- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
ImpersonatoR #2313 üzenetére
"Ha van valakinek tapasztalata QD-oled monitorral ne tartsa magában."
Hát de pont ezért írtuk a Scrub Daddy-t és a desztvizet, mert van vele tapasztalatunk...
-
emiki6
veterán
A 27-es evniával kapcsolatban még annyit szeretnék megjegyezni, hogy önszántamból sosem vettem volna magamnak hangszórós monitort, csak úgy alakult, hogy volt benne.
Eleinte kicsit kerültem is a hsználatát, aztán megszoktam és végül megszerettem. Így utólag nagyon örülök, hogy volt benne, meglepően praktikus, fene se gondolta. -
RazoR
veterán
Nekem egy 65-ös C3 van a nappaliban, a gyerekek folyton összefogdossák, pamut textilpelenkát benedvesítek és azzal szoktam letakarítani, eddig minden lejött róla így sérülés és karc nélkül.
-
Csandi
addikt
Na amúgy még az előző takarítós témára. Redditen kicsit utánaolvasgattam, nyilván ott is sok az ütköző vélemény, de végül is azt sikerült kivennem, hogy a Samsung nem hülye a saját paneljával kapcsolatban és habár nagyon hasonlóan viselkedik az izopropil alkohol és az ethanol is, az ethanol tényleg jobb és kíméletesebb hosszú távon, csak ahogy a linkelt videóban is van hagyni kell elpárologni és utána esetleg még egyszer szárazzal áttörölgetni.
Illetve a mikroszálas kendő legyen "lint-free", de a linkelt scrub daddy az.
Elkezdtem még keresgélni ethanolokat, egy ilyet még rendelek a desztvíz mellé. [link]
Az a mondás, hogy amit leszed száraz azt úgy, amit leszed desztvíz azt úgy, amit egyik sem arra ethanol. És ugye mivel nincs rajta a szó szoros értelmében vett coating mint a Samsung saját matt darabjain ezért ilyen körülményes. Mikrokarcok pedig mindenképp lesznek idővel, de az ugye csak telefon vakuja alatt látszik. -
emiki6
veterán
Nem igazán tér el tulajdonságilag az etanol és az izopropanol, mindkettő jól működik. Különbség annyi, hogy az egyik, az etanol ugye tudatmódosító szer és nagy örömmel fogyasztják az emberek, ezért drágább, nagyobb rajta az adó, vigyáznak, hogy alkesz ne jusson hozzá és ne lehessen italgyártásra használni, ha nem arra szánták.
Az izopropil alkohol azért ennyire népszerű, mert ugyanazt tudja, de hozzáférhetőbb, nincs annyira szabályozva. Mindenesetre mindkettőt denaturálják, hogy az alkesz ne igya meg.
Apád jól mondja. Én az Alkoneket akartam is említeni, azt szoktam lemosónak használni (oledet még nem takarítottam vele). Abban van etil, izopropil és terc-butil alkohol. Mindenesetre mindegyik elpárolog, hasonlóan viselkednek.
-
Egy dolgot jegyezzetek meg: acetonnal (körömlakk-lemosó) semmilyen műanyagot ne próbáljatok lemosni, mert az mindenbe beleharap.
-
emiki6
veterán
válasz
ImpersonatoR #2320 üzenetére
Izopropil-alkohol a köznyelvi név, izopropanol a szaknyelvi (propán-2-ol meg a standardizált
). Mint az etanol - etil-alkohol stb.
-
Csandi
addikt
válasz
ImpersonatoR #2320 üzenetére
Na igen, ezt néztem én is, hogy nem ugyanaz
A videóban meg ugye ethanolt mondanak, amit abból linkeltem nemtom az-e.
Megkérdeztem apám, azt mondja ilyeneket festékboltban vagy barkács boltban tudok szerezni szerinte.
-
-
4264adam
veterán
válasz
ImpersonatoR #2316 üzenetére
Ez mondjuk nem így van.
QD OLED Matte: Ez nem annyira sérülékeny mert a Matte cote a felső réteg. nyugodtan mehet a clin semmi baja nem lesz tőle.
QD OLED Glossy: Nincs matte réteg hanem szép üvegfelület, ez a sérülékenyebb, de ismételten "sérülékenyebb" nem= azzal hogy ez megsérül amit hozzá érünk, óvatosan kell vele bánni.
Egyébként meg túl van misztifikálva : Desztvíz, ha meg zsír maradt Clin a törlőkendőn. Nem a Clín fogja karcolni.
A reddit réteg leválasztás pedig: Lehet csinálni QD OLED nem teljes Glossy-t ha magadnak leszeded a Matte réteget áztatás által.
-
Csandi
addikt
válasz
ImpersonatoR #2316 üzenetére
Használtan igen, áprilisi darab. Patika hibátlan állapot, egy üzlettől vettem aki aprón is hirdet, hozzájuk pedig magánszemélytől került. így 500+ helyett 380 és csak fél év garral van kevesebb mintha újan vettem volna. Törlő nem volt hozzá, de megjött már a fentebb linkelt Scrub Daddy-s, az tényleg brutál puha, ilyet még nem fogtam.
Semmiképp nem ugrok neki ablaktisztítóval, és tudom, hogy meg kell várni amíg kihűl. Rányomni sem terveztem
De köszi a tippeket.
Sajna azért bekapcsolt állapotban is tudnak látszani rajta a dolgok, főleg egy sötét jelenetnél az meg elrontja az immerziót.
Vidi: 70%-os ethanolt is találtam szerintem. [link] -
Na ezt elmentem mindenesetre jól jöhet.
Amit adnak hozzá gyárilag tölrőkendőt az jó egyébként első körben azzal próbálkozz minden nélkül nekem eddig bevált de csak port hozza le zsír ellen nem lesz elég szerintem.
[link] Nekem ebből a videóból van az infó.Mindenesetre a QD-Oled extrém sérülékeny ablak tisztítóval semmiképpen ne menj neki. Van pár poszt redditen, hogy leszedték róla a felső felüleletet onnan kezdve gatter semmit nem tudsz kezdeni vele.
Mindenképpen várd meg amíg kihűl erre is figyelj.
Illetve ne nyomd rá erősen mert pik-pakk megkarcolja.
Itt nemrég láttam posztolt valaki garanciába összekarcolták neki ránézésre az is QD-oled volt.Használtan vetted ?
Alternatív megoldás lehet, hogy nem tisztítod mert ha be van kapcsolva nem látszik ha meg ki van kapcsolva akkor ne nézegesd
-
Csandi
addikt
válasz
Amúgy ezt találtam most neten nézve, esetleg? [link]
-
Csandi
addikt
válasz
Ugyanazt a monitort vettem én is, pont amiatt kérdezem.
Patikában sem kapni olyan alkoholt?
-
Szerintem QD-oledhez nem lesz jó a desztvíz. Csak szétkened rajta a zsírt és ilyen kékes árnyalata lesz. Samsung qd-oledhez több helyen is a 70% os isopropy alkoholt írják. Persze itthon nem kapni sehol szóval kipróbálni nem tudom.
27" ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM -em van de már előre félek tőle mi lesz ha takarítani kéne.Első oled tv m Samsung QD-oled volt azon csak rontott a desztvíz.
Minden más TV -n vagy monitoron ami matt vagy nem QD-oled volt simán elég/jó volt a nedves mikroszálas kendő valóban.
A monitor leírása is jó mert csak simán átmásolják a szöveget a manuálba a régi monitorokról hogy sima desztvíz + puha rongy meg húzd ki a monitort. De sajnos nem elég.
Ha van valakinek tapasztalata QD-oled monitorral ne tartsa magában.
-
Atish19
őstag
[link] Én ezt használom. Ph semleges és minden mentes cucc direkt kijelzőkre. Igaz autóipari felhasználásra szánták, de tökéletes TV, telefon és monitorhoz is. Puha mikroszálasra szoktam fújni csak keveset (nem közvetlen a felületre) és azzal óvatosan megtisztítom. Köpködéshez nálam mondjuk messze van a monitor, de óvatlan tüsszentés utáni rászáradt végterméket szépen eltávolította már több alkalommal sérülés és foltmentesen.
Természetesen csak saját felelősségre. -
válasz
deathcrow42 #2304 üzenetére
Hehe
van itthon 4db. De a szivacsaikat imadom, iszonyat jok mindenfele takaritashoz. Mikroban fertotlenitheto, mosogatogepben moshatok. De a mikroszalas cucc az tenyleg nagyon top.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
deathcrow42 #2304 üzenetére
Én már jó ideje használok több tőlük portörlőt, szivacsot, mikroszálast, tisztítót... ilyen "gyűjtsd össze mind" lázban vagyok.
De amúgy tényleg jó cuccaik vannak, a kölykök meg azért szeretik mert amikor kiszárad a szivacsuk meg a portörlő, akkor ilyen kemény lesz, ami vizesen sima puha törlőkendő volt, szóval őket a "tudományos" oldala fogta meg.
-
-
-
Csandi
addikt
Hülye kérdés de akkor már biztosra megyek, ez jó? [link]
Nem tudom van-e desztvíz és desztvíz között különbség, gondolom nem. Mert árban látok 4 ezerért is 750ml-t, meg ezt a 2 litert is 600ft ért
(Most az, hogy 2 liter mindegy, nincs kisebb. Nagyobb van 5 literes, azt talán túlzás egybe megvenni. Bár "eláll" akkor meg jobban megéri azt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- SAMSUNG (LH98QMCEBGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- Philips Evnia Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/Mini LED/1400nit/165hz/G-sync-Freesync/Ambiglow
- Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / FreeSync!
- Dell 27" 2K P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro E-SIM 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3508, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Acer A515-55 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Intel Iris Plus I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest