Hirdetés
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- hcl: Asus RT-AC57u unbrick vs TFTP :D
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
razor03
aktív tag
LG 27GS95QE-B monitorral nálam is ilyen volt.
Sajnos még mindig nem látok javulást. Azt nem értem, hogy akinek kezdetektől fogva rendben volt a homogén szürke az hogy lehet?
Engem eddig nem győzött meg az oled, vannak játékok, ahol a 13 éves IPS monitorom jobb feketét produkált (pl. Resident Evil 2) pedig 125x átnéztem a beállításokat (gamma, kontraszt, fényerő + peak brightness, black stabilizer) meg Windows-ban is be van állítva a 12 bit és társai).
-
Skynet258
Topikgazda
AutoActions-szel be tudod állítani, hogyha egy adott program/játék elindul, akkor a HDR is bekapcsol vele, ha meg kilépsz akkor kikapcsolt a HDR. Ennyit lehet automatizálni a dolgon, illetve ugye Win+Alt+B (vagy ezt egy gombra makrózod, ha a billencsed támogat ilyet, nekem is úgy van alapvetően
) -
gringoka
aktív tag
Szia!
Nekem Asus rog strix xg32ucwg van
Az első, a második nap beégett:link link az úgy is maradt semmilyen pixelfrissítés nem hozta helyre , azt küldtem is vissza.
A másodikon csak képvisszamaradás történt pár napig:link link
Az első kép a vertical banding teszt a második kép volt a háttérképem
40%-os fényerőn használtam (kb 100nit)
Én is ideges voltam , de pár nap alatt teljesen homogén lett a kijelző a mai napig tökéletes!
Hdr-t én cinema módban használom
az a legfényesebb azt hiszem
Windows hdr-vel kalibráltam.
A windows nem vált automatikusan sdr-hdr mód között azt mindig manuálisan kell , a legegyszerűbb módja: win+alt+b gomb lenyomása.
Volt már ips, Va ,miniled, monitorom
de ez a TrueBlack glossy valami elkepésztő , már soha nemm kellene matt kijelzős monitor! -
Grampy
aktív tag
Köszi a beszámolót!
Banding fog változni remélhetőleg ahogy egyre több pixel refresh lefut, manuálisan ne futtasd sokszor, mert ez jobban igénybe veszi a pixeleket, mint a 4 üzemóra utáni automatikus.
- ha bekapcsolod a Win11 alatt a HDR-t, amíg ki nem kapcsolod aktív marad
- lehetőleg böngészni SDR-ben alacsonyabb fényerőn, ami még kényelmes a szemednek
Itt van egy TFT Central-os ajánlott beállítás, ha ez esetleg segít. [link] -
Köszi, az olvashatóságnak örülök! Nem tudom erről lehet-e képet lőni, ha nem, akkor a tapasztalatod is nagyon érdekelne. Pl. egy excel alap rácsozás hogy néz ki rajta? Fehér alapon fekete betűk, ill. fekete alapon fehér betűk kb. rendben vannak?
Az elején a kis piros logót ki lehet kapcsolni?
Használd örömmel és egészéséggel!

Látom szereted a ROG cuccokat, menő setup. A kép bal széli kütyü az mi?
-
Semin
őstag
Ma megérkezett a vas, és hát döcögősen indult a viszonyunk. Olyan szinten sávos volt a cucc, hogy adott szürke színnél mintha egy zebrát néztem volna (persze szürkéből). Simán zavaró volt böngészés közben is, nem is kellett teszt ábrákat nézegetni.
Hogyan fogalmazzak szépen ... nem voltam nyugodt
Fórumokról emlékeztem tanácsokra, hogy egy pixel refresh megoldhatja a dolgot, így rá is nyomtam. ( persze utána jutott eszembe, hogy nem fotóztam ki .... )
És igen, használt a dolog, bár a sávokat nem szüntette meg teljesen. [kép] [kép] [kép]
(A teló kamerája itt elég jól kiemeli, és a legrosszabb állapotot fotóztam, alacsony fényerőn. Egyelőre normál használat közben nem sokat veszek belőle észre)Reményeim szerint a további használattól (első 100 óra) még javulást várok/várhatok.
@Renok:
Ami az olvashatóságot illeti, nagyon pozitívan csalódtam. Bár ma csak 3 órát voltam gép előtt, teljesen olvashatónak tűnik minden. A hétvégén még tesztelgetem, és referálok róla.@mindenki:
Kérdésem is van, nevezetesen a HDR beállítás:-Amíg a Windowsban (11) nem kapcsoltam be, játékok alatt nem volt elérhető az opció.
- Ha bekapcsolom a HDR-t Windows alatt az folyamatosan az az aktív?
- SDR-t akkor nem használunk böngészéshez sem?
- Nem lehet olyat mint a TV-k esetében hogy addig SDR amíg nem kap HDR jelet és vált?
-Van itt valami optimális beállítás?
- Monitor oldalról jelenleg a HDR True Black 500 aktív és így is leesett az állam CP2077 alatt : [kép]A nap végére szépen összebarátkoztunk, de még van mit finomítani a dolgokon

-
marinea2
addikt
Sziasztok!
samsung G8 34 OLED -hez milyen monitor kart ajanlotok?
-
tibaimp
nagyúr
Üdv ismét!
Terveben van egy 3440x1440-es 34 vagy 39 colols OLED monitor vásárlása! Azt szeretném megkérdezni, hogy nekem eléggé sok régi játékom van, amik nem tudom, hogy támogatják-e ezt a felbontást (valószínűbb, hogy nem), a sima fullHD-t, amilyen monitorom most van, azt igen.
Ha nem támogatják, akkor mi fog történni, nyújtott lesz a kép, például fullHD felbontás beállításakor, vagy két oldalt lesz egy-egy fekete sáv és "középen" a kép? -
razor03
aktív tag
Amikor homogén szürke van az oled monitoron sajnos nagyon sok pixel nem jól jeleníti meg ezt a színt, nagyjából 70-80%-os szürkénél lehet látni, hogy "piszkos" a kép, de kissé "csíkos" is.
Image clear és pixel clear napi szinten lefut, mióta megvettem ezt az LG-t ezt tapasztalom. A neten azt olvastam, hogy 50-100 óra után már várható a javulás ez ügyben, de nálam már több mint 100 órát ment a monitor és nem vettem észre hogy jobb lenne.
Bezzeg szomszédnál az AOC OLED nem produkált ilyet, én meg direkt LG-t vettem...
-
Winne
nagyúr
Azon megy a matek, hogy hiába erősebb a gép, ha a nagyobb felbontás miatt nem hajt ki annyi fps-t, ahány Hz-es a monitor, hogy ha 1440P-ben elég az fps és nem ronda, akkor a multi játék menne azon, a single player meg a filmezés meg 4K-ban és akkor inkább venném a 32 colost.
@#3818gyuribácsi88: na valahogy így gondoltam én is, nem tudtam, hogy át tudják e már hidalni azt, hogy ha 1 pixelt nem 1 pixel jelenít meg, akkor ne legyen láthatóan szarabb a kép.
-
Semin
őstag
Tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, mert Viktor kalibrálta a TV-m, és átbezséltnk pár témát amíg a folyamat tartott. BTW remek srác, ajánlom mindenkinek! (Vhiktor)
De pont emiatt nem is értem ezt a kezdeti kalibrálást a boltok részéről
Az egyetlen ok, amiért a bolttal kalibráltatom, az a sávosodás kiszűrése. Elég nehéz úgy szürke értéket belőni ha sávosodik már 30%-nál. Így talán tudok picit csalni a panel lottón, mert biza azért ezen a fronton vannak gondok ahogy olvasom a redditet : [link]Ennyi belefér a megelőzésbe

kép még rosszabb lehet, mint amit a gyárban beállítanak.
Egyedi profil készül (USER) , így egyetlen gombnyomás és vált is vissza a gyárira. -
Grampy
aktív tag
Csandi megelőzött.
Vhiktor, az OLED TV topik gazdája, és az ország egyik legprofibb kalibrátora tudna erről mesélni. OLED-eket, főleg QD-OLED-eket több milliós referencia műszerrel szabad csak, mert az ilyen gyors olcsó kalibrálásokkal a kép még rosszabb lehet, mint amit a gyárban beállítanak. -
Csandi
addikt
Amúgy remélem nem törlek le, de kalibráltatni az első 100 óra után érdemes mert akkor állnak be teljesen a színei a kijelzőnek, és azután is kb. évente újra kell mert elmászik
szóval neked így lehet az első 100 órában máris el fog pontatlanodni.Aminek egyébként 0 jelentősége van ha nem színhelyes munkához kell csak simán használod.
De pont emiatt nem is értem ezt a kezdeti kalibrálást a boltok részéről, kicsit lehúzás/scam.
-
Semin
őstag
Én néztem az IPS miniLED-et, de a nem pixel szintű szabályzás ( Halo‑effekt), a durva fényerő ingadozás (Blooming), és az inkonzisztens zónaátmenetek hamar elvették a kedvem. És persze a feketéje továbbra sem tökéletes, csak "majdnem", ami a gyakorlatban nem az igazi. Azt pedig nagyon sok helyen elfelejtik megemlíteni, hogy durván melegszik.
@koxx:
A Tandem (4‑layer ) OLED pont azért tetszett meg, mert abban 3 dolgoban javult nagyot ami nekem fontos volt:- Olvashatóság
- Fényerő
- TartósságAz RGB pedig még ettől is sokkal jobbnak ígérkezik. Így persze, hogy a régebbi típusok árban csökkennek.
@bárki:
BTW megjött a kalib jegyzőkönyv, beteszem ide hátha valakinek érdekes :
[kép] [kép] [kép] [kép]Ahhoz hogy a beállított értéket tartsa 41-es + -5 fényerő javasolt

HDR-ben kíváncsi vagyok mit gurít
-
-
Grampy
aktív tag
Oázisnál két új AOC a láthatáron, egész jó áron.
-
BF6-ot 2880x2160-ban játszok, PUBG-t 3456x2160-ban, bf-nél látszik hogy nem natív, pubg-nél nem. De ha az a kérdésed, hogy milyen 2560x1440-ben, akkor a válasz az, hogy igen, homályos. Bár én 42 colon játszok, 32 colnál lehet hogy nem annyira észrevehető, kérdés persze milyen messziről nézed.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Első kérdéseim: 4K-s monitorral játszik valaki 1440P-n? Látszik, hogy nem natív felbontáson megy ajáték?
-
Ampee1
tag
Sziasztok,
Tapasztalt valaki olyat LG oled monitornál hogy Windows 11 alatt HDR módban időnként megjelenik jobb felül a monitor HDR logoja? Ez talán a kisebb baj, nagyobb hogy időnként ilyenkor egy szürke villanás is lesz a képernyőn (nem mindig). Mondjuk napi 1x 2x csinálja olyan 10+ óra alatt. Displayport kábellel van összekötve a géppel. 2 kábelt is megprobáltam (egyet adtak a monitorhoz, egy másik meg már volt itthon).
-
Semin
őstag
Szia,
az enyém kalibrálása ma lett kész, (oázis) elvileg holnap, vagy pénteken érkezik.
félig matt félig glossy felülettel
Ez teljesen glossy. Tükröződik, nagyon. Lásd a tesztek alul.Nem a beégés lesz a szűk keresztmetszet, hanem az olvashatóság. A javított sajnos nem tökéleteset jelent, és ezt a tesztekben is leírják. pl : [link] [link]
(Csak okt. dec.- teszteket olvass, mert volt FW update és sokminden változott.)Sajnos az, hogy mennyire zavar a betűk körül lévő "udvar" egyéni preferencia.
Ha megérkezik bármit lefotózok neked amit csak szeretnél, de őszintén szólva kétlem, hogy ezt a monitort keresed 8 óra excel/world/böngészés mellé.Ha pedig szeretnél belevágni, erre való a 14 napos visszaküldés. Ez tipikusan egy olyan dolog, amit csak élőben megnézve tudja eldönteni az ember akarja -e vagy nem.
-
Sziasztok,
ASUS ROG Strix OLED XG27AQWMG monitor vásárlásán agyalok, Oázisban már előrendelhető, 250e Ft-ért, ami nekem pont a lélektani határ.
1440p, 27" Tandem WOLED monitor, elvileg javított text clarityvel (de még nem RGB pixel elrendezésű), félig matt félig glossy felülettel, nagyobb fényerővel és közelség érzékelő szenzorral (feketére vált a képernyő, ha senki sem ül előtte), ami nekem nagyon jó ötletnek tűnik a beégés megelőzésében.Amit miatt nem rendeltem még meg, az én felhasználási szokásaim: napi 8 órát melózok, Word, Excel és főleg Power BI és utána gaming, filmezés, web browsing. A tálcát el tudom tüntetni, de még mindig félek a beégéstől.
A tandem oled elvileg ebben is segít, kevésbé vannak a ledek maxon járatva és elvileg 60%-kal tartósabbak ebben a szendvics technológiában (plusz a fogyasztás is alacsonyabb), de a beégés így is lehetséges.Kell ettől nagyon tartanom és felejtős ez így nekem, vagy érdemes belevágnom?
Már megnéztem a 21 hónapos, beégéses tesztelős videót YT-on, amit a Milyen monitort vegyek? topikban ajánlottak, csak gondoltam itt is meghallgatom a tapasztaltak véleményét ezzel kapcsolatban, remélem nem baj.
-
kerepesig
tag
válasz
Natus03
üzenetére
Tökre nem értek hozzá, saját tapasztalat. Próbálj ki 27 és 32" méretben is monitort. Én 32" 1440p-n vagyok, mert én nem vettem észre különbséget (bár nem is oled).
Szerintem szubjektív a PPI észlelése, akinek képes feldolgozni az agya a nagyobb pixelsűrűséget annak biztosan más dimenzió. -
Csandi
addikt
Sztem a 32-nek túl közeli lehet a 60cm. Nem tudom, csak topp, nem volt még.
A 27 nekem viszont 40 centire van. Nagyon vicces, pont nemrég felraktam karra de azóta nem aimlaboztam, előtte utoljára meg kb. novemberben, felraktam karra, közelebb került vagy 10-20 centivel a monitor, 2 hó kihagyás után belépek aimlabozni és volt amiben ELSŐRE saját rekordot lőttem. Nagyon sokat számít, hogy közelebb van

-
válasz
deathcrow42
üzenetére
"De már azt is tudom/sejtem, hogy ha most visszamennék 27”-re, akkor meg sokszor hiányolnám a 32” extra képernyőt."
Ezt nagyon egyénfüggő, nekem volt 24-27-32-34 colos monitorjaim, most 27 colos van előtte 32 col volt, nem tudtam megszokni, annyira magas, nekem a 34 colos Ultrawide is jobb volt, számomra a magassága nagyon zavaró, és nem lehetett csak szemmel, fejmozgás is kellett, játékoknál nem volt jó, pedig kb.. 60cm-ről néztem. -
-
weri
senior tag
Ha valakinek veletlen MSI MAG 273qp qd-oled X24 van, jott uj firmware tegnap.
[link]
-
Csandi
addikt
válasz
Natus03
üzenetére
Mindkettővel a technológia krémjét vennéd, nem tudsz mellényúlni. Döntsön az, hogy mikkel játszol. 50-50% akkor dobj fel egy érmét, de ha mondjuk legalább 60-40 ilyen apex, valorant, destiny, overwatch, finals stb. játék (ahol ezek a 60) akkor SZERINTEM a 27-es, ha meg 60-40 legalább inkább story gamek, coop gamek, látvány gamek akkor a 32.
-
Natus03
friss újonc
Köszi szépen mindenkinek!
Végül vagy a XG32UCWMG vagy a MPG 272URX lesz amit választani fogok, de inkább még előtte 1-2 napot alszok rá. -
jimpo
senior tag
válasz
Natus03
üzenetére
Röviden... Ha kompetitívebb, jobban odafigyelősebb játékokkal játszol akkor 27" 4K
Hátradőlős, lazulósabb, sztorizósabb single címek esetén inkább 32" 4KFilmezni, sorozatot nézni is jobb a nagyobb. Főleg ha nincs TV külön...
Munka esetén is jobb lehet a nagyobb méret.A szövegmegjelenítésen, szerintem kár pattogni 32" 4k vs 27" 4k esetén. Fényévekkel jobb mindkettő, mint a 27" 1440p
A modellben segíteni nem tudok.

27" 1440p felbontásra ragadtam, szerintem jó pár évig.

-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- EAFC 26
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
)

Skynet258