Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Majd kipróbálod néhány játékban? A kép alapján az Ambiglow furin viselkedik, villog, így: https://photos.app.goo.gl/TJAyHnPvLxbTdToh9
ÜFSZ-nak már jeleztem.
Én 4K 120Hz-en használom DP-n keresztül Adaptive szinkron: BE állással. Nálad? Többieknél? Valaki már asszem jelezte hogy nála is így villog. -
Tegnap végre volt egy kis időm használni a Philips 32M2N8900 -t.
Nálam nagyon betalált a kijelző minősége és a bevonat is.
Furán kicsi ugye az 55" tv után, de az érdekes, hogy normálisan működik rajta PC -ről a HDR, míg a tv -n nem (csak PS5 -n).
Összességében szebb a megjelenítése PC alatt, mint az S95B -nek, mert azt akárhogy állítottam, nem tudott soha ilyen képet ott. Majd kipróbálom konzollal is, mert a HDR megjelenítése papíron gyengébb, mint a tv-nek.Az állvány minőségével nem vagyok annyira elégedett:
A mozgatása nem túl prémium érzés (az előző 8 éves LG -m sokkal szebben és könnyebben mozgott), a talp feleslegesen nagy és mély.
Természetesen van egy kis egyenetlenség a panel és az alsó káva között, de szemből nem látni semmit belőle.Az Ambiglow nem tud valami sok színt és folyamatosságot, de arra jó, hogy kiterjessze a színeket, engem nem zavar a késés sem.
Egyetértek kollégával: a bekapcsológomb rossz helyen van, szerencsére én nem fogom sokat használni.
Összességében ennyit nagyon megért ez a kis ketyere, a kép minősége csillagos ötös.
Én is gondolkodom monitor karon, attól függ meg tudom -e szokni a gyári állványt.
-
válasz
raven84
üzenetére
100x100 fém adaptert adnak hozzá. Nagyon gyorsan fogok szerezni egy kart szerintem...
Beröffentettem végre a Philipset. Ez az állító kar valami brutálisan rossz helyen van, cirkuszi majomként kell a jobb kezemmel matatni az állítgatáshoz.
Képernyője okés, előtte Asus oledem volt, így nincs nagy változás

-
raven84
senior tag
Hali a Philips Evnia 32M2N8900 -at lehet monitor karra rakni? Elvileg Vesa 100x100-at ír, de nem látom milyen adaptert adnak hozzá.
-
ACE-
addikt
-
Squirrel
őstag
Sziasztok.
Még mindig nem sikerült monitort vennem, két versenyző van, a Gigabyte Aorus fo32u2/p vagy az Asus pg32ucdm.
Utóbbi nálunk (Svájc) ucdmz néven fut és épp akciósan 720 chf-ért van (310 ezer HUF). A gigabyte 920 chf (395 ezer HUF). Nekem állítási lehetőségek, talpa, tesztek miatt eddig a gigabyte volt a befutó. Viszont az Asus ára az most elég jól néz ki. Képernyő minőségét tekintve, egyforma a kettő?
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Skynet258
üzenetére
Ha már joystick-es állítgatás, akkor én legtöbbször a fényerőt állítottam, így up-olnám egy régebbi hsz-emet a Twinkle Tray-ről, ami azóta is kiválóan működik.
Fölémész az egérrel, és a görgővel lehet gyorsan állítatni a fényerőt (mint a hangerőt Windows natív módra). -
Szoktatok/kell-e manuálisan pixelfrissítést csinálni, vagy azt a monitor automatikusan elvégzi készenléti módban? Pénteken üzemeltem be, azóta 2-3 alkalommal írta hogy frissítsem, ami meg is csináltam, de nem hiszem/tudom, hogy ment alkalmanként 4 órát.
-
Atish19
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Kis érdekesség ehhez a monitorhoz, hogy gyárilag majdnem az összes OLED védelem ki van kapcsolva.

-
Megjött hozzám is a Philips 32” és várom az állítható asztalt, hogy meglegyen a végső setup.
Van frissebb firmware neki? Asus PG27AQDM-nél 1.05 verziónál kezdtem és már 1.11 van - annak meg lassan nézhetek vevőt (first world probléma, tudom)
-
ACE-
addikt
Ezt a KVM-et hihy használod? Bedugtam a PC-ből az USB-ből az USB up csatiba, a bill.-t és egeret a monotor USB-A csatiba. Amig kap videójelet a monitor, addig műkszik is rendesen. Utána a laptop-ot bedugtam az USB-C-be, faxán műkszik azzal is a bill., de ugye ilyenkor ha atkapcsolom a bemenetet a másik DP portra, amin a PC megy, akkor ugye ott már ki van kapcsolva a videó jel, és a monitor kikapcsol, de a bill. és egér huzogatasra nyomkodasra nem is kapcsol be... De ha altatva van a gép, akkor sem ébred fel a bill.re. Ennek így kéne működnie, vagy én rontok el valamit? A kezelő progi még nincs felrakva, de gondolom az nem lehet gond.
-
Lizard0828
tag
Ràlestem én is erre a műanyagra a panel illesztésnél,valóban nem tökéletes,de ha nem mondjàtok nekem fel sem tűnt volna. Nyilvàn borzasztó vonzók a jelenlegi Evnia àrak,nem véletlenül újítottunk be sokan egy példànyt,de nyilvàn az összeszerelés minősége nem tökéletes,de ennél jóval dràgàbb Oledeknek sem,mint ahogy ma màr semmi sem hozza azt a minőséget,legyen szó autóról,hàztartàsi gépről,szinte mindenhol megy màr a gagyizàs sajnos. A lényeg egyenlőre a QD-OLED panel viszont hibàtlan és szemkàpràztató
-
-
Random velemeny: GIGABYTE AORUS FO32U2P monitort hasznalok 3 honapja, es kiemelten fontos volt a jol mukodo KVM -- es tenyleg jol mukodik. (Mac laptop es PC kozott valtogatok.)
-
ACE-
addikt
A műanyag nálam sem tökéletesen egyenes, de én úgy vettem észre, hogy azért mert cannak távtartói, hogy ne érjen hozzá a panelhez, gondolom egy esetleges utődésnél ne adja át rögtön a panelnak az energiát. Szerintem ez szándékosan ilyen, de ha direkt nem ezt figyeli az ember, fel sem tűnik...
-
Atish19
őstag
Ebben a pillanatban. Tényleg parádés a kép. Még egyenlőre csak most rakom össze a szobám, mert munka volt rajt így sok időm nincs rá. Az ambiglow nagyon tetszik bár kicsit pontatlan. Ami viszont nagyon nem tetszik az a gomb elhelyezése. Nagyon kényelmetlen nyomkodni. Igazán rakhatták volna 2cm-el lejjebb. Illetve ahogy ígértem rálestem a görbe alsó takaróra és valóban girbe gurba. Engem mondjuk ez nem zavar, mert ha nem írjátok észre sem veszem. Egyébként nem a panel görbe hanem az a gagyi műanyag. Az árban ezt követő hasonló kategóriás monitor 400 körül lett volna így azért a 100as megtakarításért elviselem
A kijelző hiába glossy nálam szerencsére semmi tükröződés nincs. Most sajnos viszont nincs több időm rá majd csak este.
Ui.: A képen még rajt van a fólia csak azért tükröződik ennyire.
-
Atish19
őstag
válasz
4264adam
üzenetére
Nem monitor hanem TV, de amikor OLEDre váltottam folyamatosan fájt nekem is a fejem. Nem babráltam nagyon a beállításaival úgy használtam ahogy jött. Nálam is a fényerő csökkentése lett végül a megoldás. Ez volt kb 4 éve és az óta tünetmentes vagyok. Szóval ezt meg tudom én is erősíteni
-
ACE-
addikt
Szokni kell ezt a Philips-et, csak rövid ideig teszteltem, de nekem pl. a KVM teljesen használhatatlan. Átváltja ugyan a bill.-t, de ha kikapcsol a monitor, akkor nem adja tovább már a jelet, így az egér bill.-el még a videojelet sem tudom visszacsinálni, így ki kell húzni az egyiket, gépbe dugni, és utána jó csak. Az USB kikapcsolt állapotban árammal ellátását bekapcsoltam, de úgy sem jó. Szóval ez a része kb. használhatatlan, vagy én rontok el valamit. A másik a háttérvilágítás, Windows-on bekapcsolt a funkció, de ott nincs a képhez illeszkedő világítás, a monitor beállításainál viszont szürke...
-
4264adam
veterán
Sok felhasználó itt rontja el :
-Max fényerő használat mindig és sötét szoba. Ez a kettő valóban szép képet ad vissza, ellenben jobban is terheli a szemet, a QD OLED sprektrális színfényereje nagyobb mint a WOLED —> erősebb kékfényre képes.
Tehat SDR esetén ne 100% fényerő használat legyen, plusz este is legyen valami háttér fény “kis lámpa/ olvasó lámpa” ne csak a monitorrol érkezzen fény
-
Grampy
aktív tag
Köszi Nektek!
Kipróbálom, ha érzékeny leszek rá, akkor megy vissza. -
-
Grampy
aktív tag
QD-OLED monitor tulajok, akik IPS-ről váltottatok és sokat ültök előtte. Tapasztaltok bármilyen szem és fejfájást az IPS-hez képest? Akár csak egy sima web böngészés, átlag felhasználás közben.
-
Skynet258
Topikgazda
Nekem nincs ilyen monitorom, Gigabyte-om van, a kép az Alzáról származik.
Csak mostanában ez a sláger itt a topikban, és ha már ajánljuk akkor érdemes lenne a tulajokkal csekkoltatni, hogy valóban nagy számban ilyenek-e ezek a 32M2N8900 darabok.
arabus: nem lett Evnia topik továbbra sem, még csak a nyitó hsz-be sem raktam be ezt a modellt.
De tény, hogy ár/érték arányban ez most elég jónak tűnik - feltéve, hogy rendesen össze van szerelve, mert 3 kilóért ne váljon már el a panel meg az alsó keret... -
Skynet258
Topikgazda
Kifejezetten ez a Philips 32M2N8900 típus az érdekes ebből a szempontból, mert két vásárló is írta és ha már ennyit ajánlgatjuk akkor nem árt tudni, hogy ez valós hiba-e vagy csak valami rosszabbul sikerült széria:
Mondjuk BullKoxa hsz-ében lévő is elég érdekesen néz ki, főleg a 27-essel összehasonlítva...
-
ACE-
addikt
Jól látom hogy ebben a Philips-ben a KVM arra jó, hogy a laptopot összekötöm vele USB-C-vel, azon kap a laptop áramot, átviszi a videójelet, és ha a két másik USB-A-ba bedugom az egeret, meg a bill-t, akkor azzal kezelhetem a laptopot? Ha pedig nincs laptop az USB-C-ben, akkor a Desktop gép-ből jövő USB-UP porton keresztül a számítógépen lehet használni az egeret, meg a bill-t? És automatán átkapcsolgatja?
-
-
ACE-
addikt
Mondjuk egyet vettem észre, a Philips-nek tényleg ennyivel durvább a fogyasztása? A Giga 70W ez meg 130W, vagy csak szar az árukereső?
-
válasz
üzenetére
Hat aki 300-ert VA-t vesz annak ugy kell.
-
-
ACE-
addikt
Ha a pénz kevésbé számít, 32" méretben, 4K felbontásban, OLED-ben még mindig a Gigabyte AORUS FO32U2 lehet a best buy? Vagy azóta esetleg van valami jobb, kevésbé drágább?
-
emiki6
veterán
Na, már nem kell sok azt átnevezhetjük ezt evnia oled monitor topikra.
-
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Atish19
üzenetére
Majd megnéznéd (és persze más tulaj is innen a topikból), hogy a kijelző alsó kávája az végig egyenes, és a kijelző végig idomul-e hozzá? Alzánál láttam 2 beírást is ezzel kapcsolatban, hogy fentről nézve az alsó él eláll kissé a kijelzőtől helyenként, és kíváncsi vagyok, hogy ez valami adott széria lehetett-e, vagy jellemző hiba ennél a monitornál.
-
Atish19
őstag
Itt is megszületett a döntés. Mindenkinek köszönöm a segítséget
Nagy bánatomra csak szombaton tudom kipróbálni
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubuntu Linux
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen egeret válasszak?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG950EUXEN) WQHD 240HZ GAMER Q-LED MONITOR ! AKCIÓ
- 27% SZÁMLÁVAL! LG Ultragear 38GL950G-B Gaming IPS Monitor! 3840x1600 / 175Hz / 1ms / G-Sync
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- SAMSUNG (LS49CG950SUXEN) 49" 5K OLED GAMER ! akció!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

igaz ez Philips Evnia 34M2C6500 QD-OLED .
vannak gyártói oldalak, nem?
Jogos
És ahonnan indultam: az MSI MPG 321 URX-nek kerestem megfelelőt.