Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: 2025, zárás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Pajac: 27 ezer kilométerrel közelebb, mint átlagosan
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
userbenchmark felejtős. Max annyiból jó hogy összeszedi mik vannak a gépedben, de ennyi.
i7 11700 tól egy 5800X3D is erősebb. De azt ne vegyél!
AM5 7800X3D perpill 255 ezer körül van a következőkkel számolva:
7800X3D tálcás, elvileg van 120 ezerért, gyakorlatilag csak egy áruház. Szóval 130+ inkább
50 ezer feletti B650 bőven elég, ha nem kell semmi extra. Azért számoljunk 60 ezerrel
2x16GB DDR5 6000 MT/s Cl30 / CL32 65 ezer körül
A memória nem valószínű hogy olcsóbb lesz, ha több kell mint 32 GB szintén plusz lóvé... -
4264adam
veterán
11700 és a 7800X3D azért már két külön liga.
Ne fals CPU bencheket nézz. Ezek semmit nem mondanak mert csak nyers számokra hagyatkoznak mérésnél, A valóság pedig más.
Pl: hiába van 20 szálad ha a játék csak 16-ot kezel. Azon az oldalon a 20 szálas több pontot kap mint a 16 holott gyakorlatban az adott játékban lassabb a 20
szál míg az erősebb IPC elhúz.
[link]Techspot egy valós CPU mérő.
techpowerup szinten nem tud jól mérni. Nekik minden CPU 2-3% között van. Holott neked pont a minimum a lényeg -
jimpo
senior tag
RTX 4070 SUPER - The 4K Gameplay Tests Pont az Apexnél indul.
Minden azon múlik, mennyi frame kell.
Kiegészíteném a korábbival, kevesebb képkocka kevésbé sima mozgás... Bár az OLED az OLED.Ezzel én úgy vagyok, hogy az összes.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért voltam eddig 1080p felbontáson, mondjuk ez Delta Force Operations.
-
4264adam
veterán
Mivel nem multizom, csak CP 2077 10% és Fallout 4 90% marad a 32" 4K. Jobb a Fallout 4 is 4K-n.
CP2077-et pedig megakasztottam Vram telítettségre a sok Mod miatt (Ultra HD Reworked és Asphalt) + 4K DLSSQ FG 2x,
1440p ment neki 130-170FPS,
4K-n megtelt a 16Gb Vram 15-30FPS lett a 70-110 helyett
Ultra HD Reworked mod-ot Balanced-re kellett cserélni vagy a DLSS Q-t Balanced-re váltani, hogy ne álljon be 30FPS alá, így 16GB alatt van a Vram kihasználtság
G6 megy eladásra, aha.
-
jimpo
senior tag
Szóval azt akarjátok mondani.... Az OLED az OLED.

Ha már állvány, nekem ilyenem van. KOORUI KR10 9 kilóig jó vagyok vele.
Sajnos, csak egyet érkeztem venni belőle.
Egy bő éve vettem...
Sajnos azóta sem láttam, főleg nem ennyiért.
-
-
4264adam
veterán
Levettem a fóliát azóta, nincs tükröződés, de este van
Majd vasárnap lesz időm többet tesztelni nappali fény mellett és úgy ahogy neked is van, nappali ablak jobbról.Azért is vettem meg mert a házban amit most vettünk az emeletre leszek száműzve "PC nem lehet többet a nappaliban" a szoba pedig keleti ablakkal van ellátva, így a déli / délutáni fény nem fog direktben érkezni a monitorra oldalról vagy hátulról sem.
-
jimpo
senior tag
27" 4k a pixelsűrűség miatt jobb, na jó meg 4.gen Oled. De ennyi...
Egyébként, ha a mozgásmegjelenítés "tisztasága" a lényeg. Akkor tim megmondja a tutit, egy perc sem kell hozzá. VRR OFF oszt jöjjön a retinába aminek jönnie kell.
Szóval "A 4K az 4K", az Oled meg Oled.
-
4264adam
veterán
Még a fólia rajta van, mert minden pixelt ellenörzök szemmel. De engem megvett kilóra az első percben annyira éles rajta minden. A 4K az 4K
sajnos a telefon fénykép nem adja vissza, de sokkal jobban élettel teltebbek a színek ha a Matte-hoz nézem.
A levelek részletgazdagabbak látszanak. És sok minden van a feketén belül még. De ez az utolsó mondtatom lehet szubjektív.

-
Hát én azt hiszem ki is ábrándultam a 32 colból, mert ha ezek a méretek igazak, akkor nagyon magas maga a panel, fel le emelgetni a fejed, egy gyors fps játékban, hát egy 34 colos ultrawide monitor alacsonyabb. Majdnem 42cm, a bitang sok, még oldalirányba el is mozgatom a fejem, de fel le
Azt hiszem marad a 27 col egyelőre az csak 35.5cm 
Nem volt még 32 colos monitorom, csak 34 meg 27, nem is tudtam hogy ilyen a méret Mindenképp élőben kell ezt megnézni, vagy leginkább kipróbálni...
-
Ahogy nézem a neten, ez egy általános OLED jelenségm amit az is megerősít, hogy neked is a G6 után kezdődött. Sok megoldást javasolnak rá, valakinek működik, valakinek nem. Viszont nekem március óta van OLED, egészen addit nem volt ilyen, amíg két hete nem váltottam Windows 11-re.
-
4264adam
veterán
Visszamondtam, majd megrendeltem újra, mivel valóban glossy szóval a mai nap -540k.
Az első rendelés összege 3 munkanapon belül visszautalódik.
262k volt februárban a G6, ha 170-ért elmegy majd már örülök. 100k-t nekem megér a csere, mert nincs tovább, DP 1.4-en nincs 360Hz 4K, csak 240Hz. -
-
Csandi
addikt
Ja hát mikor megjelent a game 21 voltam, aztán rá 1 évre jött a covid, online egyetem, Apexxel keltem és feküdtem
játszottam Mande-ékkel is de végül egy másik csapatba kerültem, lan-ra sajnos nem jutottam ki az lett volna az álom, de pár fordulót online ALGS-en azért tovább jutottunk első szezonokban. Minden nap 6-8 óra scrim tier1/tier2 ben, mikor melyikbe jutottunk be, aztán ugyanennyi ranked.Eleinte persze csak ranked volt meg akkor csak magyarokkal játszottam, haverokkal meg akkori felkapottabb streamerekkel (én is nyomtam csak felkapott nem voltam
) de miután lejött, hogy komolytalanok a magyarok még a predek is egyből elkezdtem külföldi csapatot keresni mikor versenyezni akartam. Ranked meg elég easy volt így, scrimelés után olyan mintha valami tutorial modeban lennél, agy kikapcs és csak autopiloton letúrod az ellenfeleket. Early season rankedek meg hát fiesta volt, senki nem tudta még, hogy mit csinál úgy könnyű volt Prednek lenni. Aztán mikor abbahagytam eladtam az accom, vmi szerb faszi fizetett érte 500€ t, azt mondta azért vette meg mert névről felismerte a profilom és emlékezett, hogy Matafe-t rankeden meg versenyen mindig lepakoltam 
-
Csandi
addikt
ALGS-en játszottam Apexben nemzetközi csapatban, a játék első évében volt több mint 3 ezer órám. Minden seasonben Predator voltam abban a kb. 2 évben amíg játszottam. Ezt egy 240hz-es 1080p TN monitoron tettem, és akkor még 190 fps lockal, mivel afölött artifactolt az engine.
100 fps-el nem ülnék le semmilyen PvP játék elé nem, hogy egy full kompetitív játék elé. Ugyanakkor, ezt ugye 4K-ban sem csinálnám. Tac FPS-ekre elég az 1080p, ahol viszont távolabbra is kell lőni, mint pl. Apex ugye, oda szerintem 1440p az aranyközépút. Az meg kb. egy krumplin is elfut lowon ma 300 fps-el, szóval sima. -
emiki6
veterán
Látom mindenki megértette, amit mondani akartam...
Mindenesetre a motion clarity is minőség, és ahhoz kell legalább 240 fps/hz szerintem. A 120 fps sajnos gyász ahhoz képest. Mármint, ha gyorsan mozog a kamera (lassan pasztázó kontrolleres mozgatásnál nyilván kevésbé számít).
De igazából már kifejtettem, hogy mitől függ, aztán csak leszarja mindenki és kilyukadunk annál az általanosításnal, hogy "dehá a gyerek 60hz-en úgyis lealáz. Ok.🤷♂️
-
2000 óra Apex-be, 100Hz-es monitoron is toltam a legelején....nem lettem jobb akkor sem, amikor lecseréltem (2 alkalommal).
Lehet azért mert nem volt 500Hz-es.
Megnézném azért, hogy egy 16 éves gyerek 60Hz-es monitoron hogyan hugyozza körbe a 300Hz-es monitorral vakító illetőket.
Mert ez a helyzet, lehet a monitorra fogni, biztos ad egy kis megnyugvást.
-
GeneraL_XTX
veterán
Igazából mindhárom ugynaz az első gnerációs qd oled paneles monitor, a szöveg a pixel elrendezés miatt lehet problémás ezeken, engem mondjuk nem zavart mert nem láttam. Nekem samsung volt, a szervízzel eléggé megjártam és általánosságban sincs a samsung szervíznek jó híre, sztem marginális különbség nincs köztük a szolgáltatások lehetnek eltérőek az alapján válassz magadak egyet.
a gigán van pl kvm switch meg 18w-os usb power delivery, a samsungnak meg ilyen fura hibrid tv tizen os menüje van, van benne wifi meg letölthető alkalmazások (netflix hbo stb) plusz távirányító is van hozzá
-
-
-
-
-
-
-
Na, erről írok! Mindenki használjon nyugodtan olyat, amilyet ő szeretne. Telefonhoz szerintem is felesleges, hiszen annak valami edzett üveg a kijelzője, nem kényes. A Mac Pronak, meg asztali Mac monitornak nem, az valamilyen műanyag, bevonattal, ha jól emlékszem.
#639 Csandi
Tudnál ajánlani nekem prémium szemüvegtörlő kendőt? Mert amit találtam így beírva a keresőben, az nem 1500-2000 forint. -
Gardaai
senior tag
-
-
Orbiteric
tag
Nem hiszem mert az alja 180 fokot fordul összesen, ami 90 jobbra vagy 90 balra. nekem úgy kezdődik a történet hogy felfogatom az asztalra és instant 180 fok kell neki, a felfogatás ellenkező irányába hogy derékszögbe be tudjam tenni, majd 90 fokot jobbra a gázkar alatt hogy szembe kerüljön a monitor, de itt egy kép, ezt nehéz igy leirni. kezd elveszni a reményem hogy találok ilyen 100x100 monitor állványt, órák óta nézem.. mindegyik úgy van tervezve hogy előtted levő asztalra tedd max 1 méterre a clamp pedig feléd néz.

-
szasanyi
félisten
Nekem sok jó tapasztalatom van az Alza-val (elállás, csere, visszatérítést szóval minden téren) ezért én is preferálom (persze ár függvényében mert az és ott sem mindig jó).
"...ha van baja a terméknek, ha nincs, 2027.11.22-ig ha visszaviszem, és azonnal cserélik..." - ez biztos? Miért cserélnék ha semmi baja?
-
emiki6
veterán
Lehetséges megoldások:
- gépház, képernyő beállítások, [apex]->beállítások, "nagy teljesítményű mód".
- szokták ajánlani, hogyha parancsikonnal indítasz, akkor a "teljes képernyős optimalizálások letiltása"-t bepipálni.
- steamből indítva, beállításokba: "Precache Shaders"
- bezárni mindent ami feleslegesen vonhat el erőforrásokat.
Találtam még ilyet:
"In Nvidia Control panel set low-latency-Mode to ultra
Turn off Nvidia Shadowplay backwards recording feature entirely.
In Game: Gsync off (yes, no gsync)
Monitor Settings: Gsync on (try off but you will loose smoothness)"
Hallottam olyat is, hogy ha fut a RivaTuner meg hasonlók az okozhat játékoknál gondot.
Rengeteg beállítás van, lehet van ami segít, lehet van ami árt, aztán néha legjobb mindent is kikapcsolni.
Most vagy elmélyülsz a témában, felkutatod és kikísérletezed a megoldást vagy keresel valakit, aki ezt már megtette és találkozott már olyan problémával ami téged érint és meg tudja oldani. Ahogy látom mi itt kifulladtunk. -
Nem akarok tovább offolni, mert már nem oled téma, de limitálva az fps még rosszabb lett, nem tudom nálam mivel van a baj, de most nincs limit, kikapcsolva mindenféle szinkronizáció, eddig a legjobb, de most sem az igazi, azért köszönöm mindenkinek a segítséget, majd csak egyszer megoldódik, bár ezt mondom 4 éve.
-
-
Skynet258
Topikgazda
A VRR (variable refresh rate) azért van, hogy ne legyen képtörés játék közben (mint a vsync).
A Gsync legyen bekapcsolva, nvidia oldalon ez a VRR.
A monitor menüjében kapcsold be a VRR Controlt mert az OLED egyik hátránya, hogy villog ha aktív a VRR. És mivel bekapcsoltad így aktív, így kapcsold be ezt is, hogy csokkenjen a csillogás.
Azt nem tudom mivel és milyen szinten játszol online, de ha nem ismered a VRR működését akkor nem fog ártani az a plusz pár ms latency (no offense de valóban így van). Itt nem masodpercekrol van szó hanem annak töredékéről. Ha nem villog az sztem jobb, mintha nő a latency 5ms-kel...
-
4264adam
veterán
Érdekes,
Mert ha kikapcsolod a G-sync-et (VRR) meg kell szűnni a villogásnak.
Véletlenül nem keverted össze a VRR-t a VRR Controllal?
Tehát a kapcsold ki a VRR-t: Az a g-sync és Freesync kikapcsolás a windows-ban. nem a VRR Control OFF. Utóbbi VRR Control : OFF esetén fordulhato elő villódzás ha nagyon leesik az FPS.
-
4264adam
veterán
Nyugodtan lehet off csak ne felejtsd el a fehérjéd meginni

amugy a nappali belakás nem csoda : 3 szobás és a fal másik oldalak az ajtó mellett csak 60cm rész marad. Ezen az oldalt lehet csak 50cm szekrény + 140cm polcos +120cm íróasztal berakva.
Legközelebb neked egy Glossy vagy Semi Glossy benvonatosat kell kipróbálni ha nem zavar a nappali fény használat. Hiszen ezen a Matte is látszik a lilásodás napfényben
-
4264adam
veterán
Glossy bevonat révén szebbek a színek sötétben, ennek minden előnyével és hátrányával. Olvasd a szöveget is. Nappali használatra nem ez a jobb.
Illetve a szoftveres RGB váltása kevesebb Overshootot eredményez , és a HDMi portja teljes.
Ezek adják a pont különbséget de marginális különbség nincs
-
4264adam
veterán
Az a gond, hogy meg akarod kicsit győzni magad 1 találatos videón látottakhoz és párhuzamot vonni. Olvass inkább TFT central és Rtings oldalakat , ők azért szakmaibb szemmel írnak a portokról és kábelekről. De majd délután belinkelem ide.
Amugy nagyon egyszerű ökölszabály van:SDR forrás —> SDR lejátszás
HDR forrás —> HDR lejátszás és ha nem tetszik akkor Reshade vagy ha nincs akkor marad az SDRAssassin Creed is jobb SDR-en
-
4264adam
veterán
Ahogy már beszéltük, valahol sokat ad hozzá valahol semmit. És látod még a CP2077-ben is reshadelni kell.
Online lövölde meg főleg SDR.
Azert azt el kell fogadni hogy a HDR nem azt jelenti, hogy egy kapcsoló és minden jobb. Ha a forrásod SDR akkor nincs mit tenni. De még ha HDR akkor sem minden eleme HDR szín tartomány, CP-ben is sok helyen nincs ott és jó ha nagy átlagban 10-20% között van a HDR színskála a maradék 90-80% pedig SDR, ezeket tudod a képeimen kiolvasni a bal felső sarokban -
4264adam
veterán
alapból SDR-ben használom ECO mode és 15-ös fényerő.
Ugye az alkalmazások 98%-a SDR-re lett elkészítve, ezért nem kell erőtetni őket HDR-re mert valami úgyis elcsúszik / fakó lesz.
Hiába a megjelenítő ha a forrás / anyag csak SDR-ben készült el.
Cyberpunk 2077 / Ghost Of Tschusima ha játszom kapcsolom át a HDR-be.
HDR beállításaim:
Fényerő: 40
Peak brightness: Medium (ekkor 20%-on tud 400 nit helyett 500-at). Ezt tudod a Windows HDR calibration-ben meg is adni, látni fogod ott a különbséget. 50-es Saturation használom.Peak brightness high-al nem foglalkozom mert csak 1-1 tüske erejéig tud 1.000 nit-et (nem állandó 20% fehér ablaknál) és az is zavaró tud lenni.
nekem a windows HDR is elég szépen néz ki ha nem állítom el a monitort csak a fényerőit.
Ne piszkáld a contrast / color sávokat.
Van 1 cím ami örök nekem: Fallout 4 450 mod-al.
Ezen próbálkozom majd az Auto HDR-el, nem biztos, hogy szép lesz mert a játék grafikai motorja 2003-ban jelent meg.Aminél tényleg felejtős a HDR: Assassin Creed címek Anvil motorja miatt.
-
4264adam
veterán
Az SDR régi szabvány és 8 bites volt ezért nem kell feltolni 10 bites leképezésre mert csak el lesz rontva a szinkezelés.
Mint a DAC hangtechnika ott sem mintavételezünk túl és használjuk a 44.1kHz-et semmi 182kHz.
HDR-ben van 12 biten, azt mondja ki hogy HDMi-t használ nem DP-t
A panel tud 10 Bitet de az HDR mode. Az SDR pedig 8 bit
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Androidos tablet topic
- Nyaralás topik
- Call of Duty: Black Ops 7 - Középpontban a PC-s kiadás
- Wise (ex-TransferWise)
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- Eladó 28" ASUS TUF Gaming 4K, IPS, UHD, 28", VG289Q
- Cisco Telepresence MX300 G2 - 55" Interaktiv Monitor - Konferencia rendszer
- 70" Interkativ Érintőképernyős Monitor / All In one PC - InFocus INF7021A Multi Touch
- Microsoft Surface Hub (v1) 1597 - 55" All in One PC - Érintőképernyős monitor
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
mert minden erő kell.

Egy bő éve vettem...
Sajnos azóta sem láttam, főleg nem ennyiért.

Skynet258