Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
válasz
4264adam
üzenetére
Nálam még csak 3 pixel clean futott, talán valamennyit halványult a banding, de majd még kiderül. De mondom, nálam szerencsére nagyon enyhe, jó példányt fogtam ki. Redditen olyan is olvasható, hogy több pixel clean-el sem javult a helyzet, szóval valószínűleg nagy a szórás akkor.
Talán még az is lehet, hogy az ASUS XG27AQWMG és LG 27GX700A -be kerültek a jobb homogenitású panelek, Gigabyte meg megkapta a kevésbé jól sikerülteket (ezért az árelőny), persze ez csak konteó. Vagy csak a szokásos panel-lottó. Idővel kiderül.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
4264adam
üzenetére
4264adam és deathcrow42 , köszönöm a válaszotokat!
Közben még kutakodtam. Amennyiben a monitor hátulján lévő gombot kb. 3 másodpercig nyomvatartjuk, akkor kikapcsol és nem villog a led, kikapcsol a monitor. Kipróbáltam, működik. Elmúlt a karácsonyi fény, nincs még itt az ideje.
hopeless69: Februárban raktam össze egy konfigot, tervben volt a full fehér építés is, de aztán csak a gyári házventik lettek benne azok.
Amennyiben nem zárkózol el a külföldi vásárlástól, akkor itt van a német amazon. [ LG 34GS95QE-W] 260e Ft körül szállítással. Csak egy példa, nézz szét ,amennyiben úgy gondolod!
-
F-ECT$
titán
válasz
4264adam
üzenetére
5 éves játék
Egyébként feltekerve ott is mindent, simán lehet kevesebb az fps. De tény, hogy az igényhez kell igazítani a monitor választást is, ha csak single címekkel játszik, akkor jó lehet egy 5070 is a 4k játékhoz, de ha kell a 200+ fps a kompetitív címekkel, akkor érdemes lehet kerülni a 4k-t 
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Így a tuti!
Nálam az SDR fényerő 35, a másik kettő 50-50 de egyáltalán nem érződik kevésnek. HDR finomhangolása még nem fejeződött be, és nálam az első nap belement 5 óra. Kíváncsi leszek hogy fogja bírni az átl. napi 8-10 órás használatot. 3 évig nincs nagy gond, azért 4-5 éves élettartam jó lenne (mint a tévénél is). -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Gyári beállításokkal semelyik védelmi funkció sincs aktiválta, nem javaslom így használni.
Nem véletlenül találták ki azokat, mindent be is kapcsoltam alap vagy 3 érték esetén 2-re állítva. Egyébként ha megnézed a felhasználói útmutatóban le is írják ezt [link] Mi így használjuk az LG C1-et is első perctől kezdve, és 8.400 (!) üzemóra használat után az OLED panel még mindig hibátlan. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Köszönöm és persze neked is!
Most hogy már vannak akciók azok sajna nem könnyítik meg. De mindenre van vevő, csak nem mindig gyorsan és/vagy olyan áron mint szeretné az ember... majd látod.
Viszont a korábbi QD LCD monitort most is nagyon jónak látom (a fiam használja tovább). Itt OLED-en a kép tisztasága, élessége tűnik fel leginkább. Ehhez képest az LCD olyan, mint ha egy vékony nejlon fólia lenne a kijelző előtt (túl.késpspen van is, a matt fényvisszaverő réteg). Ma felugrott egy baraáom, neki 2 OLED monitora volt - az első LG WOLED míg jelenleg egy G6 vagy G8 ami szintén 32" 4K de matt. Miután ezt megnézte rendelt is egy ilyet, mert azt mondta ha nem látja nem hiszi el, hogy ennyivel jobb a képe (és a fényerő is) a Glossy miatt.
Amúgy kellemes meglepetés a kiváló fekete színt is, alá tükröződés és a lilás QD jelenség szinte teljes hiánya miatt. Mert egyik sem jelentkezett észrevehetően (igaz, az ablak jobbra van tőlem a szoba túl végén). Ô is ugyanígy értékelte ezt, és a tesztek, leírással alapján rosszabbra számítottunk.
Kérdés :
- te milyen SDR beállításokkal használod?
- OLED védelmi funkciókat gondolom aktiváltad, de a beállításokat milyen értékekkel? -
GeneraL_XTX
veterán
-
szasanyi
félisten
-
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Mert csak ma délelőtt érkezett meg. Egy fotót tudok mutatni (meg fóliával a kijelzőn) ami a teszteléskor készült. Sajnos a monitor mérete és súlya miatt egyedül nem tudom biztonságosan a matrac szerelni, ezért - ahogy te is tetted - a talpon van még.
Azt kell mondjam, hogy nagyon jó és eddigi tesztek alapján egyaránt hibátlan a kijelző és az összeszerelés. Hihetetlenül jó ár/érték arányt képvisel és számomra tökéletes. Fényerő tekintetében nem, de minden másban jobb mint az OLED TV-nknél az SDR képe. Win11 HDR nem tudom hogyan működtethető jól - eddig sosem volt rá szükség - így azt meg be kellene állítanonm. Ehhez van célszerű és egyszerű mód azt szívesen hallgatom.
-
ACE-
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Én frissítettem, nem történt semmi, és azt sem találtam meg hogy mit javítottak benne. Nekem szépen megy a környezeti fény a monitoron látható tartalom szerint. Természetesen statikusra állítva is jó. Bár nekem egy sarokasztalon van, így kevésbé látható hatása, de így is jó ha jön hátulról fény, eddig fel sem tűnt hogy ez ilyen jó. És ha valami horror játékkal játszom akkor nem zavaró, mert olyankor sötét tartalmaknál a világítás is sötét, ezért jól látható minden besötétített szobában is. Életem legjobb vétele volt!
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Én is azért vettem, mert amik vannak azok már régiek és a mostól már nem olyan puhák. És igen, a QD réteg nagyon sokat javít a színeken és az összképen, ráadásul ez egy kifogástalan háttérvilágítású darab.
Azóta mindenkinek azt tanácsolom, hogy QD típust keressen bármely kategóriában (vannak olcsók is már, ez még 215k volt 4,5 évvel ezelőtt ami akkor elég sok volt).
De egy OLED panel QuantomDot réteggel kombinálva, plusz a képélesség és a válaszidő együtt már kimagasó képminőséget kell nyújtani. Nyilván ez sem lesz tökéletes minden szempontból, de összességében több plusz mint a mínusz. És amit képet betetteél valamint amiket írtál (úgy, hogy ez már a második OLED-ed) úgy gondoltam fölösleges tovább várnom, mert úgysem a legújabb ls legjobb típust keresem. Így sokat hezitáltam a választáson, valamint igaz a mondás: ha túl sokat gondolkodunk két lépés között, akkor a fél életünket egy lábon töltjük.
És tényleg nagyon remélem, hogy hibátlan lesz mert sajnos tudjuk, hogy a minőségellerőzés nem áll a helyzet magaslatán szinte semmilyen hw tekintetében. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
A TV-n OLED szóval tudom milyen, de a jelenlegi MSI Optix MAG274QRF-QD - ha hiszed, ha nem - nagyon jó de nem OLED ezért kell.
Sikerült, pont ez a léyneg!
Sőt, a kar és a mikroszáéas törló is remek áron jön [kép] és az is nettóban, szóval ha sikerül kifogni egy hibátlan darabot... remélem, és köszi! -
jimpo
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
Érdekes a téma, nálam a HDR OFF továbbra is. Még ki sem próbáltam...
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Értem, köszi. Azzal én is egyetértek, hogy 270k-ért nincs jobb 32" 4K OLED monitor ezért meg is rendeltem. Reméelm annak hibátlan lesz a kijelzője, mert a kedvező ár ellenére sem tudok elfogadni semmilyen hibát (mert az én szemem tudatalatti módon azt fogja fiyelmi). Egyébként azt az egy nem működő, piros subpixelt a fólia alattt vagy annak levétele után fedezted fel?
Az MSI-vel szemben (ami amúgy szimpatikusabb gyártó számomra) azzal nyert, hogy..
- VESA ClearMR 13000 vs 10000
- 240Hz vs 165Hz
- USB portok
- mindez kedvezőbb áron24HZ videólejátszás nekem fontos, és ezért kérdeztem mert a gyártó nem részletezi viszont ezt találtam:
Yes, the Philips 32M2N8900 monitor supports 24Hz video playback, along with its native 240Hz refresh rate, making it capable of handling both high-frequency gaming and standard video content. It can display videos at a standard 24Hz refresh rate because its refresh rate is much higher than 24Hz, ensuring smooth and clear visuals for all types of content. High refresh rate capability: The monitor's primary feature is its high refresh rate of 240Hz, which is ideal for gaming.Video playback: Since 24Hz is a standard video playback rate, the monitor will easily handle it. It redraws the screen image at a much faster rate than necessary for 24Hz video, resulting in a smoother experience than standard 60Hz displays.Visual quality: The monitor is designed for high-quality visuals with a 4K UHD QD-OLED panel, which provides excellent color, contrast, and detail for both gaming and video.Content compatibility: The monitor's high refresh rate is not limited to gaming. Its advanced panel technology ensures that it can reproduce standard videos, including those at 24Hz, with high fidelity and clarity.
Megerősíteni viszont senki sem tudta, ezért kérdeztelek mint tujat hátha...de majd kirül.
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Azt meg tudod-e mondani, hogy...
- valóban támogatja-e a 24Hz videólejátszást?
- karra szerelés után kevésbé áll ki mélységben, mint a saját állványán?
- ha most választál - és már tudod amit tudsz (gyártási minőség, kpminőség, 4K játékra) ue. a típust vennéd vagy inkább mást?
Gondolkodok ez vagy az MSI MAG 322UP QD-OLED E16 legyen-e, de az tuti nem tuja a 24Hz-et. A talpa bazinagy, tehát asztalra rögzíthető monitorak is tuti lenne hozzá. -
jimpo
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
A hűtő le is maradt, mondjuk én egy Thermalright Peerless Assassin 120 SE hűtőt tennék rá. Nekem is az van. De igazából egy helyre megy...

7800X3D ----> 9800X3D még 65 ezer plusz.Mondjuk én sem gondolkoztam sokat, két évvel ezelőtt se lett volna olcsóbb a 7800X3D build amit terveztem venni. Végül akkor csak proicicsere lett.... Viszont most jutottam el odáig hogy eladjam a régi félkonfigom, amin durván az ÁFA összegét buktam.
Meg játszottam egy picit.
-
válasz
4264adam
üzenetére
Köszönöm.A monitor első osztályú.
Meglepett hogy mennyire nehéz.
A kép brilliáns rajta,szerintem nem sok a különbség az összes közt de nagyon jó,majdnem mint az én első genes Alienware-m.
Valamiért az nekem még mindig az etalon és az S90F tévé sem hozza a filingjét.
Bárkinek szivesen ajánlom aki most venne monitort! -
válasz
4264adam
üzenetére
Pedig örülnék ha kipróbálnád az apexet, mert engem csak az érdekel
4070 Super vga-val akkor felejtsem is el a 4k 32"-t? Neked milyen vga van? Nem nagyon találni a neten teszteket ilyen monitoron milyen az apex, mi az a hardver követelmény ami még elmegy. Egyébként, örülök ha bejön, használd egészséggel 
-
-
válasz
4264adam
üzenetére
"Már csak azt kellene eldönteni milyen mélységű asztallapot csináltassak: Most 1200x500 van. Lakásban "csak" 1430-at enged szélességben. Majd a házban meg amit akarok de addig is túl közel van a monitor.
1200x500 -----> 1430x700-ban gondolkodom"Nekem nagy tapasztalatom van ezen a területen, mivel 10x szabattam át az asztalt mire jó lett, magasság, mélység stb, de amit biztosan tudok, hogy mélységre minimum 70cm, de nekem inkább 75cm lett, oda jó a 27-32-34 col is, de ez a minimum, bárhova állítod van lehetőség, van hely, ha nem gépezel, hanem csak mást matatsz az asztalon, akkor is használható stb.. szélességre meg mivel nekem 2 monitor van, kell a 135cm, igaz egynél meg jobban néz ki, és a 2 hangfal is jobban elfér, de ahogy elindul a lakásfelújítás, át lesz szabva még 1x, ami 150cm x 80cm lesz, az lesz a tökéletes.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
4264adam
üzenetére
"Nagyon elkapott a black friday szele,..."
Ezzel így vagyok én is.
Most lett motoros asztal amazonról 1200x 600 -as méretben. Akkor még nem gondoltam, hogy majd érkezni fog egy Evniás monstrum.
A "bumeráng" talp majd kihívást jelenthet, szóval most nézegetek monitor karokat, milyen lenne a jó.
"Már csak azt kellene eldönteni milyen mélységű asztallapot csináltassak: Most 1200x500 van. Lakásban "csak" 1430-at enged szélességben. Majd a házban meg amit akarok de addig is túl közel van a monitor.
1200x500 -----> 1430x700-ban gondolkodom"
A monitor karokat nézegetve, láttam olyat, ami a falra rögzíthető és arra helyeznéd ezt a gyönyörő Philips oledet. Az 1200x500-as asztalod meg távolabb húzni a faltól. A most feltöltött képeidet látva ez az ötletem támadt. Asztallap csináltatás helyett erről mi a véleményed? -
válasz
4264adam
üzenetére
Nagyon jól néz ki, bár a talpa az borzalmas, mondjuk én nem használnám, csak a kart, és a hátulja is csúnya nekem, főleg a g6-hoz képest, de az szintén senki nem nézi kategória, főleg hogy a fal van mögötte, csak esetleg a tudat. Fél éjszaka nem aludtam, nem tudok dönteni, annyira jó kompakt a g6, és minden területen megfelel amin használom, sok videót megnéztem, de több mint 100.000ft lenne a csere, ha jól tudom eladni a g6-ot és szerintem (nekem) nem ér annyit, ami előnye van, legalább annyi hátránya is a g6-hoz képest, erre is kéne vennem azonnali cseregarit ami 35200ft (3kiló felett lenne így) és ha kicseréltetem a g6-ot újra, bontatlanként se hiszem hogy el tudom adni 200-ért. Persze a márkafüggőség is benne van egy kicsit, 9 cuccom van ami Samsung, soha nem volt gondom egyel sem, bár ez nyilván hülyeség, de Samut egy philipsre, nem tudom
de még mindíg nem tuti, lehet az lesz a vége, megy az agyalás azért
Ha most még az asus 34"-os lenne, mert azt cseréltem le a g6-ra biztosan ezt venném már. -
-
-
-
-
ACE-
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Az a vezérlő szoftver még bugosabb, mint a menü :) csak azért lépek be néha hogy ellenorizzem van-e új fw. Usb-c jól működik laptoppal, de a gyári KVM egy fos, ezért kell hozzá egy 2nd hand USB váltó. Nekem VRR ki állásban tökéletesen működik a monitor tartalma alapján a háttérvilágítás, VRR esetén villódzik csak. 240Hz beállítás esetén nem láttam semmi hátrányát a VRR hiányának.
-
válasz
4264adam
üzenetére
Visszamondtad? Még jó hogy megírtad, különben és is majdnem berendeltem
Ilyet szeretnék csak samsungba
Az a bajom nekem 330k-ba van a g6, azonnali cseregari meg ilyenek miatt, nagyon rosszul tudok kiszállni belőle, olcsón meg sajnálom eladni, hogy lecseréljem egy ilyen 4k 32"-ra
-
-
-
-
-
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Javaslom, hogy MSI vásárlás előtt pontosítása ezt az, aki NEM 3 éves garanciával vásárol, mert a gyártó oldala szerint korlátozott és a kereskedők által intézhető a garancia.
Hiába van ott, adott esetben ez egyértelmű hátrányt jelenthet amivel választás előtt érdemes tisztában lenni (főleg OLED esetén, de az minden MSI termékre igaz lehet). -
Dare2Live
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Azonos gyártósoron és az hogy monitor lesz belölle vagy tv az itt azonos a panel árát alapvetően a mérete határozza meg. Viszont OLEDnél nem "1:1" az összefüggés a technologia miatt hanem sokkal inkább exponenciális pont mint a félvezetőiparban. Sokkal drágább egy 700mm2es chip, mint 10db 70mm2es a selejt miatt. (Egyszerüsítve: Egy hiba esetén az egész 700mm2es chip kuka =100% hibaarány, viszont 10db 70mm2esből csak egy lesz rossz, 9db jó lesz = 9db eladható, 10% hibaarány)
A dolog nagyon jól látszik a tv árakon. Egy 97"os OLED tv több mint 10millió Ft. Pedig ha 42/55ös területre kiszámolod ki kellene jönnie max 1.5ből.
Nagyon komoly haszon kulcsa van LG/Samsungnak a monitor vonalon. Sokszorosa a TVnek. De evvel nagyon nem tudunk mit csinálni akinek 27/32 kell 240-480hzvel... annak ki kell pengetni érte a prémiumot. Akinek elég jó a 42" 144hz, hogy monitornak sok szempontból nem ideális annak érdemes lehet megfontolnia. Nálam is játszott végül 32"es monitor lett. Pedig ugyanannyi/olcsobban megkaptam volna egy C4et. -
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Tudom, hogy meg lehet magyarázni de lehet, hogy azért ilyen az árazászuk csak mert Így döntöttek és kész. Akinek kell az fizesse ki.
Velem senki sem hiteti el, hogy 42/55 colos OLED panel előállítása kevésbé kültséges (miközben több szempontból jobb is) plusz mivel multifunkciós eszköz, ezért sokkal összetettebb és bonyolultabb elektronikával keszül (hangkeltőkkel amikk nem is rosszak) előálítható). -
Winne
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660 SUPER 6GB Zalman T4 Plus 450W
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB +256GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Közben még kutakodtam. Amennyiben a monitor hátulján lévő gombot kb. 3 másodpercig nyomvatartjuk, akkor kikapcsol és nem villog a led, kikapcsol a monitor. Kipróbáltam, működik. Elmúlt a karácsonyi fény, nincs még itt az ideje.
Nálam az SDR fényerő 35, a másik kettő 50-50 de egyáltalán nem érződik kevésnek. HDR finomhangolása még nem fejeződött be, és nálam az első nap belement 5 óra. Kíváncsi leszek hogy fogja bírni az átl. napi 8-10 órás használatot. 3 évig nincs nagy gond, azért 4-5 éves élettartam jó lenne (mint a tévénél is).
Nem véletlenül találták ki azokat, mindent be is kapcsoltam alap vagy 3 érték esetén 2-re állítva. Egyébként ha megnézed a felhasználói útmutatóban le is írják ezt
Amúgy kellemes meglepetés a kiváló fekete színt is, alá tükröződés és a lilás QD jelenség szinte teljes hiánya miatt. Mert egyik sem jelentkezett észrevehetően (igaz, az ablak jobbra van tőlem a szoba túl végén). Ô is ugyanígy értékelte ezt, és a tesztek, leírással alapján rosszabbra számítottunk.
Nem akarom erőltetni de könnyen nem jön... vagy nem jól csinálom.

Sőt, a kar és a mikroszáéas törló is remek áron jön

A legolcsóbb, 2.gen QD OLED is közel 300k
Skynet258