- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Skynet258
Topikgazda
Bírná a vas venném is, de ide az 5070Ti sok esetben kevés lenne, így maradok a seggemen.
De végre mondhatjuk, hogy bár 2025 (is) eléggé tré évnek tűnik, az OLED-ek bizony elkezdtek normális árba kerülni, és ahogy most már egy középkategóriás telefonba is OLED panel kerül, nincs messze amikor az átlag monitorba is OLED lesz.
-
válasz
deathcrow42 #1685 üzenetére
De
-
-
Atyaég ez mekkora deal 302k-ért
-
BullKoxa
őstag
válasz
Atish19 #1673 üzenetére
Hello! Figyu nekem ilyenem van Philips Evnia 34M2C6500 . 32-s Predatorom volt előtte VA panel. Ez a mostani nekem is fényes, de nem is érdekel. Ha zavar a napfény ott a redőny, nappal nincsen időm a géphez menni sem. Én nagyon szeretem lehet a 21:9 miatt vagy, mert olyan szuperek a színek rajta. Én 175hz-n használom 8biten. 10bit úgy megy neki ha 144hz-n van a monitor. Játékok közt nem érdekel a 8 vs 10 bit.
-
4264adam
veterán
válasz
Atish19 #1677 üzenetére
Minden OLED monitor egyforma max fényerőt tud. Olyan eltérések vannak mint 50nit
SDR anyagot pedig nem max fenyeron használunk. Ebből kiindulva minden nit elég ami az OLED technológiában van 50-80cm-re ülve.
Valoban gyengébb mint egy OLED TV csúcsa, és az OLED TV is gyengébb mint egy Miniled VA max értéke.
Csak éppen itt 80cm-re ülsz. Teljesen más -
dom1n0
őstag
Urak, kis segítséget kérnék.
Egy ilyen monitor beszerzését tervezem a téli hósszú hónapokra:
AOC AGON PRO AG326UD , viszont ha jól olvastam volt, hogy fagytak gépek tőle tényleg?
5090 vga-val szeretném használni majd, ha jól olvastam pont ezekkel (is) volt probléma?!
Van erről esetleg bővebb info, tapasztalat a topikban?
Köszönöm -
Atish19
őstag
válasz
4264adam #1672 üzenetére
Tényleg jónak tűnik ez a Philips, de nehéz legyűrni a Samsung mániámat főleg a matt felület miatt ami nagyon szimpatikus. Sajnos viszont minél több tesztet és írást olvasgatok annál több csontváz borul ki abból a bizonyos szekrényből. Nagy esély a CW-re, gyenge fényerő a konkurenciához képest és többen szürke fátyolos képre is panaszkodnak. Kezdek tényleg elgondolkodni azon a Philipsen, de közben a látóterembe került ez is: 32M2N8900/00
Igaz ez 4K/240Hz amihez azért jóval erősebb vas kellene, mint ami jelenleg van, de képes vagyok kompromisszumra játékok terén és a magasabb felbontás miatt később elég lesz csak VGA-t cserélnem. Még sokat ugyan nem olvastam róla, de gondolom ez is glossy igaz? Philipsnek nincs esetleg matt felületű monitorja? Szerintetek ez is jó vétel lehet? -
Grampy
aktív tag
válasz
4264adam #1656 üzenetére
Nappal-este vegyesen. Ha fényeset veszek, akkor szerintem megtartanám böngészésre, és minden egyéb másra a matt IPS-emet.
Philipsnél nem nagyon jön be ez a full ezüst dizájn.
Az MSI MAG 271QPX E2 amivel szemezgetek. Igaz “csak” 240Hz, de SP gamingre elég lenne.
Viszont a Samsung 200e Ft lenne Telekomnál hűség hosszabbítással, és akkor ez matt révén kiváltaná a gamingen kívüli felhasználást is. Még agyalok, hogy ér-e nekem annyit a fényes kijelző, hogy másod monitornak tartsak egyet. -
-
emiki6
veterán
válasz
4264adam #1656 üzenetére
Lehet, hogy a modern matt bevonatok jobbak, mint ami nálam volt, de nekem a matt fényszóródás jobban rontotta a képminőséget, mint a tükröződés.
Szerintem akár a qd oled magenta szóródása, akár a tükröződés úgy általában túl van lihegve és a gyakorlatban közel sem olyan vészes. Nem ideális persze, én is betettem egy szekrényt magam mögé, hogy az ablakot kitakarja, de anélkül sem nagy dolog. A kamera kicsit fel is erősíti a tükröződés látványosságát.
Nyilván ha rásüt a nap a monitorra, az nagyon szar, de az semmilyen megjelenítő képére nincs jó hatással.
-
4264adam
veterán
Attól függ hol használod. Nappali fény mellett a Matte jobb.
Este pedig valóban sokat hozzá tesz a látványvilághoz a sötét szoba.
Persze a Glossy adja a legjobb Vivid érzést ez nem vitás, de mindig sötét kell.
[Philips Evnia 27M2N8500/00] 250kG6 mellett ezt is tedd be a talomba,
-
Grampy
aktív tag
Hauptmann: Az kellemetlen, nálam macska nincs, ez a veszély nem fenyeget.
emiki6: Pfuh engem nagyon tud zavarni, ha poros a kijelző. Bár úgy bánok a dolgaimmal, mint a hímes tojással, csak nem lenne gond. Emiatt gondolkodtam el most a matt QD-OLED-en (Samsung Odyssey G6), bár a fényesnek jobb a képe mindenhol azt olvasom. Illetve volt nekem is LG C1 TV-m, valahogy élethűbb volt azon a fényes üvegen keresztül a kép. -
-
Grampy
aktív tag
Köszi! Akkor nagyon óvatosan nem lehet gond vele. Hozzászoktam, hogy a matt IPS monitoromat minden nap törlöm a portól, ezért kérdeztem. Nekem is van finom mikroszálas kendőm. Szárazon szoktam, de a matt sokkal igénytelenebb ebből a szempontból. Viszont volt LG C1 TV-m, az fényes, és ott sem volt gond a szárazon törléssel. Mikrokarc nem volt rajta. Viszont a QD OLED monitorokra sokan panaszkodnak, hogy nagyon kényes.
-
emiki6
veterán
A tiszta mikroszálas kendő nem sértheti fel. Az "ásványi" porszemcsék, amik por méretű kristálykák, kemények, na azok igen.
Szóval nem érdemes falat fúrni oled mellett, mert ha annak a szállópora rákerül, az letörlésnél megkarcolhatja. De utcáról is bejöhet ilyen por stb.
Illetve ahogy koxx is írta, tiszta kell legyen a rongy.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Mik a tapasztalataitok a fényes QD-OLED képernyőkkel karcolódás téren? Elég sok reddit bejegyzés van erről. Valóban egy sima puha mikroszálas kendő is "megsértheti" a felületet? -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Az Acer Predator X27UX1biiphx ([link]) vajon Gen2 vagy 3-as QD OLED panelt használ? -
Icewloxy
tag
válasz
Frorika1972 #1629 üzenetére
Kár hogy nincs hozzá távirányító valami univerzális is jó lett volna .a fényerőt én nem állítgatom 100 nit szabványra be van lőve .csak egyszerűen meg akarom javítani mert maga a tudat is bosszant. Valamelyik nap össze ragasztom… Amúgy maga a joystick gombot most is tudom használni minden irányba működik csak a műanyag teteje le van törve…. Fillérb.szó Samsung.. 5 Ft-os műanyag darabkával gyártják. Következő monitorom biztos lg lesz és a továbbiakban is . már csak a gari miatt is, Ahogy ők hozzá állnak.. ez a Samsung egy 0.
-
4264adam
veterán
válasz
Aby_2014 #1621 üzenetére
nem tudom hogy öregíti e vagy mit takar ez a szó az internet népénél.
Másik oldalról pedig akiknek itt a topikban OLED monitor van nem hiszem hogy megvárjuk a garancia idő lejártát.Hamarabb eladjuk még ezidő alatt és veszünk majd másikat új garanciával
Amúgy is a beégés veszélye statikus tartalom mellett érvényes, mind a játék mind a HDR használat nem releváns arra a használatra. Maximum az állandó HUD
De itt is további védelem van:
így használom:
SDR: 30% fényerő
HDR: 80% fényerő -
emiki6
veterán
válasz
Aby_2014 #1613 üzenetére
Én redditen belefutottam egy Just got my first OLED monitor. What is something you wish you knew the first time you got an OLED? posztba és rengetegen említik a hdr-t. Hogy megéri, de rengeteget kell vele szuttyogni. Nerd privilégium. Én is majd eljátszom vele aztán jelenleg 2 két opciót látok: Szakértőjévé kell válni vagy hagyni a francba.
Ráadásul nálam még win10 van, ami úgy tudom még problémásabb. -
4264adam
veterán
-
Aby_2014
aktív tag
Bakker szóval van itt utánajárni való bőven, gondolhattam volna, hogy tipik PC buhera, nem az egyszerű ON/OFF és örül, hanem minden egyes program egyedi rigolyáit ki kell tapasztalni.
Vaaagy ne legyünk maximalisták... jóvanaz, ennyit tud azt csókolom.
Köszönöm, az iránymutatásotok. -
Aby_2014
aktív tag
válasz
4264adam #1609 üzenetére
Köszönöm a részletes választ, először pl: rögtön az asztalon, olyan mintha egy fehér szöveten keresztül nézném az egészet, ezen segített valamennyire a korábban linkelt egyed lut calibráció, ami segített a kontraszton javítani, de a színek sem olyan élénkek mint egyébként.
A másik az AC Shadow, ezek szerint ott a rossz implementáció lehet a gond.
Harmadik pedig az RDR2 volt, ott fény-árnyék kontrasztnál is láttam hiányosságot, valamint a színek is fakóbbnak látom.
Pl a Fortnite is sokkal fakóbb, "világosabb", de mivel az nem támogat HDR-t, így gondolom ez jelenti a problémát.
Cyberpunk 2077 még várat magára, nemrég fejeztem be a 2. újrajátszást, most harmadszorra is elővettem az rdr2-t
-
Garsza
veterán
[link] Alienware 34 240Hz QD-OLED Gaming Monitor - AW3425DW
Ezt a monitort miért nem találom egy webshopban sem? Se Szlovákia se Magyarország
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Interactive Brokers társalgó
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Nők, nőügyek (18+)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Linux kezdőknek
- Temu
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Strix Oled gaming monitor
- SAMSUNG Gaming 360Hz OLED monitor 27", 2560x1440, LS27DG600SUXEN, 0.03ms, HDMI/DisplayPort/USB,Pivot
- LG Ultrawide gaming monitor
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- Dell UltraSharp U2412m monitor -több db - 1920x1200 full HD+ IPS panel PIVOT is!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Bomba ár! Dell Latitude E5430 - i5-3GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest