Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gabipaci
üzenetére
'83-ban indult meg a tervezése, '86-ban a BMW850 volt az első CAN-buszos autó. Az hány év?
Szóval bár kicsit erős a minden autó kijelentés, de messze van attól, hogy ezen be kellene sírnod. Ezen felül CAN-busz sosem volt kötelező, csupán az OBD valamelyik fajtája. Arra meg van 4 másik protokoll (SAE J1850 PWM és VPW, egy RS-232-szerű, ill. a KWP2000) a CAN mellett. -
gabor231
tag
üdvözlet!
Véletlen valaki nemtud Opel Corsa A Gsi elsö lököst?
köszi -
_seth_
veterán
válasz
gabipaci
üzenetére
C vectra esetében mindegy a dolog mert ott már bejött a can bus az opelekbe is. Ugyanakkor tekintve, hogy pl az amcsi astra g-ben van can bus az európaiban nincs így szerintem célzottan gyártják és ha ezen múlt volna akkor nem lenne, így attól függ, hogy az UK mit írt elő anno.
-
_seth_
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Jah azt venni alapul, hogy pl a vauxhall astra g-ben amit az usaban értékesítettek már van can bus elég butaság lenne már csak az eladott darabszám és a földrajzi elhelyezkedés miatt is valamint nem sok embernek lehet az usaból behozott astra g autója így ki lehet jelenteni, hogy a H astrától találkozhatunk can bus rendszerre.
-
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
H astrától van can bus benne. A G-ben OBD 2 van de a kettő két különböző dolog. C vectra és társaiktól indult a dolog az opelnél. Egyébként mi köze van az obd-nek a can bushoz?
Can bus lényege: az autó vezérlői kommunikálnak egymással oda és vissza, nélküle még csak pl a légtömegmérő küldte az adatot a motorvezérlőnek de az nem jelzett vissza semmit, ennyi változás van a can bus óta. Az OBD pedig a kommunikációs protokoll amivel az autóra csatlakoztatott diagnosztika kommunikál az autóval. Az OBD1 és 2 között is protokoll beli eltérés van és a csatlakozó formája, kiosztása és lábszáma tér el. Az F astra még pl OBD1-esként indított, de pl a 96-os B vectra már OBD2-es viszont a can bust hírből sem ismeri.
Ahhoz nem kell sok logika, hogy melyik autóban van OBD csatlakozó és melyikben nincs, a karburátoros autókban még nem kellett motorvezérlő sem vagyis nincs bennük ECU, ott minden totál manuálisan történik, valamint tekintve, hogy ami elektromos benne az a gyertya és a hőgomba így sok adatot sem tudna kiadni az OBD csatiján
Injektorosoktól indult a buli hiszen ott már mindig van ECU és az vezérli a befecskendezést valamint a gyújtást is általában.Amit linkeltél ha értesz angolul akkor tudod, hogy kizárólag arról írnak, hogy az OBD csatlakozón keresztüli kommunikációban válaszként kapott üzeneteknek a formája egy szabványhoz kötött és ezért adnak ki 4 jegyű kódokat, a szabvány pedig a kódokra vonatkozik tehát a gyújtás hiba kódja legyen 0123 azaz négy számjegy és kész
A can bus ott úgy jön a képve, hogy leírja, hogy milyen módon nyeri ki a can busos autókból a hibakódot az obd protokoll alatt.Ez az a fajta dolog, hogy szinte minden injektoros már OBD csatlakozós de nem minden OBD csatis pl OBD2-es és nem minden OBD csatis autó can busos ellenben minden can busos OBD2-es (korából adódóan). OBD2 egyébként 96-tól indult a can bus pedig 2000 után. Legtöbbször utólagos fényszóró, xenon szett, izzó cserekor jön elő, hogy can busos-e mert ott már megfelelőt kell venni. Pl alap xenon szettnél a can busos érzékeli, hogy csak 35W áramot eszik a fényszóró az 55 helyett ezért lekapcsolja mert hibás, erre megoldás, hogy olyan xenon szettet raknak bele ami azt imitálja, hogy 55W-ot fogyaszt ezért a can bus is rendben találja. Ugyanez a helyzet az 5W-os helyzetjelzővel, a ledes fogyaszt 1W-ot ezért letiltana de pár módosítás és 5W áram fogy és elfogadja.
-
gabipaci
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Értem, tehát akkor majdnem minden autóban van már vagy 25 éve.
Világos!
Azért remélem nem sokan kajálják ezt be
Még mindig nem bizonyítottad be, hogy ez a mondatod nem egy nagy marhaság, de mindegy.
Béke! A dolog egyáltalán nem érdekel, írtál egy valótlant, amit megemlítettem, most meg mindenfelé csavargatod, hogy kimagyarázd magad. Elég lett volna annyit írnod, hogy "igaz, egy kicsit erősen túloztam, hogy hihetőbb legyen a hozzászólásom..."Amúgy kis, közepes és nagy sebességű CAN van a C vectrában (legalábbis az enyémben)
-
bambano
titán
válasz
gabipaci
üzenetére
Az, hogy csak 2001-től kötelező európában, egy dolog, már a g astrában is volt obd2, következésképp lenni kellett benne can busznak is. az más kérdés, de ezt is írtam már korábban, hogy nem raktak rá annyi mindent a can buszra, mint manapság.
A weben előforduló különböző információ források szerint az F astrában is volt obd csatlakozó, de láttam olyan weboldalt is, ami motorvezérlő fajtától tette ezt függővé. Ha az előző igaz, akkor 1991-től van az astrákban can busz, ha az utóbbi, akkor egy 96-os corsa az, amiben már volt.
-
gabipaci
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Tehát ha figyelembe vesszük a "minden autó" kifejezésedet, akkor rögtön bukik a történeted, mivel 2001-ben lett Európában kötelező, ahol is tulajdonképp élünk ugyebár. 2001 meg szerény számításaim szerint nem "vagy" 25 éve volt. Már ha figyelembe vesszük a figyelembe vehető figyelemfelkeltéseket...

Az, hogy esetleg egy 22 éves autó meg véletlen CAN-es (melyik is pontosan???) nem nagyon fedi a minden autó témát.
Fuss neki megint. -
bambano
titán
válasz
gabipaci
üzenetére
csak nyugodtan sírdogálj, az obd2-es diagnosztika 1996-tól kötelező az usa-ban, azt pedig can buson vagy hasonlón szokás csinálni. Elődjét, az obd-t vagy obd1-et már az f astra is ismerte, amit 1991-ben mutattak be.
tehát ha figyelembe vesszük azt is, hogy a "*vagy* 25 éve" nem akart pontos időmeghatározás lenni, akkor az, hogy 22 éves autó már ilyen, nem érdemi pontatlanság.
küldök pzs-t. egyébként pedig itt indult a vita: "(#22272) Nem tudom, h a H Astra can-bus-os-e? A G nem az.": de, a g astra can bus-os.
-
gabipaci
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Minden autó can busos már vagy 25 éve
Ezen besírtam! Kicsit nézz már utána szerintem, - főleg annak tudatában, hogy ez OPEL topik- hogy mikortól van, és pláne mikortól kötelező a CAN bus.
Ráadásul tök mindegy, hogy egy 2002-es vectrát veszel alapul, vagy egy 2 éves audit, a CAN az CAN, legfeljebb több minden van azzal megoldva -
zolikaDB
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Jo igaz. De egy 2 eves Audi A8-hoz kepest a G Astra 1200-es Lada can-bus teren.
Nekem ahol csak izzo volt barhol az autoban, LED-re lett cserelve.
Eleg sokat megyek koran/keson, es pl. a terkepolvaso 1db sofita izzo helyere beepitettem egy 48 LED-es panelt, nekem tokeletesen megfelel, reggel, amikor indulok, nem kell vaklalni. Csomagtartoban 1m szalag, kesztyutartoban is van 16 LED-es sofita. Nekem jo, en szeretem. -
bambano
titán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Minden autó can busos már vagy 25 éve, mert kötelező tartozék. A kérdés az, hogy mennyire. Az alap szabvány, ami kötelező, az csak a környezetvédelmi paraméterek lekérdezését követeli meg can buson, hogy ennél többet tud-e, az gyártó függő. A c vectrában pl. 3 can bus van, a motorvezérléstől kezdve az abs, esp, minden rajta van az egyiken, a body (karosszériával összefüggő jelek) a másodikon és az entertainment a harmadikon. Ha jól emlékszem...
Tehát a G astra is can busos, de ott még sok mellette az analóg is.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Helyzetjelzőbe oké, én másba nem tennék.
-
-=Vacsek=-
senior tag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
akkor már tuom h t10es foglalu és can bus-os kell. mennyivel jobbak ezek a telepakolt ledekkel cuccok mintha egy nem ledes hanem csak jégfehér szinű izosat vennék?
-
zolikaDB
veterán
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Amikor például kiég egy izzó, akkor visszajelez a fedélzeti számítógép, h cseréld. Namármost, ha hagyományos izzót teszel ilyen foglalatba, akkor is jelez a computer, h nem jó bele az. Nem tudom, h a H Astra can-bus-os-e? A G nem az.
Ja, LED fényforrás =/= izzó
-
zolikaDB
veterán
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Oks, majd vmelyik este készítek fotót. Sajnos nem 1 dolláros, mert itthon vettem autósboltban, de ennyi LED-nek elégnek kell lenni.
Milyen infó kell róla? T10-es foglalatba valót kell venni, nyilván nem ezzel fogsz éjjel hazavezetni, egyebet nem kell tudni! -
Calogero
addikt
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
-
zolikaDB
veterán
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Szép fehér. De nem fogja lepirítani a foncsorodat, ez csak egy helyzetjelző. Cold white legyen, erre figyelj, vagy 4000K feletti a leírásban. Nekem is ilyen van. Annyira fehér, h a Night Breaker Plus lesz mellette sárgás

Mod: tessék. Igaz ez drágább, 9 LED-es és can-bus-os. -
zolikaDB
veterán
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Parancsolj! (can-bus-os is van)
-
zolikaDB
veterán
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Kék tilos, vegyél bele LED-eset. Az fehér.
-
-=Vacsek=-
senior tag
hali. van egy opel astra h-m 2007es. tompitott es a refiket kicseréltem fehér szinü izzokra. viszont a helyzetjelzők eléggé elütnek. tudok ajánlani oda is vmi szép fehéret esetleg kéket?
-
válasz
Spancer RE
üzenetére
500Ft a bilincs.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Mester!
Ha a kipufogótartó vasakból 1 lerohadt, a burkolat lerohadt, azt még lehet, érdemes javíani?
Másik: Ezt skubizzátok! 100W-os big H7, sárga!
Piríthat! -
válasz
Spancer RE
üzenetére
Bilincset kapsz kompletten.
-
Spancer RE
aktív tag
Üdv!
Kipufogót faragok már 4 napja...
Ma végre sikerült lehámozni a végdobot rögzítő bilincset. (Az azt összehúzó anyával és csavarral szenvedtem elég sokat.)A csavar ilyen állapotban van: [link]
Sima csavarboltban találok ilyet, vagy ez spéci opel cucc? (G Astra)
-
cellpeti
nagyúr
akkor most mi a helyzet?

Ha itthon fizetek rá regisztrációs adót abban benne van már a forgalomba helyezés is, vagy azért külön fizetnem kell?
-
zolikaDB
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Ott szemben van a MAN felirat

cellpeti: igen, 70€ egy rendszám, azzal haza tudod hozni, a jobb oldalán van három sorban a hónap/nap/év, mint érvényességi dátum. Tudod, ez az a rendszám, aminek a bal oldalán sárga sáv van. Kb 5 perc alatt legyártják neked. Vagy magyar P rendszám, az bonyisabb, de elvileg nincs bekorlátozva egy kocsira a használata. Úgy tudom, a lóerő befolyásolja a honosítás költségeit. -
cellpeti
nagyúr
Németbe kérnek ideiglenes rendszámot és azzal hozzák be a kocsikat kintről? Honnan tudom, hogy milyen osztályba esik és mennyi regisztrációs adót kell rá fizetnem esetleg?
-
adorjant
őstag
Én is figyelgetem a hirdetéseket,ha esetleg lemondanánk a Zafira lehetőségeiről,akkor mindenképpen egy kombi lenne a minimum,de a kombi benzines annyira ritka,ráadásul majdnem mind céges,vagy bérautó volt...
Nehéz ügy lesz a következő autóvásárlás,már most látom. Pedig a "mostaniért" is megküzdöttünk
Egy 2.0 turbót én is bevállalnék,tavaly volt egy B Zafira ilyen motorral,viszketett is a tenyerem...Aztán ahogy megvakartam,le is csaptak rá
Kettőt nem volt időm pislogni... -
Pitu
aktív tag
G astra vezeto mogotti ajto hangszorojat ki lehet a karpit levetele nelkul szedni?
-
zolikaDB
veterán
bambano: 3. kép!
-
zolikaDB
veterán
Aki még nem látta: 1.9-es dízel Signum teszt.
-
gabipaci
őstag
Sziasztok!
Nem tudtok valakit, aki a CAN-BUS jeleket tudja értelmezni, és átalakítani úgy, hogy behúzzon egy relét?
Konkrétan az kellene, ha a telefonom kapcsolódik a bluetoothoz, akkor behúzzon a relé. Ha szétkapcsolódik, akkor kiengedjen a relé.
Köszönöm.
-
hdman
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Digitális diesel tuningbox: Miért „digitális”?
Mert ezek a tuningboxok a legújabb fejlesztésű mikroprocesszort, illetve Eprom-ot tartalmazzák, és éppen azért bármikor számítógéppel programozhatóak MINDEN fordulatszám tartományban! További előnye az analóggal szemben hogy menet közben (számítógéppel, az általunk kifejlesztett számítógépes szoftverrel és teszterrel, és potméterrel is) szabályozhatóak a legoptimálisabb teljesítmény illetve fogyasztás elérése érdekében!
Ez a digitális technológia lehetővé teszi hogy MINDEN Turbo Diesel és majdnem minden benzines autóba beszerelhetővé váljon.
Fontos az is hogy így az autó az analóggal ellentétben nem minden tartományban kap nagyobb értékeket, csakis ott ahol szükség van rá!
A Bacartuning-nál a VP-44-es adagolókkal és PDTDI motorokkal szerelt autóknál nem csak a befecskendezési időt illetve a nyomást lehet szabályozni, hanem azt is hogy melyik fordulatszámtartománytól induljon el a teljesítménynövekedés.
-
-szőke-
tag
Heló.
Olyan kérdésem lenne hogy van esetleg valakinek az opeljába C20XE motor?A fogysztásra lennék kíváncsi.
Esetleg valakinek tapasztalata sokat segítene köszi előre is. -
-
Borokafa
őstag
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Tanácsotokat kérném, van egy 2005-ös Opel Astra G-m (Z14XEP).
Indításnál 1-2 másodpercig nagyon csörög a motor, majd elhalkul. Ez mennyire normális?
Tudom, hogy a motor láncos és az csörög, de ilyenkor, indításnál ez normális? Ilyen lassan kerül fel oda az olaj?
Most cseréltem benne olajat (Castrol 5w-40 C3), de a csörgés maradt...Köszi előre is,
Zoli -
bambano
titán
válasz
_seth_
üzenetére
mostanában az a divat a dízelnél, hogy ugyanazon öntvénybe raknak különböző turbókat. egy gyalog turbó a mezei motorra, egy változó geometriás turbó a közepesen erős motorra és 2-3 kisebb-nagyobb turbó a nagyon erős motorra.
én a magam részéről nem hiszem, hogy csak a turbónyomás lenne más, az olajozásnak, hűtésnek, csapágyazásnak mind követnie kellene a nagyobb terhelést, de meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről.
-
bambano
titán
a hsz-em arról szólt, hogy átlag autók nem ellenfelek. a hekkelt pdtdi ibiza átlag autó? nem. akkor rá nem vonatkozott az állítás.
úgyhogy tényleg sikerült belekötni, kár, hogy értelmetlenül.szerk: egyébként meg gyakori, hogy nem a motorerő miatt marad le valaki, hanem mert adott helyen azt a mennyiségű gyorshajtást már nem vállalja be.
-
_seth_
veterán
válasz
helkis
üzenetére
Én a benzinesekre gondoltam, dízelekhez nem értek, nekem még nem volt így azokról nyilatkozni sem tudok. Annyit viszont tudok, hogy ott sokszor csak valóban a turbónyomáson emelnek és azért ez a skálázás, hogy pl ha a konkurenciának van 3 féle dízel adott kaszniban akkor így megoldják, hogy lesz nekik is, új motort tervezni pedig sokba van. De ezeknél is van amikor nem csak az sw más, de ezt a dízelesekre bízom

-
zenke
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
- hiába áll le okoskodni 325d és alatta bármi (a6 2.5tdi, passat 2.0 cr tdi, passat 2.0 pdtdi), a tükörből nézed, ha érdekel,
- 1.4 hdi, 1.6 hdi, 2.0 hdi, 2.0 tdcdi, 1.9 cdtdi-vel nem versenyzel, mert úriember nem áll ki annyival gyengébb ellenNa ebbe a kijelentésbe bele tudnék kötni. Haverom az 1.9-es pdtdi ibizájával elég sok nagyarcú ember képéről törölte már le a mosolyt. Mondjuk faragva van egy picit. Legutóbb egy 350Z-s figura kérdezte meg tőle, hogy ebben meg milyen motor van?

Másik autója egy 170 pacis touran. Péntek este betalálta egy A6 V6 3.0TDI-s figura. 4. végéig nem ment el.
Sofőr kérdése is a dolog. Hiába a sok ló ha nem tudja kezelni. -
helkis
veterán
-
bambano
titán
"Azért kicsit nevetségesnek tartom, hogy csak 184 ló ez a motor": vannak olyanok, akik ezer lóerő fölött hoznak ki tuninggal egy ennél kisebb motorból is... másrészt meg oké, 184 ló a motor, ennyit bír az anyag, a technika meg a gyártási pontosság, de nem is fizetsz érte annyit, mint egy 500 lóerős bmw dízelért... a harmadát is alig. azért ennyi, mert a piac ennyit ad érte. az opel is tudna sokkal erősebb motorokat gyártani, csak minek.
"Egy chip nem csak a lóerőnövekedésről szól, hanem ha jobb lesz a karakterisztika": és mitől lenne jobb a karakterisztika? megváltozik a turbó karakterisztikája, hogy több levegőt tol be alacsony fordulaton? mert ha nem, akkor minek?
"tovább forog": a dízel eleve nagyobb nyomásokra és erőkre van tervezve, mint a benzines, a nagy köbcentis dízel meg pláne. tehát nagyobb vasak vannak benne. ha ezt tovább forgatod, szétszakad. A tied lesz az az autó, ami leggyorsabban eljutott az autópályáig, majd ott pár dugó letépte a gépháztetőt is, és elment rákászni... te meg ülsz majd az ülésen és hajtogatod, hogy dehát volt még benne tartalék.
"hanem szeretnék egy kis plusz erőt, ami jó ha ott van, ha netán kellene.": vettél egy, az átlag utcai szaladgálós autóknál másfélszer nagyobb köbcentis, akár kétszer erősebb dízelt. A plusz lóerő attól van, hogy v6 cdti van a csomagtartóra ragasztva, nem 1.4 hdi. Milyen plusz lóerőt szeretnél még? jato rakétákat?
"Azért a v6 alatt szerintem alapból nagyobb fékek vannak, mint az 1,9 alatt.": ezt nem tudom, a gts-en valóban nagyobb fékek vannak. Látványosan nagyon sokkal nagyobbak.
"Ez relativ. Kinek mit jelent a gyári 9,2sec.": elmondom, mit jelent a 400nm kézi váltóval egy normális sofőr kezében:
- országúton nincs olyan, hogy akadályoztatva vagy az előzésben. hacsak nem jön szembe man felirat, lehet menni
- hiába áll le okoskodni 325d és alatta bármi (a6 2.5tdi, passat 2.0 cr tdi, passat 2.0 pdtdi), a tükörből nézed, ha érdekel,
- 1.4 hdi, 1.6 hdi, 2.0 hdi, 2.0 tdcdi, 1.9 cdtdi-vel nem versenyzel, mert úriember nem áll ki annyival gyengébb ellen
- ha eltalálod a sávválasztást, minden forgalmi lámpa lifo.
- a végsebességedet nem a motorerő korlátozza, hanem az aerodinamika, vagyis nem azért nem mész gyorsabban, mert nem bír, hanem azért, mert nem akarsz felszállni.
- az octavia rs rendőrségi vadászokat a shopban köszöntöd, miután megittad a kávédat.még sorolhatnám, de minek. Egy ilyen motort se használsz ki teljesen, a sokkal erősebbet meg egyáltalán nem, mert neked is csak egy jogsid van.
-
_seth_
veterán
Minden motornak megvan a maga élettartama, ami x kilométer y felhasználással, mindegyinek megvan az a pont amikor végleg megdöglik. Tekintve, hogy egy egyébként is kopó alkatrészről van szó így minden módosítás ami még nagyobb igénybevételnek teszi ki az biztosan rövidíti az élettartamát. Nincs olyan, hogy + lóerő és mégis ugyanannyit bírjon ugyanaz a motor. Egyébként az autóiparban mindig is fontos szerepe volt a minél több lóerőnek így kissé kétes az a feltevés, hogy a gyár visszavesz az adott motor teljesítményéből mert nekik ilyen kedvük van amikor pl adott kategóriájú autók között mindig is verseny volt, hogy azonos literből ki hoz ki több lovat. Persze álmodozni lehet, csak nem érdemes.
Még egy érdekes dolog: míg a régi 8 szelepes elektronikát hírből sem ismerő "durva" motorok élettartama rendszeres karbantartással valóban túléli a karosszériáját a mostani 16 vagy még több szelepes elektronikával teleaggatott motorjaiban a meghibásodás veszélye tuning nélkül is jóval magasabb.
-
Tomoty
senior tag
válasz
Tomoty
üzenetére
Még mielőtt valaki félre értené, én nem akarok mindenkit lebeszélni a tuningról, csak ha valaki tuningol, akkor érdemes kalkulálni az alkatrészek gyorsabb "kifáradásával".
Egy 1.8-as opel szívómotor (Z18XE) motorgenerálja 200-230ekm környékén szokott megtörténni.
Nálam meg 130000km-nél így néznek ki a dugók. Legalább már tudom, hogy 90-100ekm-enként motorgenerál szükséges (szerencsére meg tudom csinálni magamnak, mivel ez a hobbim), de ezt bele kell kalkulálni a tuningba. -
hdman
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Szó sincs agyatlan felhuzásról, de ezt többször kihangsulyoztam. Nem vagyok a pénztárcám ellensége

Ahhoz, hogy 200-zal menj, nem kell chippelni, nem kell v6 signum, szinte bármelyik átlagnál kicsit erősebb autó lazán megfutja.
Én nem versenyezni, meg 200-zal akarok vele tépni, hanem szeretnék egy kis plusz erőt, ami jó ha ott van, ha netán kellene.
ott van a feneked alatt egy 200 lóerős autó és azzal beilleszkedj a forgalomba,
Ezt sem értem, hogy mi köze van ennek a chippeléshez. Sokan az 1,4 astrával sem birnak nyugton maradni. Ez csak vérmérséklet meg hmcs faktor kérdése.
-
hdman
őstag
válasz
bambano
üzenetére
ezért tartom ökörségnek azt, hogy valaki ránéz egy fotóra és azt mondja: azt az autót chippelni kell.
Még mindig nem értem, miért fáj ez Neked, nem a Te kocsidat akarom megpiszkáltatni

Azért kicsit nevetségesnek tartom, hogy csak 184 ló ez a motor, pl a BMW (igaz, hogy az egyik éllovas a dizel technikában), már a 2002-es 330d-ben is 184 lóerőt hozott ki a 3000 dizelből, aztán FL után 204 ló lett, majd 218, majd 233, majd 245. Ehhez képest keveslem. Tudom, hogy más technika, más fejlettségi fok, de akkor is.
A másik oldalról: 1700 kg 184 lóra. Hiába megy jól, én kevésnek tartom.
184 lóról 200-ra az 16 lóerő, 8.6%. Szerintem csak a hülyék meg a hmcs-k tuningolnak 16 lóerőért kalap pénzért autót.
Én egyik sem vagyok, mégis megcsináltatnám. Egy chip nem csak a lóerőnövekedésről szól, hanem ha jobb lesz a karakterisztika, alulról jobban tól, tovább forog, ha kell (mint a kolléga az előbb emlitette), akkor már megérte. Nekem legalábbis.
Tudom előre, hogy mi kell, mert 80%ban pályán használnám, a maradék pedig eloszlik városra és főutra. Pestre (Hála Égnek) nagyon ritkán megyek, máshol meg nincs az az übernagy dugó.
Abban igazat adok, hogy ki kell tapasztalni, lehet, hogy többször kell visszamenni, hogy tökéletesen az én igényeimre szabott program legyen.
ha az eredeti állapotában is rendesen megy?
Ez relativ. Kinek mit jelent a gyári 9,2sec.
ször a *fékek* megbízható, minőségi tuningjával foglalkozik
Ebben is egyetértek. Azért a v6 alatt szerintem alapból nagyobb fékek vannak, mint az 1,9 alatt. Nem néztem utána, de általában igy szokott lenni.
-
bambano
titán
A másképp viselkedést nem is vitatom, azt vitatom, hogy az a másképp az jó-e.
meg azt, hogy agyatlanul felhúzzák a motort, a többi meg úgymarad.
nem kunszt 200-zal menni, hidd el nekem. 200-ról időben megállni, az a kunszt. meg az a kunszt, hogy ott van a feneked alatt egy 200 lóerős autó és azzal beilleszkedj a forgalomba, ne te legyél a helyi hülyegyerek, akit mindenki megutál két lámpa után.ha lenne egy m5-ös bmw-d, tudnál városban 50-nel menni egy 1.0-s rozsdás suzuki után?
-
bambano
titán
A gyári minden körülményre megírt program az optimális. Egy garázsban nem fogod tudni javítani, mert nem lehet. Változtatni lehet rajta, amikor feladod a *minden* körülményre való optimalizálási célt és bizonyos körülményekre jobban optimalizáltat akarsz, más körülményeket meg hanyagolsz.
A normáknak továbbra is meg kell felelni, ezen nincs mit alakítani.
az egy dolog, hogy ültél már benne, ha csak utas voltál, nem tudod, mit tud az autó. másrészt nem az a kérdés, mit tud az autó egy (esetleg rövid) úton, hanem az, hogy folyamatos használat mellett beleesel ilyen meg olyan helyzetekbe, és akkor összességében mit tud. Például lehet, hogy faragnak a motor karakterisztikáján (mert lehet), és ettől sztrádán büntető autó lesz, pesti dugóban meg leteszed a hajad, annyira használhatatlanná válik. Tudod előre, hogy neked mi kell? Tudod előre, hogy tuningolás után konkrét helyzetben mit fogsz mondani rá? nem tudod. ki kell tapasztalni, jó esetben évek alatt.
ezért tartom ökörségnek azt, hogy valaki ránéz egy fotóra és azt mondja: azt az autót chippelni kell.
"Ha viszont a gyári 184 lóról felhuzzák 200-210-re, azt azért ne mondjátok, hogy ennyi tartalék nincs egy 3000 ccm motorban, mert rosszul leszek...": 184 lóról 200-ra az 16 lóerő, 8.6%. Szerintem csak a hülyék meg a hmcs-k tuningolnak 16 lóerőért kalap pénzért autót.
A signum sem +200 kiló, meg felszereltségtől is függ. Másrészt meg nem mindegy, hány kiló az autó, ha az eredeti állapotában is rendesen megy?
Egyébként pedig az a tuning, amikor kicserélnek egy befecskendezési térképet, az nem tuning. Okos ember, aki nem akar saját kárán tanulni, először a *fékek* megbízható, minőségi tuningjával foglalkozik. Meg vesz egy garnitúra rendes gumit az autóra. Az, hogy nem tudsz megállni, mindig nagyobb baj, mintha nem tudsz akkorát gyorsulni.
A tartalékokról meg annyit, hogy egy féltengelyben van mondjuk 80% tartalék, ha a féltengelyt az 1.6-os motorba (váltójába) lógatják bele. És van 15% tartalék, ha a 3 literes cdti-be. És ha a 3 literes cdti-t húzod fel, akkor ott eltűnik a tartalék és darálós lesz az eredmény, ha meg az 1.6-os benzinest, akkor a 80% tartalék lemegy 70-re. Ez utóbbi tényleg nem izgalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Gurulunk, WAZE?!
- Hardcore café
- Gyúrósok ide!
- A hónap végén érkezik a The Division: Resurgence
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- EAFC 26
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Új MSI 15 Cyborg FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Ritkaság! Kékséges Nothing Phone 3A 12GB/256GB - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szóval bár kicsit erős a minden autó kijelentés, de messze van attól, hogy ezen be kellene sírnod. Ezen felül CAN-busz sosem volt kötelező, csupán az OBD valamelyik fajtája. Arra meg van 4 másik protokoll (SAE J1850 PWM és VPW, egy RS-232-szerű, ill. a KWP2000) a CAN mellett.

ha gondolod privibe kökhetnél képet meg némi infot ezekről nekem ez elég kinai

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)