Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Akkor sem, ha a szemeddel követed a mozgást?
Nálam úgy egyértelműen látszik ezen a teszten. Söt még az is, hogy a 240 kicsit kevésbé éles, mint a 360.Ha nem látod, akkor valóban felesleges a 120+ fps, bár a max hz még úgy is előny, hogyha nincs vrr és leesik 120 alá az fps. (120hz-en a 110fps akadozóbb lesz, mint 240hz-en).
-
Amúgy ez a monitor tényleg besz@rás. 32"-es Samsung után nekem ez pont jó méret. Úristen olyan képe van, atya ég.
Picture mode melyiken legyen? Nekem most Originalon van és max fényerőn.
-
Srácok! Az mitől lehet hogy a BF6 tölt be és pattog a kép? Nagyon idegesítő.
Kábel az a gyári. Gsync off (adaptiv sync) -
4264adam
veterán
Nem lehet egy szóval leírni.
Van ahol hozzá tesz az élményhez és van ahol nem. Ez még játékokra is igaz.
Illetve a CP2077 gyári HDR Masterelés sem az igazi, kívánja a RenoDX és Reshade alkalmazást.
A beépített Saturation (2.3 verzió) állítási lehetőség is sokat dob már rá. De a RenoDX-el az igazi. -
malacka87
őstag
válasz
Lizard0828 #1960 üzenetére
Este 3 órát cyberpunkoztam! Volt woow meg hűha
Tarkov is jobb hdr mellett meg a BF6 is!
-
Garsza
veterán
Helló! Holnap jön egy Dell AW3425DW monitor. 2. generációs 34" panel. Van valami beállítás fontos dolog amit meg kell tenni elsősorban a minél hosszabb élettartam miatt. Vagy csak elindítom és ennyi?
-
emiki6
veterán
Nézd meg ezt 240-re állított monitorral (240 vs 120):
https://www.testufo.com/framerates-versus#framerate=120120 szerintem még mindig gyász. 165+ -on kezd jó lenni. (A 360 meg varázslatos.)
Amivel játszom, az sajnos csak 120-at tud, látom is, hogy "darabos", de nem zavar annyira. Hasonló téma a 4k vs 1440p is szerintem. Meg pl ha jó egy film, azt SD-ben is lehet élvezni, de van amit imax-ben érdemes. -
ACE-
addikt
Azt nem szeretem, ha feleslegesen megy, mint pl. WoT, de ez csak egy példa, van csomó játék ami tök fölös ha 300 fps-el megy, mert 60-al is tökéletesen játszható, valamilyen játék meg épphogy elmegy 60 fölé, annál pl. tök mindegy hogy 240 vagy 120 Hz-en megy a moncsi. Én az egérmozgáson semmi különbséget nem látok, scrollozáson, máson sem 120 és 240 között...
-
emiki6
veterán
A VGA driverben szerintem lehet beállítani a játékokra egyéni korlátot. Sok játéknál kevéssé számít, főleg a gyors mozgásoknál tud jól jönni. 2x annyi fps 2x annyi információ, hogy ez megéri e és hol az egyéni preferencia és játékfüggő.
A gépnek tökmindegy, hogy a monitor mennyin megy, ha a hardver a gyenge keresztmetszet. Ha játék közben nincs is meg a max, desktop környezetben előny, ha ki van használva a monitor. 60fps-es felvételen is jól látszik mennyivel "fürgébbnek" érződik az egérmutató. Görgetésre ugyanez igaz.
Bár van ember, akinek kellemesebb, ha az animációk darabosabbak, de az ritka.Ha meg nem szereted, hogy hangos a gép, akkor érdemes lehet alulfeszelni a procit, vga-t, esetleg a fogyasztást visszábbvenni, ventiprofilokon finomítani. Elégre minek akkora max teljesítmény, hogyha nem szereted, hogy akkora teljesítményen megy.
-
4264adam
veterán
2025.07.17.-én már átbeszéltük ezt veled, lapozz vissza ott vannak a hozzászólások.
Utána
"Ribi" kollégával mélyebben elemezgettük, boncoltuk a témát de az utolsó hozzászólások elvesztek a leállás miatt
ACE- :Használd így:
1- Natív frissítés
2- Vsync helyett Lock a 120FPS-re.
1829 és 1870 közötti hozzászólások elvesztek, ami pont ide kellett volna -
GeneraL_XTX
veterán
Még a nagy leállás előtt küldtem be alzához a szervízbe egy 34-es samu G85SB-t hogy HDR módban égett szagot árasztott, hát elég sokat ülnek rajta, a 30-ból már csak 12 napjuk van hátra de semmi infó nem jött a beadás óta, kezdek kicsit türelmetlen lenni
Azt hittem ez gyorsabban végbemegy, másnak van tapasztalata samsung monitor garanciáztatásával?
-
ACE-
addikt
Nekem pl. ezzel az a bajom, hogy egy példát tekintve, a World of Tanks ha 240-re állítom a moncsit, akkor 240-el akarja futtatni, de csak 170-180 jön ki belőle, ami nem gond, de a videókártya meg a prociventi olyan, mintha egy porszívó mellett ülnék. Viszont 120-nál, Vsync-et kapcsolva szépen megy 120-on tökéletesen, és a procu/videokártya is max. 50-60%-on pörög, így nem melegszik, halkabb, és nem utolsó sorban nem dől belőle annyira a meleg, és nem fogyaszt 2x annyi energiát. Nekem a 120 is megváltás a 60-hoz képest, és én nem nagyon játszom kompetitív játékokkal, a WoT szerintem nem ilyen. Szóval én emiatt gondolkodom rajta.
Maga a monitor nem fogyaszt többet gondolom, de a videókártyát sem strapálja jobban a 240Hz? -
ACE-
addikt
Ki hány Hz-en nyomatja alapban a monitort? Van értelme a 240-nek?
-
Van amúgy ennek a Samsung monitornak valami ajánlott beállítás? Vagy ami nekem kedves úgy állítom be?!
-
malacka87
őstag
válasz
Lizard0828 #1960 üzenetére
Este tarkovoztunk olyan embereket is megláttam a sötétben akik mellett eddig simán elmentem szerintem!
-
Gomez1984
aktív tag
Basszaló, én is lehúzom, megnézem.
Ennyien mondjátok a CP2077 milyen jó oleden. -
Drizzt
nagyúr
válasz
malacka87 #1953 üzenetére
A QD-OLEDnek van egy olyan rossz tualjdonsaga, hogy eros napfenyben lilas visszaverodese van. Viszont sotetben tokeletes a feketeje. Ugyanez a problema WOLEDdel nem all fenn, de ott meg rosszabb a brightness/szinek.
Viszont amint megszokja az OLED feketet az ember, onnan nincs visszaut.
-
válasz
deathcrow42 #1949 üzenetére
Ja igen az volt a legrosszabb a 27” wqhd oleden, borzasztoan neztek ki a betuk. Nem tudtam megszokni.
-
malacka87
őstag
Megjött a samsunng monitor! Nagyon furcsa a kép VA panel után! Azért itt gondolom kell pár nap mire a szemem megszokja nem? Fekete szín az nagyon durván más!
-
Hauptmann
veterán
válasz
deathcrow42 #1949 üzenetére
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy a melóhelyi monitor IPS, nem OLED. Csupán arra szerettem volna célozni, hogy nekem 4K után szar a WQHD.
-
Drizzt
nagyúr
Én rendeltem év elején egyet, de elképesztően hangos és idegesítő coil whine-ja volt, így visszavittem. Nyilván ez erősen példány függő, a tiednek jó eséllyel nem lesz ilyen problémája. Bár azért nem ritkán fordul elő user review oldalakon. De cikk reviewnál is láttam róla említést, de most nem találom.
-
-
Megrendeltem a monitort, kíváncsi leszek hogy milyen. Meg is kapom holnap elméletileg.
-
19Lumpy83
kezdő
válasz
abridabri #1919 üzenetére
végül sikerült megoldanom. HZ-eket kellett egyeztetnem. Monitor 144HZ-es így a TV-t is arra kellett állítani csak volt egy kis trükk, mert a játék optimalizációs beállításában ha átraktam 144Hz-re az attól még a windowsban 60HZ-et mutatott, úgyhogy ott is átváltottam és voálá, jó lett
azért köszi a választ
-
válasz
deathcrow42 #1938 üzenetére
Ami még eszembe jutott hirtelene: Fontos a Gsync az oled-es monitoroknál?
Vagy itt már semmi értelme? -
válasz
deathcrow42 #1938 üzenetére
Ekkora az előre lépés? Olyan szép a kép?
-
-
-
Sziasztok,
Erősen elgondolkodtam egy ilyen monitor cserén: 27" Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Gaming Monitor - LS27DG600SUXEN
Jelenleg egy 32"-es Samu van, G6. Tökre szeretem hogy ilyen nagy, viszont kérdés, hogy az OLED mennyire kárpótolna hogy kisebb? Szertem az élnék és szép színeket, viszont a mostani monitor kicsit fakó (?).
Mit gondoltok a fent említett moncsiról?
-
Aby_2014
aktív tag
Ez így igaz, de nekem mint design is tetszik.
Ha a maximális védelem a cél, akkor természetesen a teljesen üres és fekete háttér a tuti megoldás.Csak kíváncsiságból vajon ugyanolyan fekete a fekete, ha pl ezt állítjuk be háttérnek, és akkor ha a windows beállításoknál egyszerűen kiválasztjuk a fekete színt a palettáról... 🤔
-
malacka87
őstag
Jól látom Samsung mellé nem jár display port kábel? Videokábel Vention DisplayPort (DP) 1.4 Cable 8K 3m Black (VENTk45) egyenlőre egy ilyenem van otthon meg a mostani 1.2 ami az lg-re megy! Telekom holnap írja az érkezését a monitornak!
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
Aki AOC oled monitort használ , vagy van tapasztalata hogyan működik benne a Oled care /pixel refresh funkció ?
Ezt a funkciót a háttérben végzi el magától automatikusan ,mikor a monitor készenlétben van ?
4h .-ként küldi az üzenetet / elfogadod és akkor közvetlen bármi folyamatba is legyél megcsinálja? Az üzenetet ,ha jól tudom OSD.-ben ki-be lehet kapcsolni .Válaszokat köszönöm.
-
Érdekes homlokegyenest ellentétes véleményen vagyunk minden tekintetben. 5 éve rejtett tàlcàt hasznàlok ,korom fekete hàttérrel ,rejtett ikonokkal. Nem érzem önszopatàsnak. Villàmgyors az előtűnés . És win11 auto hdr ON természetesen,azért van hdr tv,monitort, hogy ki is legyen hasznàlva maximálisan a tudàsa. 15.000 óràm van az LG CX oled tvbe amit gaming monitornak hasznàltam 2hónappal ezelőttig, nem égett be a HUD. A tàlca viszont fixen be fog ,ha nem rejted el.
-
Aby_2014
aktív tag
Én a tálcát áttetszővé tettem, ezzel a programmal.... [link]
-
emiki6
veterán
Ezeket kicsit a saját lelke miatt csinálja az ember. Azért is írtam most, mert sok praktikát olvastam, mostanra nagyjából végigpróbáltam és kialakult, hogy mi az ami nem kényelmetlen.
Amit a valaki írt, arra én nem emlékszem, de a HUB videóban volt tálca inverz beégés (mert fehér ablakon melózott és sötét volt a tálca).
Mindenesetre szerintem nem érdemes a tálca elrejtéssel szopatni magunkat. De mondom, szerintem a tálca eltűnés-előtűnés lassú animációja az, amitől nem jó használni, amúgy nem zavarna.Amit én kerülnék, az az auto-hdr a win11-ben, mert játékoknál a világos HUD rikítani fog és statikus is, így azt tuti beleégeti az oledbe, ha sokat játszik az ember egy játékkal.
-
válasz
19Lumpy83 #1906 üzenetére
Nekem is rengeteg hiba van . Fő monitor HDMI-n van , az oled TV nek már nem jutott hdmi ,mivel csak 1db van a Ventus 5090 en. Szóval a TV [8K DP>HDMI] átalakító +8k hdmi kábellel van összekötve .
Néha elsőtétül a monitor 1 pillanatra ,ha be van dugva a tv ,ha nincs .
A TV menet közben bedugva folyamatosan villog a tv és a monitor képe is .
Restart után jó ,már ha éppen működik a képernyő kiterjesztése a TVre ,mert van hogy az sem megy.
Ha a TV be van dugva, akkor a monitoron beállított színprofil inaktívvá válik ,nem lehet újraaktiválni amíg ki nem húzom a TVt.
3-4 driverrel próbáltamA 4090 en semmi probléma nem volt , igaz ott volt több HDMI port is , nem kellett átalakítózni.
-
Drizzt
nagyúr
En annyit csinaltam vegul, hogy 3 perc utan fekete kepernyo screensaver, 15 perc utan monitor standby. Azert nem 3 perc a standby, mert a hangot is mindig monitoron keresztul kuldom. Igy 3 perc utan elmegy a hang is, ami kiidegel. Screen saver viszont nem bolygatja a hangot.
-
ACE-
addikt
Hát én ennyire nem misztifikálom túl, asszem 3 percet állítottam be képernyő kikapcsolásra, a taskbar-t meg úgy hagyom ahogy van. Valaki írta itt hogy napi 16 órában használja 1 éve, taskbarostul, és régebbi generációs QD, és minimális beégése sincs. Na az enyém megy talán napi 4-5 órát, de azt nagyon max, inkább csak 2-3-at sokszor, nem hiszem hogy lesz gond.
-
Itthon megjelent pár helyen az új Samsung G6 500Hz-es monitor.
~400K -
emiki6
veterán
Tapasztalatok és OLED védelmi beállításaim, praktikák. Philips Evnia 27m2n8500 (legfrissebb firmware V1.05). 147 óra, 28 pixel refresh-t ír.
Képernyővédő manuális bekapcsolásához:C:\Windows\System32\scrnsave.scr
megkeresése, én létrehoztam egy parancsikont róla az asztalon és beállítottam gyorsbillentyűnek az F9-et. Ha elmegyekl a géptől be szoktam nyomni.-
A nem fix tálcát próbáltam, de borzalmas élmény, főleg amiatt, hogy nem azonnal tűnik elő, azt én végül kikapcsoltam.
Monitorbeállításokban a dimming-et fast-ra állítottam és ha tehetem megpróbálom engedni a pixel refresht, ha felajánlja. De ha nem akkor valóban szokta csinálni automatikusan is standby-ban, amit a kis led villogása jelez.
A szobában lámpa nélkül használom, maxra állított, fix ambiglow-val, így elég a 40%-os fényerő. Nappal közvetlen fényt nem kap, mert tettem a monitor és az ablak közé (magam mögé) egy szekrényt (függönyöm, pláne rolóm még nincs)
360 Hz, VRR off, semmi képtörést vk folytonosság egyenetlenséget nem tapasztaltam.
Néztem a HDR-t, annyira nem tűnik nagy cuccnak. A legtöbb játék, csak a fényerő dinamikatartományát emeli, de nem lesz "színesebb" az srgb-nél. Jópofa, hogy a fényes dolgok fényesebbek, de a gyakorlatban ez is annyira niche, mint a 180+ rr, legtöbbször nem számít v nem tűnik fel.
A 360 Hz kihasználásában mondjuk abba ötköztem, hogy a fast paced singlelayer amivel játszom nincs hrr-re optimalizálva, nem járatja maxon a proci egyik szálját sem és a VGA is képes emellett 60%-on pihengetni. Ettől az adott helyzetben be tud capelni a játék pl 100 fps-re, pedig ott és akkor hardver tudna legalább 150-et szerintem. Máshol meg becapel 220-ra, de tudna 280-at is simán, csak a szoftver nem használja ki, mert 60 fps volt megcélozva, esetleg 120 és a hrr le van szarva.
-
Phobion
őstag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy ilyen monitort használok az asztali gépemnél:
Samsung Odyssey OLED G8 LS32DG802SUXDUTeljesen random, napi 1-2x előfordul az, hogy egy 1-2 mp.-re kapok egy fekete képernyőt.
DP kábellel használom ami új, a gép aminél használnom 2-3 hete építettem, minden alkatrész új.
W11 szintén friss telepítés.
NVIDIA driver 580.88.NVIDIA Control panelben ezeket a beállításokat módosítottam eddig:
- Output dynamic range: Full
- Refresh rate: 120 Hz
- Illetve egy játéknál beállítottam a VSYNC-et Control panel és játékon belül is. (De a black screening-et akkor is csinálja, ha csak a böngésző megy.)Mitől lehet ez? Van erre valami megoldás?
-
malacka87
őstag
Samsung LS27DG600SUXEN 27 Odyssey G6 QHD oled! Telekom 250! Naa jön egy ilyen is a friss kártya mellé!
Félig ablak mellett ülök talán nem lőttem mellé! 13700k-n viszont érződik hogy már kicsit kevés!
-
19Lumpy83
kezdő
Sziasztok!
Második monitorként egy Oled Tv-t használok. Eddig minden rendben volt, ki tudtam tenni a képet TV-re, de nemrég valamiért nem érzékeli a TV-t második monitorként a windows 11. Ha újraindítom a gépet akkor meg újra látja...driverek a legfrissebbek, kábelt is ellenőriztem. Találkozott már vki ilyennel? -
Drizzt
nagyúr
Vegul en is attertem OLED-re, egy LG 27GX790A-B modellel. Hetfo ota van meg. Oszinten szolva meg mindig nem talaltam meg az idealis beallitasokat rajta, de kb. minden napra jutott egy ujabb "attores". A VRR flicker rettenetes, de ugy latom ez kb. minden oled-nel igy van. A fringing egyaltalan nem zavaro, de ez RGWB, nem RWBG. Szoveg megjelenitessel nincsen gondom. Ev elejen megprobalkoztam egy Samsung G60SD-vel, de azzal joval komolyabb gond volt: brutal hangos coil whine. Szinei jobbak voltak az LG-nel, a fringing es text clarity joval rosszabb volt. Kb mintha minden betun lett volna egy kis kromatikus aberracios hatas.
-
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #1900 üzenetére
Nem fog semmi változni az FPS szám alatt, hiszen a villódzás nem más mint a hirtelen fényerő változás ami az OLED esetén pixelenként történik ezért annyira feltűnő. LCD esetén is van csak mivel nagy zóna ezért nem annyira látszik.
-
dom1n0
őstag
válasz
Swaggering78 #1901 üzenetére
AG326UD-t vettél?
-
Swaggering78
lelkes újonc
Én nemrég váltottam ips-ről oled -re és nagyon jól tettem úgy érzem. Volt pár problémám az előző monitorral ami zavart nem kicsit. Örülök hogy megléptem, igaz nem volt olcsó mulatság. A feketék tényleg igazán feketék, a panel nagyon gyors. Tudom ajánlani az aoc monitorokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OTP Bank topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- StarTech Thunderbolt 3 TB3DKDPMAW - Dual-4K Dock
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest