Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Ezzel VRR nem kell állásponttal nem értek egyet. Több játékkal kipróbáltam, és nem sima a képfolyam míg Gsync-kel igen. Ez kicsit túl van gondolva, mint ahogyan VRR flicker is.
Nem egyforma a szemünk - és nem is mindenkinek ugyanarra érzékeny - valamint a játékoknál sem egyforma a megjelenés.
Szerintem a megoldás egyszerű:mint a faék: mindenki nézze meg az ő szemének az adott játékban melyik jobb és használja úgy.
-
szasanyi
félisten
Néz valaki Stream csatornákat PC-n, 4K OLED-en? Ha igen böngészőben vagy app -ot használva? Nálam nem jó chrom-ban, sztem nem 4K felbontásban megy és nem tudom hogy lenne jobb... Van ilyen tapasztalat?
-
szasanyi
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Igen, nehéz. Nálam is ereszkedett kicsit, mig jól meg nem húztam (de tényleg, gyakorlatilag teljesen. Amúgy a kar jó - bár az enyém, fekete -, sokkal jobb mint az a hatalmas láb az asztalon. Viszont a VESA monitor rögzitő... az messze nem a legjobb megoldás.
-
szasanyi
félisten
A barátom megkapta a Gigabyte MO27Q28G monitort, 3s nagyon elkeseredett mert ő is ilyen problémával szembesült [link]
Rémlik, hogy valaki(k) rendelt(el) szintén ilyet, érdekelne annál jelentkezett-e ilyen sávosodás. -
szasanyi
félisten
Csak az a lényeg, hogy DP 1.4 szabvány legyen ne 1.2 (DP 2.1 is jó, de ritka szóval nem valószínű az éppen lesz). Esetleg HDMI 2.1 kábellel is megnézheted, hogy azzal is jelentkezik-e. Driver teszt is kell, és ha mind1 milyen kábel és/vagy driver akkor az monitor hiba lehet.
-
szasanyi
félisten
Érdekesség képpen megkérdeztem a ChatGPT-t mik a monitorm optimális beállításai. Szinte pontosan azokat az értékeket adta meg ahogyan használom, viszont javasolta a képfrissítés 240Hz-ről csökkentését ha azt úgysem tudom kihasználni 4K játékok alatt. Ez elvileg csökkenti a panel föösleges terhelését. Van ennek értelme? Mármint hiába a 240Hz csak 90-120 FPS van ez OK, de amúgy a panel terheléséről eddig ilyet sehol nem olvastam.
-
szasanyi
félisten
DOOM Dark Ages nagyon jól néz ki az OLED-en. Igaz, a 4K DLSS Quality 90FPS körül nem túl acélos, bár pont elegendő az élvezetes játékhoz.
-
szasanyi
félisten
válasz
Töff_PLS
üzenetére
4K 32" méretben egyértelműen látványosabb. Persze a méret függ attól milyen távolságról használod, mennyire jó a szemed mert ti. A 27" 4K a nagyobb pixelsűrűség miatt kicsit élesebb képet ad, csak hát apró minden. Másrészt a jó 27" 4K OLED monitorok kábé azonos áron, vagy a 4.gen meg drágábban érhető el, plusz felhasználás függő is (az említett PC teljesítményről nem szólva )
De mivel nem mondtad pontosan milyen célra, milyet és/vagy milyen áron vennél így ez amolyan ált. infó. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Így a tuti!
Nálam az SDR fényerő 35, a másik kettő 50-50 de egyáltalán nem érződik kevésnek. HDR finomhangolása még nem fejeződött be, és nálam az első nap belement 5 óra. Kíváncsi leszek hogy fogja bírni az átl. napi 8-10 órás használatot. 3 évig nincs nagy gond, azért 4-5 éves élettartam jó lenne (mint a tévénél is). -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Gyári beállításokkal semelyik védelmi funkció sincs aktiválta, nem javaslom így használni.
Nem véletlenül találták ki azokat, mindent be is kapcsoltam alap vagy 3 érték esetén 2-re állítva. Egyébként ha megnézed a felhasználói útmutatóban le is írják ezt [link] Mi így használjuk az LG C1-et is első perctől kezdve, és 8.400 (!) üzemóra használat után az OLED panel még mindig hibátlan. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Köszönöm és persze neked is!
Most hogy már vannak akciók azok sajna nem könnyítik meg. De mindenre van vevő, csak nem mindig gyorsan és/vagy olyan áron mint szeretné az ember... majd látod.
Viszont a korábbi QD LCD monitort most is nagyon jónak látom (a fiam használja tovább). Itt OLED-en a kép tisztasága, élessége tűnik fel leginkább. Ehhez képest az LCD olyan, mint ha egy vékony nejlon fólia lenne a kijelző előtt (túl.késpspen van is, a matt fényvisszaverő réteg). Ma felugrott egy baraáom, neki 2 OLED monitora volt - az első LG WOLED míg jelenleg egy G6 vagy G8 ami szintén 32" 4K de matt. Miután ezt megnézte rendelt is egy ilyet, mert azt mondta ha nem látja nem hiszi el, hogy ennyivel jobb a képe (és a fényerő is) a Glossy miatt.
Amúgy kellemes meglepetés a kiváló fekete színt is, alá tükröződés és a lilás QD jelenség szinte teljes hiánya miatt. Mert egyik sem jelentkezett észrevehetően (igaz, az ablak jobbra van tőlem a szoba túl végén). Ô is ugyanígy értékelte ezt, és a tesztek, leírással alapján rosszabbra számítottunk.
Kérdés :
- te milyen SDR beállításokkal használod?
- OLED védelmi funkciókat gondolom aktiváltad, de a beállításokat milyen értékekkel? -
szasanyi
félisten
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Skynet258
üzenetére
Igen, időközben járt nálam egy barátom aki gyorsan be is állította azzal a kis programmal. Az egyetlen dolog ami nem tetszik - és nem tudom megoldható -e.-, hogy nincs automatikus HDR felismerés mint TV esetében. Vagy SDR vagy ha bekapcsolom akkor minden HDR (akkor is ha nem az).
4262adam: köszi.
Tehát ha jól értem ez az egyetlen mód az SDR-HDR váltásra, az automata felismerés nem csak nálam nem megy. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Mert csak ma délelőtt érkezett meg. Egy fotót tudok mutatni (meg fóliával a kijelzőn) ami a teszteléskor készült. Sajnos a monitor mérete és súlya miatt egyedül nem tudom biztonságosan a matrac szerelni, ezért - ahogy te is tetted - a talpon van még.
Azt kell mondjam, hogy nagyon jó és eddigi tesztek alapján egyaránt hibátlan a kijelző és az összeszerelés. Hihetetlenül jó ár/érték arányt képvisel és számomra tökéletes. Fényerő tekintetében nem, de minden másban jobb mint az OLED TV-nknél az SDR képe. Win11 HDR nem tudom hogyan működtethető jól - eddig sosem volt rá szükség - így azt meg be kellene állítanonm. Ehhez van célszerű és egyszerű mód azt szívesen hallgatom.
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Én is azért vettem, mert amik vannak azok már régiek és a mostól már nem olyan puhák. És igen, a QD réteg nagyon sokat javít a színeken és az összképen, ráadásul ez egy kifogástalan háttérvilágítású darab.
Azóta mindenkinek azt tanácsolom, hogy QD típust keressen bármely kategóriában (vannak olcsók is már, ez még 215k volt 4,5 évvel ezelőtt ami akkor elég sok volt).
De egy OLED panel QuantomDot réteggel kombinálva, plusz a képélesség és a válaszidő együtt már kimagasó képminőséget kell nyújtani. Nyilván ez sem lesz tökéletes minden szempontból, de összességében több plusz mint a mínusz. És amit képet betetteél valamint amiket írtál (úgy, hogy ez már a második OLED-ed) úgy gondoltam fölösleges tovább várnom, mert úgysem a legújabb ls legjobb típust keresem. Így sokat hezitáltam a választáson, valamint igaz a mondás: ha túl sokat gondolkodunk két lépés között, akkor a fél életünket egy lábon töltjük.
És tényleg nagyon remélem, hogy hibátlan lesz mert sajnos tudjuk, hogy a minőségellerőzés nem áll a helyzet magaslatán szinte semmilyen hw tekintetében. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
A TV-n OLED szóval tudom milyen, de a jelenlegi MSI Optix MAG274QRF-QD - ha hiszed, ha nem - nagyon jó de nem OLED ezért kell.
Sikerült, pont ez a léyneg!
Sőt, a kar és a mikroszáéas törló is remek áron jön [kép] és az is nettóban, szóval ha sikerül kifogni egy hibátlan darabot... remélem, és köszi! -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Értem, köszi. Azzal én is egyetértek, hogy 270k-ért nincs jobb 32" 4K OLED monitor ezért meg is rendeltem. Reméelm annak hibátlan lesz a kijelzője, mert a kedvező ár ellenére sem tudok elfogadni semmilyen hibát (mert az én szemem tudatalatti módon azt fogja fiyelmi). Egyébként azt az egy nem működő, piros subpixelt a fólia alattt vagy annak levétele után fedezted fel?
Az MSI-vel szemben (ami amúgy szimpatikusabb gyártó számomra) azzal nyert, hogy..
- VESA ClearMR 13000 vs 10000
- 240Hz vs 165Hz
- USB portok
- mindez kedvezőbb áron24HZ videólejátszás nekem fontos, és ezért kérdeztem mert a gyártó nem részletezi viszont ezt találtam:
Yes, the Philips 32M2N8900 monitor supports 24Hz video playback, along with its native 240Hz refresh rate, making it capable of handling both high-frequency gaming and standard video content. It can display videos at a standard 24Hz refresh rate because its refresh rate is much higher than 24Hz, ensuring smooth and clear visuals for all types of content. High refresh rate capability: The monitor's primary feature is its high refresh rate of 240Hz, which is ideal for gaming.Video playback: Since 24Hz is a standard video playback rate, the monitor will easily handle it. It redraws the screen image at a much faster rate than necessary for 24Hz video, resulting in a smoother experience than standard 60Hz displays.Visual quality: The monitor is designed for high-quality visuals with a 4K UHD QD-OLED panel, which provides excellent color, contrast, and detail for both gaming and video.Content compatibility: The monitor's high refresh rate is not limited to gaming. Its advanced panel technology ensures that it can reproduce standard videos, including those at 24Hz, with high fidelity and clarity.
Megerősíteni viszont senki sem tudta, ezért kérdeztelek mint tujat hátha...de majd kirül.
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Azt meg tudod-e mondani, hogy...
- valóban támogatja-e a 24Hz videólejátszást?
- karra szerelés után kevésbé áll ki mélységben, mint a saját állványán?
- ha most választál - és már tudod amit tudsz (gyártási minőség, kpminőség, 4K játékra) ue. a típust vennéd vagy inkább mást?
Gondolkodok ez vagy az MSI MAG 322UP QD-OLED E16 legyen-e, de az tuti nem tuja a 24Hz-et. A talpa bazinagy, tehát asztalra rögzíthető monitorak is tuti lenne hozzá. -
szasanyi
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
Itt is van Philips Evnia 32M2N8900: "The screen surface is glossy with an anti-reflective finish, as typical for QD-OLEDs. "
4264adam: szívesen, de hát erre való a fórum.
-
szasanyi
félisten
Igen, köben rájöttem... ott van felsorolva a Model Alias alatt (azonos típusok eltérő színnel és/vagy elnevezéssel).

emiki6: gyártói oldal nem egyértelmű, OÁZIS oldalán meg matt szerepel de videók alaján nem matt a 8900 kijelzője, Sajnos van más negatívum ami tesztekben leírnak, annak érdemes utánéni (Gyatra menü, rossz illszkedések, túl nagy láb, stb. ami miatt sokan elvetik).
4264adam - nézd meg! Persze ettől lehet jó választás 270k-ért, de jó ha tudod és TE döntöd el.
-
szasanyi
félisten
Mind2 Glossy 4K@165Hz és mind2 azonos fizikai méretekkel rendelkezik. Ami lényeges különbség a XG32UCDS vs XG32UCWG vonatkozásában:
- QD OLED vs WOLED (előbbinél jobbak a színek de igazán egymás mellett tűnik fel, viszont a fehét nem olyan fehér mint a WOLED monitoron ahol a fekete szint is jobb)
- nincs DualMode ill. van 4K@165Hz vagy 1080p@330Hz
- nincs USB és Firmware frissítési lehetőség míg a WOLED esetében van (szvsz ez a jelentős eltérés) -
szasanyi
félisten
Valóban nem ördögtől való. Ettől még az átlagos igényektől és a Nagy Magyar valóságtól nagyon távol van. Ezen kívül 500 ezres monitorokkal sincs itt túl sok tulaj, valamint egy 5090 sem ér sokat sz@r kijelzőn - ezzel azt mondom, hogy okos ember hamarabb költ 300k-t egy monitorra (hiszen azt nézik, az adja a vizuális élményt és kíméli vagy éppen rongálja a szemét) mint egy drágább VGA-ra.
Persze mindenki arra költ és annyit amennyit akar, csak az átlagon felüli igenyekkel és/vagy lehetőségekkel rendelkezők nem akarják elhitetni, hogy az az átlagos. Mert nem is az, semelyik szempontból. Ez kicsit olyan mint a KSH hivatalos, átlagjövedelem számítása: nem hazugság de nem is a valóság. -
szasanyi
félisten
És ez kinek releváns infó? A játékosok többsége nem tud vagy nem akar annyi pénzt önteni abba, hogy játszon. Ne magadból indulj ki (már ha így van) mert az átlagos lehetőségek és az igények jóval 5090 alattiak. Mikor nézted pld. a STEAM felmérést milyen konfigokkal játszanak? Az jól mutatja mi az átlag (és nem a hazai ahol az átlagos anyagi lehetőségek sem olyanok)
-
szasanyi
félisten
XG27AQWMG teszt - sok újdonság ami összességében jelentős javulást hoz (hazai megjelenésről és áraskról sajnos semmi infó). Én valami hasonlót szeretnék látni a QD OLED-eknél is.
-
szasanyi
félisten
4K 240Hz bőven sok, még ahhoz sincs hardver (persze nem CS:Go és hasonló, low grafikával játszott gamere gondolok). A mélyfekete és a HDR javítása lenne fontos. Sajnos sok esélye nincs, mert már vannak 4.gen QD OLED monitorok (persze 27" 4K ami 400k áron nem opció sztem) de ezek érdemben ott sem változtak.
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Biztos, azért van benne. De nem jött megoldás a mozgó alkatrész, mert egy idő után zajos lesz vagy akár meghibásodhat. Vagy a Delll AW2725Q ventijét a tesztelők eleve zavaróan hangosnak találták (nemrég linkeltem). Éppen ezért csak grafén hálós, passzív hűtéssel gyártott érdekelne ( és tárolt sehol sem láttam infót, hogy amiatt hogy történt).
-
szasanyi
félisten
Ez egy C1 OLED TV szervízmenüje [kép] ami november végén lesz 4 éves (az UTT jelzi az üzemótát), és a tegnap esti panael tesz szerint semmi hibát nem láttam. Igaz, hogy TV és nem monitor de ebből azért lehet következtetn ha egy OLED kijelző megfelelően van használva (a beépített védelmi funkciókkal) akkor elég sokáig lehet hibátlanul hasznáni.
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Igen, de azt hozzá tenném: 291k-ért ez is egy remek monitor, láttam működés közben. Aki LCD-ről vált annak ez (is) álleejtős, csak sajnos hibázott az AOC amikor aktív ventilátortt tett bele. Én csak azért ignoráltam, mert ezen az áron amúgy bast buy lenne.
-
szasanyi
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nem, ahol nincs USB ott csak DP-n keresztül működik - ha működik. Pont MSI-nél volt, hogy az esetben csak szervíz tudta frissíteni a felhasználó nem. QPX szériával orvosolták ezt, illetve talán az újabb kiadású QP típusoknál (pont ezért kérdezem), nézz utána).
4264adam: semmi gond, van ilyen hogy az ember rosszul emlékszik!
Pár napja volt 352-ért FO32U2 az sem volt rossz vétel jelenleg. Sajnos az ASUS XG32UCWG borzalmasan drága volt náluk, és csak az OÁZIS adja viszonylag jó áron de azoknál meg irreális a 6.500 Ft-os futárköltség. Mert fekete szint és a tükröződés javítása miatt az egy remek monitor. -
szasanyi
félisten
Azt mondd már meg lécci, hogy van-e FW frissítési lehetőség azon a típuson! Ez elég fontos lenne, ezért érdekel és ugyanaz vonatkozik minden QP jelzésű típusra (mérettől, évjárattól függetlenü). Köszi
4264adam: az Alza-n 300k-ért valóban volt, de sosem láttam 250k-ért (esetleg a 27" 1440p változata, az valóban).
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Delll AW2725Q - aktív hűtés (ventilátor) és hangos a teszt szerint: "A Dell által preferált aktív ventilátoros hűtés ráadásul elég hangos is, amikor a ventilátor beindul, ami zavart minket. Ez a monitor nem azoknak való, akik értékelik a csendes működést . Mindenesetre lehetetlen megjósolni, hogyan fog teljesíteni a ventilátor néhány év múlva.+
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Javaslom, hogy MSI vásárlás előtt pontosítása ezt az, aki NEM 3 éves garanciával vásárol, mert a gyártó oldala szerint korlátozott és a kereskedők által intézhető a garancia.
Hiába van ott, adott esetben ez egyértelmű hátrányt jelenthet amivel választás előtt érdemes tisztában lenni (főleg OLED esetén, de az minden MSI termékre igaz lehet). -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Tudom, hogy meg lehet magyarázni de lehet, hogy azért ilyen az árazászuk csak mert Így döntöttek és kész. Akinek kell az fizesse ki.
Velem senki sem hiteti el, hogy 42/55 colos OLED panel előállítása kevésbé kültséges (miközben több szempontból jobb is) plusz mivel multifunkciós eszköz, ezért sokkal összetettebb és bonyolultabb elektronikával keszül (hangkeltőkkel amikk nem is rosszak) előálítható). -
szasanyi
félisten
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Na, ez a vicc... egy 32" 4K OLED monitor meg 380-600k ami CSAK monitor semmi más. Ha egyedül maradok akkor sem értem miért olcsóbb egy 42" multifunkciós OLED TV... pontosabban miért ilyen drágák a monitorok.
-
szasanyi
félisten
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
A legjobb WOLEWD típus és kiváló ár/érték arányt képvisel az ASUS ROG Strix XG32UCWG míg QD-OLED panellal a GIGABYTE AORUS FO32U2.
Anyagi ketet nem írtál, mert persze vannak kicsit jobbak de nem kevéssel többért. -
szasanyi
félisten
Amit 4264adam PH!órumtárs javasolt az a biztos, a te szemeddel csak látsz..
De ha a használati szokások miatt job az LCD akkor próbálj ki egyből MiniLED-et, plusz az újabb típusok jobbak (1152 zóna 336/576 helyett). QHD vagy UHD míg az MSI MPG 274URDFW E16M (itt láthatod milyenek lehetnek) de tuti magasabb árazása lesz. -
szasanyi
félisten
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Szegény te... együttérzünk veled
-
szasanyi
félisten
Akkor is aprók a pixelek. Koromnál fogva sajnos már nincs meg az éleslátás képessége bár szemmankóval kompenzálok. De kortól függetlenül is lehet hasonló látása bárkinek, amikor is nem lesz jó a 27" 4K-val. Ráadásul ha nincs korlátozva a monitor méretei miatt akkor a 32" 4K monitor jobb opció (ráadásul nem jelentős vagy éppen azonos áron, ahol a 4K részletessége is látványosabb a nagyobb méret miatt).
Egy dolog egészen biztos: azzal senki sem téved, ha saját maga megnézi mi jó a szemének és mi az ami nem.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Remek! De mi van színekkel, azt hogy látod a QD OLED után?
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Valóban. Csak a TrueBlack Glossy OLED, a ASUS OLED Care Pro Neo Proximity Sensor, a javított Pixel Edge és a Dual mód az újdonság.
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Teszt alapján a képfrissítési frekvencia a különbség, minden más azonos az M jelzéssel ellátott (jóval drágább) modellel. Nem tudom te hogy vagy vele, de engem még senki sem álított meg az utrcán, hogy hozzám vágjon 15k-t... akkor én miért dobnám el? Még akkor is, ha 2-3 napot kell várni, bár van aki türelmetlenebb és azonnal kell - ez esetben vedd úgy, hogy nem is említettem ezt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ami biztos, hogy OÁZIS-ék hivatalos, ASUS szervízbe szóló garanciával értékesítik, míg ez az iPON esetében nem biztos, hogy így van (az esetben énr tuti nem iPON-tól venném, főleg nem drágábban).
Egyébként engem is érdekel ez a típus (mert a fekete szint kiváló, a tükröződés és a képélesség szintén) ezért ha tudod lécci hasonlítsd már össze a színeket, hogy gyengébbnek látod-e a QD OLED-hez képest. Elvileg nem csak fényerőben hanem e téren is van javulás a 4. gen. WOLED-eknél (valszeg így sem éri el a QD-t, de nem is egymás mellet nézném szóval a korábbi, esetleges tapasztalattal összehasonlítva érdekelne).
-
szasanyi
félisten
Igen, ez a probléma... van mire hivatkozni (mert lehetővé tették, ami unfair mivel maga a gyártó vállalja a garit NEM a kereskedő). Talán már mondtam, de én úgy vagyok ezzel, hogy ha egyetlen üzletben van rá 3 év gari (felár nélkül) akor én ott vásárolok.
És azért említettem, mert nem mindenki figyel erre, pedig fontos lehet. -
szasanyi
félisten
Tesztek ezt nem erősítik meg, de még ha igaz is.... akkora a felára akkora amit sokaknak nem éri meg (én sem vennék annyival drágábban csak mert a DP 2.1 van rajta). Mondjuk nekem a 27". 4K sem nagyon jött be, nem is értem miért erőltetik ennyire. 32" Gen4 OLED egyszerűen nincs de gondolom ilyen drágán nem vennék a 27-eseket (vagy a 32-es lenne ilyen drágán, hogy azt nem
). -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Azt nem ismerem, még tesztet sem nagyon találni. A paraméterek alapján vannak eltérések, persze kérdéses az megér-e neked a min. +55k-s felárat. Ami egyértelműen az ASUS felé billenti a mérleget az AOC-hoz viszonyítva:
- 4th gen. vs. 3th gen. QD-OLED
- fejlettebb ASUS OLED védelem és több beállítási lehetőség
- USB-C 90W vs 65W (ha ez számít egyáltalán)
- technikai támogatás (FW) hazai ASUS márka szerviz
- kontra DP 1.4 vs 2.1 (bár ennek nincs igazi, gyakorlati előnye) illve az AOC hajszálnyival jobb képernyő aránnyal rendelkezik (ezt sem tudom észrevehető-e). Amiről nem találtam adatot, hogy aktív vagy passzív hűtéssel készül-e az AOC ami szintén fontos lehet.
Ezek ismeretében meg kellene nézned, bár fogalmam nincs hol lehet beüzemelt és kipróbálható darab ezekből a típusokból (ha létezik egyáltalán olyan üzlet
). -
szasanyi
félisten
Csak teszt van, de az nagyon részletes. Viszont az összegzésben van egy - sokaknak - komoly hátrány:
A Dell által preferált aktív ventilátoros hűtés ráadásul elég hangos is, amikor a ventilátor beindul, ami zavart minket. Ez a monitor nem azoknak való, akik értékelik a csendes működést . Mindenesetre lehetetlen megjósolni, hogyan fog teljesíteni a ventilátor néhány év múlva.
Ez nem egy olcsó monitor, de kicsivel drágábban az ASUS XG27UCDMG egyértelműen jobb: TESZT
Egyébként láttad már a 26,5" -on a 4K felbontást? Mert ez a képméret elég kicsi hozzá (szerintem) és ilyen árakon akad 32" 4K is. -
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
És a többi (esztétikai) problémát is bele vetted? Amúgy nekem is volt hasonló alaplap Pál: javitottan visszaküldték de nem működött túl sokáig jól, aztán újra lett tartóztatta és akkor már visszafizették a teljes árat. De én is kíváncsi vok majd tedd már be lécci mi lett. Sajnos az ÁFSZ náluk is rossz irányba változott augusztustól...
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Azonnal reklamáld meg részletesen leírva ezeket! Aztán vidd/küldd vissza azzal, hogy ilyen állapotban vissza se küldjék.
-
szasanyi
félisten
Köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AOC C24G1 144Hz NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- LG UltraGear 32GQ950-B 4K 160 Hz - Használt Monitor (2024)
- GIGABYTE AORUS FO32U2P 32" QD-OLED 4K / 240Hz gamer monitor Garis, esztétkia hiba
- KARÁCSONYI AKCIÓ ! LG 34GS95Qx-B 34" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem véletlenül találták ki azokat, mindent be is kapcsoltam alap vagy 3 érték esetén 2-re állítva. Egyébként ha megnézed a felhasználói útmutatóban le is írják ezt
Most hogy már vannak akciók azok sajna nem könnyítik meg. De mindenre van vevő, csak nem mindig gyorsan és/vagy olyan áron mint szeretné az ember... majd látod.
Amúgy kellemes meglepetés a kiváló fekete színt is, alá tükröződés és a lilás QD jelenség szinte teljes hiánya miatt. Mert egyik sem jelentkezett észrevehetően (igaz, az ablak jobbra van tőlem a szoba túl végén). Ô is ugyanígy értékelte ezt, és a tesztek, leírással alapján rosszabbra számítottunk.
Nem akarom erőltetni de könnyen nem jön... vagy nem jól csinálom.

Sőt, a kar és a mikroszáéas törló is remek áron jön
Azon a képen amin a sötétzöld levél látható mind2 monitoron úgy tűnik a Philist világosabb. Csk a képen vagy valóban ekkora különbség?
A legolcsóbb, 2.gen QD OLED is közel 300k