- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 22:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
koxx
MODERÁTOR
Ahogy az OLED-et ajnározni is brutális elvakult oled-fanatikus ökörség.
Lássuk: gyönyörű színek, a fekete az fekete éééééssssss, Ennyi!!!!
Ellenben ezekkel: qd brutálisan karcolódik, gyakorlatilag garantáltak a karcok, beégés - hiába tolja egy réteg, hogy nem probléma, volt nem egy, mindegyik oled eszközöm (kivéve órát), beégett, kösz nem - ha ezt el akarja az ember kerülni, akkor tálcaelrejtés, ikonok elrejtése, rendszeres regenerálás (vagy éppen minek nevezi a gyártó), pixel shift stb. <- Helló a monitor van értem, nem én érte.
Brutális banding sok monitornál, stb-stb. Ez a nagy megváltó technológia?
Hát kösz, kihagyom, ha már voltam olyan hülye, hogy bele ugrottam nem is egyszer.
Ha már technológia, a mini LED ezerszer jobb / problémamentesebb, sajnos ott meg a legtöbbnél a PWM szabályzás ami miatt kiugrik az ember szeme (akié érzékeny).
Nem támadás, nem flame indítás, de az éremnek nem egy oldala van és nem fekete es fehér a dolog.
Karcolódik, wtf? nem dörzsiszivaccsal kell takarítani.
-
koxx
MODERÁTOR
"Még mindig nem tudott meggyőzni az OLED játékra"
Ne haragudj, de ennél nagyobb ökörséget szerintem 2026-ban már képtelenség leírni, olyan magasra tetted a lécet.
Lehet venni TN paneles monitort is 2026-ban, csak a képminősége fos.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Srácok, biztosan volt már, de nincs kedvem visszaolvasni 100 oldalt
Vettem egy Dell Alienware AW3425DW (glossy) mivel tisztítsam? Előtte matte volt azzal nem volt bajom, de ezzel már most meggyűlt, egy kis pöttyöt 20 perc volt mire letakarítottam, kaptam hozzá kendőt, de sima ioncserélt vízzel próbáltam, vagy rosszul csináltam, de ha bizonyos szögből nézem lett ott egy lilás folt, na most az vagy egy zsíros folt még ami nem jön le vagy nem tudom, de tartok tőle hogy baja lett?Nem kell 100 oldalt visszaolvasni, elég lett volna az összefoglaló takarításra vonatkozó részét.
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy [GIGABYTE MO32U2] megvételét fontolgatom.
Mik a tapasztalatok, vélemények ezzel a monitorral kapcsolatban?
Esetleg más ajánlott monitor ebben az árfekvésben (max 360e)?
Köszi a segítséget!Sztem még túl új ahhoz, hogy legyen róla releváns tapasztalat. De ha az FO32U2(P)-t viszi tovább akkor ennyiért nyugodtan megvehető mert jó monitorok.
-
koxx
MODERÁTOR
Philips Evnia OLED váltás Gigabyte FO32U2P tapasztalatok:
(32” 4K Oledet váltottam egy másik 32” 4K Oledre,’igen)
- Képminőségben semmi lényeges változás - ugyanaz a 4K panel van mindkettőben
- Philips Ambiglow háttérvilágítás klasszisokkal jobb, mint ez a Gigabyte RGB valami, de én ezt spec nem használtam mert a feleségem lapáttal csapkodna, ha még ez is villogna mellette. Mozizáshoz jobb a Philips. Philipsnél Ambiglow off, ennél is RGB off van nálam.
- Menüben/Appban a dedikált Philips Evnia app jobban kezelhető, mint a Gigabyte Control Center, de viszont a Gigabyte gyors menü opciói nekem sokkal jobban bejönnek. A Gigabyte Control Centert fel se tettem, Philipsnél a hátul lévő gombok elhelyezése full szerencsétlen.
- USB-C töltés okés mindkettőnél, KVM még nem használtam, de ott nem várok gondot a Gigánál sem
- Talpa egyiknek se jó szerintem, monitor kar erősen ajánlott mindkettőhöz
- Nagyjából egyenlő monitorra taksálom őket, ha 250k-260k környékén be tudod szerezni őket újonnan akcióban (Philipset 300kért tavaly, Gigát a múlt hónapban Alza akcióban 250k-ért vettem) illetve használtan 230k körül instant buy szerintem. A Philipset ‘gyorsanolcsón’ elpasszoltam 235k-ért HA-n.Az U2 volt 250 nem az U2P. A P-s változat sokkal drágább.
-
koxx
MODERÁTOR
Azt hittem, hogy ennyiért már 5k monitort kapnék... tévedtem

Cserébe kapsz 360 Hz-t 600k-ért, hülyének is megéri
-
koxx
MODERÁTOR
A 7400 üzemóra szépen hangzik, az kb. 2 év... Sokat ülök monitor előtt.
[link] <- a 34-es Philips-em SDR mellett talán 80-100 nit körüli állandó fényerővel is képes volt beégni
2 telefonom van "gyönyörű" fix háttérrel. Egyelőre probléma.
De ahogy említettem nekem a VRR dolog sem szimpatikus (finoman szólva, vagyis ki kell kapcsolnom egy feature-t, hogy ne essen ki a szemem), a szövegmegjelenítés meg borzalmas. 4k-n jobb egy fél fokkal, de még mindig nem tudom elfogadni. Türelmes vagyok, várok. Tuti lesz ez még jobb is az elkövetkező években, majd akkor váltok rá. Vagy meghülyülök, mint sok egyéb esetben
aztán mégis ráveszem magam valahogy, mert "tetszik a rohadék" (oled), de egyelőre úgy gondolom, sok a kompromisszum.Amiket írsz egyiksem hátrány, vrr off, a szöveg részhez igen 4k 32" v 27" kell és akkor nincs gond. De a többi fícsörben nem ellenfél sem a va sem az ips.
-
koxx
MODERÁTOR
Nnnna, többek között ezért (a vibrálás és a szövegmegjelenítés mellett, valamint világos helyiségben is megy - ja tudom, kapcsoljam ki a VRR-t, meg kínlódjak True Type beállításokkal / szöveg élsimítással stb-stb. ami aztán más problémát hoz persze) nincs és még egy darabig nem is lesz OLED monitorom. Ez konkrétan vicc. Használok munka és hobbi miatt alsó hangon 50-60 ikont (v. programot). Amikre egy pillanat alatt rákattintok, nem kell keresgélnem sehol. Taskbar szinte állandó, sokszor játékokat is ablakban futtatok.
Igen, az OLED képe csodás lenne, de erre nem vagyok hajlandó. A monitor van értem és nem fordítva. Ha a technológia erre képes, akkor - egyelőre legalábbis - skippelem...
Biz' Isten ezerrel nézegettem OLED monitorokat, nagyon-nagyon tetszene, de ezekkel nem tudok megbékélni, nekem egyelőre túl nagy kompromisszum. Persze kérdés, mit hoznak az újabb generációk
.Se az ikonokat sem a tálcát nem kell eltüntetni. Mondom ezt 7400 üzemóra után.
-
koxx
MODERÁTOR
Hát szimplán letörlöd az összes parancsikont, a gyári ikonokat amik meg nem törölhetők windowsban el lehet tűntetni (lomtár pl.)
Tálcára pedig engedi kirakni nekem mindet, igy néz ki az asztalom. A tálca pedig eltűnős, akkor ugye csak egy fekete semmi az egész kép, ha nincs rajta a kurzor.
Játétoknak meg nincs külön ikonja nekem, elég a launcher és abból inditom úgyis. Torrentelt gamem meg nincs.

Sztem ez már túlzás. A monitor van értem és nem fordítva. 2p után bekapcsol a képernyőkímélő, a többit oldja meg az oled care.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Megjott ma az MSI MPG 322URX.
Beuzemelve, firmware frissitve, OSD/Gaming Intelligence app kicsit nyomaszto elsore, annyi mod meg beallitas van.VA utan brutalisan nez ki

VRR azt menuben is kapcsoljam ki vagy eleg Nvidia control panelnel kiloni a G-Syncet?
Most G-Sync kilove de OSD-ben irja Adaptyve-Sync ON.Esetleg par javaslat melyik beallitas ajanlott?
Gaming alatt van Premium Color (ez a default), User, FPS etc
Image alatt a DisplayHDR most TrueBlack 400, de Windowsban HDR off, kell ez nekem jatekra?
Professional alatt Pro Mode most Eco a default, legyen sRGB, User stb?VA után kb bármi brutálisan néz ki, na jó kivéve a TN
-
koxx
MODERÁTOR
Nem tudod megnézni, hogy hány pixel refresh ment le eddig? Ha megy fel a számláló, akkor dolgozik az rendesen. Nálam a Philips Evnia készenlétben serényen csinálja a pixel refresht.
Off kérdés: HA link jöhet a topikba? Tudom vannak topikok, ahol megengedett a HA link eladásra (lsd kávés topikok).
Ha nem fűződik hozzá anyagi érdeked akkor jöhet persze.
A kávés topik az más, azon kevesek egyike ahol linkelheted a saját HA-s hirdetésed. -
koxx
MODERÁTOR
Kivéve amikor a Gigánál bekerült a 07-esbe egy olyan remek fícsör, hogy nem lehetett 4K-ra állítani a felbontást. Azóta sem jött ki a 08-as ami javítaná...
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Plusz én nem játszom kompetitív játékokkal, csak Singleplayer címek futnak már (a média tartalmak mellett), ezért gondoltam, hogy nem kell nekem a 240-480Hz-s kategória (+100k alsó hangon). Talán erre elegendő lesz a 165Hz-s panel is. Majd meglátjuk, végül is, ha nem válik be, még vissza tudom majd küldeni az Alzához pár napon belül. Boltokban nézegettem (Media Markt, Euronics), de sajnos Oled monitort sehol sem tudtak nekem mutatni errefelé (főleg nem 4K-s monitort), csak rendelésre van minden sajnos (bár ezt is meg tudom érteni).

De miért kéne +100k? ott linkeltem a Giga monitort 250k-ért ami qd oled és 240Hz 4K 32".
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Ennyiért szerintem bestbuy, érdemes rá lecsapni, jó eséllyel pár órán belül elfogy megint.
Az induló készlet ezen az áron kb. 1 napig volt elérhető.Pont lecsúsztam róla én is, de aztán koxx kolléga jóvoltából el tudtam hozni az utolsó lefoglalt darabot. 1 hét használat után nekem nagyon bejött, 27" WQHD 144Hz IPS-ről váltottam, nem bántam meg.
Ennyiért egyébként a 165Hz-es verziók mennek a 4K 32" QDOLED-ből, de azok korábbi generációs panelek, ez viszont már 3rd gen.
Zsír akkor bejött

deathcrow: nem vált be a Philips?
-
koxx
MODERÁTOR
Ne kapcsold ki, pont az oled pixel refresh képességét veszed el, ami megvédi a beégéstől.
Most kipróbáltam, megcsinálja akkor is ha kikapcsolod a monitort. (Giga FO32U2)
-
koxx
MODERÁTOR
50 forint/év
Amúgy kicsit félreérthető a dolog, mert a monitoron lévő gombbal kikapcsolható csak áramtalanítani nem szabad mert akkor a pixel clean nem fut le.
-
koxx
MODERÁTOR
Cáfolom. Nem kell sötét szoba. Direkt napfény ne érje.
Nem értem a problémát ezzel kapcsolatban sem. És az eddigi más itt felmerült problémával sem.
Még jó, hogy nem hallgattam ezt a sok butaságot, ami le lett itt írva a tükröződésről, rosszullétről, lilás feketéről, flickeringről... Így csak megvettem a monitort.
Most már csak a burn in az, ami foglalkoztat.7200 óránál járok...
-
koxx
MODERÁTOR
A Scrub daddyt hogyan szoktátok mosni? Annyi volt ráírva a dobozra, hogy mosógépben mosható, na de mégis mennyire? 40 fokos sima program okés lehet? Ja meg a színeket írta, hogy nagyjából hasonló legyen, nem szabad lágyítót és fehérítőt használni. Én most a sárgát pár sárgás zöldes munkahelyi pólóval bedobtam 40 fokos sima programra, meglátjuk milyen lesz, max ha nem okés akkor veszek egy másik dobozzal, aztán legközelebb 30 fokon 30 percesre dobom csak be, mint az autós törlőkendőket és törülközőket.
30 fokon szárító program nélkül, először olyan mintha keményedett volna az anyaga, de pár nap után ugyanolyan puha volt. Simán amúgy langyos szappanos vízzel mosnám, nem kell ide sok extra.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Valakit érdekel egy Giga FO32U2 alzától? az akciós áron.
-
koxx
MODERÁTOR
Semmi baj nincs itt a szöveges rész minőségével... Gyönyörű a képe. Köszönöm a tippet, ennyiért ez tényleg hatalmas vétel volt.
Milyen OLED specifikus beállításokat kell itt belőjek, mielőtt elkezdem használni? Fekete a hátterem, tálcám elrejtett, böngésző taskbar elrejtve. De maga a monitor beállításoknál mi a kötelező?
FO32U2?
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok!
Most, hogy elérhető árba kezdenek beesni az OLED monitorok szeretnék egyet magamnak. Tudom mi fán terem az OLED, van egy LG CX tv-nk szóval nem is kérdés, hogy OLED-et akarnék monitorként is használni.Hely miatt max 27" férne el, QHD felbontással (most is ilyen van csak IPS és bármennyire imádom, sötétben nagyon zavaró az IPS glow meg a led bevilágítása).
Láttam most az alzán a 26,5" MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 monitor egész jó áron van (180k). Látom, hogy fényes és, hogy van tükröződésmentes kijelző. Mostani monitorom mellett van az erkély és kb 2m-re az ablak. Ha délután direktbe betűz akkor most is lehúzom a redőnyt, kérdés, hogy a nap maradék részében nem azért nem magamat kell nézegetnem a monitoron ugye?
Vagy ha matt jobb lenne akkor hasonló tulajdonságokkal mit lehet nézni? Az MSI-ben az tetszik, hogy nagyobb a fényereje, mint a belépő szintű QD OLED-eknek. 1 000 cd/m2 vs 200 cd/m2 a Samsung Odyssey OLED G5-nél.Mit javasoltok?
Sztem az jó választás 180-ért.
-
koxx
MODERÁTOR
*3rd gen, nem 3th
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Helló!
Azon gondolkoztam, hogy miért OLED-et akar mindenki?
Mennyire igaz az, hogy 10 éven belül 50% fényerőt is veszthet egy kijelző? Beégés még mindig téma az újabb modellek esetén is.Miért nem MiniLED full Array dimming zone-nal?
Reddit-en látom, hogy hasonlítgatják fényképeken a kontraszt arányt NORMÁL IPS-el, de legtöbbjük full fényerőn van fényképezve...senki se használja úgy a kijelzőt. Visszatekerve normál értékekre meg elhanyagolható különbség van, amit tartalomfogyasztás közben nem valószínű, hogy mindenki észrevesz, de helyette nem kell izgulni azon, hogy HDR tartalmaknál vajon beég-e a LED, vagy 2 év múlva már csak 80%-os fényereje lesz.Vélemény?
10 év az IT szegmensben? ugyanmár. A legöregebb komponens a gépemben a táp volt (5 éves) de most cseréltem le. Nem is emlékszem mikor használtam monitort 3 évnél tovább. Ha végítéletig akarsz használni egy monitort akkor vegyél eizo crt-t. (csak ez kb olyan lenne mint az iphone-ok és samsungok korában venni egy nyomógombos butafont)
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Üdv! Ide is beteszem, hátha itt több a tapasztalat. Nagyon köszönöm
Ár/értékben most sztem az AOC 27" QHD 240Hz modelljei a legjobbak. De asus, msi, gigabyte mindegyik jó választás.
-
koxx
MODERÁTOR
És tényleg.
Ár/értékben valszeg az AOC a legjobb választás, ha pénz nem számít akkor Asus.
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok!
Az alábbi monitorok közül szeretnék választani:
ASUS ROG Strix XG27ACDNG, AOC Q27G4SDR és GIGABYTE MO27Q2A.
Van lényeges különbség a képfrissítésen kívül az Asus javára?Fizetsz egy keveset az Asus névért. Amúgy az AOC is 360Hz-es.
-
koxx
MODERÁTOR
Aki esetleg hozzám hasonlóan szereti a ROG cuccokat ez most kifejezetten jó áron van:
ASUS ALB01 ROG Aura Monitor Light Bar - OázisComputer.huMicsoda nelkulozhetetlen kiegeszito
-
koxx
MODERÁTOR
A jobb VA paneleknek is elég jó a feketéje, de persze az OLED a csúcs ebben. Ha még olyan szinten vagy OLED szűz, hogy teljesen, és semmilyen eszközön nem használsz OLED kijelzőt, akkor ámulás és bámulás lesz a jutalmad.
A rongyválasztásért pirospont, desztvíz a DM-ben. Vagyis osztrákiában vagy... akkor valahol ott.
Nem bírtam ki és az AI-jal generáltattam egy képet, amire mind büszkék lehetünk (a desztvíz a felhőkben rejlik):
Te voltál az az elvetemült aki berakta az összefoglalóba a scrub daddys képet?
nagyon röhögtem. A scrub daddy Magyarország lassan szponzorálhatna minket.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok!
Szerintetek melyik 4k monitort érné meg a legjobban megvenni 500e alatt? Először 32 colos 4k monitorokon gondolkodtam, mint a MSI MPG 321URX (anti-reflective QD-OLED), ASUS ROG Strix XG32UCWMG (glossy W-OLED). LG32GS95UV-B is egy lehetőség lett volna, de arról "milyen monitort vegyek?" topikban lebeszéltek. Miután viszont nézelődtem Redditen és egyéb fórumokon, már azon is töprengek, hogy nem lenne-e jobb választás egy 27 colos 4k az ugyanolyan felbontású 32 colos társa helyett. Ha végül ezt a méretet választanám, akkor vagy egy MSI MPG 272URX (anti-reflective QD-OLED) vagy egy ASUS ROG Swift PG27UCDM (anti-reflective 4. generációs QD-OLED) lenne az amit megvennék.
Szerintetek 4k monitor esetében a megéri "beáldozni" 5 col-t a nagyobb PPI miatt és inkább 32 col-os helyett 27 col-os monitort venni? Már annyi ember véleményét elovastam, hogy már én magam se tudok dönteni, hogy melyik lenne a legjobb.
Szerintetek a 4 monitor közül melyik lenne a legjobb választás?
MSI MPG 321URX, ASUS ROG Strix XG32UCWMG, MSI MPG 272URX, ASUS ROG Swift PG27UCDMMindenkinek mások az igényei. Nekem pl kicsi a 27" felbontástól függetlenül. 32" 4K-n már szépen el lehet férni.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Kikapcsolod
Mikroszálas törlő egyik részére fújsz a desztvízből kevest
A foltokat letörlöd
A kendőn fordítasz és a száraz részével átmész rajta
Közvetlen a monitorra ne fújjál semmit -
koxx
MODERÁTOR
Az Alza akcióról lemaradtam, mert most vitték el a monitorom, van most valami best buy vagy egyelőre várjak ki? /1-2 hónap nem probléma, van másodlagos monitor/
Ha elég a 165Hz akkor ASUS ROG Strix XG32UCWG 350k-ért
vagy ez az
LG (ami még cca 1,5 hete 250k volt alzán)
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok!
OLED monitot szeretnék vásárolni 350 max 400k értékben. Nézelődök, olvasgatok. Nézegettem pár darabot, de el vagyok veszve teljesen. Ezek közül melyiket ajánlanátok.
31,5" MSI MAG 321UP QD-OLED
31.5" MSI MAG 322UP QD-OLED E16
32" GIGABYTE AORUS FO32U
32" GIGABYTE AORUS FO32U2
31,5" ASUS ROG Strix OLED XG32UCDS
32" LG UltraGear 32GX850A-B
Jobbára netezés, filmezés, heti 2-3 óra COD multi amire használni szeretném.
Válaszaitokat, ajánlásaitokat előre is köszönöm!
Az LG pár napja még 250k volt. Ezek közül nem meglepő módon a Gigabyte FO32U2-t venném ha kell a 240Hz (sztem érdemes) ha nem kell akkor az Asust. Nálam most töltötte be a 6300. órát a Giga U2 monitor.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Hát nem tudom. Mindig, amikor jön valami fejlesztés úgy adják elő a fejlődést a korábbi generációhoz képest, mintha az valami 100 éves crt lenne, és itt az új megváltó tech. Meg hogy ez most a csúcs, tökéletes benne minden. Egészen addig, amíg nem jön a következő generáció, amikor eljátsszák ugyanezt, és ami 1-2 éve a csúcs volt, az most egy hulladék szar az új fényében.
A fejlődés szerintem már rohadtul lelassult, alig észrevehető egyik évről a másikra. Persze, ha egy 6-8 éves modellt cserélsz egy újra, akkor ott azért van mit látni, de az egymást követő modellek esetén már csak max a direkt az újdonságra fókuszáló tesztben lehet észrevenni valamit, azt is akkor ha egymás mellett van a 2 monitor.A text clarityt pl javíthatnák 27" qhd felbontáson mert sztem az még mindig fos. 4K 32"-on akkora fejlesztések nem voltak, de majd biztos ott is jönnek a 360+ Hz-es modellek, de oda meg nagyon komoly vas kell, hogy érdemben ki is tudja hajtani.
-
koxx
MODERÁTOR
LG UltraGear 32GX850A-B ez a monitor best buy most 250k ért?
Annak tűnik igen. Ha neked elég 4K-n a 165Hz akkor bestbuy.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
** Tisztítás **
Nem ez a helyzet viszont a QD-OLED megoldásoknál, amik nem elég, hogy fényes felületűek tehát minden meglátszik rajtuk, de pl. egy zsíros kéznyom alig tüntethető el róluk, emellett nem üveg a külső réteg hanem puha műanyag, így nagyon hamar karcolódnak.Ez még így van qd-olednél azaz a külső réteg miatt még mindig kényes a tisztításra?
Pl. ezt néztem:
MSI MAG 271QP QD-OLED X24Mondjuk játékra nem kell, inkább filmekre + általános használatra.
Scrub daddy mikroszalas torlo es desztillalt viz. Nekem 1.5 ev utan meg mindig patika tiszta a kepernyo.
-
koxx
MODERÁTOR
Először is Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Tanács kellene, mert elakadtam. Van 3 monitor és nem igazán tudok dönteni
Elsősorban játszom, de tartok a QHD olvashatósági problémáitól, ezért képbe került egy 4k-a modell.1. ASUS ROG STRIX OLED XG27AQWMG
Tandem W-OLED, a dupla réteg miatt kb. 60%-al nagyobb élettartam, bika fényerő, és hasonló jóságok.2. ASUS ROG STRIX OLED XG27AQDMG GEN2 (XG27AQDMGR)
Sima Gen3 W-OLED, átdolgozott hűtés, nagyobb fényerő2. 32" LG UltraGear 32GX850A-B
4k/1080p szintén Gen3 W-OLED gondolom a 4k miatt jobb szöveg olvashatóság.Az elsőt elő is rendeltem, de még nincs készleten így gond nélkül lemondható. Az LG 4k és a variálható felbontás tetszene, de a ROG-ok VRR Anti-Flicker technológiája viszont hiányzik az LG-ből.
Ki melyiket választaná, és miért?
4K 32” nem is kerdes
-
koxx
MODERÁTOR
LG oled akció alzán

vs LG webshop
-
koxx
MODERÁTOR
Van,
Sok reddit posztoló a QD-OLED-et nem szereti. Fizikai háttérnek ezt tudnám mondani:
Kék réteg (QD) miatt ugye a sprektrális színfényerő jobb mint a WOLED és pontosan ebben keresve lehet a kékszín zavaróbb is. "Szemkímélés = kisebb kék fényerő"
Főleg akkor ha valaki teljesen sötét szobában full fényerőn használja.
A text clarityre panaszkodnak inkább (köztük én is) de ez a 27" wqhd felbontáson feltünőbb és woled panellel. Magas PPI-on már nincs ilyen gond. Másban sztem nincs különbség.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
48 gigánál már egész biztosan

-
koxx
MODERÁTOR
3rd gen qd oled panel 280Hz-en, mi kell még? itt már nagy difik nincsenek a különböző modellek között. Vagy woled vagy qd, ez a fő különbség. 220k-ért alzáról sztem jó vétel. A samsung 360Hz-es, de nem gondolnám, hogy annyit számítana 280 vs 360.
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok,
Eljött az idő, amikor úgy érzem, hogy árérték arányban hajlandó vagyok megvenni az első OLED monitorom.
A választás a Samsung Odyssey OLED G6 lenne, legalábbis az alábbiak alapján úgy látom, hogy ez a kategóriában a legjobb:
- 27"
- QHD
- színek
- matt coating miatt világosabb helységben is használhatóbb, ez pedig nálam sajnos-nem sajnos adott
- 360 Hz elég, akár még 240 is bőven elég lenne, de nem panaszkodomFelhasználás kettős lenne, ha mac van rádugva, akkor munka, és mindennapi böngészés, ha windows akkor játék, kompetitív FPS-től városépítgetősön keresztül bármi más is szóba jöhet. QHD@120Hz ki tudom használni, ha frame gent bekapcsolom, akkor 240-et is. Filmre nem használnám, arra ott van a TV.
Ahogy néztem, 250k környékén számomra ez a legjobb választás. Felmerült még LG, Asus, és Alienware, de igazándiból egyik sem tudott ténylegesen meggyőzni a fenti G6 ellenében.
Szóval a kérdés, hogy árérték arányban van-e ennél jobb, vagy ez tényleg jó irány lenne? Köszi!
200k-ért is van 27" oled.
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok,
Végül vettem egy OLED monitort. Milyen burn-in elleni teendők lennének?
Windowsban az SDR fényerőt levettem minimumra, igy most desktop elég sötét de teljesen használható, monitor menüjében a brightness 69en van a 100ból. Taskbar autohide, 10 perc után kikapcsol a monitor. Bármi más amit érdemes még állitani/figyelni?
(OLED care hülyeségek be van kapcsolva a monitoron)Nem kell kikapcsoltatni sztem, nálam 2 perc után pörög egy képernyőkímélő, a fényerő talán 50% körül megy. A taskbart én nem hide-olom, engem idegesít ha nem látom.
-
koxx
MODERÁTOR
Valóban nem lesz jó, ráadásul 2nd gen paneles.
-
koxx
MODERÁTOR
Igen tudom, nem azt írtam, hogy alacsonyabb. (a wqhd-t utána vettem észre)
btw ppi calc szerint majdnem 1 ppi-jal többet tud

-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Köszönöm a tapasztalatokat! 27 wqhd lenne, sőt, konkrétan a korábban ajánlott MSI, ha már az lett az ajánlott. Igazából csak játékra lesz használva, szóval ilyen text clarity meg ilyenek absz. nem érdekesek, csak a fekete legyen fekete

Csani: köszönöm a felajánlást, akkora tétje nincs a dolognak, ha nem válik be, felhasználjuk másra, meg akkora elvárások nincsenek, a mostani IPS-el is teljesen jól elvagyok, csak ha már elérhető árban lettek, akko legyen inkább jobb. Ha nekem nem válik be, odaadom valamelyik gyereknek, én meg használom tovább a mostanit

Jó lesz az. De ez a text clarity is olyan, hogy van akit zavar más meg nem is látja. A fekete az tényleg fekete
szeretni fogod IPS után. -
koxx
MODERÁTOR
Nem teszem fel a kérdés, ha már más megtette, és gondolom a válasz is valid még 3 nap elteltével

Inkább csak némi tapasztalatra lenne szükségem a QD használóktól, lévén olyanom nincs tévében sem (csak WOLED-jeim vannak): ez a bíbor izé mennyire zavaró? Értem, hogy erre csak nagyon szubjektív válasz adható, de pont ezekre lenne szükségem

27" wqhd esetén lehetnek anomáliák, de 4K esetén a magas PPI miatt semmi zavaró nincsen.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Nah jó, de itt egy moderátorról beszélünk, sok hülyeséget kell olvasnod
27” 1440p Asus oledem volt az Evnia 32” 4k előtt, de nálam ilyen gond nem volt. Ember szeme válogatja, szerintem.Részletkérdés
Azért ég és föld a 27" 1440p és a 32" 4K ppi közti difi. A legkomolyabb a 27" 4K lenne, de nekem az a méret sajnos egérmozi. -
koxx
MODERÁTOR
.. és a többiek.
Köszönöm szépen Nektek, meggyőztetek valószínűleg, karácsonyra (most
) meglepem magam úgy érzem egy ilyennel akkor. Még egy kérdés a fényerő. Hogy is kell ezt a parát elképzelni, mert olvasom, hogy van vele. én az oled TV-t 50 háttérvilágítással használom, bőven elég még világos szobában is számomra, sötétben meg pláne, lcd monitorom most 44-es fényerőszinten megy, ezeknél az oled monitoroknál ahogy olvasom a panel és a rétegek miatt kevesebb, de ez nem lesz nálam gond az előző infok alapján lehet ezt valahogy következtetni?
Illetve tényleg a text kérdés, hogy olvasás közben nagyon zavaró lesz-e, kb 80 cm-re vagyok a monitortól én általában, szemem fülem érzékeny az biztos, ez egy nagy defektem
Ja és ha már kérdések, én nem igen voltam samsung panel párti, és ha jól olvasom és tájékozódom a QD-OLED technológia a Samsungé, a WOLED pedig az LG-é. elég jelentősek a különbségek ahogy nézem, főleg hogy egyik fehérből állít elő rétegekkel színeket (nagyon sarkosan fogalmazva) másik kékből quantum dot technikával (jelentsen is ez bármit). Nos józan paraszti eszemmel ugye a kék fény általában a szemnek a legrosszabb, nyilván itt azért van egy rakás réteg meg fényvezérlés és stb, de akkor ez nem okoz problémát hosszabb távon a szemünkkel?
Nem kötekvésből teszem ezeket a kérdéseket, csak szeretem megismerni a technológiákat amiket használni szeretnék, és alapból is ilyen beállítottságú vagyok, hogy szeretem megismerni az újdonságokat, tájékozódni stb..
Volt egy Asus 27"-os woledem és én megőrültem a text claritytől, 3 nap után eladtam. De ez egyéne válogatja, van aki nem látja. Utána vettem a 4K 32"-t itt ugye a magasabb PPI miatt ilyen gond nincsen.
-
koxx
MODERÁTOR
Köszönöm szépen, ez valóban nagyon jó ár, olvastam itt a topicban, hogy rendben vannak az MSI-k, de valahogy kicsit félhetnékem van tőlük, a VA időkben hármat cseréltettem vissza, mind pixelhibás volt, mintha selejt LCD paneleket vásároltak volna fel akkoriban és iszonyatosan rosszak voltak. Nyilván mindegyikben benne van ez a lutri faktor, de azért bennem van ez a tüske, más márka esetleg van?

Illetve ha már oázis webshop, általában innen szoktam venni a monitorokat, az oledeknél van értelme valamelyik kalibrálási szolgáltatásuknak, vagy felesleges erre költeni? Eddig kalibráltattam az LCD-ket, de háát őszintén a profil betöltése után nem sok mindent lehetett szemre észrevenni.Én azt gondolom, hogy ár/érték arányban is nagyon jók az MSI-k vagy vehetsz asust ugyanezzel a panellel és tudással +80 ezerért. Én hagynám a fenébe ezt a kalibrálós dolgot, netes leírások alapján egész pontosan be tudod lőni. Amúgy meg ha gond van vele akkor van 14+14 napod visszavinni.
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok.
Hét én is jöttem a szokásossal.
Monitort szeretnék váltani, jelenleg egy LG IPS monitor van méghozzá 27gp850p-b típus személyében. Előtte évekig egy gigabyte VA monitort használtam ami ívelt volt. Ez a jelenlegi LG maradna másodlagosra, először lenne kétmonitoros setupom, néha jól fog jönni, de nagy részben kikapcsolva lesz
Viszont az oled már csábít elég régóta, van egy 55CX3 TV-m az LG-től, rengeteg üzemóra van már benne (értsétek tényleg, 14.132 óránál tartok már vele) és a mai napig imádom, csak eddig sokalltam az oled monitorok árát.
Most, hogy körülnéztem azért 200.000Ft-hoz közelebb látni néhány modellt, ezekre lenne konkrétan kérdésem, hogy érdemes velük foglalatoskodni? 27" 1440P, ennlé nagyobb elvárásom nincs, nem kell 4k (profilomban pc config). Sokat fórumozok, youtubon nézek videókat, twitch-et is bambulok meló után, ha épp semmihez nincs kedvem csak támasztani a tök fejem
És ha játék akkor aztán mindenevő vagyok, F1 25, CoD, PubG, Far Cry részek, Marvels spiderman, indiana jones, rengeteg szimulátor játék amiket szeretek próbálgatni (gas station simluator, waterpark simulator és ehhez hasonló őrültségek amikkel csak el lehet lenni és kikapcsolnak) ezen felül FPS játékok, single és multi, snowrunner és na hát hasonlók, szóval tényleg mindenevőséggel álltok szemben. 
Mit gondoltok, itt ezen a 200k-hoz közelebbi kategóriában lehet kifogni valami nagyon jót? Látok egy új LG-t is 27GX704A-B típust amiről még tesztek nincsenek, aztán ott az ASUS ROG Strix XG27AQDMG ami szintén még teljesen rendben lévő ár számomra, csak hát írtátok, hogy több generációs panelek azért jobbak az írásmegjelenítésben, ez azért viszonylag fontos lenne, mert sokat lógok itt, illetve teszteket, technológiai dolgokat szeretek olvasgatni és fogyasztani. Mi a véleményetek, való nekem egyáltalán ez a technológia monitor szinten vagy árban feljebb kell keresgélni ezekhez az igényekhez mérten? Illetve egy ablak van a hátam mögött erkély ajtóval együtt, és délután telibe süt a nap amit ennél a monitornál sem szívlelek már mert le kell engedjem a redőnyöket, hogy lássak rendesen, arra azért kicsit háknis vagyok.
Nagyon szépen köszönöm ha segítetek és foglalkoztok a kérdéseimmel!

Tud mindent amire szükséged lehet. -
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Tft centralos icc profil meg 2-3 yt video alapján elég jól be lehet lőni már ezeket a monitorokat.
-
koxx
MODERÁTOR
Attól is függ milyen műszerrel kalibrálnak, lehet beszélnék előbb az OLED TV-s topikgazdával (Vhiktor) a helyedben, ő az ország egyik legjobb ilyen színtechnikus szakembere, stúdióknak kalibrál, házhoz jár kalibrálni OLED TV-ket, nemzetközi konfereciákon vesz részt, meg youtube csatornája is van.
Szerintem pontosabb képet tudni arról, hogy mit miért tapasztalsz, milyennek kell lennie, mire számíthatsz egy milyen árkategóriás kalibrációtól stb. aztán eldöntöd.
házhoz jár kalibrálni OLED TV-ket
Egy fél oled monitor áráért pedig bekalibrálja. Sztem aki gémel és nem dolgozik nyomdai vagy egyéb olyan dolgokkal amik megkövetelik a legnagyobb színpontosságot nettó pénzkidobás és érzek némi mókusvakítást is benne.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az egyik monitoromat OLED-re. Tudtok kérlek ajánlani valamit? A milyen monitort vegyek topikban javasolták, hogy inkább ide írjak.

Jelenleg egy Dell P2414H és egy LG 27UL850-W 4K monitort használok, a Dell-t bevinném a munkahelyre második monitornak.
Kb. 500-at szánnék rá max., 32"-osat szeretnék, sík képernyővel. Az OLED monitort elsősorban játékhoz használnám, de alkalmanként otthon is végzek radiológiai munkát, ez többségében egy-egy képanyag áttekintését jelenti egy monitoron, olykor egyik monitoron képanyag, másikon írom a leletet. Jelenleg egy Asus Prime 5070 Ti O16G videokártyát használok, ezt idővel majd lehet cserélné, 5080 Superre. Használok DisplayPortot, HDMI 2.1-et, és Type-C slotot is.
Ti mit javasolnátok? Az ASUS ROG monitorokat néztem, de kissé elvesztem a lehetőségek között...Alzan nezz korul. Asus rog sztem nem er 500-at, MSI es a Giga is nagyon jok.

-
koxx
MODERÁTOR
Red silent, megcsapkodna az asszony ha mellette kattognék
Egy jó blue switchcsel.
-
koxx
MODERÁTOR
Két update:
AlzaErgo Arm S210S Space Saver Silver jól megtartja a monitort, és így jóval több hely marad az asztalon az alap V állvány helyett a 32" Philips Evnián. Jól meg kell húzni azért, nehéz a monitor.
Scrubdaddy rocks.

Ejj, de szerettem én is a cmyk varmilomat. Milyen switches? utána még volt 2 másik típus, aztán elqrvultam és vettem egy keychron q1he-t.
-
koxx
MODERÁTOR
Még a fólia rajta van, mert minden pixelt ellenörzök szemmel. De engem megvett kilóra az első percben annyira éles rajta minden. A 4K az 4K
sajnos a telefon fénykép nem adja vissza, de sokkal jobban élettel teltebbek a színek ha a Matte-hoz nézem.
A levelek részletgazdagabbak látszanak. És sok minden van a feketén belül még. De ez az utolsó mondtatom lehet szubjektív.

4K az brutális amúgy oleden, 27"-on méginkább az lehet. "Sajnos" a jót könnyű megszokni.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok!
Úgy rémlik volt szó korábban a topikban a black screen jelenségről. Nekem azóta van ez, hogy az ótvar, ocsmány, szemétrevaló, hulladék Windows 11-et kezdtem el használni, vagyis nagyjából két hete. Két-három másodpercre elmegy a jel, fekete lesz a kép, majd visszajön, és megjelenik alul az OSD, hogy melyik bemenet aktív. Ahogy észrevettem, az Edge böngészőhöz kötődik a dolog, akkor jön elő, ha elnavigálok egy oldalról egy másikra.
Van valami ennek a megoldására? Más tapasztalt ilyet?
Köszönöm!Ahogy észrevettem, az Edge böngészőhöz kötődik a dolog,
Akkor mi a kérdés?
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
PvP játékban hülye lennék maxra tenni a grafot, framek mindenek felett. View distance persze kell azért epic. Sőt, Arcban ugye a bokrok meg fű száma és mérete is csökken lowon, tehát jobban látsz. Evidens, hogy úgy kell hagyni ha eredményes szeretnél lenni.
Max grafra ott vannak a PvE only coop meg single gamek.
szasanyi: Megint csak, egy szóval nem mondtam, hogy átlagos lenne az 5090 + 4K 240hz. Annyit mondtam, hogy van hardver ami jó a 4K 240hz-hez, miután te azt mondtad, hogy nincs. Senki nem beszélt átlagokról.
Az oled monitor mérettől és felbontástól függetlenül meglehetősen nem átlagos. Amúgy van most melósnak egy 27-es wqhd philips, meglepően jó képe van kalibrálás nélkül is. Kemény 54e ft-ba fájt. A giga meg közel a 10x-esébe.
-
koxx
MODERÁTOR
4k 32"-on érdemi fejlesztés a 360Hz+ lehet, de annak akkor van értelme ha megjelenik a 6090, addig full értelmetlen.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Egyébként ilyen monitorokat Budapesten ki lehet próbálni valahol?
Oázis
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok Pénteken érkezik a monitorom.
OLED G6 S27DG610SUSzeretnék beállításokra tanácsot kérni.
Milyen mód színek stb erre van e valakinek egy jó settings. Nagyon szeretem ha színpontos a dolog Asus proart monitort cserélek.
Meg érdemes Vrr-t használni vagy sem?ezen kívül van egy olyan beállítás amit tudniillik. Pl hdmi-vel vagy Dp portal érdemes használni 10 bit miatt?
Ha szükséges információ 5070 a kártya.Válaszokat előre is köszönöm további szép napot.
Ha ennyire fontos akkor kalibráltatnod kell.
-
koxx
MODERÁTOR
Hát elég lábujjhegyen kel takaritani
Puha mikroszálas kendő és desztvíz, annyira nem nagy varázslat. -
koxx
MODERÁTOR
Urak! Van egy gondolatmenetem, ebben segítsetek légyszi. Gondolkodom egy ideje egy oledes monitor beszerzésén, de elakadta azon, hogy a játék miatt nem szeretnék 4K-ra váltani. Az első kérdésem az lenne, hogy ha a 4K váltója csak a fullhd, hogy natív tudjon maradni, akkor hülye gondolat, hogy valami scalinggel fullhd-ban játszanék, hogy megmaradjon a teljesítmény a játékokba, amihez építettem a gépet és megszoktam és szeretem? 30 col felett már nagyon ronda fullhd-ban, vagy csak annyi, hogy kevesebb látszik majd a képből?
Dlss balanced beállításon kellemesen futnak a játékok egy 5070Ti mellett.
-
koxx
MODERÁTOR
40%-os akció és papíron a monitor is jó: 27" AOC AGON AG276QZD2 OLED 194 350 Ft-ért - Monitor | Alza.hu
Azért nézzetek utána de gyors keresés után nekem elég jó ajánlatnak tűnik...Alza árhoz képest 40%, de egyébként tényleg jó áron megy ennyiért.
-
koxx
MODERÁTOR
Azt problémaként vetik fel a QD OLED-nél, hogy nagyon érzékeny a felület, "normál" mikroszálassal nem érdemes tisztítani stb. Ezt el is vetném, maradna a WOLED, azon belül is a matt/kevésbé fényes felületű monitorok, mint egyedüli opció. Kérdés: ezeket ioncseréltó víz + mikroszálas ruhával simán és karcmentesen lehet tisztítani?
Mint ahogy a legtöbb monitorral foglalkozó yt tech oldal is ajánlja, csak desztillált víz és NEM ioncserélt. Utóbbiban vannak ásványi anyagok ami nem jó.
Törlőnek pedig már a sokszor ajánlott scrub daddy mikroszálas törlője a top. [link]szerk: Csandi gyorsabb volt

-
koxx
MODERÁTOR
Atrakod wqhd-ra jatek alatt
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok, gondolkozom IPS --> OLED cserén. Szövegszerkesztő / böngészés / single-player game-ek mennek a gépen.
Beszélgettem a Gemini és ChatGPT-vel is, eléggé nyugtalanító volt a konklúzió, amit leszűrtem a beszélgetésekből.
Eredetileg a beégés problémáját kérdeztem, mennyire valós veszély.
Mindkettő azt "ígérte", hogy minden OLED CARE funkciót használva, sötét módot használva mindenhol, nem várható hogy 2-3 éven belül látható beégést tapasztalok.
Nálam a sötét mód kizárt, és a Pixel elmozgatós védelem is, az végtelenül zavart korábbi Philips monitoron. A 100mp-enként elsötétedés, sarkokban kicsit sötétítés, világosabb részek elsötétítése, pixel reset meg hasonlók nem tudom mennyire zavaróak, azokkal szerintem megbékélnék.
Ami viszont borzalmasan hangzik: 10.000- 15.000 órára lövik be azt az élettartamot, ha a fentieket betartja az ember, nem látható elhasználódás / öregedés lesz a pixelekben. Ez szerintem borzalmasan kevés, évi 4000-5000 órát használom a monitort.
Kérdés: szabad-e világos módban, kb úgy használni a monitort ahogy az IPS-t, vagy az felejtős mert hamar öregedés vagy beégés lesz a vége 1-2 éven belül?
Konkrétan ezt szemeltem ki: Gigabyte MO27Q28GNekem most múlt 1 éves a Giga FO32U2-m, 5000 üzemórával. 2 perc tétlenség után képernyőkímélő, napi 1-2x fut le az oled care, de a fícsörök nagyrészét kikapcsoltam mert idegesítő volt. Sztem 10k óránál azért magasabb az élettartama. De egyébként van rá 3 év gari ha valami gebasz lenne.
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy használ valaki úgy 32" oled monitort itt, hogy kompetitív játék esetén a játékon belül leveszi a felbontást FHD-ra? Az érdekelne mennyire lesz "homályos" vagy "pixeles" a kép.
Mert tv-n kipróbáltam, és elég tré a látvány, viszont a tv 55"-os aminél a ppi 80.
32-as monitor esetén meg ugye 138.Ne is akard látni milyen, pocsék a képe fhd-n.
-
koxx
MODERÁTOR
Nem. A komplett átlcát át lehetett rakni bal vagy jobboldalra és felülre is. Nem csak az ikonokat.
@Skynet258
Bezony az még lehet Windows 10volt. A nincsnél csak az gázabb amikor jön az új feature... és borul minden. Pár hónapja update után pl teams kezdte megenni a cput... de ilyen fel lehet állni kimenni kávézni szinten.Jaa vágom. Emlékszem rá, egyszer valakinél láttam talán jobb oldali elhelyezést, azon kívül sok értelmét nem látom.
-
koxx
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Jövedelem
- Bemutatkozott az iQOO első T-szériása
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Star Wars rajongók
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Samsung Odyssey G3 S24AG320NU VA Monitor! 1920x1080 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- Új MSI 17 Vector WQXGA 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- Apple iPad Air 7th gen. 13' 128GB (2029.02.09-ig Garancia) Csak kibontva volt, Aktiválatlan!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Phantom Black - Karcmentes állapot
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vettem egy Dell Alienware AW3425DW (glossy) mivel tisztítsam? Előtte matte volt azzal nem volt bajom, de ezzel már most meggyűlt, egy kis pöttyöt 20 perc volt mire letakarítottam, kaptam hozzá kendőt, de sima ioncserélt vízzel próbáltam, vagy rosszul csináltam, de ha bizonyos szögből nézem lett ott egy lilás folt, na most az vagy egy zsíros folt még ami nem jön le vagy nem tudom, de tartok tőle hogy baja lett?

(amazon)