Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
#TOTTI
őstag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Persze, csak ne 5,5"-os felnire!

-
Spancer RE
aktív tag
Srácok!
G Astrára tehetek 215/40 R16 gummedlit?
Vagy mi a megfelelő váltó méret 16"-ra? Persze ésszerű szélességgel és oldalfal magassággal, nem szeretnék brutál széles ballon gumikat.
-
JanR
addikt
Na és ezek a 3 literes diesel Opel motorok mennyire megbízhatók? Mert a Signum nekem is tetszik, de elsősorban benzin motorral vadászom őket.
-
hdman
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Jah
Ránézésre 18-as lehet. Holnap felhívom a fószert, kicsit megpróbálok alkudni belőle.Közben megnéztem a regadót is: 300k lesz, de még igy is befér a 2M alá...
Utólag be lehet tenni a rolót? Meg kellene bele egy Travel Assistant is. (Sőt gondolom egy téli gumedli is.)
Amit korábban linkeltem a hahu-ról, azt elvitték. Igaz az majdnem egy misivel drágább volt, de 3 évvel fiatalabb.
-
hdman
őstag
Azt hiszem ezt megnézem hétvégén: Signum 3,0 v6 cdti
-
Loner
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy most jelentkezni kell ebbe a topikba vagy pedig nyugodtan kérdezhetek?
Opel astra f kombim van .1995-ös 1.6 100LE 265455 Km.
Elsö lengés csillapitot szeretnék cseréltetni benne, nekem az AL-KO-t ajánlották, persze mert kértem, hogy ne legyen drága!
Van valakinek véleménye rolla?
Elöre is köszönöm a válaszokat! -
fero02
nagyúr
-
gurabli
őstag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Igen, ezeket én is megtaláltam, de ezek utángyártott alkatrészek, és ki tudja mennyire biztonságos, ha ne adj Isten szükség lenne a légzsákra?
Amit én keresek, az eredeti fedél, bontóból, azt leszedem és átszerelem. Ilyet itthon csak horror áron találtam, Angliában viszont 10 font alatt van. -
válasz
amargo
üzenetére
Ettől nyugodtan megveheted az autót, de alaposan nézd meg, hogy a nyúlványok (ezek lógnak ki a tűzfalból, és a homlokfal kapcsolódik rájuk, illetve ezeken ül a motor és az egész eleje) nem sérültek-e, nincsenek-e hegesztve, stb.
Viszont úgy vedd meg, hogy azt leszeded és cseréled, mert az a lökhárító már semmit nem ér. A következő kisebb koccnál is megy a hűtő, ventilátor, stb. -
válasz
amargo
üzenetére
A lökhárító név alatt magát a lemezt értjük, illetve a hozzá kapcsolódó lufikat. A műanyag az csak a burkolat. A lufik itt nem a légzsákok, hanem levegővel töltött műanyag tartályok, amelyekre a lemezt rögzítik. Ezek nyelik el az ütközési energiákat.
Ha a lufik és a lemez is jól vannak, akkor nem tudom, miért áll így a lökhárító. Az magától visszamászna a helyére kis ütközésnél, jó eséllyel a meghajlott lemez nyomja el így. Sajnos ezt csak akkor tudod meg, ha leveszed a burkolatot (10 perc alatt lent van), és akkor mindenre fény derül. Az szinte biztos, hogy nem csak a befoltozott lyuk volt a baj. -
gurabli
őstag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Köszi a választ! Én is a légzsák fedelet cserélném, nem tetszik különösen a duda körüli ragasztgatás...
itthon nem találtam gyárit jó állapotban normális áron, de ha Te tudsz esetleg, akkor kérlek küldj egy privátot. Mert csakis gyárit merek rárakni, az utángyártott kínait nem.
Ebay-en már találtam 10e alatt komplett Vauxhall légzsákot, eredeti fedéllel és még a légszák is sértetlen. Igaz, én csak levenném róla a fedelet, az enyémről az Opel jelet átraknám és az egész átkerülne az én légzsákomra. Így gyúrnék össze a kettőből egyet, és eredeti gyári lenne a burkolat.Tartok tőle, hogy valóban nem a legjobb ez az utángyártott csoda bicskakulcs. Mi a fő gond velük, szétesnek?
-
amargo
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
A lufik nem mentek el - elvileg. Egyedül a lökös sérült, lett rajta egy lyuk, azt javították, én tényleg nem láttam bent semmi sérülést, pedig mindenhol megnéztem, de inkább kérdezek, mire érdemes figyelni. A hűtőt is megnéztem és semmi nyomot nem láttam. A lemez alatt mit értesz, homlok lemez?
(#22868) tsigalko87: Köszi Neked is! Ő is elég bamba volt..
De ilyen esetem nekem is van.. én megálltam egy nagyobbacska kavics előtt/szikla, az első lökös közepééig ért. Vendégségbe mentünk és ott voltunk pár órát - nem ittam -, mikor kijöttem, már elfelejtettem, hogy miért álltam be olyan furán.. majd indulok előre és hallom, ahogy végig rántottam a lököst, ugyan csak karcok lettek rajta, de fogtam a fejem, a hülyeség miatt. -
Spancer RE
aktív tag
válasz
gurabli
üzenetére
Ilyen légzsák fedelet itthon is lehet kapni, bár Te tudod + én nem szenvednék csak a duda körüli rész ragasztgatásával (úgysem lesz szép).
A bicska kulcs, főleg az utángyártott "piacos" dolgok semmire nem jók, inkább valami gyárihoz közelit vennék: [link] [link]
Szétszedésnél nem lesz baja a chipnek, annyira azért nem törékeny, inkább maga a ház törik könnyen feszegetésre. -
#TOTTI
őstag
válasz
amargo
üzenetére
Én még azt mondom lufik se ha lassan ment és pl. egy rögzített fa balkonnak ment neki egy benzinkúton, pont láttam ilyet és az is kb ennyire tekerte meg. Csak nyomta nyomta neki, nem tudta miért nem akar menni. Hátra tolatott majd kikerülte a balkont ami kb. 1 méter x 0.4 méter volt és max 150 kiló persze lerögzítve.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Pénteken vettem egy G Astrát. Egy hibája van eddig (kopp-kopp, remélem így marad és ne mis lesz több), hogy a bal dudagomb ki van szakadva.Láttam, hogy árulnak utángyártott légzsák fedelet, ebay-ről rendelve nem is drága, elvileg átrakni sem annyira nehéz, biztos, hogy meg tudnám oldani, de kicsit tartok tőle, hogy milyen az anyaga. Vajon hogy robban át rajta a légzsák, ha ne adj Isten véletlenül arra kerülne sor? Valaki, aki használt már ilyen utángyártott fedelet, az mondana róla véleményt, hogy mennyire egyezik meg a gyári anyagával?
Azt is láttam, hogy van külön dudagomb is, amikor kivágják a két gombot és beragasztják az újat. Ez akár jó is lenne, csak kérdéses, mert a dudagomb szélénél nagyobb sajnos a szakadás a kormányon, így nem lenne sokkal szebb a dolog. Aki ilyet készített, megírná, hogy mik a tapasztalatok, mennyire takar? És hol lehet olcsón ilyen dudagombot venni?
Ami még megoldás, hogy ebay-ről rendelek bontott légszákot és arról átrakom a fedelet. Itt inkább az a gond, hogy nem nagyon szabad légzsákot postázni.
A gyári kulcs elég kopott, jó lenne helyette egy bicskakulcs. Amit a bicskakulcs.hu-n árulnak két gombos, azokkal esetleg valakinek tapasztalata? Meddig bírja a bicskakulcs anyaga és a kulcsszár? Nagyon veszélyes és nehéz átpakolni az elektronikát? Félek, hogy nehogy megsértsem a chip-et, mert akkor nekem meszeltek

Köszönet előre is!
-
-
-
_seth_
veterán
Amennyiben nem a vezérlés része (tehát a generátorral-klímakompresszorral van egy körben) akkor nem kötelező de akkor is ajánlott cserélni. Amennyiben a vezérlés része akkor pedig kötelező hiszen ugyanúgy egy eleme szíj-görgők-feszítőgörgő körnek, ha ez tönkremegy ugyanúgy baj van, arról nem beszélve, hogy nem egy ökör ára és vezérlés cserekor nem is megoldhatatlan feladat.
-
_seth_
veterán
válasz
Andi45
üzenetére
Erre csak egy megoldás van: betolni minél hamarabb egy szervizbe de ha már ilyen hangja van akkor ott jó eséllyel bontani fogják a motort aminek a vége összerakva minimum 100e munkadíj+tömítések+ha cserélni kell valamit. Szerintem a fordulatszám-alapjárat már csak egy komolyabb probléma mellékterméke.
-
gabipaci
őstag
válasz
helkis
üzenetére
Én csak egy képet látok, de az is elég...
Holnap gyertya csere!Kösz az infót.
Amúgy most fuel rail pressure sensor (nem tudom mi a pontos magyar neve) csere is lesz. Megrendeltem, csekély 120 euró... De már egyszer leállt miatta a kocsi 2 percre, és ezt nem engedhetem meg magamnak. Jövő hónapban 7-8 ezer km vár rám

-
válasz
gabipaci
üzenetére
"Bontás" nélkül hogy lehet észre venni, ha a gyertyák már csere érettek?": sehogy.
a gyertyacsere elmaradásával azt kockáztatod, hogy valami letörik a gyertyából (pl. elektróda darab) és az rendet rak a hengerben.
túl gyakran meg azért nem jó macerálni, mert a menet sem örökéletű. mondjuk ez 160ekm után rád nem vonatkozik, de a 6ekm-es futásteljesítményre igen.
-
Andi45
csendes tag
sziasztok! b vectrával lenne egy kis gondom..... ill lehet nem is kicsi. nemrég volt olaj csere a fáradt olaj elég híg volt habos és benzin szagú... tegnap kihúztuk a nívó pálcát és megint csak érezni a benzin szagot... nem annyira durván de azért határozottan benzin szaga van. ez lenne az egyik probléma a másik az alapjárat... hidegen és melegen is ingadozik van amikor szépen megáll olyan 900-1000-es fordulaton de elég gyakran leesik olyan 5-600-ra a fordulat ilyenkor fullad a motor ill beremeg a kocsi ekkor kicsit feljebb ugrik így nem mindig fullad le ez általában a piros lámpánál jó móka amikor hol a lámpát kell nézni hol a fordulatot hogy ne fulladjon le.... a harmadik probléma az egy aggasztó hang ami 1900-2000-es fordulat között jön elő álló helyzetben gyorsításkor és lassításkor egyaránt. amolyan csörgős sípolós hang mintha csapágyas lenne valami. a kérdésem az lenne hogy vajon mi lehet a gond illetve egy hiba okozhatja e ezt a három problémát? az egyik fórumon olvastam hogy a benzin szagot okozhatja a gyűrűk kopása is ha ez a gond az kb. mennyibe fog fájni??
-
gabipaci
őstag
Az a helyzet, hogy 160e km van a kocsiban, és sanszos, hogy még nem cserélte ki senki előttem, mert marhára lesz@rják itt a kocsikat... Szóval, lévén nem egy eget verő költség, szerintem kicserélem.
A vízpumpának mennyi a szerviz ideje? Vezérmű láncos, ami ugye örök élet, de a pumpát meg nem találom sehol, hogy mennyi lenne.
-
Stema
tag
válasz
helkis
üzenetére
Az eredeti el.abl.em. nélküli karfába belevésték azt a kocka kapcsolót, és úgy h koppig az ajtó fele van az egyik vége, már a hajlaton picit túlnyúlik a másik vége, szóval tuti h szélesebb, ezt mondták ott is ahol beszerelték, meg látom is. Sajna nem valami esztétikus így, aztán hátha tudok valahol ezresért szerválni egy ilyen műanyagdarabot..
-
helkis
veterán
válasz
Calogero
üzenetére
könyv szerint 60ekm-enként kell gyertyát cserélni, de okulva a korábbi cumimból érdemes megfelezni ezt, +nem mindegy, hogy az a 6ekm hogy volt megtéve, egy szemrevételezéssel ez meglátható..

másfelől meg 7k 5liter dexxos2-es GMolaj, olajszűrő max 1k, levegő kb 2k, pollen is 2k tehát otthon félárból megvan..
benzinszűrő is max 2k.. gyári gyertyák is max 2k/db.. -
válasz
Calogero
üzenetére
én azt tippelném, hogy a gyújtógyertya idővel nem öregszik, 6 ezer kilométer meg semmi, én lehet, hogy nem cseréltetném ki a magam esze szerint.
viszont én minden olajcserekor cseréltetek benzinszűrőt is, mert nekem az a pár ezer forint nem számít annyira, mint a motor.
külön szervizfolyamatban fékhatásmérés meg teljes átvizsgálás, mikor utána ugyanezt vizsgán is megteszik, nekem pénzkidobásnak tűnik.
-
Calogero
addikt
Az autó 3 éves korában szerviz 3+ akcióban kapott új gyertyákat
Ekkor volt benne 41.039 km.Az lenne a kérdésem hogy van-e valamilyen megkötés a gyertya cserére (idő, vagy futott km)
Az autó most 6 éves és van benne 47.557 km.
szerviz 4+ keretébe lenne egy ilyen csomag : Általános szervizcsomag 5W30 (GM 5W30 Dexos2 motorolaj, olajszűrő, benzinszűrő*, levegőszűrő, utastérszűrő, gyújtógyertya*, műszeres fékhatás mérés, teljes átvizsgálás) 39.990 - 44.990 FtVagy lenne ez a megoldás: GM 5W30 Dexos2 motorolaj, olajszűrő, levegőszűrő, utastérszűrő csere 25.000 Ft-ér.
Az autó egyben műszakira is menne... (az apróságokat már leszereltem... (holtért tükör, szemöldök))
-
KonzolKartel
őstag
Kicseréltem ma a fűtésboxot. Elötte azért bepróbálkoztam egy két szerelő ismerősnél, de nem akarták elvállalni. Hát szívás volt. Reggel 9kor kezdtem, este fél7 körül raktam vissza az utolsó olyan csavart, aminek még tudtam a helyét
. Végül 4db csavarom maradt...Fűtés tökéletes. Viszont ki szedtem a váltókart(rudat), és valamiért azóta sokkal lötyögősebb. Mi ba*zhattam el? 
-
Spancer RE
aktív tag
válasz
Tomoty
üzenetére
Imy
Köszi!Tomoty
Nekem is inkább a 16" tetszene, csak a meglévő nyári 15" (gumi) garnitúrám még egész jó állapotban van és nem akartam 4 "új" felni mellé 4 "új" gumit is venni, anyagilag nem a legjobb
.
+ oké, ez elég jól néz ki és van más 16"-os garnitúra is ami még tetszik, de autóra próbálás nélkül nem veszek semmit és mivel miskolci vagyok, nem igazán éri meg ilyesmiért akár Pestre vagy bárhova nagyobb távra autókáznom, pedig a hirdetések nagy része arrafelé van.
-
-
Stema
tag
Szevasztok!
Ha nekem kéne Opel Astra G bal első ajtóra a karfa, tud valaki? Építtettem be eletromos ablakemelőt, bontottat, kifúrták a kapcsoló helyét, de szélesebb az a karfa, amiben gyárilag van, így elég szarul néz ki. Olyan kéne, amibe belemegy az el.abl.em. kapcsolója, de nincs lyuk a tükörállítónak (lévén h nem van). Tud valaki ilyet? Vagy h hol keressek, hogyan? Öttevényi bontóban azt mondták az első dolog amit elvisznek, győrújbarátiban 2 astra van, de egyiké se olyan. Tipp?Keresni neten nem tudok, mert senki nem karfának hívja, hanem könyöklőnek, meg kapaszkodónak, amire érthető módon könyöklőt (középső) és kapaszkodót (felső) találok..
Előre is köszi!
-
Tomoty
senior tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
-
Imy
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
56,5mm
-
Spancer RE
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.

2006-os G Astrámnak mennyi a kerékagy átmérője?
Ezt a felnit néztem ki magamnak (egyelőre még csak neten).
Ma felhívtam a megadott számot, a felni furatának 63mm az átmérője, gyűrűvel 54mm (legalábbis ha jól értettem).
ET és J számban passzol ez a szekeremhez? -
KonzolKartel
őstag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Amúgy bontódik az autó. 2lityós gsi. A két hátsó lampion is épp maradt.
-
Imy
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Az a szerencse, hogy a fa a hátulját kapta el...
Nem értem még mindig, ahol nincs erdő, ott is minek fa? Ha valaki kirepül, akkor biztos otthagyja a fogát?

[ Módosította: wwhy ]
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Ez mi, hogy?

-
gabipaci
őstag
válasz
KonzolKartel
üzenetére

-
ravgab
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja esetleg valaki, hogy neten hol találnék leírást Astra G elektromos visszapillantó tükrök kapcsolójának cseréjéről?
-
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Volt ott szétszedve? Hajtogattátok?
-
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Az hogyan? Nálam az is fém.
-
KonzolKartel
őstag
Most úton hazafelé elszállt a közös nyomócső és az üzemanyag szivattyú közti csövem. Akinek van ilyen SOS-be érdekelne.

Astra H 1.9 Z19dth
-
_seth_
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
X20XEV és nem csinál ilyet, hidegen 1000-1100 körül van maxon az alapjárat amíg a szekunderlevegő pumpa dolgozik, utána 900-as fordulatszám alatt stabilan áll (diagnosztikával ellenőrizve 847-875 rpm). Ha meleg akkor már kapásból 900 alatt áll meg.
Mióta fent van az alsó motortér burkolat csak naponta egyszer van szerencsém látni a 900-asnál magasabb alapjáratot indításkor, nagyon jól tartja a hőt ami viszont visszaüt amikor városban lámpák között araszolok és megy a klíma, ilyenkor lazán felmegy 95 fok fölé is a hőmérséklet. Meddig lehet engedni, hogy melegedjen, mi az a hőfok amikor már a klímát érdemes leállítani? Valamint károsodhat a nagy hőtől amennyiben 100 körül már úgyis kapcsolnak a ventik és bár eléggé hangosan de visszahűt a rendszer? -
-
bzoley
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
A videó címében csak csip szerepel.
Momentán nincs fölös másfél, két millám turbó kitre
. De ha lenne, akkor is valószínűleg inkább igazi autót vennék.
Bár jelen felhasználási körülmények között szinte meg vagyok elégedve a kicsikével. Persze ha megtehetném, akkor inkább bubu, vagy egy V8. De ha belegondolok, hogy az Astrám mellett ötvennel többért volt egy valamilyen Omega, és egy pillantást sem vetettem rá ijedségemben... -
zolikaDB
veterán
válasz
bzoley
üzenetére
Persze, minden rendben van vele, ill. meg is kapja, amit kell. Nem volt 10000 a csereperiódus, de mivel hosszú út előtt álltam, cseréltettem. Csak kérdeztem, miért van.
Jól látom, h 2-esben 60km/h-nál tilt? -
bzoley
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Óvodások homokozója
- MIUI / HyperOS topik
- Elektromos autók - motorok
- Sweet.tv - internetes TV
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azaz Isuzu platósban volt ilyen, ha jól tudom. Amúgy automatánál a váltó lehet bibis, manuálnál a kettőstömegű. Amúgy fentebb volt róla szó, h egy erőmű, és leginkább pályára ajánlott.

, csak fel kell próbálni az ET49 miatt, vagy