöm sincs,azokat csak képen láttam

(ez nálam az astránál pont így történt, a talpas bemondta a szolgálatot)+lengéscsillapító is) aztán majd cserélem majd cserélem és a végén toronycsapágy csere is lett)
-
-
Pitu
aktív tag
Hidrotőke csere után mikor lehet pörgetni a motort? Csere óta kb. 1500-2000km-t mentem, de 3000-es fordulat felett nem járt, így lustult is kicsit. [z12xe]
-
-
tomyoy
senior tag
elől általában a kormányösszekötő gömbfej megy tönkre, általánosan tapasztalatom szerint első futómű kopási sorrend kormányösszekötő gömbfej->stabilizátor összekötő vagy gömbfej ->végén trapéz gömbfej és szilentek.
hátul meg a fölső szilent kezd el először lógni. ha nagyon veri akkor meg stabilizátor törött vagy irdatlanul kopott.
persze minden használatfüggő
-
sNORh
addikt
válasz
tomyoy
üzenetére
Nekem hátul kopog mint a vesztés egy kis kátyús, rosszabb úton, de elől is gubi van valahol, ha indulásnál teljesen eltekerem a szervót, mintha egy kis darabot megakadna(mintha lötyögne) az első futómű.
talán ősszel lesz rá pénzem megcsinálni.
Én ha megrángatom hátul a kocsit, emelés nélkül is rugós kattogós hangot ad. Kicsit kilehet.. -
zolikaDB
veterán
Kosziii kartarsak!!!

-
tomyoy
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Elől vidéki autósboltban 'talpas gömbfej' egyébként trapézgömbfej ha listában keresed, ha előröl jön a hang, hátul ilyen nincs. Legegyszerűbben úgy tudod kideríteni, hogy megemeled és egy pajszerrel ráfeszítessz a szilentekre, bár szerintem ha kopott a szilent az nem kopog. Stabilizátor gömbfej vagy kutyacsont(összekötő) az tud kopogni ha törött vagy elkopott.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
A legegyszerűbb, ha elviszed egy szakihoz, aki ráz rajta párat akna alatt, és megmondja, hogy mi kopog. Vagy, ha van aknád vagy aknás ismerősöd, Ti is meg tudjátok nézni, hogy a futóműn belül melyik gömbfej, vagy szilent adta meg magát. Ezeket érdemes párban cserélni, hiszen valószínűleg a másik oldalon is ugyan olyan, vagy közel ugyanolyan állapotban lesz a másik is.
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
A Dexos 2 -es olajoknal mennyivel nagyobb a csereperiódusa a GM LL-A-025 -höz képest?
-
törölt tag
Elhiszem hogy ennyit keres, de vidéken nincsen pizza

-
TasiA
senior tag
válasz
Werewolf20
üzenetére
Hali!
Az én autómban van 400 ezer, 95-ös évjárat, ráadásul gázzal hajtom ,soha nem volt felújítva, de még a hengerfej sem volt levéve és minden hétvégén megyek (vagy minden második hétvégén) megyek 1700-1800 km-ert, olyan jó 140-160-as tempóban. Miért kéne tartanod egy 200-ezre futott kis Opeltől, amit eddig mindenki kímélt (elmondásuk szerint)+ még ezt azt ki is cseréltek benne nem régen és az ára egy pizzafutár 3 havi keresete?
Nézd meg, ha nincs szétrohadva és nem csörög csattog, puffog, füstöl, akkor vedd meg! Ennyi! -
törölt tag
válasz
Werewolf20
üzenetére
Igaz én már hozzászóltam de szembe jutott pár dolog:
c14se nekünk csak ezekben az esetekben állt meg:
- generátor hiba, elment a töltés
- kifogyott a benzin.Egyszer volt egy olyan szitu (gyenge idegzetűek ne olvassák
) hogy autópályán meg lett küldve Pesttől Miskolcig 5.padlón óra szerint 210-el végig. ( tudom csal az óra) Ekkor átégett a hengerfejpakolás plusz néhány hidrotőkét kellett cserélni . ez kb 10 éve 80 ezer forint volt. Azóta a motorja tökéletes. gumicsövek kezdenek elérni dehát 20 éves a miénk. Rozsda a tankajtó körül biztos van, vagy lesz. Könnyen javítható technika. Tényleg bármi baja is lesz fillérekből megoldod.Szelepdekli , gyujtás és váltó körül enyhe olajpára hogy ha van, ne aggódj. Szinte mindegyiken van, de elhanyagolható! kivéve az olyan fanatikusokat akik kicserélik azokat a szimeringeket, és tömítéseket. Ez olcsó de inkább szívatós munka

-
Werewolf20
tag
A tulaj azt állítja, hogy teljes papír megvan róla, hogy mi történt ezen teljes felújítás alatt. Mindenről számla és papír van. 200 ezer forintba fájt az öregnek anno, azóta az ő elmondása szerint nem járt vele sokat, nem volt vele baja, a motorban van bőven élet és erő, kétszer megjárta Horvátországot és nem hagyta ott sehol. Ma mennék el megnézni, ott tudom csak megnézni mit írnak a papírok, mi is volt cserélve\javítva.
-
Pitu
aktív tag
válasz
Werewolf20
üzenetére
Nagyot szerintem sem bukhatsz vele, bontottan komplett motort kapsz "fillérekért", de az új alaktrész árak sem vészesek.
A teljes motorgenerál során pontosan mi történt, dokumentálva van? -
válasz
Werewolf20
üzenetére
Nézd, ha jár, akkor teljesen mindegy. 18 éves autó, még lehet is örülni a generálnak. Ha valami elromlik, akkor nem fog rámenni a gatyád. Azt nézd meg, hogy ne rohadjon, ne essen ki alóla a futómű, ill. belül ne legyen szétb@...ltázva. Aztán hajrá.
-
Werewolf20
tag
Hali. 4 éve egy fiatal ember tulajdonában van, ő vette az idős úrtól. Nagyobb köbcenti kell neki a melója miatt, ezért árulja. Itt a kérdés igazából az, hogy lehet e bízni abban a teljes motor felújításban amit 200 ezer forintért papírokkal bizonyítottan a helyi Opel Szervizben végeztek el. Még az idős úr tulajdonában történt ez, azóta keveset használt, a mostani tulajdonosnak nem volt vele baja. Kétszer megjárta Horvátországot. A lényeg, hogy bízható e így a motorba, megvegyem e, ha személyesen nem találok mást a telefonban történt állításokhoz képest.
-
törölt tag
válasz
D.Orion
üzenetére
c14se motor ha jól gondolom( hengerenkénti injektor, 8 szelep) . én rosszat nem tudok róla mondani! igénytelen, lendületes a központi befecskendezésűekhez képest, több nyomaték. 12 éve van egy a családban, minimális problémák voltak vele .
Én szeretem nagyon. Jóól eltalált fapados technika ami örök mint a nyomorúság
-
D.Orion
veterán
Üdvözletem!
Van itten ez az eladó autó.
Előélete a kocsinak:
Garázsban tartott egy idős tulajdonos, de az egyik hideg télen megfagyott a gép és sikeresen beállt a motor indításnál.
A leírásban szereplő 200ezres javítás ebből adódik. Számlák, szervizkönyv megvan.Mit lehet tudni erről a 82LE-s motortípusról és, hogy ha ez a javítás ténylegesen normálisan megtörtént, akkor érdemes megvenni?
Előre is köszönöm barátom nevében is.
-
tomyoy
senior tag
válasz
aphra2
üzenetére
bátyám hegesztett én nem értek hozzá, ívvel kezdte el,körbe nyomatta, utána én lecsiszoltam, de vékony volt a lemez, így a kis lyukakat amelyek maradtak azt már awival csinálta. Én meg fogtam, forgattam, úgy leégtem áá

ez az akna nélküli szerelés azért rendesen kihívás, bár én szeretem a kihívásokat

-
zolikaDB
veterán
Amúgy kipuffot meghegesztették, de továbbra is hallok kopogást sz.r úton alulról. Lengéscsillapító lenne?
-
tomyoy
senior tag
Alakul a kipuff téma
Szemem be van gyulladva szépen, és még csak a hegesztés felénél járok. Megírom a blogot a rendszer előkészületekről. 
Addig is egy kis Futómű felújítás és Szelepfedél mókolás.
egy kis ízelítő:
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KonzolKartel
őstag
Vételeztem egy Lexmaul 1904-es tuningboxot, de nem szeretném, hogy állandóan "menjen". Kapcsolóval vajon megoldható a beszerelése? SPORT gombom amúgy sincs, arra gondoltam, hogy annak a helyére mehetne.
-
hdman
őstag
Ma megint wellnessnapok voltak a kocsimnak:
- olajcsere
- pollen, gazolaj, levego, olaj szurok csereje
- automosas kezzel
- borapolozas
- felnitisztitasA valto es kezifek szoknyam el van kopva, mar besotetedett, ennek csereje eltolodik kovetkezo alkalomra.
A rendszamtablatartot leszedtuk, hogy ragasztom a rendszamot, de elol akkora iv van a lokoson, hogy sztem rogton letepne.
Viszont mar uton van a keretnelkuli tartom, az lesz felrakva, jobb a bekesseg...

Ja es ma vettem bikakabelt, 8 eur volt

-
törölt tag
válasz
adidas4death
üzenetére
Nekem is...
Más kérdés: Tudtok ajánlani valami felhajlós ovál végű kiput ami jó a csavaros felfogatású hátsó dob helyett ?
-
-Nemtom-
őstag
Klímás, szervós. Akkor maradok a 1740-esnél, eddig nem volt vele gond.
-
-Nemtom-
őstag
Hi! Hosszbordás szíjat kéne cserélnem (f astra x16xel). Mióta nálam van még nem volt cserélve. Elvileg 1795-ös szíj kéne rá, de most 1740-es van rajta, nem tudom milyet kéne vennem.

-
_seth_
veterán
Pótszemle, na ez eddig nekem még kimaradt, köszi srácok

-
zolikaDB
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Felhívod a károkozó biztosítóját, h mi van, elküldöd nekik a betétlapot, azt hiszem faxon is lehet, vagy beviszed, küldenek egy kárszakértőt, az szemlézi, majd lebeszéli veled, h mi az ábra, fizetnek X összeget, vagy csináltasd meg és vigyél számlát. Nekem így volt tavaly decemberben.
OTHER: OPC Astra, pofára még a felni is eredeti, ráadásul a kisebbik szériából, és 970k??? [link]
-
_seth_
veterán
Pesten sikerrel belémjött pirosnál egy f astra, látható sérülés annyi van, hogy a lökös minimálisan kilóg a lámpák alól és az egyik oldalon kicsit pupos is lett. Betétlapoztunk ezzel nincs gond csak az érdekel, hogy ilyenkor elgurulok kárfelmérésre ahol szemrevételezik, hogy esetleg lökös csere-festés és ennyi? Vagy szedjem le és nézzem meg, hogy mi gyűrődött alatta majd tegyem vissza és úgy induljak neki, hogy pl a hátfal is gyűrődött (nem tudom mi a helyzet egyébként bent)? Még nem jöttek belém hátulról egyszer sem, más oldalakról pedig egyből látható volt a sérülés. Olyan komoly gondra nem tippelnék mivel a csomagtartó változatlanul tökéletesen zár, a lámpák is a helyükön vannak.
-
Spet
addikt
Üdv mindenkinek,
Olyan problémám lenne a 2002-es f astrámmal, hogy testvérem leállt ma délután, utána pedig nem indult el egyszerűen. A jelenséget legkönnyebben úgy tudom leírni mintha az akkumulátor teljesen le lenne merülve (pedig nincs), és nem tudja az önindító átfordítani a tengelyt. Emellett a legnagyobb meglepetés az volt hogy a kormánytól (kormányházból?) az utolsó próbánál elkezdett füstölni vékonyan (és jó büdösen). Utána az akkumulátort a biztonság kedvéért lekötöttük. Páran azt mondják, hogy a gyújtáskapcsoló adta be a kulcsot teljesen és az füstölt el, mivel én még nem találkoztam ilyennel megerősítést kérnék tőletek vagy cáfolatot.
-
Findzs
addikt
erre azért kiváncsi lennék:[osram_night_breaker_unlimited_h7]
biztos lesz vagy 8-10 ezer ft
-
zolikaDB
veterán
válasz
tomyoy
üzenetére
Ez milyen dob, és honnan van??
Régóta tetszik a Steinmetz design! -
tomyoy
senior tag
Üdvözlet
Nekikezdtem a kipufogórendszernek

Ez volt a Vectra alatt, valami óborzalom

és ez lesz :
Minden felfüggesztő és csatlakozó elemet saját kezűleg terveztem és gyártottam le hozzá.
Ma a csőméretezéseket csináltam meg, holnap vágás, egyenes szakaszok hegesztése, valamikor a hajlításoknak is nekikezdek. A végeredmény meg majd kiderül

-
zolikaDB
veterán
Az Astra G-jé BA15S. H-t nem tudom. Ez sofita, ami beltérben van általában. Osram oldalán nézd meg.
Ma meghallgattam egy dupla dízel végű paragi dobot, szívóD seat-on, és azt kell mondjam, nagyon kellemes hangja van. Mármint, h nem hangosabb, mint alapból. Ennek tükrében ezt lehet bevállalom tavasszal: [link] -
hdman
őstag
Ezt be tudom tenni rendszámtábla világításnak?
-
-
mn72
csendes tag
...a bp jelről egyből kiderül,h valódi az olaj a képeken ...nívónak pedig a kanna aljáig kell futni!...hamis castrolnál ezekből lehet látni ,h gond van!
...ezért váltottam most opel olajra,semmi különbség!..előtte
csináltam egy motor tisztítást és szebb ,halkabb a motor hangja.
-
Findzs
addikt
válasz
amargo
üzenetére
olyan sokat nem akartam érte adni meg nem is ralizni megyek annyira nem kell a nagy fény csak jobb legyen mint ami most benne van mert ráadásul nem is egyforma volt a két izzóm
végül ilyet vettem:[link]
tungsram sportlight bluish +50% 2690.- ft volt a 2 db
éjszaka még csak a garázsba próbáltam mikor tegnap este beraktam, sokkal jobb mint ami benne volt az már akkor is látszott

-
Azt kb. senkinek sem sikerül átlátnia, hogy a kék színezés lényegében egy olyan réteg, ami a fénynek a kék spektrumát hivatott átengedni, azaz szűr, azaz a látható fénynek egy (jó) részét nem engedi át.
qdak: amargo által használt izzók teszten bizonyítottak. A Te hülyeséged, hogy a kékre ugorva vettél egy jóval rosszabb izzót dupla áron.
-
mn72
csendes tag
...nekem G Astrám van,ott a váltó és kézifék közti műanyag részt kellett
kipatintani valami kis fejű csavarhúzóval, két torx csavar kivétele után, miután
elvágtam a szoknyát összefogó kötegelőt már letudtam húzni a gombon keresztül a szoknyát kerettel együtt! A keretbe egy műagyag elem rögzíti a szoknyát azt kell kiszedned és megvan a szoknya!
... -
adorjant
őstag
Van egy K&N betétszűrőm G Astrához,azaz tudomásom szerint 1.4-1.6hoz jó (talán az 1.8 is ugyanez a méret,nem tudom)
Ajándékba kaptam még évekkel ezelőtt,kb 1000km-t futott.Illetve gyári CAR-400 rádió,kettő darab,kódjaik is megvannak.
Ha esetleg valaki szeretne egy ilyet,jelképes áron megegyezhetünk,ha nem,megy a vaterára

-
amargo
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
Igen, legalább is én a H7-re.
Nekem az ajánlottak közül az Osram NightBreaker-t vettem meg és elégedett vagyok vele
-
Findzs
addikt
mikor izzócseréről volt szó ti a reflektor vagy a tompítottra gondoltatok?
a h7 -es (g astra) a tompítottra vonatkozik?
nekem a tompítottat kellene cserélni mert elég gyér, a reflektort úgyse nagyon lehet felkapcsolni
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Sorozatok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Formula-1
- Interactive Brokers társalgó
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

még is 2 hete megcsináltam magamnak. Ki akarom ismerni az autóm, nameg a munkadíjból már megvan az első futómű.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)