Hirdetés
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
NEM bele való a 10W-40!!!
Nem lehet megérteni? A Z-s motorokba NEM való a 10W.De aki akarja töltse bele, majd ha generálozni kell a motort, akkor adja össze mennyit spórolt meg a nem bele való olaj miatt... Majd télen érzed a 10W "jótékony" hatását, később épül fel a kenés pl....
-
Pitu
aktív tag
válasz
adorjant
üzenetére
Pontosan mire szoktak panaszkodni a Banner aksiknál? Anno zsigulimban is volt, nem tudom meddig bírta, mert azzal adtam el, ráadásul zene is volt benne.
Következő hónapban cserélni akarok én is, exide v. banner lesz.F astránkban tavaly cseréltünk aksit, előtte egy Bosch Silver volt benne 8évig. Szerintem az javított az élettartamon hogy havonta 1-2X egész hosszú távokat tettünk meg az autóval.
-
kisjimy
aktív tag
Ma sikeresen meghalt az aksim! 5évet bírt! Vettem helyette egy ilyet: EXIDE excell 12v 80Ah! Remélem ez is elmegy annyit!

-
zolikaDB
veterán
-
-
fero02
nagyúr
válasz
_seth_
üzenetére
Annak csak akkor van hangja, ha megy a hajtás. Szétszereléskor vigyázni kell, hogy ne folyjon ki az olaj a váltóból. Maga a csere nem bonyolult művelet, de csere kell hozzá, meg a gumiharangot leszorító bilincshez célszerszám.
Korábban kérdezted hol van az ellenállás: nekem a ventillátor házán van (gondolom a többinek is a hűtés miatt).
-
gabipaci
őstag
Nem tudjátok véletlenül, ha egy szériahiba miatt visszahívás van, akkor az mikor évül el?
És a széria hibák javítása függ-e a kötelező szervizek nem meglététől? -
_seth_
veterán
Jobbra kanyarodáskor jobbról hallok kopogó hangot ami megszűnik ha egyenesbe hozom a kormányt, jól sejtem, hogy féltengely gond lehet? Nehéz annak a cseréje?
-
sNORh
addikt
Úgy adódott hogy a 4milis gumimat el tudtam passzolni 27-ért(30-ért vettem 16-os alufelnivel, az maradt).
Azonnal kerítenem kellett egy lemezfelnit a 15-ös télire, ideiglenesen, de 20-ért akartak adni bontóba, neten meg nem találtam 5x110-est gyorsan. Tovább nézegettem és 15-ért találtam alut. Nem hibátlan de télinek tükéletes, és enm is csúnya sztem
ATS GM Opel.
-
KonzolKartel
őstag
Ha eszi az olajat, inkább ki kéne deríteni, hogy miért eszi, vagy legalább tömítést cserélni. Én inkább ezt csinálnám.
-
fero02
nagyúr
válasz
amargo
üzenetére
Használd tovább a 10W40-et. Az 5W40-es semmivel sem tud többet hétköznapi használat során, mint a 10W40 (az úton meg nem a teszteknek kell megfelelni), de legalább drágább.
Kipróbálhatod simán, baja nem lesz tőle. Legfeljebb annyit veszel észre, hogy jobban eszi majd, mint előtte és pótolnod kell majd.
Imy: miért csinálsz a bolhából elefántot? Teljesen felesleges, meg hülyeség is.
A szervizek is azért használnak 10W40-es olajat, mert tudják, hogy a 0-ás és az 5-ös nem ilyen motorba való. Az árat meg pont leszarják, nem ők fizetik. A marketinges süket dumát meg meghagyják azoknak, akik hisznek benne.
Amiket meg a végén mondtál, az elégtelen kenés miatt pont ugyanúgy előfordulhat...
-
amargo
addikt
Elfogadom a tanácsot, én csak azt írtam, ahogy megkaptam az autót és, amit a szerízkönyvben láttam leírva

Az 5w40 ez alapján, már ajánlott, de vajon miért raktak bele 10w40-et? Kérdezzem meg az eladótól?És kérdésként fel merül benne, ha már 4 éve így használják majd 40e km ment bele ezzel az olajjal, vajon, ha most én 5w40-et pakolok bele, az árt vagy sem?
Mert jelenleg minimális az elfogyasztott olaj mennyiség.. -
bzoley
veterán
-
Ivan15
senior tag
válasz
bzoley
üzenetére
es aki nem fer be az auto ala?
Meg a fejem se ferne el alatta, ha nem lenne megemelve. Ehhez a kertben kell asni egy kis melyedest -nem aknat, csak 30 cm-melyet es ugy mar kenyelmesen be lehet tolni ala az emberi testet -a "gödör" az A oszlopig eleg, a ket elsö kerek között, 5 perc asoval_seth_ ugy nem merek alafeküdni, ha egy a kerekcserehez szükseges emelövel van megemelve

-
bzoley
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Hát igen, az már kényelmetlenebb mennyiség, mondjuk mindig van egy nagyobb kanna. Én még lazán vagyok a 3 literemmel, bár inkább lenne 5

sNORh:
Használnék szivesen, ha egyértelmű lenne a hasznossága. De több helyen találkoztam olyannal, hogy több kárt okozhat, mint hasznot, főleg régebbi motornál. Nekem a tetemes mennyiségű benzin, meg víz a motormosó, amit télen összeszedek. Ezért is kell cserélnem 5-6000km után(évente, tavasszal). -
Pitu
aktív tag
G astranál a központi zár teljesen elektromos vagy mechanikusan is lehet nyitni az ajtókat?
Aksit szeretném tölteni úgy, hogy kivenném az autóból, ami az utcán áll. -
bzoley
veterán
Nem szoktam nagy feneket keríteni a dolognak. Hazaérek, frissiben nekiugrok, míg meleg az olaj. Olajbetöltő kinyit, aláfekszik, kanna aláhajít, leeresztő csavar kivesz. Ezután, míg lecsöpög az olaj, van bő tíz percem megtalálni a leeresztő csavar új alátétjét, és kicserélni az olajszűrőt. Olajszűrő gumiját nem árt olajjal kicsit megkenni betekerés előtt. Leeresztő csavar az új alátéttel vissza a helyére, és mehet bele az új olaj a max jelzésig. Utána meg kell járatni a motort, hogy az olajszűrőt is átjárja az olaj, majd ha kell, még utána lehet önteni egy kicsit. Nálam nagyjából ennyi a művelet.
_seth_:
Igen, ennyi nagyjából elég. A szegényebbek, pl. én, használhatnak kivágott oldalú kannát is
-
Imy
veterán
válasz
amargo
üzenetére
És mi engedélyezett a motorodnak???
Fogadjunk, hogy a 10W-40 NEM!
Sok szerviz beleönti, mert olcsóbb... (de te ennyiért máshol vehetnél 5W-t)....
Ha beleteszed, majd késöbb meg majd jön a hidrotőke, láncfeszítő, főtengely csapágy probléma, majd akkor rájössz.... Csak tanács.... -
_seth_
veterán
B vectra hűtésével szórakozok, hol találom a ventik előtét ellenállását?
-
bzoley
veterán
El nem tudnám képzelni, hogy szervizbe vigyem olajcserére. Így biztos az kerül bele, amit bele szántam, nem dobok ki plusz pénzt olyasmiért, amit fél óra alatt én is megcsinálok.
Nyilván azok is meg tudják indokolni, akik szervizbe járnak. Nem értenek hozzá, nem hajlandóak a kocsi alatt fetrengeni, drága az idejük, stb. De ha valaki technikailag nem analfabéta, és mutat rá hajlandóságot, nem egy megoldhatatlan feladat.
Mondjuk eddig kétszer bemondta a járgány az unalmast, magam kerestem, és javítottam a hibát, de hát szegény ember vízzel főz. Az, hogy mi bonyolult, relatív
-
Findzs
addikt
én is 10w 40 -et fogok rakni jövő héten a kocsimba mert ha hosszú úton megyek ebben a dög melegben és bemelegszik hangosabb lesz a motor, a szerelő tanácsolta a 10w 40 -et, most 5w 30 van benne ha minden igaz ( másfél hónapja vettem a kocsit)
z12xe
-
Burgburger
tag
Tudnátok segíteni? Opel Corsa B 1998 autón szeretnénk a műszerfal világítást cserélni. Esetleg valaki egy ábrát tud a műszerfal megbontásához? Köszi!
-
#TOTTI
őstag
Opel Astra G 1.4 service manualt találok valahol, ismerős szeretne vezérlést cserélni? Köszi.
-
fero02
nagyúr
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Az pedig egy általános hiba, hogy az ember fia nem olvas figyelmesen és ebből adódóan helytelen választ ad (egy olyan dologra, ami tulajdonképpen nem is volt kérdés).

Abban az autóban, amit korábban említettem nem folyik az olaj, hanem a motor eszi meg.
Továbbá amit írtam az nem tévhit, hanem egy hosszú évek óta nagyon jól bevált gyakorlat, amit (többek között) márkaszervizekben is alkalmaznak. Ez a motor (konstrukció) egy régi darab, ami nem is túl "precíz", ami indokolttá tenné ezt a nagyon finom olajat. Az pedig hab a tortán, hogy az ecotec és a twinport motorok is küzdenek ezzel a hibajelenséggel.
Az olajevés legkorrektebb megoldása pedig egy minőségi alkatrészeket felhasználó teljes motorgenerál lenne, aminek az ára kb az autó értékének közel a fele lenne. Gondolom Te is ezt választanád a 10W40-es olaj helyett.

Imy: ezen korú autóknál már vannak olyan dolgok a gépkönyvekben, amit nem kell elhinni...
Ez az olaj dolog pont ilyen.

-
Imy
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Igen, én is ezt mondtam....
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Opel Astra G -ben (2007, Z14XEP, ~150k km) -ben kellene olajat cserélni. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e megvenni a drágább, Dexos 2 minősítésű olajakat vagy teljesen fölösleges?
-
hvb
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani Csepelen valakit kipufogó javításra?
-
amargo
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Leírom a végeredményt, mert azért megmaradjon.
Nos többször beszéltem szélvédőssel és végül meg lett a pilkington üveg, amit megbeszéltünk ~19e. Amikor meghozták az üveget láttam, hogy ez a 6284AGN, mondom jó, máshol 10e környéke.. tapasztalatokról írok majd később. Végig néztem az egész folyamatot eltettem a régi üveget is, majd kidobom vagy csinálok belőle valamit
-
-
zolikaDB
veterán
Önindítóban a forgórész adta meg magát. Mi okozhatta ezt?
-
_seth_
veterán
Zöld sávos van nekem is es mar a kadettben is az volt valamint az uveg is mindkettoben zold szinezett. Semmi gond a lampakkal... sotetebb az a sav de mindent jol latni pedig a b vekinek kicsi a szelvedoje.
-
gabipaci
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Nem kell a kilátást zavarónak tekinteni
.
b) a szélvédő felső részén elhelyezett olyan fényszűrőt, amely a kilátást nem akadályozza, magassága a járműre felszerelt belső napellenző magasságánál nem nagyobb, rajta keresztül a közúti jelzések színe tévedésmentesen felismerhető;Erre gondolsz, ahol kimondják, hogy nem zavaró? Tedd a szívedre a kezed, és mond azt, hogy ha leszerelek neked egy jelzőlámpát, felcserélem a színeket, visszateszem, akkor te nem fogod látni, hogy melyik lámpa hogy világít. Most őszintén.

-
-
gabipaci
őstag
Hivatásost nem kaphat, és megkülönböztetett jelzéssel ellátott gépjárművet nem vezethet.
Bár nem értem hogy miért, de ejtőernyősök sem lehetnek.
Villanyszerelők sem, de ezt mondjuk már értem
A színtévesztést egyébként gyakran túlreagálják. Én nem összekeverendő a színvaksággal, ami azért sokkal súlyosabb.Sajnos még mindig nem érem fel ésszel ezt a "legfeljebb a gyengén látok szerint ökörség" okfejtést.
Tehát ha valakinek van 30%-os látásromlása, akkor annak nem baj, ha még tovább rontjuk a helyzetet, vagy mi??? -
KonzolKartel
őstag
válasz
amargo
üzenetére
A Te eseted elég szerencsétlen volt, elég durván szét repedt.
Azért a kőfelverődések nagy része javítható
. Amikor először mentem fel pályára az "új" autómmal, 100km-en belül kaptam egy követ. Anyós oldalon volt, nem is foglalkoztam vele két-három hónapig. Elvittem itt nálunk egy ismerőshöz, kifúrta, feltöltötte, egy pengével síkba hozta még valamiket varázsolt, és egy órán belül kész is lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Hobby elektronika
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Tőzsde és gazdaság
- BIOS frissítés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Honda topik
- Star Trek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Szóval nyírják!

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)