Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
A gm olajjal pedig nincs semmi baj, a többi olajnak is max a reklámja jobb, ellenben a gyertya kifejezetten jó ha gm, boscht semmi pénzért nem raknék bele, meg úgy egyáltalán semmilyen bosch terméket sem, már rég nem a régi megbízható márka. Egyébként kifejezetten nem szokták ajánlani a boscht, viszont pl b vectrába a két pólusú gm gyertyánál nincs jobb (benzinesnél).
-
nzozz
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Gyertyát, olajat, stb. nem az Opel gyárt. Valaki, csak nem tudjuk ki. Az GM olaj is megfelel elméletileg az előírásoknak, mégis szinte csak rosszat lehet róla olvasni, szinte mindenhol és ez nem túl biztató. A Bosch gyertyákkal már bizonyítottak az előző autóban, árban is jó, azért gondoltam arra.
-
nzozz
aktív tag
-
zolikaDB
veterán
1: gyárit vegyél. Erre a motorra van tervezve, kész. Nem versenyautó, jobb nem lesz vele, max árban van diffi...
2: ránézni nem árt, bajod nem lesz belőle, max megspórolod a jövőbeni kellemetlenségeket. Sőt. EGR-t érdemes le is falazni, igaz, akkor villamosságisnak tiltania kell, h ne dobjon hibát.
3: igen, érdemes váltóolajat cserélni, vicces ez az élettartam dolog.
4: bontóban nem nézted? Opel Csergő, Cromax, Bárdi/Láng és társai? -
hdman
őstag
Most azon agyalok, hogy csak a "rosszat" cseréljem, és azt mire: gyári opel (38 kicsit k sok), opelos utángyártottra (14k), vagy dobjam ki a másikat is, aztán cseréljem le osramra( 21k).
Ugyis le kell venni a lököst, meg ki kell venni a lámpatestet is, az lenne a legcélszerűbb, ha egy füst alatt meglenne.

Köszi a tippet, már biztos, hogy a 4300-as lesz. Van 3200-3400 lumenig.
Jim Tonic: Szerintem holnap 5-6 körül felhivlak, ha Neked is jó, összefuthatunk...
Szerk: most olvasom, amit irtál: akkor viszem mind2 kocsit, mert az astráét meg a corsába kell tenni. Csere bere fogadom

Remélem a cd30mp3 kezeli a BC-t meg a 9 hangszórót. Elvileg igen, mert Astra is jött ki gyárilag ezzel a rádióval.
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni néhány dologgal kapcsolatban. Egy 2007 -es Astra G -ről van szó, Z14XEP motorral.1. kérdés: milyen gyertyát érdemes bele venni? A többpólusúval egy kicsit jobban szimpatizálok, de nem találok olyat, ami tuti jó lenne és érdekelne a véleményetek.
2. kérdés: ha "tünetmentes" az autó, nem tapasztalok semmi hibát, érdemes-e az EGR szelepet, fojtószelepet, légtömegmérőt alaposabban kitisztítani?
3. kérdés: bár elméletileg "élettartam töltésű" (vagy mi) a váltóolaj, de ettől függetlenül érdemes lehet kb. 150e km körül kicserélni?
4. kérdés: nem tud valaki jó állapotú első padlókárpitot olcsón? Mert eddig csak a márkakereskedésben mondták, hogy van, ott meg 90e Ft, annyit meg eszem ágába nincs fizetni érte....
Köszi

-
bambano
titán
válasz
amargo
üzenetére
nekem a michelin saver gumijai nem jöttek be, igaz, régebben volt olyanom az astrán.
ha biztonságos gumi kell, amivel jóóóó nagyokat lehet fékezni meg kanyarodni, akkor pirelli pzero nero. nem olcsó, hajlamos a kopásra, fogyasztást sem pártolja, viszont tapad, mint a ragasztó. -
amargo
addikt
Hi!
Köszönöm, én a kopás oltárán inkább a jobb teljesítményt nézem ebben jobb a Premiumcontact5 a kettő közül. Ellenben a Dunlop SP BlueResponse egész jónak hozták ki viszont csak 195-ben találtam - eddig 185/65/15 néztem. Olvasgatom még kicsit ezt a tyrereviews.co.uk.
Ugyanakkor ezen a teszt oldalon ez elég jól szerepel:
Goodyear EfficientGrip Performance -
amargo
addikt
válasz
bambano
üzenetére
A biztonság egy főszempont, üti az ECO énem
így marad a Premiumcontact5 vagy érdemes más márkát is nézni Michelin Energy Saver+, Michelin Energy SaverElindítanék még egy kérdést, egy Oepel Astra G-ről van szó van benne gyújtás és benzinpumpa megszakítás elrejtve, de ezek kintről nem látszanak, mit érdemes bele rakni, amivel meggondolják magukat? Váltó - kormányzár?
Köszönöm a segítséget! -
8th
addikt
Üdv. Van itt valakinek "D" Kadettje?
-
TasiA
senior tag
Hali! Ha bele szabad kotyognom én a 4300K-ra szavazok. Én nagyon sokat kínlódtam ezzel a xenonozással annak idején és szerintem a 4300 a legtutibb. Ami e fölötti az kékes és talán 1 picit csalóka tud lenni, hogy a fényvisszaverős dolgok, mint pl közlekedési táblák jobban rikítanak ezért azt hiheted, hogy , tyűű de világít, de valójában a többi tárgy a kékes fényben kevésbé látszik.

-
bambano
titán
válasz
amargo
üzenetére
kétségeim vannak a keverést illetően. egyrészt garnitúra vásárláskor szoktak rendes árengedményt adni, ami lehet, több, mint amit spórolnál két ecocontatctal. Azoknál a gumiknál, amiket én nézek az enyémre, 110-120k között van a listaár, de valahogy mindig ideadják 55-60k között. Ez két guminál akár 100 rugó spór is lehet, amit elbuksz, ha nem garnitúrát veszel.
Másrészt meg a fékezést és a gyorsítást is jobbára az első tengely végzi, ott van a nagyobb tengelyterhelés is, oda rendesebb gumit raknék. (ez az állítás nem tévesztendő össze az átlag embernek adott két téli gumis válasszal!) A hátsóra meg hiába tennél spórolósabbat, ott nem fog annyit spórolni szerintem.
szóval én nem keverném. nem hiszem, hogy az ecocontact biztonság terén bármi negatívat produkálna, viszont fékezés terén elvileg a premium jobb.
-
amargo
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Azért csináltam vele pár fékezési tesztet és nem volt probléma vele.
Az elvárásaim, Ecocontact5 és a Premiumcontact5 keveréke, leginkább a biztonság lenne a főszempont, de az sem ártana, ha benzint lehet vele spórolni - ez inkább környezet tudatossági érv. Viszont jó lenne a jó fékezési tulajdonság.A kettőt lehet keverni, azaz 2-2? Hogy a jó tapadás is megmaradjon, de még is legyen valami ECO vagy hülyeség?
Jim Tonic: Leginkább azért is akarom cserélni, mert pályán megyek leginkább, eddig ugye városban használták.
-
hdman
őstag
Ma voltam átiratni a kocsit, meg apróságokat intézni.
Jövő héttől kezdek el dolgozni járni vele, kiváncsi leszek mennyit fog enni (ténylegesen) 90% 140 tempomattal pályán, 10% város kombóval

-
hdman
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Lehet Te is meg tudod csinálni.

Annó a corsában kazettás rádió volt, és vettem bele egy cd 30 mp3-at. Már ugy vettem, hogy ki volt ütve szállitási állapotra. Beraktam a kocsimba, és 10mp-ként pittyent egyet. A srác mondta, meg a neten is olvastam, hogy tech2-vel (vagy opcom, nem tudom, már rég volt), rá kell "tanitani" az autó nemtommijére.
Győrben megcsináltattam, azt hiszem talán 3k volt, irtam itt a fórumon is róla, de lusta vagyok visszakeresni.
Most ezt a cd30mp3-at akarom átrakni az astrába, az astra 6-os cd táras rádióját meg átrakatni a corsába. Asszonynak elég a class fm, én meg néha mp3 aznék.
-
hdman
őstag
Voltam ma az opel kereskedesben, 38k a gyari xenonizzo, 14k az utangyartott.
Az ablakokat megnezettem, elol es az anyosnal GYARI ablak van, ha elkezded kapargatni nincs szele a folianak, mig hatul van...
Fenyszoropolirt megcsinaljak, 6k a par.
Radiotanitas 3-5k.
Kertem ajanlatot komplett elso hatso fektarcsara es betetre, szerelessel egyutt kb 130 k lenne, de mar megvan mas forrasbol.

-
amargo
addikt
Megnéztem a gumikon a DOT számot és 2003 jött ki rá még az eredeti Continental.. kicsit a gumi oldala repedezett a minta környékén. Azt gondoltam érdemes lenne lecserélni ilyenre Continental Ecocontact5 vélemény?
-
válasz
deicide
üzenetére
Nem kell ennyire felfújni a hangszórók számát. Gyakorlatilag ma minden autó legalább 8 hangszóróval van, a 9. általában egy "mélynyomó". Ajtónként kettőt kell számolni, de ahhoz csak egyetlen érpár megy, csak a magashoz egy kondenzátoron, a mélyközéphez pedig egy tekercsen át (jobb esetben). Azaz négy csatornád van összesen, amit a fejegységek már nagyon-nagyon régóta tudnak.
Kalaptartóban levőt hangszórót kidobni kell, nem bekötni.
-
deicide
veterán
A CD30 MP3 fejegység hány hangszórót kezel? Van a kalaptartóban 2 hangszóró, ami látszólag nincs bekötve, nem megy oda madzag, de akkor minek van? Ha viszont kezel 6 hangszórót a fej, akkor beköttetem azt a kettőt is...
-
Calogero
addikt
Típus: Xenarc 66240 CBI Cool Blue Intense
Színhőmérséklet: 5000K
Fényerő: 3400 LumenRészletek: Kék fényű Osram D2S izzó. Ez az izzó nem csak egyéni stílust ad az autónak kékes színének köszönhetően, de fényereje is valamivel magasabb (3400 Lumen) annak ellenére sem, hogy a színhőmérséklete 5000K. Ez az új gyártási technológia határozottan az Osram erős innovációs képességét bizonyítja. Európában és Amerikában is engedélyezett közúti használatra. Az izzókat párban ajánlott cserélni.
Típus: Xenarc 66240 SVS SilverStar
Színhőmérséklet: 4300K
Fényerő: 3400 LumenRészletek: Új fejlesztésű, 4300K-es Osram D2S izzó. Fényereje valamivel magasabb (3400 Lumen). Ez az új gyártási technológia határozottan az Osram erős innovációs képességét bizonyítja. Európában és Amerikában is engedélyezett közúti használatra. Az izzókat párban ajánlott cserélni.
Típus: Xenarc 66240
Színhőmérséklet: 4300K
Fényerő: 3200 Lumenezek közül nekem az első kettő a szimpatikus.
-
Calogero
addikt
Már írtam hogy jött ki Astra 3800K és 4300K (állítólag)
Az enyémbe nem tudom hogy milyen, de azzal én jól látok [link] (felszereltség)Mivel a gyári lámpát a Hella gyártja így gondolom az izzó is Hella
4300K vagy 5000K ami még megfelelő szerintem, ennél nagyobb K számú izzó már kékes színű.
-
-
Calogero
addikt
Az eltérő xenonra két magyarázat van.
- már cserélve volt, és nem egyformára.
- az egyik a végét járja,Párba cseréled mindkettőt,s probléma megoldva.
Eddig két különböző K számú izzó-val szerelt H Astrával találkoztam.3800K (az autó 2004-es volt első széria) illetve 4300K (az autó 2005 II. félév)
Az enyémbe nem tudom milyen van, még nem néztem meg
-
_seth_
veterán
Első kettőre és a szélvédőre nem létezik műbizonylat, ha mégis van ami arra vonatkozik az nem ér semmit sem, a hátsókra pedig azért nem ér semmit sem mert oda akár műanyag lapot is berakhatsz

Enyémen is volt fólia de 1 hónapja leszedtem mindet, sajnos most már ott tart a dolog, hogy ha elkapnak vele akkor nem bünti van hanem forgalmi elvétel pedig az enyém messze nem volt olyan sötét mint neked.
[link] Elsőn van fólia de a hátsón már nincs. Nem volt nagyon feltűnő de azért érezhetően világosabb az autó.
A xenonokat is kidobáltam, sőt az egyik bemattult és sérült fényszórót is lecseréltem és elmentem beállíttatni is kemény 1500 forintért... amíg xenon volt senki sem villogott, most meg többen is csak tudnám, hogy miért... sima halogén izzó még csak nem is kékes vagy ilyesmi és saját szememmel láttam, hogy mindét lámpánál tökéletes a vetített kép. A bemattult és rozsdás foncsorú ködlámpákat is újra cseréltem bár azokat még nem teszteltem de legalább szebbek
-
hdman
őstag
Megvan az új családtag!

2005.06 havi Opel Astra H Caravan
1,9 CDTI (DTH), 150 LE + gyári OPC chip, ~170LE
Műszaki: 2015.04-ig
6-os kézi váltó
146k km, 2. tulajtól ( az első tulaj egy pesti opel szalon volt, a fönöké volt)
Nyári gumi, 17" gyári alufelnin 225/45 R 17 (Pirelli, 2 szezonos)
Téli gumi, 16" gyári alufelnin 205/55 R 16 (Goodyear, 1 szezonos)
Komplett vezérlés márciusban cserélve, márkaszervízben vezetett szervizkönyv van hozzá. ( egy része Opel, egy része Warm UP KFT.)
Szombaton voltunk átvizsgáláson: 4 tárcsa és 4 betét gatya, de ezeket belealkudtam. A bal oldali ajtó volt fényezve (207mikron), az eladó nem tudott róla, a többi helyen gyári 140-160mikron. A fényszórókat is políroztatni kell, mert megette a fene, azaz az UV
, a két xenon is más színben világít. (ez mitől van? Izzócserélvel megjavul?)Mivel 2005-ös az autó, 1-2 karc van rajta, de ennyi szerintem belefér, a belseje hibátlan, ülések gyönyörűek, egyedül a tetőablak gombjai vannak megkopva. Azt sem értem, hogy 9 hangszórós rendszer van benne, de a fejegység csak audió cd-t tud, mp3-at nem. Mondjuk 8ezerért lehet bele szerezni cd 30 mp3 fejet, tanítással együtt.
A corsába is utólag cseréltem kazettásról.Dinamika rendben volt, kuplung váltó ok, kettőstömegű hallgat, mint a sír. Elvileg DPF sincs ebben a motorban, és ez még Németországi összeszerelésű. Nem is benne nyöszörgött semmi, pedig szar úton is mentünk.
Legfontosabb Extrák: Panoráma bukó és nyíló tetőablak, gyári bixenon lámpa kanyarkövető funkcióval, IDS+ sport futómű csomag (egy gombnyomással direktebb kormányzás, gyorsabb gázreakció és feszesebb futómű), kormányról vezérelhető CDC40 Opera gyári 6-os cd cserélő Hifi, bőr-szövet kárpit, ülésfűtés, 2 db gyári bicskakulcs, 6 sebességes váltó, Opel flex térelválasztó rendszer és csomagtérháló. Elektromosan behajló, fűthető OPC tükrök. Fényérzékelő asszisztens, hangulatvilágítás, OPC kipufogó és OPC gyári csomagtérajtó szpoiler, B oszloptól hátra az összes ablak körbe végig fóliázott engedéllyel, 8 légzsák
További felszereltség:
2 DIN
– 9 hangszóró
– ABS (blokkolásgátló)
– ASR (kipörgésgátló)
– automatikusan sötétedő belső tükör
– állítható felfüggesztés
– állítható hátsó ülések
– állítható kormány
– bi-xenon fényszóró, kanyarkövetéssel
– félbőr belső
– CD tár
– centrálzár
– digitális klíma
– dönthető utasülések
– EDC (elektronikus lengéscsillapítás vezérlés)
– elektromos ablak elöl
– elektromos ablak hátul
– elektromos tolótető
– elektromos tükör
– elektromosan behajtható külső tükrök
– esőszenzor
– ESP (menetstabilizátor)
– fedélzeti komputer
– fényszórómosó
– függönylégzsák
– fűthető tükör
– fűthető ülés – hátsó fejtámlák
– hűthető kesztyűtartó
– indításgátló (immobiliser)
– ISOFIX rendszer
– kanyarkövető fényszóró
– ködlámpa
– könnyűfém felni
– középső kartámasz
– manuális (6 fokozatú) sebességváltó
– multifunkciós kormánykerék
– oldallégzsák
– panoráma tető
– pótkerék
– riasztó
– sportfutómű
– szervokormány
– színezett üveg
– távirányító
– tempomat
– tolótető (napfénytető)
– ülésmagasság állítás
– ülésfűtés -
gabipaci
őstag
válasz
cellpeti
üzenetére
Nekem eddig két 1.8-as és két 2.2-es benzines vectrám volt. Most is a 2.2-essel nyomom, és remélem marad is. Az 1.8-as nem rossz, de elgondolkodtató, hogy vajon egy 1.6-os mi a fenét csinálhat egy ekkora kocsiban...
A 2.2-es mindkettő automata, és kb 1 literrel eszik többet úgy, hogy ki is használom az erőtöbbletet, bár nem eszeveszett módon.
Ha a 2.2-es érdekel, szerintem ne tartson vissza az az egy liter. Erősebb, és nem utolsó sorban vezérműláncos. Nem kell agyalni, hogy vajon kicserélték e a szíjat, vagy nem
A multi kormány nem megoldható, illetve nem egyszerű. Maga a kormány igen, és én a helyedben ki is cserélném, de a gombok nem fognak működni.
Ahhoz a kijelzőt, és a fejegységet, kábelköteget meg kitudja még mit kell cserélni.
2005-ben volt a váltás, sajna ez van.
De mondom, mindenképp esztétikusabb és kényelmesebb, még akkor is, ha nem működnek a gombok.
A legjobban akkor jársz, ha megveszed mondjuk a fórumtárs kormányát, és elviszed egy tökös műszerészhez, hogy a kábelköteget cserélje ki a kormányon. Nem fog minden funkció működni, de a dudát, hangerőt meg a +/- gombokat szerintem meg tudja csinálni.
Kell neki a régi kormányod bele, meg a komplett új kormány, és abból forrasztgat egy kicsit.
Kicsit falusi ezermester józsi megoldás, de ebben az esetben ez a legjobb. Nincs nagy bontás, és nem nagy a költség. Leméri az eredeti ellenállást, meg az újban lévőt, és korrigálja. Megoldható simán. -
hdman
őstag
Az létezik, hogy 2005-ös Astrában (1,9 DTH 150LE) nincs DPF?

-
-
Calogero
addikt
válasz
bzoley
üzenetére
Az enyém 2007-I. félév be gördült le a gyártósorról, és én vagyok az első tulaja.
És 1 hónapon belül jelenkezet nálam a CIM modul és megjelent a lengéscsillapító felső házában a rozsda.És nem csak az enyémbe ......
A CIM modult garanciába cserélgették.
De erre rozsdára nem ér az átrozsdásodás garancia, így Magyarországon nem csináltak vele semmit.
Márka társam kivitte Németországba, ott garanciába cserélték a rozsdás részt, és kapott új fedelet
De hiába pár hónap múlva újra megjelent a rozsda.. (tervezési hiba)
Alul-felül ázik.....
A felső kivédésre az új széria már olyan fedőt kapott amelyiken nincsen lyuk, de alulról a futómű ugyanúgy beveri a vizet, és bent is marad.Így házi megoldásként a következőt csináltam.
Kiszárítottam, lecsiszoltam a rozsdás felületet, majd gépzsírt neki a fedőre megraktam alufóliát.
[link]A gépzsírt 2 havonta pótolni kell, mert eltűnik.
-
hdman
őstag
Ma megneztem egy h astra kombit, ugy nez ki, hogy nemsokara ketszeres opel tulaj leszek

-
cellpeti
nagyúr
válasz
KonzolKartel
üzenetére
értem, köszi
-
Calogero
addikt
Azért kimaradt egy-két dolog.....
CIM modul hibája, ami szinte az összes H-ban cserés volt....
belső/külső levegőt szabályozó lapát törése..... (fogyó eszköznek minősül, lutri hogy meddig lesz jó az új)
5 ajtós változat esetén kábel szakadások hátsó ajtókban.
első lengéscsillapító felső házában lévő rozsda (az enyém már 1 hónaposan elkezdett rozsdásodni ott, házilag megoldva)
A tetőcsomagtartó felfogatásánál a takarók könnyen törnek.
1.9 motornál örvényszeleprudazat leugrása. (drótozni kell) -
KonzolKartel
őstag
-
cellpeti
nagyúr
üdv
na itt vagyok újra!
számolgattam, és arra jutottam, hogy benzines Vectra C lesz majd. Évente talán 10e km-t megyünk, talán...Mindenképp vagy ferdehátú kell, mert a sedánokon nincs hátul ablaktörlő és a Meganeból kiindulva(mivel azon sincs, nekem nem kell olyan kocsi).
2.2 mennyivel eszik többet az 1.8asnál?
hülye kérdés, de a multikormányt nem lehet kicserélni az újabbra, illetve simára?
-
helkis
veterán
érdekes jelenség van nálam pár napja..
az alapállapot az ugyebár, hogy hidegindításnál, a fordulat 1100-1200-ig felmegy, majd szépen visszacsökken 800-körülire, de pár napja az van, hogy pont fordítva működik a dolog..
hidegindításnál 700-800körül indul a verda, majd ahogy melegszik a motor, megy felfelé 1000-1200-1500-re is akár..
tipp?
milyen irányba kéne kutakodnom?
előre is köszi! -
bambano
titán
válasz
Bozso68
üzenetére
teljesen mindegy, a vasakat forgatni kell a futóműben, és több van belőle. az egy részletkérdés, hogy közvetlenül a motor forgatja az erőátvitelen keresztül, vagy a motor forgatja az erőátvitelen, gumikon, úton, gumikon keresztül. ez akkor nincs így, ha valami automatikus, racsnis cucc van a kerékagyban, hogy a kerék ne hajtson vissza a féltengelyekre, de a hosszdifi akkor is megeszi az energiát.
szerk: bár racsnis cuccnál meg a tolatás a kérdés...
-
-
Bozso68
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Azért messze nem ez a helyzet
. Most még kapnánk értelmes összeget a jelenleg kombiért, meg úgyis részletre menne a többi. Inkább az a szitu, hogy életem első új kocsija lenne, és ezt a gondolatot kell emésztenem. 1-2 éven belül akartunk egy hasonlót, de ez az akció előrehozná a döntést. -
Bozso68
őstag
Vadi új Antara 2.4 benzines AWD!! - elől-hátul parkolás rásegítővel 18"-os alufelnisen, bc-vel, tempomattal (ezek egy csomagban voltak) - 8 helyett 4,9 millás árajánlatot kaptam. Agyam eldobom, a család költségvetését át kell variálnunk
. Még a nejem is odavan érte. Gyári rendelés, ősszel jönne meg, 10%-ot kell most befizetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- WELOCK smart lock ToucA51 okoszár
- AKCIÓ! Intel Core i9 10850K 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszönöm az infokat.

hidegindításnál 700-800körül indul a verda, majd ahogy melegszik a motor, megy felfelé 1000-1200-1500-re is akár..
. Még a nejem is odavan érte. Gyári rendelés, ősszel jönne meg, 10%-ot kell most befizetni.