- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
Helló! Ez az Oled monitor milyennek számít? Ajánlott vagy inkább nem? Netezésre és játékra kell.
[link] 34" Samsung Odyssey OLED G8 (G855D) -
VTom
veterán
-
4264adam
veterán
350nit-et tud max a kijelződ. Egy Miniled VA monitor 1110nit (utóbbi volt nekem OLED előtt).
Igen, ilyen közelre ezért nem kellenek a nagy fényerők.
G6 Médium Peak Brightness ben 20% ablak 500nit tud.
Text clarity 4K-n már nem mérvadó. Igen jól tudod főleg QD-OLED elrendezésben
-
4264adam
veterán
50-80cm-re ülsz a monitortól szóval biztos vagyok benne, hogy nem 100% fényerőn használod a VA-t. OLED is fogja tudni.
Nekem 40%-on van az SDR, 5 hónapos használat.
Nagyon nem foglalkozom a beégés kérdéskörrel.
3 év teljeskörű garancia van. Ha azidő alatt lesz valami 1 utcára van a Samsung márkaszervíz.
2.5 éves korában pedig majd túladok itt rajta és jön a következő.Addig is védelmek aktívak, 40%-os SDR fényerő. HDR-ben pedig mind1 mert a metaadat tartalmazza a fényerőt is.
-
emiki6
veterán
Szerintem itt olyanra nem használja senki, de lehet ilyenre használni. Monitor unboxed szokott ilyen felhasználás mellett a tapasztalatairól beszámolni.
Viszont ha nagy fényerő kell, akkor jobb a mini led. Az oled védelmét a visszafogott fényerőn lévő használat is szolgálja.
A g9 oled mondjuk pont régebbi generáció, ami kevésbé ajánlott ilyenre, mint az újabbak (16:9).
-
VTom
veterán
Sziasztok,
van közületek olyan, aki napi 8 órát munkára használja a monitorát, és csak másodlagosan játékra?
Ha igen, mit tapasztal beégés terén? Óvintézkedésekkel (rejtett windows tálca, pixel shift, monitor beépített védelmi funkciói stb.) lehet már ilyenre használni az oledeket?Egészen konkrétan a mostani mini-LED-es (VA) G9 OLED G9-re cserélésén gondolkodom.
-
Aktív hűtéses oledekből kiindulva kigondoltam ,hogy rakok egy 230mm ventit a monitor hátuljához (venti már megvan évek óta,de nem használtam) . USB (5V)- re kötve úgyis néma , a monitor meg eléggé meleg . Ártani biztos nem fog
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Milyen monitort válasszak topicban a G6-ot ajánlották. Elolvasva az összefoglalót és a hsz-okat, kicsit elbizonytalanodtam. Beégés, 1440p betűk… Ok a betűk szépsége orvosolható a programokkal, bár utálom az ilyen macera dolgokat. Viszont a beégés számomra már elég aggályos. Nem csak a tálca miatt. Merthogy én azt tuti nem rejtem el. Hanem mert nem csak filmezésre és játékra lenne használva, hanem Photoshopra és webböngészésre is, amolyan 50-50%-ban. És ez utóbbiaknál már kivédhetetlen hogy előbb utóbb beégés legyen. Nem tudom mit jelent az OLEDnél a max fényerő, eddig csak IPS monitorjaim voltak. Megjegyzem az IPS monitoromat sem használom max fényerőn, hanem olyan fényerőn ami a valóságot adja vissza(fotó utómunkálatok miatt).
Szóval ez a beégés… ez nekem aggasztó dolog, mert nem 3 évre tervezek venni monitort, hanem ha most váltok a 75Hz Asus ProArt IPS monitoromról, és beleteszek 250-300ezret, akkor az nekem minimum 5-6 évig kel hogy tökéletesen működjön.
Kérdés felétek, hogy a fentiek alapján, nekem megfelelő lenne egyáltalán az OLED, vagy keresgéljek más technológiájú panelek közt? (IPS, LED?)
KÖszönöm -
iszoke
senior tag
Én sose értettem, miért azzal próbálják a gyártók lenyomni egymást, hogy az egyes monitorok max fényerejével lassan ki lehet égetni az ember retináját. Nyilván nem előnyös, ha tök sötétség van a képernyőn függetlenül a rajta lévő tartalomtól, de lehetne most már egy standardizált max fényerő amit célzott tartalomhoz tudnia kell (pl. HDR a komolyabb játékokhoz), azon túl viszont ne akarják tovább erőltetni.
-
Aby_2014
aktív tag
Jah azt gondoltam, hogy az új nem ez az árkategória lesz.
Ezek szerint a paneleknél csak a frissítési freki emelés lesz ami változik,
új OLED care megoldások nem várhatóak ami az élettartamot és a
biztonságos üzemeltetést javítanák.Esetleg a Woled - QD típusok mellé egy harmadik technológia...
-
-
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a Samsung Odyssey G6 S27DG600SU és a Philips Evnia 27M2N8500-ban ugyanaz a panel van, csak a körítés más?
-
szabesz0524
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy LG 34" 34GS95QE-B 250K-t 1 év garanciával megérhet? jó vételnek számít?
Köszönöm!
-
Nem néztem teszteket specifikusan a beégés ellen: amikor vettem még közel sem volt ennyi OLED lehetőség, hardveraprón jött egy jó ár, megvettem és használom.
Beégésnél az volt akkor is a jó tanács, hogy kapcsold be a shiftinget, 5 perc környékén kapcsoljon ki a monitor - megkapta. Azóta használom
-
Allegron 358k a Giga FO32U2
-
iszoke
senior tag
válasz
deathcrow42 #1370 üzenetére
Látom, csak én parázok amiatt, hogy meddig bírja, mielőtt beégést tapasztalnék.
Milyen teszteket néztél erről?
-
-
iszoke
senior tag
válasz
deathcrow42 #1368 üzenetére
OLED képernyőnél milyen gyakran kell pixelfrissítést csináltatni? 4 óránként, vagy elég az alap 8?
-
-
iszoke
senior tag
válasz
deathcrow42 #1348 üzenetére
Neked mióta van meg és pontosan milyen típus hány óra használattal, ha szabad kérdeznem?
-
4264adam
veterán
2025-ben megjelent monitorokon van csak DP2.1 és DP2.1 kimenet RTX50xx és RX90xx szérián található meg.
Plusz poén hogy még ezzel is DSC-d van, tehát értelmetlen a DP2.1
Elméletileg a DP2.1-be DSC nélkül kellene a sávszélleségbe beleférni. Gyakorlatilag nincs monitor elektronika amiért DP2.1 meglétével DSC mentes legyél.
Szép marketing fogás. -
iszoke
senior tag
Amúgy mekkora jelentősége van annak, hogy egy moniror 1.4 vagy 2.1 DP bemenettel rendelkezik? Amennyire látom, sokan a 2.1-et mondják mint olyat, amit hosszútávon érdemes venni.
-
4264adam
veterán
válasz
Hauptmann #1352 üzenetére
De nem kell a monitor Nativ frissítését elérni FPS számban. Nem az a lényeg, te amit akarsz ezzel mondani a képtörés megszüntetés.
2.3ms 3.2ms-el nem tudsz látni képtörést. Szóval nem értem miért akarná bárki is ha éppen a GPU 60FPS- tud adni lelassítani a monitort oda 240-ről.
Jobb érzést fog adni hogy az a 60FPS többször rajzolódik ki a 240Hz-en mintsem a sync miatt 1 alkalommalVan egy hosszab írásom is ezzel kapcsolatban itt és a monitoros topikban. De elég egy YouTube short videót megnézned lassítva hogyan fest a 60-144-240-360Hz sync nélkül
-
-
iszoke
senior tag
válasz
deathcrow42 #1348 üzenetére
Most lehet hülyeséget kérdezek, de mi a tököm az a PH?
És mióta használod összeségében?
-
-
iszoke
senior tag
válasz
deathcrow42 #1346 üzenetére
Most legszívesebben váltanék pár keresetlen szót az illetővel aki így átvert itt az oldalon... akkor viszont már csak egy kérdésem lenne. Vegyes asztali/gamer használat esetén (értelemszerűen nem egész nap) mennyire kell aggódni beégés miatt?
-
-
iszoke
senior tag
-
4264adam
veterán
240Hz 360Hz Panel révén ki szoktuk kapcsolni a G-sync Free-sync-et mert a panel natív fix teljes frissítése 2.3ms (360Hz) 3.2ms(240Hz)
Ez már az a gyorsaság ahol szabad szemmel nem látsz képtörést. A sync-ek a képtörést hivatottak meggátolni de a panel frissítése lelassul az FPS értékre.
60-75-100-120-144Hz-nél még látom értelmét a Sync-nek. De felette már csak lassított felvételen láthatod. 200Hz fölött meg végképp nem. -
4264adam
veterán
4K révén a 32"-ban kell nézelődnöd, ez viszont jócskán drágább mint a 27" 1440p.
Onnan tudod hogy Konzol kompatibilis: Teljes HDMI 2.1 sávszélességet támogat (ez kell a 4K VRR konzolhoz).Monitorok tekintetében a Samsung G6 27" ami nem támogatja a konzolt teljesen mert butított HDMI 2.1 elektronika van benne.
Ez most 392k-ért jó áron van. A jó árat érts úgy, hogy akció nélkül 500k.
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan 4K OLED monitort, ami elsősorban munkára, másodsorban konzol játékra alkalmas?
-
iszoke
senior tag
PG32UCDM monitornál kinek milyen tapasztalata van VRR flickert illetően? Nekem először egyáltalán nem volt ilyen, aztán hirtelen szinte minden játéknál elkezdett előjönni (miután váltottam Win10-ről 11-re), így aztán vissza is vittem, mivel nagyon zavaró volt.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
4264adam #1332 üzenetére
G8 , AW3423DWF , LG között vacilláltam. Ránézésre a Dell tetszett a legjobban , de aranyárban mérik ( még itt aprón is ) . G8 tisen rendszerre nincs szükségem meg ez a legrégibb , ha jól tudom. A régi LG meg az AOC is "matt" volt . Elég világos a szoba és ezen talán kevésbé látszik a maszlag
+ olyan jó árat kaptam rá rendes 3 év garanciával , hogy nem tudtam neki ellenállni. Egy kérdésem lenne még a Screen move opciót is érdemes használni vagy a Panel clean elég ?
-
4264adam
veterán
Plusz vannak címek ahol a HDR nem hozzátesz hanem elvesz.
Pl: Assassin Creed széria. Mai napig nem értenek a HDR implementációhoz és rosszabb mint az SDR, Reshade nem javít
Ghost Of Tscusima: HDR nem rombol de nem is tesz hozzá sokat, kicsit szélesíti a kontraszt tartományt és emeli a színek fényereit főleg fehérben.
Cyberpunk 2077: RenoDX Reshade nélkül a feketeszint nullpontja el van mászva felfelé, nélküle fakóbb mint kellene lennie mert mindent eltol felfelé.
Fallout 4: 2015 cím így csak az Auto HDR és Nv RTX HDR létezik rá. Szépen javítja a kontrasztot és a színek sokkal teltebbek "vivid szerű".
-
4264adam
veterán
válasz
NyalokAA #1331 üzenetére
Windows és a legtöbb alkalmazás SDR-ben van meg. Nincs HDR implementáció. Így használd a win alt + B gombot váltani HDR On OFF mellett.
Játékok + HDR film --> HDR On
Windows és minden més --> HDR Off
WoW érzést a Glossy bevonat tudja jobban hozni főleg WOLED mellett mert a sprektális fényerősség kisebb mint a QD-OLED-en. -
NyalokAA
aktív tag
Sziasztok. Pár napja egy LG 34GS95QE-B boldog tulajdonosa lettem
Elég gyorsan sikerült nagyot ugrani. 2 hónapja még egy LG 34WK650 en toltam az ipart , de jött a 9070 XT és a 2560x1080 már kevésnek érződött , de nem voltam biztos a Gpu erejében . Sikerült minimális ráfizetéssel egy AOC CU34G2X-t szerezni a 3440x1440-es felbontás láttán elmorzsoltam egy könnycseppet. Kb mintha egy másik világba pottyanna az ember, de az oled csak nem hagyott nyugodtan aludni így meg is érkezett az utód.
Első pár percben nem volt meg az a "WOW" érzés ( semmilyen oled termékkel nem rendelkeztem eddig hacsak az iPhonet nem számoljuk bele ). A 800-as curve soknak is érződött az 1500 után , de miután megszokta a szemem és elkezdtem felfedezni meg Hdr-t használni napról napra jobb . Tegnap este lefeküdtünk az asszonnyal filmet nézni egy ~5 éves LG lcd tv-n és igen végre megjött az érzés , hogy tudom ezt a szürkés nyálkás "ködös" képet bámulni évek óta ?
Lenne még rajta mit kalibrálni bár inkább a játékot választom mikor van egy kis idő. Last of Us 2 és Clair Obscur zseniálisan néz ki rajta. A panelen semmilyen hibát nem találtam nagyítóval seaz oled frissítés kb annyi mikor bekapcsol a gép mindig írja , hogy lefutott. Max egy negatívumot tapasztaltam eddig , de ez nem a monitor hibája a 800r miatt vagy 2-3 collal kisebbnek érződik mint amilyen. A Hdr asztalon még mindig használhatatlan igaz ? Én vagyok béna vagy tényleg ennyire buta a windows és nem lehet beállítani asztalra Off alkalmazásban ON ra ?
-
Gomez1984
aktív tag
Én sem kapcsolgatom az tuti.
Standby azt jónapot. -
4264adam
veterán
válasz
abridabri #1325 üzenetére
It's generally recommended to let the monitor run the pixel refresh while in standby, rather than turning it off completely
While some monitors might offer a manual pixel refresh option, it's generally recommended to allow the automatic refresh during standby. Turning the monitor off completely may not trigger the necessary refresh cycleASUS:
When the power indicator light is on, after five minutes in standby mode, the ROG logo will flash five times, and then the pixel refresh process will start and last for about 5-6 minutes. After completion, the ROG logo will flash five times again.Nem akarunk mi meggyőzni, használd ahogy akarod.
De azért 1 tanács:
Legközelebb ha kérdezel angolul, törekedj a tömör kérdésre mert a választadó customer care kolléga szerintem bele is kavarodott.pl: "pixel refresh process is still working at turn off mode or just standby? "
semmi sallang és háttértörténet, csak amit tudni akarszHa nem használod (ezt írja), kikapcsolt állapotban az sokat segít, de a kérdés az volt hogy fut e pixel refresh turn off mode-ban.
-
-
Nem hittem nektek,hogy nem kell kikapcsolni a monitort
Megkérdeztem a gyártót
Hivatalos válasz :
Mindenki azt csinál amit akar , nem kell győzködni köszi , én továbbra is kikapcsolom
-
karacka01
lelkes újonc
válasz
Hegyirabló #1322 üzenetére
Vezetékes net nincs! És nem is lesz! Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
karacka01 #1321 üzenetére
Úgy néz ki, hogy fog kelleni valamilyen wi-fi eszköz a géphez. Nyilván egy stick lenne a legjobb megoldás, de szerintem ha megoldható, jobban jársz, ha valahogy beledugod a vezetékes netet.
A hálózatok témánál érdeklődj valamelyik topikban. -
karacka01
lelkes újonc
válasz
Hegyirabló #1320 üzenetére
Ez a tipus van:
https://pcland.hu/gigabyte-b760m-d3hp-ddr4-158477?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link&aku=69808a881e87415126ecc2c59801a1b9wifi nincs benne!
-
karacka01
lelkes újonc
Sziasztok!
Most vásároltam új PC-t és Samsung Oled G8 okos monitort, a kettő természetes hdmi kábellel össze van kötve. Az oled monitorba be van építve a wifi adapter, gond nélkül tudok netezni rajta. A PC-n is kábel nélküli netet használnék. Viszont nem tudok varázsolni rá internetet. Muszáj vennem a PC-hez külön wifi adaptert?
Köszi előre is a válaszokat! -
karacka01
lelkes újonc
válasz
Hegyirabló #1285 üzenetére
Szia,
Köszi a hozzászólást.
Elindítottam a tesztet és kaptam egy fúl fehér képernyőt! Akkor minden f.sza, És hogyan tovább? -
Busterftw
nagyúr
Kicsit off, valaki valtott hajlitott 32"-rol 32" sikra?
Ha jol latom az Alienware-n kivul (ami 1700R) mindegyik sik, most csesz, hogy zavarnaMeloban peldaul ha leulok egy 32" ele, akkor mintha a monitor 4 sarka hatrafele "hajlana".
Gondolom csak megszokas kerdese, de nekem hajlitottnal ekkora meretben sokkal jobban adja az immerziot.
A mostaninal 1800R a curve, szoval nem drasztikus. -
Hegyirabló
veterán
válasz
righunter #1304 üzenetére
Én azt gondolom, hogy a bevonattól is függ, illetve attól, hogy milyen firmwaret és elektronikát rak mögé a márka. Nálam aztán tényleg sok OLED volt az elmúlt hetekben. Az LG 32GS95UV-B-nek megkockáztatom, hogy szebb a képe, mint egy Samsung panelnak. Ennek a bevonata Anti-glare/Matte /AGLR - anti-glare low reflection coating
Micro Lens Array+ (MLA+)/, ez nagyon jó bevonat. De ott volt a Samsung S32FG81, aminek sima Anti-glare/Matte bevonata van, az borzalmas volt. Szemcsés, rojtos kép. Samsung panelnál számítani kell, hogy fény hatására lilás lesz a kép, és már nagyon kevés természetes fény is elég neki. -
Årpi
őstag
válasz
righunter #1304 üzenetére
Nálam volt első genes WOLED (AOC AGON PRO AG276QZD) és 3. gen QD-OLED ( Philips Evnia 27M2N8500 )is, mindkét esetben 27 inch, 1440p felbontáson. A WOLED monitor nekem nem jött be, nem is volt annyira jó ránézni, nem adtam volna ki érte saját pénzt. A 3. gen QD-OLED már sokkal meggyőzőbb volt, ameddig nem lesz érzékelhető ugrás nitben SDR módban, addig nem hiszem, hogy bármelyik másik modell elcsábíthatna.
-
righunter
csendes tag
Olyanoktól kérdeznék aki sok WOLED és QD-OLED-et tesztelt már vagy volt neki, melyik tetszett jobban? Személyes vélemény érdekel. Sok videót láttam már róla. Nekem csak WOLED volt, TV és monitorban is, nem tudom hogy kipróbáljak-e most valami újat?
-
kiszi07
senior tag
Na megjött a G60SD 360 Hz sokkal jobb, mint gondoltam. A színek az csodálatosak.
Szerintem elég használható lesz majd FPS játékra.
Ha letabolok/játékot indítok azt hol tudom kikapcsolni, hogy ne írja ki minden alkalommal, hogy DP vagy hdmi? Windowsban?
-
csizo13
tag
Oké, igazad van, nálam is a megfelelő képminőség volt a lényeg, talán most a HDR-t túlzottan kiemeltem, miközben inkább a feketeszint és az általános vizuális élmény zavart.
Az, hogy a Mini lejátszása közben a sötétebb részek (pl. a film felső és alsó sávjai) tökéletesen feketék voltak, viszont a tényleges képtartalom szürkés-feketés árnyalatokat mutatott – mintha a ledeket látnám. A színes, mozgó logók pedig pixelhalmaznak tűntek, elmosódva.
Számomra nem a technikai elnevezés a fontos, hanem az, hogy a készülék nyújtsa azt a képminőséget, amit elvár az ember a specifikációk alapján.
A lényeg, hogy végül sikerült „elővarázsolni” a valódi feketéket, ahogy fentebb leírtam, AirPlayen keresztül működött jól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sokrétű MSI monitor érkezett profi babérokra törő játékosoknak
- E-roller topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged